Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Izredni sestanek sekcije BR50
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pozdravljeni

Rad bi sklical en izredni sestanek Br50 sekcije .
Najbolje bi bilo, po treningu, ki ga imamo v četrtek ob 17.h v Mošnjah ker imamo par zadev za predebatirat , možno tudi srečanje na kaki drugi lokaciji a v vsakem primeru bi morali te zadeve oddelati ta teden.

točke dnevnega reda
1. organizacija udeležbe SP in EP v Pilznu

2. novosti bodočega pravilnika ,predlogi etc.

3. kandidatura za EP in SP Ljubljana 2017

4. kandidatura za mednarodno prvenstvo Super match v 2015.

6. razvojni projekti BR50 pri nas.

7. predlogi za naslednjo sezono.

LP

Matjaž Svetek

Generalni sekretar sekcije BR50
Tako se dela!! Za ( uradne ) mednarodne tekme je treba pravočasno oddati kandidaturo in le v primeru "zelene luči", jih lahko oziroma jih smeš organizirati. Vse ostalo je metanje peska v oči. Organizatorji, ki ( skoraj ) vsake orožne vaje imenujejo evropsko prvenstvo, se bodo mojemu ( strokovnemu :) ) mnenju čudili... ;))
357 imaš prav ''uradne'' tekme na nivoju EP ali SP potrebujejo precej več papirja in tinte kot tipična golaž tekma in zadeva je že dje kot se večina zaveda, vse tekmovanja na nivoju EP ali SP je treba prijavit na Ministrstvu še pred kandidaturo ,kandidatura na svetovni in evropski zvezi je že oddana . Kandidature so vlagali še Portugalci in Italjani a so oboji odstopili tako da je Ljubljana 2017 trenutno edina vloga ,glasovanej o kandidaturi pa bo potekalo na zasedanju v Pilznu.

Zdaj pa v lobistično akcijo na domačem terenu, da se strelišča na na dolenjki ne bo preveč degradiralo v planirani 'nadgradnji' po kateri bi se lahko število 50m mest zmanjšalo iz 48 na 30 kar ne bi bilo preveč super saj bi tudi po novem režimu EP in SP še vseno imeli cca 800 nastopov

Pa še ena zanimivost 357 , BR50 se počasi in previdno vrti okoli ISSF saj v nekaterih državah deluje znotraj take krovne zveze tako ,da se v pravilnikih obeta (predlaga) delno sinhronizacijo pravil v podporo organizaciji rednih mednarodnih tekem na ISSF prizoriščih in z podporo vpletenh članov ISSFja


Attached files [Image: e8c4c665e9017d5c1137f73a91f90b.jpg] [Image: fb1fbaeb0af0df263c1636a86c71cd.jpg]
Udeležencem predlagam še glasovanje o tem da se Mr.T preimenuje v Mr.BR :)
Se na mednarodnih tekmah v BR ( že ) uporablja elektronske tarče?
Ne in mislim,da to za nobeno disciplino,ki poka z optiko zaenkrat ni varianta ,pri streljanju z diopterjem je tvoja tarča samo črna silhueta, ki jo obstreluješ tu pa bi potreboval natančno sliko, ki ne bi bila popačena tudi, če nekdo privleče optiko z 80x povečavo .Je pa ocenjevanje tarč poizkusno že elektronsko in do EP v Ljubljani 2017 bo vrjetno že standard.

Do nadaljnega pa zid 'objokvanja' še ne bo izginil.

Attached files [Image: 7472920ff2489fa948dd3f65df620e.jpg]
Glede vidljivosti tarče, ne vidim nobenga problema - natisnjena na karton ali na folijo.
Bolj komplicirano je verjetno določanje vrednosti zadetkov na večjem številu "šajbic".
Pošteno povedano je glavni problem finančni vse ostalo vrjamem, da se ,da rešit a tudi če pogledaš pozicjsko pokanje teh naprav ni povsod tako se z povečano zahtevnostjo glede strelišč zmanjšuje tudi število primernih za tekme na najvišjem nivoju ,sam sicer ne poznam natančno zgodovine strelišča na dolenjki a vrjamem, da je bilo enkrat v stanju gostiti večja mednarodna tekmovanja ISSF ta trenutek pa skoraj gotovo ne več.

To ni problem samo strelskega športa ampak marsikatere športne discipline(še posebno izrazito OL druščina) kjer so zaheve glede prizorišč eskalirale v nebo, kar je mogoče fino za vrhunski šport a vprašanje, če amaterski del.
Omenjeno strelišče ni bilo narejeno za večja tekmovanja.
O tem ne bi pregreval že tako tople vode...
Zdaj, ko si se vklopil v "mednarodni razred" tekmovanj, boš zvedel še marsikaj in boš moral pozabiti na "amaterski del"...