Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evropsko prvenstvo BR mali kaliber
#41
=D> =D>
Odgovori
#42
Malo popravljam kristiana, prvi dve rundi (tretja jutri):
klemen 250 249
matjaž 248 250
tomaž 248 250


so pa nekateri res dobri, za prva mesta se bo štelo X-e. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#43
Zaenkrat po dveh serijah LV ni slabo, lahko bi bilo bolje a tudi malce sreče je treba imet. zankrat vsi streljamo z mojo flinto ker je pač najbolje pripravljena.Pa iz resta domače konstrukcije za katerga se zdaj že ''pretepajo'' tri ekipe še huje je pri zastavicah, ki bi jih vsi radi pokupili, heheheh.
Po scoring tabeli, ki sem jo ravno obračal po rokah


Matjaž 249 , 250
Klemen 250, 249
Tomaž 248, 250

Jutri pa še 3 serija LV + 1HV


Attached files [Image: f0d8eb8a60be9c79b4ea246b97ff2b.jpg] [Image: f3bce1977b353fd7c4edfe21b4580b.jpg] [Image: aefc864d7e973fe22994209650c84d.jpg] [Image: 78e0efaaaf6b4e3662d9453801343d.jpg] [Image: b8882ea0f5ee2084f7ca2090b41c9d.jpg]
Odgovori
#44
Ups, zgleda sem še jaz za cajtom. Hvala bogu potem. :D
administrator / Strelec.si
Odgovori
#45
> 357 said:
> >
>
> Kako določi ta elektronika vrednost zadetka - oddaljenost sredine zadetka od centra ali pozicijo roba zadetka, ki je bliže centru?
> Ker me še vedno bega gurkanje pri zračnem, me zanima ali pravilnik predpisuje uporabo večje gurke tudi takrat, ko nastopajo le tekmovalci s kalibrom 4,5?
>

elektronika šteje locira po pikslih torej tam kjer je luknja so temni poksli potem pa na center tega 'kraterja' namesti obris .22 krogle in zelo enostavno točkuje kadar ima težavo na primer dvojni strel ali zelo neenakomerno luknjo v prosi za ročno korekcijo kar traja par sekund.

Kar se gurkanj z .22 gurko tiče so taka pravila saj v isti klasi lahko pokaš 4.5mm ali 5.5mm zračko to z eklektroniko odpade olektronika pač ocenjuje z tako šablono kot je gurka,ročna se seli izključno pod pritožb.
Odgovori
#46
Dobro, pravilo je pač takšno, kakršno je ( za moje pojme neustrezno ) in zato si ne morem kaj, da ne bi napisal navodila za ocenjevanje tarč:

Tarča je sestavljena iz točkovalnih območij, ki zajemajo kroge 1-10. Pri elektronskih tarčah in papirnih tarčah, ki gredo skozi stroj za ocenjevanje, je vsak krog dodatno razdeljen še na 10 delov. Najslabši možen zadetek se točkuje z 1,0 kroga, najboljši pa z 10,9 kroga.
Na papirni tarči je zadetek takrat, ko se rob luknje, ki jo je naredila krogla ali pa njena vidna sled, vsaj dotika, seče linijo točkovalnega območja ali pa se luknja nahaja v njegovem notranjem delu. "Sporni" zadetki so tisti, za katere ne moremo s prostim očesom zatrditi/videti dotika ali njegove bližine in takrat si pomagamo z **ustreznim** vtičnim merilnikom, ki ga lahko/smemo uporabiti le enkrat. Tak zadetek mora biti komisijsko ocenjen ( trije sodniki ) in na tarči zabeležen.

Da ne pozabim glavno: Dobri ste!! =D>
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#47
Zadnji podatki Klemen ima po novem 500 36x in je individualno četrti ,prvih 25 ima 500 krogov ,Klemen je vodi še 5 strelcev z 500 36x razlika je samo v tem kateri X je bil prvi zgrešen(FM na tarči).Jutri počimo zadnjo serijo tega 25m LV, če so izrebana mesta dobra(na nekaterih piha na dugih pa je čisti mir) in imamo še kanček sreče je mogoč kak 'pleh' tako idividualno(Klemen) kot ekipno , prvih 10 bo zelo vrjetno imelo 750 razlike bodo predvsem v X
Odgovori
#48
=D> =D> ^:)^ ^:)^
Odgovori
#49
Kar se gurkanja tiče tudi pri issf niso perle ,zdaj pač ker je denar eletronsko merijo drugače pa so imeli ali še imajo za isto tarčo celo dve gurki

Citat: 10-Meter Air Rifle. Two scoring gauges are required to score 10-meter air rifle ISSF, NC-AR10 and NRA AR5 targets. Use an Eagle Eye gauge to score torn shot holes.

Air Rifle Outward Gauge (5.45-5.50 mm) for scoring 10 to 3 rings.

Air Rifle/Pistol Inward Gauge (4.50-4.55mm or .177-.179”) for scoring 2 and 1 rings.

50-Foot A-36 Smallbore Rifle. Two scoring gauges are required to score the 50-foot A-36 smallbore target that is reduced from the 1958-1988 ISSF target.

.22 NRA Outward Gauge (.3625”) for scoring 10 dot/ring only

.22 NRA Inward Gauge (.2225-.224”) for scoring 3 to 1 rings.
Odgovori
#50
> mr.T said:
> Zadnji podatki Klemen ima po novem 500 36x in je individualno četrti ,prvih 25 ima 500 krogov ,Klemen je vodi še 5 strelcev z 500 36x razlika je samo v tem kateri X je bil prvi zgrešen(FM na tarči).Jutri počimo zadnjo serijo tega 25m LV, če so izrebana mesta dobra(na nekaterih piha na dugih pa je čisti mir) in imamo še kanček sreče je mogoč kak 'pleh' tako idividualno(Klemen) kot ekipno , prvih 10 bo zelo vrjetno imelo 750 razlike bodo predvsem v X

Kaj vam bo KLEMEN tam delal sem jaz napovedal že zdavnaj, tako da me nič ne preseneča...
Odgovori
#51
> 357 said:
> Dobro, pravilo je pač takšno, kakršno je ( za moje pojme neustrezno ) in zato si ne morem kaj, da ne bi napisal navodila za ocenjevanje tarč:
>
> Tarča je sestavljena iz točkovalnih območij, ki zajemajo kroge 1-10. Pri elektronskih tarčah in papirnih tarčah, ki gredo skozi stroj za ocenjevanje, je vsak krog dodatno razdeljen še na 10 delov. Najslabši možen zadetek se točkuje z 1,0 kroga, najboljši pa z 10,9 kroga.
> Na papirni tarči je zadetek takrat, ko se rob luknje, ki jo je naredila krogla ali pa njena vidna sled, vsaj dotika, seče linijo točkovalnega območja ali pa se luknja nahaja v njegovem notranjem delu. "Sporni" zadetki so tisti, za katere ne moremo s prostim očesom zatrditi/videti dotika ali njegove bližine in takrat si pomagamo z **ustreznim** vtičnim merilnikom, ki ga lahko/smemo uporabiti le enkrat. Tak zadetek mora biti komisijsko ocenjen ( trije sodniki ) in na tarči zabeležen.
>
> Da ne pozabim glavno: Dobri ste!! =D

In kdaj boš napisal navodilo, to ni nič novega tako se ocenjuje že najmanj od leta 1836 ko je umrl Davy Crockett...
Odgovori
#52
> jabolko said:

> Kaj vam bo KLEMEN tam delal sem jaz napovedal že zdavnaj, tako da me nič ne preseneča...

in kdaj boš rekel "kaj bi vam šele delal če bi treniral IPSC" ? :D
Odgovori
#53
> jabolko said: > In kdaj boš napisal navodilo, to ni nič novega

Zate je skoraj vse, kar napišem, nekaj zelo novega...
Objava citata te je spet zhebala :-*
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#54
> mr.T said: > Kar se gurkanja tiče tudi pri issf niso perle ,zdaj pač ker je denar eletronsko merijo drugače pa so imeli ali še imajo za isto tarčo celo dve gurki

Iz izkušenj vem, da obstajajo različne gurke za tarče R4 in R15 ( ISSF ), ter za tarčo R8, ki ni v tem programu.
Prosim le za skrajšan prevod angleškega besedila.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#55
Danes smo končali LV 25m in odstrelili prvo serijo HV 25m , v LV smo ekipno končali na 8 mestu med 18 evropskimi ekipami in mislim(nimam fotke rezultata) da 11 med cca 30 svetovnimi , v zadji seriji smo imeli precej neugoden žreb miz tako, da smo spustili kako točko ,Klemen pa je idividualno z 247 zadnjo tarčo seveda padel po sestvici kakih 40 mest .En krog pomeni hitro 20 mest

Torej prva podelitev pleha za ekipo še kar uspešna a lahko bi bilo bolje ,a bi se lahko borili za medalje ? ne vem do tja sta vseno 2 točki a za 5 mesto bi zadostovala ena saj smo imeli precej več X kot tri ekipe pred nami .

Pritožb ne bomo vlagali ker je točkovanje tarč zelo korektno več ali manj brez uporabe gurke in pritožbena komisija na kateri sem bil danes zelo striktna od 6 pritožb ni bila uspešna niti ena (pritožbe so bile za X ne za kroge) na naših tekmah bi bili uspešni vsi .


Mora pa Klemen definitvno reklamirat svoje krepelo.
Odgovori
#56
vprašanje oz. dva na robu: a je za pritožbo potrebno kakšen evrić založit?
a so kje online rezultati vidni? včeraj sem namreč malo očalkal pa nisem nič našel...
Odgovori
#57
Pritožbe so po 20 evrov, ki jih seveda dobiš nazaj v primeru pozitivne rešitve a trenutno je ocenjevanje res že tako dobro , da se redko kdaj splača sploh, če ne gre za odličja.
Nekaj fotk list rezultatov,ki jih je naredil admin samo zgornji del saj je lista dolga kakih 120 strelcev,na netu bodo po moje objavljeni šele po koncu tekmovanja.

Kar se tiče mojstrstva so po moje največji carji italjani ti so res dobri ,imajo največjo bazo strelcev in na te tekme lahko pridejo samo tisti, ki se kvalificrajo skozi dve leti tekmovanj ,Avstralci Angleži in pa Čehi pa imajo nejvečjo premoč v opremi saj imajo kar nekaj zelo doteranih ameriških specialk, ki načeloma deklasirajo vse tukaj a kot rečeno italjani z malenkostno slabšo opremo sigurno nadoknadijo z precj več prakse.

A tudi mi nismo čisto brez adutov rest, ki sva ga za klubsko uporabo kot čisto neprofitni projekt naredila z Marjanom E. je čista senzacija tako, da bodo nadaljni razvoj malce financirali filipinci, ki bodo tega tudi odnesli domov ,za zastave pa se tepejo že vse ekipe tako, da jih komaj odganjamo .Avstralci pa so prav zviti in si jih kar naprej sposojajo v upanju, da jih bodo lahko kupili :D ,pri krepelu smo še kar konkurenčni čeprav je to ena zelo redkih čisto serijskih pušk na liniji .

Na politični sceni v zakulisju pa je vsaj tako napeto kot na tekmovanju ,pravila so doživela nekaj resnih sprememb manj glede tehnike kot glede organizacije(trenutno prvenstvo ima cca 1000 nastopov 250 tekmovalcev ,prihodneje bo imelo 350 tekmovalcev tako je bilo za EP in SP treba ukiniti nekatere discipline),dobili smo kandidaturo za naslednji EP in SP v Sloveniji, število držav članic izredno hitro narašča tako se bližamo številki 30, sam sem bil izvoljen v upravni odbor evropske Br zveze ERABSF ,do konca tedna bo padla še odločitev o novem predsedniku evropske Br zveze za 4 letni mandat za kar me je predlagal trenutni upravni odbor , moram še malce razmisliti ,če bi sploh rad postal prezidjent zveze.

Attached files [Image: cecb060f08f5fb714fedcb146d9ec2.jpg] [Image: f2b457d1302d35d89dc19c6040e603.jpg]
Odgovori
#58
> 357 said:
> >
>
> Iz izkušenj vem, da obstajajo različne gurke za tarče R4 in R15 ( ISSF ), ter za tarčo R8, ki ni v tem programu.
> Prosim le za skrajšan prevod angleškega besedila.
>
>
>

Tisto kar sem pripopal je sicer ameriška zadeva a spadajo pod ISSF a ameri včasih uporabljajo še kake stare Issf tarče a načeloma gre za uporabo različnih gurk za točkovanje krogov od 10-3 in 3-1 , 10-4, 4-1 etc ali gurke samo za 10 in gurke za 9 in manj etc.

A škoda debato v to smer vrtet saj tekmujemo samo v Mk disciplinah kjer se nič ne gurka kar tako zaenkrat ni kakih nepravilnosti pritožbe pa so do sedaj kolikokrat sem bil v komisiji relatvno neuspešne . Seveda se pri tako majhnih razlikah gre za vsako točko in X a če res ne gre za pleh se v kaj takega sploh ne bi spuščal
Odgovori
#59
Nekaj današnjih slik + slika novih tarč prirejenih za elektronsko ocenjevanje

Attached files [Image: 7a5865bf1731fca8b5a52f2ae68e4e.jpg] [Image: 596b238984c7365198281cdccd6880.jpg] [Image: 2fd44e34bdd7b3b2d08311a557cd64.jpg] [Image: 3152744df8eba638f21e150453e0ec.jpg] [Image: d59365dcb07f202692f9dbb73c8c9c.jpg]
Odgovori
#60
> mr.T said: saj tekmujemo samo v Mk disciplinah kjer se nič ne gurka

???
Enostavno ni možno, da pri tako velikem številu tarč, ne bi bilo "dvomljivih" zadetkov. Nič gurkanja na tekmi pomeni, da je kriterij ocenjevanja preveč blag, kar je enako ali pa še bolj narobe, ko je kriterij prestrog. Gurkanje ne pomeni **širjenje** zadetka ampak določitev vrednosti, kot sem jo opisal že prej.

Stare tarče ( UIT ), ki naj bi jih uporabljali Američani in posledično gurke, ki so jim namenjene, ISSF ( naslednica UIT ) ni prevzela. Predvidevam, da tiste tarče nimajo enakih točkovalnih polj. V praksi se ne dogaja, da bi tekmovalci solidnega nivoja, zadevali izven črne pike. Ker je največ zadetkov v sredino, se določa ali je X, desetka ali pa mogoče le devetka. Za to opravilo je potrebna le ena gurka ( za vsak določen tip tarč in/ali vrsto kalibra ), ki jo je treba pravilno uporabljati in to je vsa umetnost. Obstajajo namreč plus in minus gurke...

P.s.št.1: Če boš prevzel funkcijo predsednika, ti želim uspešno in ne pretežko delo. Že kot član UO pa lahko prepričaš ostale, da krogla, ki ni pustila nobene sledi na določenem predmetu ( ali živi sili ), ne more šteti niti kot namišljen zadetek. Seveda, v to se boš moral najprej prepričati sam. ;)

P.s.št.2: "jabolko", ne bodi hud, ker sem spet napisal nekaj ( kar ti že dolgo veš ), a ti tega ni uspelo ali pa nisi hotel napisati.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)