Tekmovanje Kahles/Lapua DLR Justiniana Prima 2021

Pozdravljeni,

tule je mini reportaža z “Dynamic long range” tekmovanja “Kahles/Lapua DLR Justiniana Prima 2021“, katerega sva se ta vikend udeležila z Alešem. Tekmovanje je potekalo na čudovitem bivšem vojaškem strelišču v južni Srbiji, blizu mesta Leskovac in meje s Kosovom. Tekmo je organiziral tamkajšnji klub SK Leskovac in SU Lebane. Število tekmovalcev je bilo mislim 34, največ iz Srbije, predvsem iz njihove žandarmerije, ter nekaj Bolgarov, močna ekipa Rusov in najina malenkost.

Tekmovanje je imelo 8 prog, od tega 4 long range z različnimi števili kovinskih tarč na progah. Vse proge so bile časovno omejene na 2 minuti. Razdalje so bile med 400 in 1200 m, naloge pa primerno težke, morda kakšna celo preveč, ker se je zgodilo, da je šla cela skupina čez progo brez enega samega zadetka. :/

Druge 4 proge so bile tipa PRS in na razdaljah okrog 350 do 600 m. Tudi tukaj je bilo precej zgrešenih strelov, predvsem na račun težkih in nestabilnih položajev z raznih ovir.

Pri rezultatih se je izkazalo da so na splošno najbolje prišli pripravljeni Rusi, pa tudi kak domač žandar. Sam sem končal na 10 mestu, s čimer sem razmeroma zadovoljen, saj vsaj PRS ni ravno po mojem okusu. Aleš žal ni prišel do rezultata, ker je moral praktično celo tekmo tudi soditi na dveh progah in je lahko odstreljal šele po koncu, zato njegov rezultat ni štel. Končne rezultate objavim ko jih dobim.

Skratka, tekma je bila organizirana lepo in tekoče, kljub majhni a učinkoviti ekipi organizatorja.

Srbi so se spet pokazali kot odlični gostitelji in kot se za tisti konec spodobi, veliki mojstri roštilja. :)

Zanimivo je, da je treba do strelišča skozi Donje in Gornje Brijanje… :D

Spodaj je nekaj fotografij s tekme, tule pa še nekaj s Kahlesovega FB profila: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=kahles.sportshooting&set=a.263315898886281

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top