Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evropsko prvenstvo BR mali kaliber
čestitke vsem udeležencem!
Odgovori
=D> =D>
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
Čestitke vsem tudi z moje strani! Pleha, kljub napovedim Mr BR ni, ste se pa vsaj odžejal & pobegnil pred babam za par dni ;) , vse je za nekaj dobr.

Me pa zanima, če je Mr BR kej razložu temu Mattu Emmonsu vse o prednostih originalnih ajnšic cevi, pa kako je to, kar je Matt naredu, da je na svojo flinto našraubal Liljino cev isto, kot da bi dal v Rojsa fičkovo mašino? A ta Matt ne ve, da tak izdelek iz neke garažne delavnice, narejen na nekih starih mašinah ne seže niti do kolen cevem izdelanih na modernih CNC mašinah. Najbrž res ne, zato pa zmaguje & postavlja rekorde, ta čudak čuden.
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori
BRAVO fantje! :-bd
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori
No glede 'Lilj' in 'Šilenov' je treba vedt, da izbranci dobijo prebrano tako Emmons kot naš Rajmond čigar ukradena flinta tako mimo grede z serijsko cevjo v eley tunelih krepko nasekala vse kaj so tam kdaj probal, misliš da si v Lilji upajo dati Emmondsu cev ,ki ni tip top.
Prebrano in izbrano je vedno najboljše pa čisto vseno a gor piše

CZ,Izhmash, Anschutz ,FWB,Lilja ali Gorenje v vsaki proizvodnji vsake toliko ratajo čisto po 'nesreči' izredni kosi in ti so ponavadi tako redki in tako daleč narazen, da se jih, če se jih opazi prov veselo pobere(kolega Speedy je ves nesrečen ker je na svoji osebni puški porabil zadnjo McMilanovo cev, ta je ena tistih z katero je ustreljen rekord,ki je stal 25 let cev je bila pred montažo stara nič manj kot
Koda:
20 let
to je prebrana roba verjemi Speedeyu nihče od proizvajalcev cevi ne upa prodat cevi, ki nebi bila prebrana ker je njegovo menje tako ko mennje kakeg aod sotalih legend med puškarji preveč odločilno za prodajo lteh cevi) ,pozabi da tisto kar ti tu kupiš pri henke ali kakemu drugemu dilerju kaj več kot masovka, ki je ali ni dobra pogosto je celo slabša od serijske tube v ančki, če pa ne obstaja velika vrjetno da je slabše 'puškarjena' v sistem.

Če bi po rezultatski listi lahko videl tudi tehniko, ki je to odstrelila bi še kako držalo kar je fantom na IWI pribil stari Anschutz koliko se spomnim je slo je nekako takole ' kaki shillen v ančko tlačit to je tako kot bi v Ferrari montiral motor od Zastave'

Tole je bilo več ali manj vedno z nami ,poglej cene in katere cevi so tlačil v 'Ferrarije' pa fantje so izredno izkušeni br strelci
http://www.menke-rifle.de/049e28a14d0f05607/index.html

Jaz na ta bavbav okoli firm za cevi ne padam preveč ker vsaj pribljižno razumem kako poteka serijska proizvodnja . Pri Mk, se drži serjskih če nimaš hudega puškarja pri VK pa Lotharjev ,mogoče je kje kaka boljša cev a pri Lotharju vseno dobiš dve za ceno ene ameriške in napravijo ti vse kar je treba za vgradnjo.
Odgovori
Tule pa so še obljubljene fotke... ;)

http://www.strelec.si/?p=2474
administrator / Strelec.si
Odgovori
To je zaenkrat vse.
Naslednja možnost za nastop na tekmovanju takega ranga bo 7-13Julij 2014 v Francji
Rimfire World Championships Volmerange-les-Mines .
Odgovori
Ob gledanju slik mi je, poleg nekaterih lepših stvari, padla v oči tudi postavitev strelišča ( označena strelska linija, na kateri ni bilo nobene gneče ), kjer ste se med streljanjem verjetno zelo dobro počutili, ko vam ni nihče dihal za ovratnik.
Kje pri nas je možna organizacija večjega tekmovanja ( ni nujno, da je ravno BR 50 ), kjer bi se dalo urediti strelišče ( izvajati tekmo ) na podoben način?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
> 357 said:
> > Kje pri nas je možna organizacija večjega tekmovanja ( ni nujno, da je ravno BR 50 ), kjer bi se dalo urediti strelišče ( izvajati tekmo ) na podoben način?

Na dolenjki v LJ (z nekaj majhne nodifikacije)...!?

Drugače pa bi se jaz tudi zahvalil za spodbudne besede in dobre želje forumašev, ter za sponzorska sredstva obema sponzorjema - to sta bili podjetji:

- Varnost Maribor,
- Promuc (KR).

=D>
Odgovori
Na dolenjki bi se, glede ( uporabnega ) števila strelskih mest, verjetno izšlo ali pa tudi ne.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
Tole strelišče v Plznu je resnično ogromno predvsem 50m del ima kar 75 linij in to na vsaka 2m, 25m del pa je bližje dimenzijam stelišča na Dolenjki.
Jaz sem malce meril strelišče v Plznu in čez prst se pri mizah porablja 5 issf mest za 4 mize tako da je Dolenjka z 48 mesti na spodnji meji še izvedljivega z obojstranskimi mizami torej za leve in desn strelce, z enostranskimi kot so v mošnjah je razmerje 1:1 ,samo potem je potrebno že v prijavnicah dobiti tudi ta podatek

Bolj kot sama strelska mesta je zadeva omejena na prostorih za hrambo cca 500kosov orožja in 500 paketov streliva,na prostorih za podelitve in podobno tako da bo delo izven strelskega dela bolj zahtevno.
Za pomoč organizaciji dobm enkrat konec meseca programe za vodenje tekme ,te bomo za začetek uporabljli tudi na naši BR50 ligi. Največji napredek pa bi seveda predstavljal dobro delujoč program za elektronsko točkovanje tarč ,tu je še nekaj časa in poizkusno bo to preizkušeno najprej na Svetovnem pokalu v Avstraliji.

Drugače pa še lista strelcev popolnih tarč z 250 krogi pri 25m zračna in 50m Mk puška ,kaže da je letošnje prvenstvo kvalitetno daleč najmočnejše do sedaj. Pri nas v BR50 ligi so sedaj še nismo videli 250ke tudi 249 so zelo redke ,tako da bo še treba nekaj vadbe in pa obvezno povečat uporabo zastavic(1 komplet 4 kom bova z Marjanom sestavila za sposojo) saj brez njih nimaš kaj balinat v naši ligi pa smo jih letos šele prvic uporabili pa še to samo jaz in Marjan

Attached files [Image: 6e8dc41c2a7c54d22552bd0c4d5cc4.jpg]
Odgovori
Na spletni strani http://www.br50.com je objavljenih več kot 2000 slik iz Plzna. Zanimivo za pogledat. Lep pozdrav.
Odgovori
nebi takšnemu prvenstvu bil kos vsak malo večji šoping center (ki bodo zdaj-zdaj postali prazni) ali zapuščena tovarniška hala (ki jih je že ko smetja v sloveniji), ki se malce preuredi in osvetli za takšno namembnost? pa še zaprto postane...
Odgovori
Zelo lepo bi bilo, če bi kdo od udeležencev napisal še kakšen stavek dva o orožju, netkih, opremi in strelivu, še posebej pri zmagovalcih. Pa seveda, tudi pri ostalih, če je komu kaj padlo v uč.

Kako to, da se ameriški "težkokategorniki" niso udeležili tega svetovnega prvenstva?

Imam pa še vprašanje za MrT in sicer pred časom je bil objavljen intervju s tvojim velikim prijateljem Speedy Gonzalezom (sej je to ta ali je še kak drug Speedy?) o njegovem novem kopitu. Zmedlome je namreč, da te Speedy nikjer ne omeni http://bulletin.accurateshooter.com/2013...t-solomon/, a nista skupaj razvila tega kopita? Saj je to, vsaj po fotkah sodeč, isto kopito?

LP
"Fear of weapons is a sign of retarded sexual and emotional maturity"    Sigmund Freud
Odgovori
Ameri so po svoje glede potovanja po svetu še kar limone oni so prepričani, da se svet okoli njih vrti sem so prišli samo z zračkami za ostalo se jim zdi pre več dela z papirji .

Dejstvo je, da so v ZDA strelci med seboj še precej bolj skregani kot tu in imajo ene 10 mk BR zvez , ki se gre vsaka svojo ligo svoje tarče svoja pravila tako, da samo redki hodijo na tekme večih lig, malo boljša je situacija pri VK BR kjer je več ali manj vse pod eno ali dvema zvezama, a prejšno rundo ko je bil SP v ZDA so vseno premagali vse .
Kar se tiče ameriških specialk so to sistemi turbo ,hall ,falcon in še kaj bi se našlo torej kloni rem 40x ali win 52 izredno masivni sistemi (premer teh je cca 35mm ančka ima 30mm , pri ceveh pa so to Lilja, Shilen in trenutno naj naj Rock Creek /Miller. Nekaj od teh turbotov je spuškaril Calfee trenutno kvazi tata mata na MK BR sceni z 1.5-2 letnimi čakalnimi vrstami in rabljenimi puškami, ki se prodajajo za več kot so koštale nove a drugače je tip hud pacient stalno laufa monolge na WWA forumu z nekimi svojimi idejami večina katerih je čisti bullshit.
Tipa gledajo kot boga tako, da si sam zbira stranke in proizvajalci cevi in sistemov ga lepo prosijo, če lahko proba njihovo robo, če je ocena dobra vsi planejo na to če slaba lahko kar nehajo za proizvodnjo Stiller na primer je to doživel že 2x in zdaj zgleda tretjič z 2500X sistemom, ki je po moje vseno daleč najboljši med ameriškimi ,tale Turbo ki ga tako kujejo v zvezde pa je narejen kot kak traktor na udarni igli ki tehta kar 179g so čisto no oko vidni prov grdi zvari . Po moji oceni je največja prednost ameriških flint 90° zapiranje zaklepa tako da se puške zelo mehko repetirajo in se zato z njimi lažje dobro strelja( iz enakega razloga v VK br ne kraljujejo 3 bradavični zaklepi ampak rem 700 kloni) ,glede futranja streliva v cev so prave katastrofe in je pri večini treba naboj vstavit v cev tu se pozna to, da so to izvedbe VK sistemov ,če ne bi italjani vsak dan znova demonstrirali kaj se, da z ančkami bi seveda misili, da so te Ameriške flinte bog in batina.

Speedey je samo en sam(na tekmi je pol amerov zatrjevalo,da je že mrtev hehehe) z njegovo pomočjo razvijam (od prvih skic je minilo že skoraj celo leto)trenutno 2 kopiti za po štiri sisteme(Anschutz 54,2007/13,Uniqe-Salva,FWB2700 mogoče celo 5(rem 40x klone), izrecno za Mk BR, za kopito ima Speedy tudi kompletne fajle jaz pa sem v dobil fajle za njegov FX1000 in vse premične sistemi ličnice in dolžine ,barrel blocke za ančko in trigger guarde, kopito na accurate shooter je prototip F klas in LR BR kopita, ki ga je za Speedeya izdelal Terry Leonard ,Speedy ga je samo spuškaril z puško, kar tudi ne piše na forumu ,kopito je generik temu za BR ali boratno je ta moj Br generik temu za VK a ker je VK za magnum kalibre je precej močnejši z več volumna , zadnja ploskev je 19mm, širina okoli sistema pa cca 57mm kar je cm več kot za MK

Takole pa zgleda to kopito v notranjosti.

Attached files [Image: 446000f74f9f52ec6d6749269a97d7.jpg]
Odgovori
Drugače pa Zlatko, če rabiš tako kopito povej dobiš lahko točno takega samo plastičnega

Tu pa je par skic novega designa, ki nima več nagiba drsnih površin ,obe sta 0° na prejšnem designu pa 2°. Oba designa tako kot tist F klas sta specifično prilagojena tehniki 'free recoil' ki jo zdaj prakticira večina v BR za F klaso zato potrebuje tak amortizer saj bi te kopito drugače precej grdo usekalo tako, da bo še treba vidt kako se bo free recoil prijel v F klasi so posebno zdaj, ko dominirajo 7mm magnumi.

Ta kopita bodo šla pod CNC enkrat konec septembra ,plan je bil sicer že pred Plznom a ker so se na agendi pojavile spremembe pravilnikov sem ustavil projekt dokler ni bilo čisto jasno kaj bo z novimi pravli glede kopit in restov.Pri kopitih so se izglasovale spremembe samo pri I.Sporterju ,povečava je ostala enaka (glasovalo se je o predlogu 12x povečave, LV se ni ukinil, teže so ostale enake.

Pravilnik začne veljati z novim letom in bo zamrznjen 8 let tako,da ni negotovosti glede opreme. Za naše BR lige bom ko bo čas spisal novega ,glede opreme kot rečeno se nič ne bo spremenilo, spremembe bodo v organizaciji in poteku tekmovanj.

Po temu kar smo vidl v Plznu bo to kopito siguno napredek v MK BR sceni kjer tenutno kraljujejo italjanske kopije(moje trenutno br kopito je italjan kopija Mcmillan Edge) ameriških designov za VK par pomeni nagib zadnjega dela in zaradi tega pogosto variacijo v širini drsne ploskve zadaj in posledično precej bolj občutjivo kopito kar so fantje lahko izkusili iz prve roke. V Plznu so paralelna kopita imeli že an zračkah in na dveh Avstralskih puškah vse ostalo je že 'zastarelo'

Attached files [Image: 221f4ec3d7cc6d894906ac38415e50.jpg] [Image: 3dd9cc80b11cad41e232054f85799f.jpg] [Image: 90c9cf02a2e789a34aef9d3fa68044.jpg]
Odgovori
Pa še na kratko spremembe BR50 v prihodnje

1. Ukinitev 25m Mk disciplin na velikih tekmah

2. Zagotovljenih 6 mest na državo na EP & SP

3. International Sporter kopito je lahko plosko ali konveksno

4. 20 minutne serije na velikih tekmovanjih lokalno še vedno opcija 20 ali 30min

5. obvezne varnostne zastavice v puškah kjer se ne,da sneti zaklepa

6. priznanja strelcem tarč z 250 krogi

7. medalje tudi za skupni seštevek 3 kategorij IS,LV ,HV tako juniorji kot člani

8. krajši SP in EP 10 namesto 14 dni

9. elektronsko ocenjevanje tarč od 2015
Odgovori
2017

Attached files [Image: de2b3f708c9ac330223159e62111df.jpg]
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)