Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pobarvana netilka
#1
Eno laično vprašanje novinca v strelanju.
Zanima me, kaj pomeni rdečo pobarvana netilka? [img]{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif[/img]
Pri nekaterih metkih je pri drugih ni.
Hvala za objasnilo
Odgovori
#2
Tesnilo na surplusih navadno pa zgoraj pri kugli in vratu tulca tud.
Odgovori
#3
So tudi drugače pobarvane netilke (modro, zeleno,...), nekatere pa samo zalite z brezbarvnim lakom. [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]

Nisem ravno najbolj prepričan, vendar se mi zdi, da gre tukaj za zaščito nabojev (netilka, smodnik) pred vlago zaradi skladiščenja, oz. pri nekaterih javnih razpisih za nakup nabojev, pa mora proizvajalec (oz. zastopnik, posrednik,...) dati tudi pisno garancijo, da so naboji vodoodporni (zahteve vojske, policije) ...
Odgovori
#4
Hvala za hitro pojasnilo. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]

Mal sem na netu iskal in sem zasledil:
-zelena= označevalna
-črna = visoko prebojna- Wolframovo jedro
-črno- rdeča = probojno- zažigalna
ampak to so bili označeni metki nemške municije.
Odgovori
#5
To je pa glava kugle oz. konica...
Odgovori
#6
Če imaš lovsko strelivo, konkretno pri RWS, konkretno kaliber .30-06, polnijo iste krogle v treh nabojih. In drugače kot po pobarvani netilki ni možno ločit.
Odgovori
#7
...no-verjetno piše vse na škatlah (od RWSa bi to pričakoval)... [img]{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif[/img]
Odgovori
#8
Piše. Vse piše. Sam saj veš kako se to lahko zameša. Sploh lovci imajo dostikrat v kakih žepih naboje in potem je to edina ločnica....
Odgovori
#9
"Rok" Napisal:Če imaš lovsko strelivo, konkretno pri RWS, konkretno kaliber .30-06, polnijo iste krogle v treh nabojih. In drugače kot po pobarvani netilki ni možno ločit.
V istem naboju polni RWS tudi krogle enake konstrukcije a različnih tež. Npr. v kalibru 30-06 RWS polni naboje s 9,7 g KS, 10,7 g KS in 13 k KS. Brez oznake na naboju (barvno kodirana netilka - pobarvana z lakom) bi jih bilo nemogoče ločiti med sabo, ko so enkrat izven originalne embalaže. Zanimivo je da nekatere polnitve sploh niso kodirane, kar pomeni da RWS ne misli da je za tesnenje naboja potrebno polakirati netilko.
Nekatero vojaško strelivo ima zatesnjeno (polakirano) tudi kroglo, kjer se stika za vratom tulca.
Odgovori
#10
"kimber" Napisal:
"Rok" Napisal:Če imaš lovsko strelivo, konkretno pri RWS, konkretno kaliber .30-06, polnijo iste krogle v treh nabojih. In drugače kot po pobarvani netilki ni možno ločit.
V istem naboju polni RWS tudi krogle enake konstrukcije a različnih tež. Npr. v kalibru 30-06 RWS polni naboje s 9,7 g KS, 10,7 g KS in 13 k KS. Brez oznake na naboju (barvno kodirana netilka - pobarvana z lakom) bi jih bilo nemogoče ločiti med sabo, ko so enkrat izven originalne embalaže.

Ja točno to sem hotel povedat.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)