Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evropsko prvenstvo BR mali kaliber
#61
Kaj je v Postojni še zmerom vroče...
Odgovori
#62
> jabolko said: je v Postojni še zmerom vroče...

Poglej vremensko sliko ali pa pridi pogledat.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#63
No 357 ne ravno las cepit, ja kriterij je tako strog da smo imeli pri kakih 1000 tarčah z 25.000 centri 10 pritožb in dve pozitivne rešitve.
Tole je pa samo za 357 ,p.marjanova tarča, ki je po nekem čudežu prišla skozi z krogom preveč seveda se nismo pritožili marjan se je v drugih dveh rundah popravil in udaril 2x 250 tako, da Klemen ni še rabil nest svoje specialke v reklamacijo a v flinto še ni zadosti zaupanja tako da z rezultat razen marjana streljamo z fabrško ančko. Z katero smo ga na začetku malce biksal a danes sem odokril problem v nastavitvi kopita na restu in blazini ki je pripeljal do vertikalnega raztrosa ob premiku blazine in od takrat smo vsi počili vse 250. Klemen je posamično pristreljal 5 mesto na Ep z 750 razlike samo 2x za medaljo, ekipno danes 7 z 2246 krogi od 2250

Attached files [Image: 7dad6f843fbe1eb07f90529dbd64d4.jpg] [Image: f251184312406ebb72765a9e895f09.jpg]
Odgovori
#64
Seveda da ne sej ste Slovenci.
Odgovori
#65
No mr.T. SEVEDA SE NISMO PRITOŽILI in ti imaš za razmišljat a bi rad postal predsednik zveze ti kar povem da tega nisi vreden, dokler boš tako razmišljal in še javno na forumu to objavljal, bodi vsaj tiho in obdrži zase. Sam zmerom javim napako tudi če je v mojo škodo, kajti šteje samo to, kar sam vem da sem sposoben narediti kaki športniki ste to a ste kdaj šlišali za FAIR PLAY...
Odgovori
#66
Klemen je posamično pristreljal 5 mesto na Ep z 750 razlike samo 2x za medaljo, ekipno danes 7 z 2246 krogi od 2250...
Jaz bom komentiral tako : KLEMEN in ekipa..kapo dol, vsaka čast! =D> =D> =D>
Odgovori
#67
No ja 357 zadeve jemlješ pre resno eno so amaterski športi, drugo so profesionalni športi in olimpijske discipline. O tem kje je več 'fer pleya' ne bi nabijal po dolgem in počez a profesionalni športi vklučno z issf disciplinami niso nikakršne perle daleč od tega.

A glede naše situacije:
Za začetek tarče se od posta na zidu do zaključka časa(cca 30min) za pritožbe ogleduje izza traku, ki je cca 1+m stran od oglasne stene tako ,da kaj vidiš kaj ne ? V primeru te tarče je na njej vidna ocena in ponovna ocena 2eh ali celo treh ocenjevalcev .
Ena od dveh tarč je z gurko precj očitno 10, druga pa po moje ne a ker tu ne gre niti za ekipni rezultat(Marjan je pokal izven ekipe 3 strelcev) niti za kako hudo uvrstitev (uvrstev je nekje v sredini ) ne vidim štosa ,veš fair play je zdeva, ki jo čisto resno jamljem a pri uvrstitvah izven prvih 10 pa se res ne bom spuščal v proteste, kar kaže tudi večina ostalih tekmovalcev.

Pritožbe vlagajo praktično samo kadar se res gre za medalje drugače je čisto vseno če si 30ti, 50ti ali 120ti folk, ki ima z pritožbami pač veselje pa lahko počne to kolikor hoče, na naših golaž tekmah tega poznamo en kup a predvsem za to ker te ne košta vsakič 20eur kot rečenu tu so bile uspešne samo ene 2 ostalih 8 je pač zapravilo 20 eur pa ne zato ker bi jih zajebavali ampak ker preprosto niso imeli prov.
Verjemi, da je to eden od odločilnih faktrojev zakaj se kjer se le , da točkuje elektronsko .

Pa še včerajšna rezutatna lista uvrstitve ekip za svetovni pokal

Attached files [Image: ad7de32a705b27727d5461be7d92fe.jpg]
Odgovori
#68
> mr.T said:
> No ja 357 zadeve jemlješ pre resno eno so amaterski športi, drugo so profesionalni športi in olimpijske discipline. O tem kje je več 'fer pleya' ne bi nabijal po dolgem in počez a profesionalni športi vklučno z issf disciplinami niso nikakršne perle daleč od tega.

Nisem siguren, da je to namenjeno meni, ker "fer pleja" nisem omenjal.

Če misliš, da ima EP na katerem tekmuješ takšno ime le zaradi števila udeleženih in ne spada v profesionalne vode, zakaj si se potem lotil priprav, izdelave dodatne in osnovne opreme s tako profesionalnim pristopom?
Prosim, pusti že enkrat ISSF, ker tako ali tako vedno o njej napišeš kakšno "mimo".

P.s.: Če je tarča narobe ocenjena, ima tekmovalec pravico pritožbe ne glede na to ali gre za uvrstitev na prvo ali na zadnje mesto, ker se pritožba nanaša na rezultat in ne na uvrstitev.
Za tarčo, ki je napačno ocenjena v plus, ni nujna pritožba, ker se lahko sklicuješ na to, da nimaš denarja ( 20,00 € ). :D
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#69
Tule so rezultati včerajšnjega tekmovanja v Heavy Varmint-25 m, v svetovni in evropski razvrstitvi. Kot vidite, so razlike res majhne. Vsekakor pa se vsi trudimo. ;) Včeraj je največ pokazal Klemen, ki je za las zgrešil medaljo.

Rezultati na fotografijah so se malenkostno spremenili, potem ko sta dva tekmovalca uspela s pritožbami. Verjetno bo treba na vse uradne rezultate počakati do konca tekmovanja, razen če bo naš funkcionar uspel kaj urediti.

Žal je precej odvisnega od streliva, ki se ne obnaša vedno konsistentno, na koncu pa ne škodi tudi kanček sreče.

Danes pokata Matjaž in Marijan kategorijo IS na 50 m, midva s Klemnom pa imava day-off.

Jutri začnemo z big boysi v LV, pojutrišnjem pa še HV, 50 m. Tu bodo razlike nedvomno večje, vseeno pa bo na vrhu gotovo tesno.

Zdajle pa na kšnega Gambrinusa ali Kozla, golaž in knedličke, potem pa na počitek za jutri, ko bo spet naporno... ;)

Lahko pa povem, da je naša ekipa deležna velike pozornosti, predvsem zaradi opreme, katero sta izdelala Mr.T in Marjan E., pa tudi zaradi reprezentančnih majic, ki so z naskokom najlepše in se parkrat na dan kdo prijavi, ki bi jo rad zamenjal za svojo. Moja bo na koncu odšla na Filipine. ;)

V glavnem, držite pesti da nadaljujemo s solidnim nastopom in po možnosti odnesemo domov še kaj žvenketajočega. :D

Attached files [Image: 2f0c431783bed652749abb6900a413.jpg] [Image: 5b34557293fcb37fa12d01cbd2b6f6.jpg] [Image: dd43677d978eb6a1f23ad25a468bb0.jpg] [Image: 473e4500f5b9d5ef5ebedcb6ac6baa.jpg] [Image: 87292b6abc789ff306b226adc75578.jpg] [Image: 43a4badd1a522d7d68fae606ea2f1a.jpg]
administrator / Strelec.si
Odgovori
#70
Tudi pri VK bi bilo podobno če ne bi imeli 2x manjših tarč tako, da vsaj do/vključno z 300m je verjetno res bolj pregleden naš sistem s 1/4moa X namesto 1/2. Za večje razdalje je pa verjetno vseeno bolj realistično uporabljat 1/2 in 1moa.

Vsekakor pa če ne drugega so dobre izkušnje za prihodnje (pa čeprav je BR crap in še z MK za povrh k vemo kaka je municja :) )...
Odgovori
#71
Še vprašanje kaj pomeni "obliterate" center ring pri 25m tarči. A to pomeni, da sledov črte, ki označuje 2mm krog ni videti?
Odgovori
#72
> Mato said:
> Seveda da ne sej ste Slovenci.

Slovensko bi bilo da bi Marijana kolega iz ekipe zašpecal in mu vzel tisto piko, čeprav s tem sam ne bi nič pridobil...
Odgovori
#73
Ja načeloma pomeni, da ni sledu tiska 10kroga a ker je papir in tisk malce grob(z lupo vidiš pixle) je občasno zelo težko ocenit poleg tega gurka zadevo malce razrine(papir ki se je zvil dol ima mogoče še tisk gor a merilni rob gurke je že v naslednjem krogu . 25m discipline smo razen za zračko drugače na EP in SP v prihodnje ukinili saj je rezultat preveč izenačen in mest premalo za naraščujoče število držav, medtem ko je zračka zanimiva za države kjer je zakonodaja precej bolj omejena kakor opažamo smo pri nas še kar na dobrem. Na 50m so zadeve že malce bolj odprte in en x ali celo en krog dol še ne pomeni 20 mest navzdol.

Na sporteju je bilo še kar tema flinta je daleč od pripravljene od eleyey tenexa itak nič ni delalo nekako je še šlo z X-actom ki so mi ga šenkali za IS finci zadeva poka 10 ali 9 ali feltno kar je precejšen flyer ,tilefinci pa so velemojstri duct tape ene par jih je res pravih gozdarjev na okoli hodijo v kakih starih vojaških škornjih in napol gozdarskem outfitu in vsako zadevo rešijo za malce ducttape tako so vsi spektivi in optike polepljeni ede od njih pa stalno patruljira z lapua in sako nalepkami in jih pripopa ravno na vse kar se premika njihove finte za sposojo sporterju pa so bile na meji varnega in na koncu precej bolj temperamentne od Marjanove

Zame najzanimivejši del pa je bila priložnost preizkusit 4 različne ameriške specialke, ,ki zaenkrat še kar dominirajo v rezultatih , ne verjamem čisto v to, da so precej bolj natančne kot evropske pozicijske puške(omejitev je še vedno strelivo) a v vsakem primeru je precej lažje z njimi dobro streljat saj imajo zelo mehko zaklepanje tako, da se med repetiranjem žakli in naleganje ter drsenje puške ne spreminjajo Ančke pri zaklepanju ki je v primerjavi z ameri zelo trdo zelo rolajo naokoli tako, da je treba vsak šus precej bolj kontrolirat naleganje in drsenje puške.

Danes imamo poleg RWS tu še tehnično ekipo iz Eley, ki nam bo pripravila par prezentacij kako kaj in zakaj MK strelivo deluje kot deluje kaj je treba pazit in kaj koristi in kaj ne
V vsakem primeru 357 lahko spuca flinto to so že zdaj povedali tako pri RWS kot Eley a seveda so nas okarali ,da mi vseno malce pretiravamo(tu se po vsaki seriji začne cel kraval folk leta naokoli in zbira ćistilni pribor, da se puške spuca v 3 minutah, ki so za to na voljo.pravijo, da bi to raje počeli na vsake 2-3 serije)

Jutri se obeta še obisk iz CZ ker so bojda pripravljeni razvit in izdelat Br sistem in cevi ,tako zbirajo imput kaj je trenutno in . V zračkah pa že zdaj počasi CZ cevi postajajo grožnja Lothar Walter cevem ko so bile do nedavnega alfa in omega Ft in Br scene.
Odgovori
#74
Citat:Slovensko bi bilo da bi Marijana kolega iz ekipe zašpecal in mu vzel tisto piko, čeprav s tem sam ne bi nič pridobil...

Res je...
Odgovori
#75
> Mato said:
>
Citat:Slovensko bi bilo da bi Marijana kolega iz ekipe zašpecal in mu vzel tisto piko, čeprav s tem sam ne bi nič pridobil...
>
> Res je...

Saj bi me, pa so preveč "gorenjci", da bi dal 20 ojrčkov za pritožbo (je mr.T nekaj hodil okoli mene, če bi mu jaz založil teh dvajset evrončkov, da bi mi skinili en krog, ki so ga itak trije sodniki že prej ocenili in pogurkali)...

>:)
Odgovori
#76
Ja tako kot je jabolko naroču pa še finci so se podpisal kot priče na pritožben formular =)) , Matti pa je že duct tape ven vleku kam to pripopat saj finci vse rešijo z ducttape

Šalo na stran, vprašanje za VK mojstre je kdo kdaj poizkušal dobiti čavre iz Finske ali je bilo kaj problemov z tem .
Odgovori
#77
Men iz Lamnie ni hotel krogel poslat (kao del naboja in kao pošte nočejo pošiljat)...
Odgovori
#78
kaj rabiš s finske? finland= EU, čaure kot take so barvna kovina in nič več.
Odgovori
#79
Tako kot mato pravi del naboja in od kar so na oblasti zeleni in par streljanj po šolah kasneje je tudi pri njih zakonodaja zaostrena. Krogel definitvno ne pošiljajo za čavre pa še ne vem.

Kaj rabim , fantje iz finske občasno dobijo kako škatlo čavr 'džabe' pa sem seveda takoj kandidat za take hece kdo pa nebi 'džabe' ali zelo poceni Lapua robe [-O<
Odgovori
#80
Treba zapakirat tko, da se pač ne ve kaj je not in dokler ni nič protizakonitega se lahk jebejo budale na poštah, kar pomeni, da če nimajo kake res čudne zakonodaje je worst case, da pošta zaračuna vračilo pošiljke, ker jo pač odprejo preden pošljejo... Firma si verjetno noče privoščit kakih komplikacij ali pa delajo vsi tko kot posrani ameri raje ščitijo svoje riti kot pa pokasirajo denar oz. ga imajo dovolj.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)