Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Walther P22 - strelivo
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pozdravljeni, pred kratkim sem nabavil MK pištolo Walther P22, do sedaj sem poskusil nekaj vrst različnih streliv, vendar pištola še vedno zelo pogosto ne gre v repetiranje ali pa je to le nekako na pol (ne izvrže naboja, ga izvrže napol, ga izvrže ne opravi pa celotne poti nazaj, da bi zaklep potisnil nov naboj v cev).
Namazal sem sani zaklepa, do sedaj sem postrelil cca. 350 nabojev, torej bi se morala zadeva že počasi uteči, ali vsaj postajati bolje pa ne.
Ravno na forumu sem prebral, da je pač še posebej MK orožju potrebno najti ustrezno strelivo, torej me zanima ali ima kdo izkušnje prav s to pištolo, katero strelivo uporablja?
Poskusil sem z Geco, ne gre, Blazer vsak 5 zastoj, Federal vsak tretji zastoj.
Ali lahko kdo na kratko razloži vrste streliv po znamkah in energijo, ki jo sprostijo pri aktiviranju, ali gre preprosto za več smodnika več sile?

Hvala za odgovore! LP
Pri mojem sig sauer mosquoito sem imel iste težave. Delno sem jih rešil s tem, da sem pištolo hranil kar v zadnjem položaju (odprti zaklep) da je vzmet malo popustila. Po tem je bilo dosti bolje. Poskusi z pištolskim strelivom, sicer je malo dražje ampak je namenjeno ravno za take pištole-in dela. Jaz sem potem težavo dokončno rešil z nakupom Ruger MKIII.
Moj P22 je poziral samo HV strelivo. Pri vsem ostalem sem imel zastoje.

To je edini kos, ki sem ga do zdaj prodal.
Poskusi te http://rebec.si/si/naboj-remington-22-lr...1651.shtml Na mojem "primerku" delujejo brez zastoja (postrelil okrog 6000 kos, dva otroka naučil streljanja s pištolo, brez problemov).
Moj Ruger MK2 dela z vsem, kar daš noter. Tako da to je rešitev :)
Hvala za pomoč in nasvete, bom poskusil še z Remington -om.

LP