Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VABILO na ODPRTO STRELSKO TEKMOVANJE za POKAL BLED-2011
#41
Hmmmm, zanimivo.
Ko poteka tekma ni nobenih komentarjev na slabo Borisovo organizacijo.
Vsi se smejejo, uživajo v streljanju, na koncu veselo pomalicajo in se z nasmehom in seganjem
v roke poslovijo. Ko je Zlatko prejel pokale, so tudi vsi prisotni imeli nasmeh na obrazih.
Sedaj po tekmi, pa beremo to pluvanje po forumu.

Gospodje, to kar počnete je ena hinavščina. Pa se nič ne oproščam za to obtožbo, ker je to res.
Če Vam (velika začetnica pomeni spoštovanje vsakega posameznika) kaj ni všeč, prosim povejte
osebno v oči tako Borisu tako vsem ostalim, ki so del oranizacije tekmovanja. Kot Borisa
poznam, je oseba ki ni trmasta in je odprta za podajanje predlogov, za še boljše tekmovanje,
ki si ga Vi vsi tako želite.
Drugače pa poznam kar nekaj strelcev, ki so se predkratkim udejstvovali tekem in vsi pravijo, da je
zelo dobro izpeljano. Boris nikoli ne prepove, nastrelitev, prostega streljanja v tarče po samem tekmovanju,
ampak še sam rad poizkusi kak nov kos orožja. Zato, Vas gospodje res ne razumem, zakaj je toliko pluvanja
po teh tekmah. Ja poznam zgodbo o ciljanju steklenice/pločevinke za 1. mesto. Zato me ni treba osveščat o tem
dogodku. Pač, se je zgodilo in več se to ne dogaja.

Lp
Odgovori
#42
Bravo spe7, to so besede. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]

Tekmovalci in opazovalci, navadite se na napake opozarjati pravi čas in to je med trajanjem tekmovanja in po objavi rezultatov.
Če mislite, da negdo ne strelja po pravilih opozorite linijskega sodnika ta pa bo opozoril strelca.Tudi vodji tekmovanja se lahko pritožite ali pa komisiji, če je bila imenovana pred tekmo.
Vse ostalo pa je (rekla kazala) blatenje in navadna hinavščina.
Jezi me tudi to, da se ponavadi pritožujete tisti, ki na tekmi sploh niste bili.Le kako veste kaj se je zgodilo, če niste videli
na lastne oči. [img]{SMILIES_PATH}/icon_question.gif[/img]
Odgovori
#43
"357" Napisal:Živjo!
Ne vem, če sva že kdaj debatirala, a glede "tekem" ki jih prireja Boris, obstaja tudi drugo mnenje, ki sem mu ga osebno na štiri oči, po telefonu in na tem forumu, že mnogokrat povedal in vidim, da imajo, o nepravilnostih, katerim sem bil tudi jaz priča, dosti za povedati še drugi udeleženci.
"Tekme", ki jih prireja, so zelo lepa druženja, a razen, da se na njih lahko ( tudi ) strelja, ni nikakršne povezave, s strelstvom. Strelstvo je namreč šport, ki ima svoje zakonitosti, ki so zapisane v pravilnikih. Po katerem pravilniku se izvajajo Borisove "tekme"? Pravilnika ni!! Zanj sem večkrat prosil, a zaman. Torej, kar se mene tiče, mi ne moreš očitati hinavščine, ker sem vse, na transparenten način napisal. Kar je bilo napisano, ni izmišljeno, ampak je plod mojega znanja, ki sem ga osvojil v dolgih letih aktivnega strelstva in je povzeto po strelski literaturi, ki je marsikomu ( mislim, da tudi tebi - če se motim, se opravičujem ), zelo velika neznanka.
Vzemi kot debato in ne kritiziranje.
Lp

Prosim, ne mi pisat privat sporočila. Vsekakor sem to vzel kot debato vendar je to forum in se debatira z vsemi oz. vsem na očeh.
357, pišeš o zakonih in zakonistostih strelstva, pa vendar kot sem v prejšnjem postu nisi to osebno pred vsemi že na sami tekmi povedal.
Praviš, da na 4 oči z Borisom. Drugič povej kar pred vsemi, tako da bodo še ostali imeli možnost slišati in verjemi, marsikateri bo imel
dober argumet tako za tvojo mišlenje tako proti tvojem. Vendar se to naredi na kraju samem in ne po forumih.
Odgovori
#44
"6BR" Napisal:...Tekmovalci in opazovalci, navadite se na napake opozarjati pravi čas in to je med trajanjem tekmovanja in po objavi rezultatov.
Če mislite, da negdo ne strelja po pravilih opozorite linijskega sodnika ta pa bo opozoril strelca.Tudi vodji tekmovanja se lahko pritožite ali pa komisiji, če je bila imenovana pred tekmo.
Vse ostalo pa je (rekla kazala) blatenje in navadna hinavščina.
Jezi me tudi to, da se ponavadi pritožujete tisti, ki na tekmi sploh niste bili.Le kako veste kaj se je zgodilo, če niste videli
na lastne oči. [img]{SMILIES_PATH}/icon_question.gif[/img]

Bil sem priča, ko se je strelec pritoževal linijskemu sodniku in glavnemu sodniku na nepravilnosti drugega strelca, pa je bil odslovljen z besedami: bomo preučili in se odločili. Lahko ugibaš, kako so se odločili - če ne, ti bom povedal kako: bili so tiho, in kršitelja niti ni nihče opozoril na to, ta isti kršitelj (sem ga videl tudi sam - no pravzaprav smo trije stali za njim in ga na sicer eni drugi tekmi pri drugem organizatorju opazovali kako goljufa), pa na to opozorili Org. in se je samo nasmejal in šel naprej... Torej je vse brezupno, ker še nisem videl, da bi koga na teh tekmah (VSEH, katerih sem se udeležil, razen IPSCja in občasno IASC) resno kaznovali zaradi kršenja pravil (kakršnih koli že in kakor koli že določenih), kaj šele, da bi koga diskvalificirali iz tekme (največ, kar se je zgodilo, je bilo opozorilo - pa še to zelo redko). Zakaj tako - lahko vsak ugiba in zato se strelska kultura ne more dvigniti, ker se oba redna (da ne bi slučajno kdo zamenjal te besede z besedo "resna") organizatorja tekem na amaterski sceni v natančnem streljanju v SLO treseta za tistih dodatnih 20 ali več €, ki jima bi manjkali na naslednji tekmi, ker ta strelec/kršitelj ne bi več prišel in jima je pač organiziranje teh strelskih dogodkov pač v prvem planu "bizniz", potem šele kaj drugega, do upravičenega imenovanja tega dogodka "strelsko tekmovanje" pa verjetno še dolgo ne bosta prišla. Nihče pa ne pomisli na ostalih nekaj deset strelcev, ki so pač tiho in zaradi takšnega odnosa ne pridejo več (dober primer je bil lani Liga ASZS, ki se je tako dobro prijela tudi zaradi tega, ker so imeli strelci (ne glede na občasne spodrsljaje) tretjo - dosti bolj kvalitetno izbiro) - razmislite, zakaj se vsako sezono neha aktivno udeleževat tekem v natančnem streljanju več strelcev, ki so do tedaj bili aktivni in redni obiskovalci tekem [img]{SMILIES_PATH}/icon_question.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_idea.gif[/img] Razlog je tudi ta (sem se z nekaterimi pogovarjal), ker jim je izpod časti vstrajat in hodit na tako nekvalitetne tekme in ker iz leta v leto (kljub opozorilom in priporočilom posameznikov glede izboljšanja) ni vidnega napredka na boljše!
Nekateri imajo/imate bogate mednarodne strelske izkušnje, vendar jih ne znate v praksi uporabit, oz. niso/niste (razen "nabijanja" o nekih - sebi v prid prilagojenih - teorijah v gostilni) zmožni (lenoba, nezmožnost, nezainteresiranost, osebna korist ali zaradi kakšnega drugega razloga) narediti ničesar za dejansko izboljšanje stanja. Če pridem na strelsko tekmo ali trening mi je v prvi vrsti pomembnejše kaj drugega, kot pa samo to, da poka (to sem tudi že dokazal) - kaj pa vam?

Fantje - dokler vas bolj zanima, kdo je "mesenđer" in kje ter kdaj se oglaša, ne pa vsebina samega sporočila, tako dolgo ni za pričakovat, da se bo kaj na teh strelskih dogodkih izboljšalo. Zakaj so nekateri tiho in na nepravilnosti (več) ne opozarjajo sem že pisal. Zagotovo sta bila zadnja dva prispevka pred mojim pomoč k temu, da jih bo v prihodnosti še nekaj več tiho, ker se preprosto nočejo pregovarjat z vami in dokazovat svoj prav ali pravico (eni zaradi osebnega prijateljstva, drugi zaradi ljubega miru, tretji zaradi nekih uslug v preteklosti, četrti zaradi slabših retoričnih zmožnosti, peti zaradi tega, ker resnici na ljubo trenutno boljša alternativa med tema dvema organizatorjema ne obstaja več, šesti zaradi tega, ker so bili v preteklosti že po krivici in neupravičeno odpravljeni ali izločeni iz tega strelskega okolja kot nezadovoljneži ali nergači, sedmi, ker so morali vse vtise prvo premleti doma in priti do nekih zaljučkov in se počutijo o tem udobneje in v miru, da lahko zberejo svoje misli in jih strnijo v debati tukaj na forumu, osmi...). Idealno okolje (beri: strelski dogodki za organizatorja) je okolje, ki funkcionira (beri: več ponovitev z vsaj enostransko zadovoljnostjo) in je brez motečih dejavnikov (beri: nezadovoljneži). Kako do takšnega okolja priti, je več možnosti. Najlažja in najpogosteje uporabljena je odstanitev, oz. onemogočanje (za organizatorja) motečih dejavnikov, zagotovo najtežja pot pa je zadovoljitev potreb in želja cele množice udeležencev v določenem okolju.

Malo za v razmislek: T.i. "boljši" strelci/tekmovalci bi morali biti (na tekmi, treningu ali drugače, ko gre za ta šport, oz. prostočasno dejavnost) za dober vzgled in ne povod za zgražanje drugim!
Odgovori
#45
pmarijan....hvala za tvojo obširno razlago...naslednjič napiši bolj v detajle..v našem društvu se ne srečujemo s tako problematiko (ki si jo navedel v tvojem citatu) zato se bomo trudili še naprej, da bodo vsi strelci odšli zadovoljni iz prizorišča tekmovanja.
Je pa nekaj res...vsi ne bodo nikoli zadovoljni vedno se najde kakšna izjema, ki najde vzrok nezadovoljstva in s tem meče slabo luč na organizatorja. Na naših tekmovanjih ne delamo nobenihn razlik med tekmovalci, za nas so vsi enaki pa so lahko začetniki, amaterji ali pa profesionalci in to bo tudi v bodoče.
Mi smo zadovoljni, da se strelci vračajo, da se dobro počutijo in ne delamo nebene selekcije med njimi, zato ste vsi dobrodošli moja edina želja je, da gojimo medsebojno prijateljstvo in sodelovanje med tekmovalci in organizatorji. Toliko v vednost.....
Denis....hvala za tvoje sodelovanje.... [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]

lp.....
Odgovori
#46
"strela" Napisal:pmarijan....hvala za tvojo obširno razlago...naslednjič napiši bolj v detajle..v našem društvu se ne srečujemo s tako problematiko zato inse bomo trudili še naprej, da bodo vsi strelci odšli zadovoljni iz prizorišča tekmovanja.
Je pa nekaj res...vsi ne bodo nikoli zadovoljni vedno se najde kakšna izjema, ki najde vzrok nezadovoljstva.

[img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] me veseli - če ne drugo, da si dokazal, da lahko enkrat v normalnem in kulturnem tonu odgovoriš. In v tvojem zadnjem napisanem odstavku se celo popolnoma strinjam s teboj... [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]
Odgovori
#47
"pmarijan" Napisal:
"strela" Napisal:pmarijan....hvala za tvojo obširno razlago...naslednjič napiši bolj v detajle..v našem društvu se ne srečujemo s tako problematiko zato inse bomo trudili še naprej, da bodo vsi strelci odšli zadovoljni iz prizorišča tekmovanja.
Je pa nekaj res...vsi ne bodo nikoli zadovoljni vedno se najde kakšna izjema, ki najde vzrok nezadovoljstva.

[img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] me veseli - če ne drugo, da si dokazal, da lahko enkrat v normalnem in kulturnem tonu odgovoriš. In v tvojem zadnjem napisanem odstavku se celo popolnoma strinjam s teboj... [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]
Baje da pralni stroj ne dela......
Odgovori
#48
Jabolko....no upam, da boš tkrat potolažen...imaš še vedno možnost.....tokrat so na sporedu finale....še nič zamujenega..odloči se....
epp..če bo g. Ervin potreboval servis se lahko osebno obrne nate...mogoče pa celo to bere....je žal iz Italie pa nisem sigurn, ha, ha........lp
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)