Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: LZS edini partner?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
WTF???
III. konferenca o orožju, ki je očitno sama sebi namen...
mene spet ni nihče povabu :-w
> Perse said:
> mene spet ni nihče povabu :-w

Temu se reče - prepričevanje že prepričanih...
Sami za sebe...
vedo da za mariborčani ni orožje, so preveč nezanesljivi, zato pa so šli v zaprti krog...
Kaj pa je za vas zaprti krog? Nekdo organizira povsem brezplačno posvet in veliko informacij iz prve roke. Povabljeni so bili vsi trgovci z orožjem, vse vaše dobre tete in strici, ki vam dajejo nabavna dovoljenja in vam grenijo življenje včasih ne vedno in še kdo. Če bi želeli več izvedet o orožju in varnem rokovanju - to je za začetnike, prireja vsako leto SD Policist šolanje praktično in teoretično. Vrjamem tudi, če niste iz našega kluba vas ne bodo zavrnili. Samo pokazat je treba dobro voljo in prit, je brezplačno.
Marks poznaš morda katerega mariborčana po imenu in primku, ki je po tvoje nezanesljiv? Hvala za korekten odgovor
http://www.upravneenote.gov.si/maribor/s...5e5b92ec3/

Glede na vsebino razprav je šlo očitno za nekaj kar se tiče javne uprave in Lovske zveze Slovenije?
Lahko bi mel še praktični del, ne da se potem boji na UE prijeti za orožje in "Ali je prazna?".. ne zaupaj drugemu - poglej sam!
Praksa nikol ni odveč...
...razen teorija pijanega in potem praksa policaja :D
> jelen said:
> Kaj pa je za vas zaprti krog? Nekdo organizira povsem brezplačno posvet in veliko informacij iz prve roke...

Gledam peti "slide" supremovega linka... Na levi sliki (prihod udeležencev) je na mizi neka ročna blagajna. Če je posvet brezplačen, potem prodajajo bone za toplo malico ali kaj???
Slovencem ni pomoči. Je še kakšna stvar, ki jo ne bi takoj nekdo spljuval? In če že ni kakšnega tujca, ki bi mu lepili nalepke, najdemo sodržavljane iz druge pokrajine.
Praktičen del? Ja pred dvemi leti so imeli vsi ti udelženci tudi praktičen del. Razdelili so jih v dve skupini po 50 udeležencev. Logistika pri praktičnem delu je velika, ker se morajo udeleženci selit iz teoretičnega dela, ki je na drugem koncu mesta, kot strelišče in vsak s svojim avtom?
Moram jih pohvalit ker tisti ali tiste tete, ki so povedale, da še nikoli niso streljale sem jih jaz vpeljal v prve čimboljše strele. Seveda sem bil presenečen, ker so ene dame že v zrelih letih kar dobro streljale. Bili so tudi heroji, ki so se hvalili kako dobro streljajo in niso zadeli nič.
Pozdravljeni,

vsaka konferenca o in za orožje je dobrodošla ,kajti če govorimo o tem ,potem napredujemo . Moti me le to,da pravzaprav tistih ,ki se z orožjem največ ukvarjajo
nisem zasledil na konferenci . Seveda mislim tu na strelce .

Lp Boro :)
Boro, saj to je srž problema.

Na konferenci so strokovnjaki za orožje po službeni dolžnosti, zanje je to le služba in ne način življenja!!! Zato pa ni nujno da zaradi konference napredujemo v našo smer...
> Boro said:
> Pozdravljeni,
>
> vsaka konferenca o in za orožje je dobrodošla ,kajti če govorimo o tem ,potem napredujemo . Moti me le to,da pravzaprav tistih ,ki se z orožjem največ ukvarjajo
> nisem zasledil na konferenci . Seveda mislim tu na strelce .
>
> Lp Boro :)

Vsi udeleženci imajo skupno točko:Sredstva iz proračuna in strah pred orožjem...
Morda pa se pozna, da ima v Sloveniji vsaka vas svojo strelsko zvezo, med seboj kajpak na smrt poskregane, v medijih pa praktično neprisotne. Je kaj čudnega, da se teta iz UE, ki je bila zadolžena za pošiljanje vabil, ni spomnila na (zavoljo pomanjkanja boljše besedne zveze) "športno strelsko strokovno javnost"?
> romunov said:
> Morda pa se pozna, da ima v Sloveniji vsaka vas svojo strelsko zvezo, med seboj kajpak na smrt poskregane, v medijih pa praktično neprisotne. Je kaj čudnega, da se teta iz UE, ki je bila zadolžena za pošiljanje vabil, ni spomnila na (zavoljo pomanjkanja boljše besedne zveze) "športno strelsko strokovno javnost"?

Kot je razvidno iz slik ima tudi vsaka vas v Sloveniji svojo teto na UE...
Pozdravljeni,

Nažalost je tako,da nam v tej naši ljubi državi krojijo življenje tisti,ki imajo tete in
strice /čeprav se na zakonodajo o orožju nebi pritoževal,bi pa omenil naše takse ,ki se rapidno dvigujejo /.Seveda jim mi to omogočamo z voljenjem.

Kar se pa tiče zvez,menim ,da jih je manj kot strank .Vendar te gospodje po delu v
parlamentu odidejo skupaj na večerjo ,se zaprejo in izolirajo od ostale družbe in se na ves glas smejijo na račun neumnih državljanov,ki jim omogočajo lagodno življenje v tem čudovitem demokratičnem sistemu .

Zato se čudim, da se predstavniki teh zvez nebi tudi dobili v eni teh gostiln
in kaj naredili za ta šport ,kajti polek RD imamo v tej državi še veliko dobrih strelcev ,ki pa so porinjeni v ozadje zaradi drugačnosti . A ni glavno vodilo demokracije , za katero
smo se nekateri tudi borili ,enakost .Očitno se do sedaj ta enakost lahko primerja le z Orwellovo "Živalsko Farmo" .Če sami ne bomo naredili nekaj ,nam verjemite nihče ne bo tega ponudil še manj pa dal. Do sedaj sem slišal nešteto obljub raznih predstavnikov zvez in komitejev za šport ,do sedaj niso naredili nič.

LP Boro :)
https://www.facebook.com/FirearmsUnited

> Hunters are gun owners.

> Therefore international working groups are most important and will hopefully lead to more PR and knowlegde.
The FACE Communications Working Group had a very constructive meeting in Ljubljana on 11 June. Participants were discussing European hunting communications with the aim to ensure that hunters' contribution to nature, society and economy will be visible and acknowlegded throughout Europe. Many thanks to our Slovenian Member LZS - Lovska zveza Slovenije for being such a fabulous host! With BASC - The British Association for Shooting and Conservation, National Association of Regional Game Councils (NARGC), Deutscher Jagdverband e.V., FKNK, Hrvatski Lovački Savez