Predstavitev slovenske pištole Rex Zero 1

Pozdravljeni,

tudi jaz sem bil včeraj na predstavitvi pištole, ki je potekala na novem notranjem strelišču društva SD Tržič. Predstavitev je bila izvedena korektno, izvedeli smo precej informacij in seveda tudi preizkusili zadevo.

Po mojem mnenju je pištola solidna, dobre izdelave in je kombinacija preverjenih rešitev, čeprav ima nekaj svojih inovacij. Za mojo majhno roko ima precej velik ročaj, čeprav predstavnik proizvajalca pravi, da jo bodo izdelovali v treh velikostih, po želji kupca. Tudi barve bodo precej raznolike, med drugim tudi v maskirnem vzorcu SV. Poleg tega bo prvih 500 kupcev imelo možnost izbire serijske številke, za malce elitizma. ;)

Kot rečeno, je ročaj precej velik (na predstavitvi je bila samo velika verzija), tudi platnicam bi po mojem koristilo malo popravka. Merki so razmeroma dobri. Gumb za izmet nabojnika je na obeh straneh, kar je dobro, vendar je za moj okus malenkost prekratek. Mehanizem za izmet nabojnika je skoraj identičen kot pri hrvaškem XD, tudi nabojniki so na pogled enaki.

Ne vem za točno težo, vendar pištola ni med lažjimi. Vodilo zaklepa je po celi dolžini okvirja. Predstavljeni primerki so bili precej suhi, zato so tudi malo težje ciklali. Razstavljanje je zelo enostavno in hitro. Sprostilo zaklepa deluje hkrati tudi kot decocker.

Zaradi zasnove ima cev precej visoko nad roko, kar se posledično pozna pri odsunu. Proženje je bilo pri eni pištoli precej trdo, pri dveh zadovoljivo, pri eni pa dokaj dobro, verjetno je bila zadnja najboljše utečena. Kar me je presenetilo, pa je velika natančnost. Glede na moje ne-treniranje preciznjaka zadnjih nekaj let, sem bil zelo zadovoljen z 2×9 in 3×8 v prvem stiku s pištolo in strelivom.

Pri preizkusu dinamičnega streljanja smo imeli razmeroma veliko zastojev, za kar pa je bilo krivo predvsem strelivo, nabrano iz vseh vetrov in zelo neenakomerno polnjeno. Z mojim strelivom je delovala brez večjih težav. Tudi nekateri nabojniki niso delovali ok, prav tako zato, ker so bili prinešeni različni prototipi, vsak z malenkost drugačnimi dimenzijami.

Kot pravi @TrziskiStrelci, pištola rabi kilometrine in po mojem mnenju kakšnega dobrega sponzoriranega strelca, ki mu bo nudena vsa podpora, da ji lahko naredi dobro ime.

Srečno. ;)

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/118260053415130718414/albumid/6007640316238429473?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” pe2_gal_format=”phototile” pe2_phototile=”600px” ]

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top