Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: 14.6.2014 Tekmovanje v taktičnem streljanju »TACTIC Bloke II 2014«
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Strelsko društvo Veteran Bloke

prireja v **soboto, dne 14.6.2014**

#### Tekmovanje v taktičnem streljanju


# »TACTIC Bloke II 2014«

Tekmovanje bo potekalo na strelišču **Bloška Polica**.

Prijave tekmovalcev potekajo samo vnaprej, na elektronsko pošto: [email protected] **Zadnji rok za prijavo je petek, 6.6. do 24:00 ure.** Ob morebitnem velikem odzivu si organizator pridržuje pravico do omejitve števila prijav.

**Tekmovalci se morajo na strelišču prijaviti najkasneje do 7:30 ure!** Začetek tekmovanja bo ob 8.00 uri. Zaradi kakovosti izvedbe in načina tekmovanja, zamud ne moremo upoštevati.

Tekmovalo se bo na šestih progah in dodatnih vmesnih preizkusih, ki ne vključujejo streljanja. Na vsakem od njih bo potrebno opraviti drugačno nalogo. Na eni progi bo naenkrat samo en tekmovalec in njegov opazovalec (spotter), če ga le-ta ima. Torej naenkrat bo streljalo 6 tekmovalcev.

**Opis prog (briefing) bo javno objavljen najkasneje v petek, 6.6. do 24:00 ure. Tekmovalci so dolžni vnaprej poznati naloge na vsaki progi.** Sodnik bo neposredno pred streljanjem tekmovalcu pokazal le tarče, katere zahteva posamezna proga in morebitna specifična navodila.

Celoten razpis najdete v priponki! Prosim da si ga prijavljeni tekmovalci preberejo v celoti, da ne bo nepotrebnih vprašanj na samem tekmovanju. :)

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/50/5...4351f3.pdf (424 KB)Â http://www.strelec.si/forum/uploads/a4/c...e36656.pdf (409.8 KB)Â
Enako kot prejšnjič, prosim da pri prijavi navedete eno od treh opcij:

1. streljate v paru, kjer oba streljata (seveda navedete oba strelca)
2. streljate v paru, kjer je eden strelec, drugi pa samo opazovalec (prav tako navedete oba)
3. streljate sami, brez opazovalca (navedete samo svoje ime)

Podatek potrebujemo za načrtovanje časovnice. ;)
Podobno kot pri prejšnjem tekmovanju, iščemo nekaj prostovoljcev dobre volje za pomoč na sami tekmi. Gre predvsem za lahko delo, sede opazovanje tarč. Vso potrebno opremo bo priskrbel organizator, kot tudi toplo malico in pijačo. Ne bi pa škodilo če bi za vsak slučaj imel tudi svoj spektiv s stojalom, ni pa nujno.

Skratka, kdor bi rad spremljal zanimivo tekmovanje v živo, in v soboto 14.6. nima važnih obveznosti, je prijazno vabljen da se mi javi na email: [email protected]

Za vsa vprašanja sem seveda na voljo. Vnaprej hvala. :)
Prijave se kar polnijo. Spet bo verjetno omejitev prijav, zato raje ne čakajte predolgo. ;)
Nekaj mest čuvamo še za tiste, ki na prvo tekmo glih slučajno niso mogli, ampak na drugo pa ziher pridejo. ;)
No tako, tule v priponki je objavljen opis vseh prog (**briefing**), katerega morajo poznati vsi tekmovalci, ker ga na sami tekmi ne bomo posebej razlagali. Posebnosti vsake proge so označene z oranžno barvo.

Tekma bo vsebovala **6 prog**, **3 vmesne naloge**, ki ne vključujejo streljanja (a so tudi točkovane), **eno dodatno obvezno tarčo** in **eno bonus tarčo**.

Tekmovanje se bo začelo z enim tekmovalcem (ali parom) na vsaki od šestih prog. Potekalo bo po tem zaporedju:

1. **Prva** proga
2. Vmesna naloga A
3. **Druga** proga
4. **Tretja** proga
5. Vmesna naloga B
6. **Četrta** proga
7. **Peta** proga
8. Vmesna naloga C
9. **Šesta** proga

Vmes bo na eni od prog dodatna obvezna tarča, vsaka bo ustrezala samo enemu od tekmovalcev in ima za njo na voljo le 1 strel (brez popravkov).

Dodatna bonus tarča bo vidna z vseh prog in bo lahko tekmovalec nanjo streljal s katerekoli proge. Prav tako ima za njo na voljo le 1 strel (brez popravkov)

Trudili se bomo izpeljati tekmovanje kot je zastavljano, vendar obstaja možnost potrebnih popravkov med samo tekmo.

Vsekakor pa bo zanimivo. :D

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/3d/e...2fefca.pdf (376 KB)Â http://www.strelec.si/forum/uploads/d1/9...fcdfc6.pdf (322.2 KB)Â
Zgoraj dodan še opis prog / briefing v angleščini.
V primeru dveh strelcev koliko je casa da se par zamenja pri streljanju in ali bo sodnik vedel kdaj se menjata in porocal strelcu o preostalem casu?
Andrej
Par kjer oba streljata, ima časa 10 min, v katerem morata oba odstreljati. Kako si čas razdelita, je njuna stvar. Če želite, lahko sodnik poroča recimo minuto pred koncem. ;)

Nekam sumljivo malo je vprašanj glede briefinga. Ali je res dobro napisan ali pa ga nihče ne bere. Naj še tule opozorim, da med tekmo ne bo časa za razlage osnov in če tekmovalec ne bo vedel kaj mora narediti, bo pač manj točk. Kako že pravijo, ignorantia iuris nocet. ;)
zaenkrat smo še vedno v šoku zaradi 20 sklec, zato ni vprašanj.
Kje bomo pa zvedeli dimenzijo tarč?
Pa pri dveh strelcih ko se prvi umika drugi zgublja cas! Tega ni pri enem strelcu tako ima ta prednost!
Pa Admin kje si sklece najdu? Bo koga kap!
You'll thank me later. ;)

Tole je za vaju samo skromni uvod za puzanje po finskih goščah...
@andrejf Dimenzije tarč bodo znane tako kot zadnjič, pred začetkom. Dejansko še ne vemo točno kakšne bodo in bodo določene šele dan prej.

Strelci brez spotterja so že tako precej hendikepirani in je ta minimalni premik (če je sploh potreben) zanemarljiv faktor.

Za tiste ki jim 10 sklec predstavlja varnostno tveganje, je itak predvidena alternativa, ki jo zmore vsak penzioner. ;)
> mastermind said:

> Za tiste ki jim 10 sklec predstavlja varnostno tveganje, je itak predvidena alternativa, ki jo zmore vsak penzioner. ;)

stara strelska rutina, runkit dva krigla pira? :D
> Kristian said:
> > mastermind said:
>
> > Za tiste ki jim 10 sklec predstavlja varnostno tveganje, je itak predvidena alternativa, ki jo zmore vsak penzioner. ;)
>
> stara strelska rutina, runkit dva krigla pira? :D

A kar na prazen želodec :-O ?

;)

LP
Mastermind saj strelec posameznik ima lahko tudi spotterja k ne strela in potem se pojavi prednost...... :D
A ne moreš spat :-B
Kot se je pokazalo, je časa itak več kot dovolj. ;) Na splošno je prednost vsekakor pri parih, kjer streljata oba. Tista malenkost časa pri menjavi se zlahka nadomesti drugje.

To je vse taktiziranje pri detajlih, mislim da bodo težave vse drugod kot pri tem.

Pred časom smo se peljali na neko ipsc tekmo v tujino, in je naš Urko krasno povedal: Ko se peljemo na tekmo, se pogovarjamo samo o taktiki, ko se peljemo nazaj domov, pa samo o miss-ih. :D Velja tudi tukaj.
Aja, še to. Ker smo s prijavami začeli relativno pozno, so odprte do nadaljnega, kljub temu da v razpisu piše da so se zaključile v petek. Torej vsi interesenti se lahko še prijavijo. ;)
A zdaj je pa ze Urko referenca? Kam gre ta svet....... :D
Pages: 1 2 3