Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DP z VP/100m in VK-optika/350m
#1
RAZPIS

odprtega ostrostrelskega tekmovanja in odprtega državnega prvenstva s puško velikega kalibra po koledarju tekmovanj Strelske zveze Slovenije za leto 2010 Strelsko društvo Kopačevina Škofja Loka in SD Škofja Loka pod pokroviteljstvom Zavoda za šport Škofja Loka in ob logistični pomoči Slovenske vojske ter ob pomoči ASZS (glej še razpis ASZS, kjer so razpisane tudi dodatne discipline) organizira v soboto 2. oktobra 2010 odprto ostrostrelsko tekmovanje z ostrostrelno puško velikega kalibra na 350m s pričetkom ob 8:00 in odprto državno prvenstvo z vojaško puško na 100m. Dovoljene so repetirne puške brez kakršne koli predelave npr. MOSIN, MAUSER M98 in M-48 ter ostale repetirke starejših modelov.

Tekmovanje bo na vojaškem strelišču v Crngrobu s pričetkom ob 8. uri za ostrostrelce ter predvidoma ob 10. uri za vojaško puško – odprti merki.
Posamezne in ekipne prijave za ti dve disciplini sprejema SD »Kopačevina« Škofja Loka –Trata Pisno na naslov: Pavle Jereb, Binkelj 25, 4220 Škofja Loka, tel.: 04/51-21-421 (zvečer) ali 041/541-705 najkasneje do 30.9.2009, zaradi izdelave razporeda.

Prijavnina znaša 20 EUR za strelca, kar zajema vse stroške organizacije tekmovanja (malica,1x pijača, tarče, sodniki in zavarovanje). Prijavnino poravnate ob prijavi pred pričetkom tekmovanja na strelišču, kjer boste prejeli tudi kupon za malico. Plačilo je možno tudi preko TRR 07000-0000677035, katerega potrdilo priložite ob prijavi na tekmovanje.

SPLOŠNI POGOJI TEKMOVANJA
• Tekmovanje je ekipno in posamezno.
• Ekipa šteje 3 tekmovalce, ne glede na spol.
• V posamezni razvrstitvi streljajo ženske v svoji konkurenci, v kolikor bo prijavljenovsaj 5 tekmovalk.
• Tekmovalec lahko tekmuje samo za eno ekipo.
• Vsako SD, LD, podjetja in ministrstva lahko prijavijo le eno ekipo in posameznike,posebej pa morajo navesti koliko žensk – tekmovalk bodo imeli v sestavi.
• Strelec lahko nastopi v vsaki disciplini samo enkrat.

• Za vse, kar ni navedeno v posebnih pogojih tega razpisa, veljajo pravila SZS.
• Člani ekip tekmujejo v razporedu po skupinah.
• Ker istočasno poteka tudi tekmovanje Amaterske strelske zveze Slovenije v disciplinah:
- Pištola
- Revolver
- MK odprti merki (brez naslona)
- MK diopter (brez naslona)
- MK optika
- Puška veliki kaliber (brez naslona)
- Ostrostrelna puška 100m
je predvideni čas od 8:00 – 10:00 za ostrostrelno puško 350m, po tem času ni več možnosti tekmovanja v tej disciplini.

POSEBNI POGOJI
Ostrostrelsko tekmovanje
• Razdalja 350m.
• Tarča za vojaško puško M48/100m, z belim poljem od kroga 5-10.
• Poskusni streli neomejeni.
• Streli za oceno 15.
• Vsak tekmovalec ima na razpolago 2 tarči, eno poskusno in eno za oceno.
• Poskusni streli se ne kažejo.
• Čas streljanja skupaj za poskusne strele in strele za oceno je 30 minut.
• Dovoljene so lovske in ostrostrelne puške proste izbire s strelskimi daljnogledi zmaksimalno 12-kratno povečavo.
• Strelja se leže iz naslona s tem, da je leva roka pri desničarjih pod kopitom, vendar sene sme dotikati podlage ali tal (pri levičarjih obratno).
• Razne dodatne podloge v rame ali pod komolce niso dovoljene.
• Kopito puške mora biti dvignjeno od tal.
• Tekmovanje je ekipno in posamezno.

Puška velikega kalibra
Dovoljena je uporaba vseh vrst vojaških pušk do 8mm z odprtimi merilnimi napravami brez optičnih merkov in kakršnih koli drugih predelav in dodelav:
• Razdalja 100m.
• Tarča za vojaško puško s črnim poljem od kroga 5-10 (premer črnega polja 207mm).
• Teža proženja najmanj 1,5kg (naprožila niso dovoljena.)
• Poskusni streli neomejeni.
• Streli za oceno po 10 strelov v tarčo.
• Vsak tekmovalec ima na razpolago 3 tarče, poskusno in dve za oceno.
• Poskusni streli se ne kažejo.
• Čas streljanja skupaj za poskusne strele in strele za oceno je 45 minut.
• Strelja se leže brez naslona.
• Tekmovanje je ekipno in posamezno.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#2
Zakaj pa maksimalno 12x povečava na 350m?
Odgovori
#3
Ali sta Dve tekme na isti dan? ( liga ASZS!) ali je to neodvisna tekma na isti dan ob istem času?


lp
Odgovori
#4
mislim, da je to isto tekmovanje... namreč isti termin, isti organizator in isto strelišče ampak pogoji razpisa so drugačni... ni naslonov vzadaj, omejitev povečave...
[url="http://www.strelec.si/forum/viewtopic.php?f=42&t=3873"]viewtopic.php?f=42&t=3873[/url]
Odgovori
#5
"357" Napisal:"...• Ker istočasno poteka tudi tekmovanje Amaterske strelske zveze Slovenije...
Nisem odgovoren za tolmačenje, ker pa sem prilepil in predvidoma "admin" lepo oblikoval ( hvala [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] ), moram opozoriti le na zgoraj citirani del iz razpisa, ki vse pove.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#6
"Primoz" Napisal:"Zakaj pa maksimalno 12x povečava na 350m?"
Temu pravilu nasprotujem že mnogo let, a žal, neuspešno. Ko se omeji povečava, si nekateri tekmovalci, ki jim gre to "na roko", privoščijo goljufanje. To, po mojem mišljenju brezvezno omejitev, sem opazil tudi v razpisih lovskih tekmovanj.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#7
"357" Napisal:
"Primoz" Napisal:"Zakaj pa maksimalno 12x povečava na 350m?"
Temu pravilu nasprotujem že mnogo let, a žal, neuspešno. Ko se omeji povečava, si nekateri tekmovalci, ki jim gre to "na roko", privoščijo goljufanje. To, po mojem mišljenju brezvezno omejitev, sem opazil tudi v razpisih lovskih tekmovanj.

Baje, da se pri lovcih povečave več ne omejujejo (tudi na EP v Pragerskem baje, da ni bilo omejitev).

Sicer je glede tega razpisa (ker se sovpada z enim drugim razpisom) nastalo kar nekaj zmede in nejasnosti. Gre za dve ločeni tekmovanji, kateri prireja isti organizator na istem strelišču ob istem dnevu/uri. Štartnine sta ločene za vsak dogodek posebaj, tarče so drugačne, čas streljanja je različen, nasloni so različni, št. strelov je različno, pri SZS je potrebna predprijava z predplačilom, pri ASZS na kraju, ...

Nisem točno siguren, kako si je g. Jereb to zamislil. [img]{SMILIES_PATH}/icon_question.gif[/img]

Recimo, da hočeš streljat z M48 pri obeh:
Plačaš dve ločeni štartnini, pri enih je tarča R-35, pri drugih R-50, pri enih 20 strelov v 45min, pri drugih 15 strelov v 20 min - kako bo pa ločil te čase streljanj, pa ne vem! [img]{SMILIES_PATH}/icon_question.gif[/img] Ali bo potrebno čakati, da se pri SZS odstrelja ekipno (t.j. cca 3-4 ure!?).

Upam, da (nam) bo do tekmovanja vse jasno. [img]{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img]
Odgovori
#8
No takole bo:

Poklical sem g. Pavleta ga prosil za razjasnitev glede teh dveh tekem v soboto. Povedal je, da bo to ena štartnina, tekmovali bomo lahko v obeh prvenstvih streljalo se bo samo enkrat, pogoji pa so prilagojeni obem zvezam. Kaj to pomeni v praksi. Štartnina se lahko plača vnaprej na TRR naveden v razpisu, lahko pa se prijavimo tudi na dan tekmovanja na kraju. Plača se ena štartnina (20€ za do tri discipline,...), tekmujemo lahko ekipno (štejejo rezultati treh članov ekipe v dveh razpisanih kategorijah, ki sta določeni - to sta Vojaška puška in Ostrostrelna puška 350m). Tarče na 350m so klasične od ASZS, naslon zadaj je dovoljen (v razpisu piše sicer drugače, vendar mi g. Pavle pove, da je dovoljen - torej prinesite opremo s seboj). Čas streljanja je podaljšan na 30min! Ta kategorija se strelja se samo do 10h (bo menda več kot 10 strelskih mest za 350m Optika). Pozabil sem pa vprašat glede omejitve povečave optike, vendar dvomim, da se bo ta omejitev izvajala (ker pove, da bodo vse poenostavili, da ne bo komplikacij).

Vojaška puška se strelja na tarčo R-35 (je manjša od R-50), tekmuje se dve seriji po 10 strelov (na ločeni tarči) + tarča za probne strele (torej 3 tarče na strelca). Časovna omejitev je 45min! Rezultata bosta štela za oba tekmovanja (pod SZS in ASZS), za ASZS se menda slabših pet na tarči odbije (nisem siguren - menda na prvi).

Torej plačate enkratni znesek in lahko sodelujete na obeh tekmovanjih + ekipno, streljate pa samo enkrat (pri SZS je tip "odprtega tekmovanja", kar pomeni, da članstvo v zvezi ni zahtevano). Torej prinesite vso opremo, ki je zahtevana na tekmovanjih pod ASZS s seboj in pazite na časovne omejitve prijave, OS-350m, velikosti tarč, št. zahtevanih strelov,... da ne bo potem na kraju hude krvi z municijo (sem je prinesel premalo, itd,...) ali kakšnih drugih nevšečnosti!

Različni časi omejitev streljanja se bodo izvajali tako, da bodo tisti, ki tekmujejo na krajšo časovno omejitev pričeli istočasno z streljanjem, kot ostali, ampak bodo končali prej (normalno po programu). Z menjavo tarč se bo logično počakalo, dokler ne odstreljajo vse kategorije (torej se bo čakalo, da se zaključi z streljanjem na VP, kjer je najdaljša časovna omejitev).

Upam, da je sedaj bolj jasno.

LP-MP
Odgovori
#9
Prej ni bilo toliko, zdaj pa je postalo precej oblačno ( vsaj meni )!!
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#10
[img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] samo, da ne bo začelo treskati (napovedi so sicer optimistične - saj veš: po vsakem dežju posije sonce)... [img]{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif[/img]
[img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]
Odgovori
#11
Različne tarče, različni časi streljanja, različno število strelov - vse to pomešano in na koncu, da bi imel "izračunan" rezultat za DP (SZS) in ligo (AMZS)? Po takšnem scenariju, se kvaliteta obeh tekmovanj zniža pod nivo "HP", kar verjetno ni namen sobotne tekme.
To je moje mnenje in pričakujem, da me nekdo prepriča v nasprotno.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#12
Ti fantje pa ste kdaj pomislili da bi stvari poenostavili saj se tole dvojno tekmovanje pa 3 tarče pa odštevanje petih slabših strelov etc nekako kar samo od sebe vabi kak zaplet z točkovanjem
Odgovori
#13
"mr.T" Napisal:Ti fantje pa ste kdaj pomislili...
[img]{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif[/img]

Koga si s tem "ti fantje" sploh mislil [img]{SMILIES_PATH}/icon_question.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_idea.gif[/img]

- če misliš organizatorja tekmovanja, je njegova GSM številka navedena v razpisu in ga pokliči, pa vprašaj.
- če misliš SZS, potem niti vem ne, kdo je predstavnik (potrudi se, pa najdi kontakt sam).
- če misliš ASZS, potem se moraš obrniti na vodstvo zveze (če potrebuješ kontakt, ti ga bom posredoval),
- če misliš name, potem ti pa povem, da sem jaz "niko i ništa" in nimam nobeneg vpliva odločanja (niti v svojem SD), ter samo opravljam "dobro delo", in tako tukaj podpiram lenobo marsikaterega (tako organizatorjev, kot sodnikov, kot strelcev, katerim se ne da brati, ali pa ne razmišljajo o tem, kaj so prebrali, potem pa so problemi v vseh drugih...), ki bi moral tukaj razjasnjevati in pojasnjevati stvari namesto, da se jaz (in še mogoče kakšen) osebno izpostavljamo, [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img] ter namesto njih prenašamo razne otročje izpade z včasih smešnimi, dostikrat nerazumnimi navedbami, ali celo neumestnimi osebnimi verbalnimi napadi... [img]{SMILIES_PATH}/icon_idea.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_evil.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img]
Odgovori
#14
Kar malo mi je žal, da sem ta razpis objavil. Mislim, da SZS s tem nima nič. V primeru, da je bila tekma vnešena v koledar in so določili prireditelja, bodo od njega zahtevali kvalitetno izvedbo, upoštevanje vseh pravil in poslali delegata, ki bo o tem obvestil pristojne. Ker je pravilnik kršen, že v kar nekaj primerih, bo po mojem mnenju, tekma izvedena "na svojo roko" in ne bo dosegla kvalitete, ki se jo pričakuje in jo oznaka DP, tudi zahteva.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#15
Mene pa zanima kdo bo vse te rezultate vnašal?
V kolikor bom to jaz naj mi kdo sporoči, da si prilagodim program!
Odgovori
#16
A, takšen program, obstaja? [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#17
LP
Če mimam otiko z do 24 x povečavo: ali to pomeni, da je potrebno samo nastaviti na 12x , ali se sploh ne sme udeležiti tekme z to optiko?
Odgovori
#18
Predvidevam, da ti bo po tistem, ko si boš v preizkusnih strelih izbral eno povečavo do 12X, sodnik dal nalepko na daljnogled.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)