Reportaža s tekmovanja Kahles kup 2012, Grobnik, HR

Tule je povzetek tekmovanja z ostrostrelskimi in lovskimi puškami, ki se je odvijal zadnji vikend (26. in 27.5.2012) na strelišču Kovačevo – Grobnik, na Hrvaškem.

Tekma je bila zasnovana zanimivo in je vsekakor dobrodošla alternativa že uveljavljenim statičnim načinom tekmovanja. Spodbudna je tudi pripravljenost in volja organizatorja, da se podobne tekme organizirajo tudi v prihodnje.

Prijavljenih je bilo cca. 30 tekmovalcev iz Hrvaške in naša ekipica v sestavi Zlatko, Mato in moja malenkost. Približno četrtina vseh tekmovalcev so bili pripadniki hrvaške specialne policije, ki so bili skupno tudi najuspešnejši v večini kategorij.

Žal pa se je precej zapletalo pri organizaciji. Tekma naj bi sicer trajala dva dneva, soboto in nedeljo. V soboto smo bili podalpski gostje med prvimi na strelišču in je bilo že na prvi pogled očitno, da se bo začetek tekmovanja precej zavlekel. No, po nekaj urah čakanja se je organizator odločil, da bo zaradi močnega vetra (cca. 6-8 m/s) sobotni del tekme enostavno odpovedal oz. prestavil na naslednji dan. (?!) In smo se lepo obrnili in odšli domov. :(

V nedeljo še enkrat vožnja čez mejo, začetek tekme je spet precej zamujal, vendar je bilo vsaj vreme boljše. Kljub razmeroma skromni udeležbi je tekmovanje potekalo boleče počasi. Detajle ob stran, jaz sem v zadnji skupini kategorije “Hard Core Sniper” odstreljal po sončnem zahodu, okrog 20. ure. Podelitev je bila okrog pol desetih. Kljub nenavadno dragi prijavnini (vsaka od kategorij 25 € + ekipa v vsaki kategoriji 25 €, če bi streljal vse in v ekipi, bi bil strošek na tekmovalca 133,33 €) pa v tej ceni ni bila všteta niti malica ali pijača. Organizatorju v zagovor pa lahko povem, da so bile nagrade za zmagovalce precej bogate, čeprav nismo izvedeli kaj točno je bilo v vrečkah. Sicer pa nas to ni kaj dosti zanimalo, glede na naše streljanje, ki je bilo rahlo katastrofalno. Rezultati bodo objavljeni, ko jih dobimo. ;)

Skratka, zanimivo zastavljena tekma, vendar najdražja in absolutno najdlje trajajoča v moji strelski karieri. Če bo organizator oboje popravil, bomo z veseljem še prišli, sicer pa bo udeležba tudi hrvaških strelcev bolj skromna.

Ocena (3)

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top