Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: čakanje oz neuspešen nakup orožja
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Me zanima, če se vam je že zgodilo, da ste imeli že naročeno (sicer nič kaj specifično) orožje ( pištolo) z plačano akontacijo in čakali in čakali na kos pri slovenskem trgovcu, dokler se vam ni izteklo dovoljenje za nabavo ? 
Dobro,sej razumem da vse ni od njega odvisno, sam ...  zadnje čase še na maile več ne odpiše... in da v 6 mesecih ne more   

a se to pogosto dogaja ?
Obelodani trgovca, zakaj bi ga ščitil, aja pa vračilo dvojne are...
prijavi ga policiji...
Poskusi stopiti z njim v kontakt po telefonu ali mogoče še boljše - osebno v trgovini. V kolikor ne želiš več čakati in bi rad naročeno orožje ali nazaj svoj denar, mu napiši dopis in v njem navedi, da mu daješ dodaten rok 30 dni za izpolnitev obveznosti - dobavo orožja in da bo v primeru, da v dodatnem roku 30 dni ne izpolni obveznosti, pogodba razdrta po samem zakonu. Obvezno shrani fotokopijo dopisa in mu ga pošlji priporočeno s povratnico. V kolikor ti niti v dodatnem roku ne bo dobavil orožja je pogodba razdrta po samem zakonu in ti je takoj dolžan vrniti denar. Če ti ga ne vrne, boš moral vložiti tožbo.
prijavi ga policiji... japajade. Pobje, tukaj ni prostora za budaljenje na pamet, ker vse postopke, vse pravice in vse obveznosti jasno določajo zakoni. Preberite si Zakon o varstvu potrošnika in Obligacijski zakon.

Najprej morate imeti ponudbo z dobavnim rokom. Ko vi to ponudbo sprejmete (=plačate preujem) zadeva postane pravno zavezujoča.
Po ZVP morate po preteku prodajalca pisno pozvati k izpolnitvi dogovora in v kolikor do tega ne pride lahko zahtevate vračilo kupnine ali predujma skupaj z zakonitimi zamudnimi obrestmi.
Dodaten rok za izpolnitev pogodbe... po Obligacijskem zakonu mislim da je 8dni.
V kolikor tega ne naredi in ne vrne gnarjev je zadeva zrela za tožbo. V tem primeru bo prodajalec potegnil takratko, ker če je toliko neumen, da se bo šel pravdat, bo moral vrniti denar z obrestmi (8.3% kar je bolje kot v katerikoli banki) ter pokriti vse stroške postopka, tako svoje kot tvoje. Zadeva se bo hitro zaključila, tam okoli 3 do 4 mesece, če bo pa več kar je v takih primerih bolj redko, je zate še bolje saj ves čas tečejo obresti...
Razen če je d.o.o. in gre v vmesnem času v stečaj potem se pač obrišete pod nosom za vse skupaj. Ask me how i know...
mislim, da je tak trgovec da po mojem nebo kompliciral, ko mu bom rekel... vrni ....

so me pa drugače zanimale, vaše izkušnje, ...ste vedno dobili svoje ali je kje kdo ostal, " na suhem" ... 

gre se pa za evropsko pištolo, ne za neke ekstreme iz ZDA ali kaj podobnega...
Po mojem so vsi trgovci na tem forumu, zato predvidevam, da je tole se tvoj zadnji poskus, da se ti javi.
Vseeno pa bi bilo prav, da si bolj konkreten, ce si ze zacel temo.
Tudi zato, ker najbrz nisi edini, ki kaj caka in je vplacal avans.
Verjetno je  ...  in ja ker mi ni ni dal jasnega odgovora a bom dobil pistolo ali ne  sem pac vprasal tu ... ali ste ze ostali brez obljubljenega  .
Pa napiši kdo je ta trgovec!!
(08-04-2016, 16:34)cepeter Napisal: [ -> ]Me zanima, če se vam je že zgodilo, da ste imeli že naročeno (sicer nič kaj specifično) orožje ( pištolo) z plačano akontacijo in čakali in čakali na kos pri slovenskem trgovcu, dokler se vam ni izteklo dovoljenje za nabavo ? 
Dobro,sej razumem da vse ni od njega odvisno, sam ...  zadnje čase še na maile več ne odpiše... in da v 6 mesecih ne more   

a se to pogosto dogaja ?

Meni se ni nikoli.

V teh časih are dajati je zelo rizično.

Vem pa, zakaj se to dogaja. Dostikrat dobavitelju ne plača in nove robe ne dobi (dokler starega ne plača).

Jaz ne bi nič prijavljal, ne policiji, ne inšpektoratu. Šel bi osebno tja, ter lepo prosil denar nazaj.

Po moje nisi več plačal kot max. 200 € in to ti tudi iz blagajne lahko dajo. 

In greš k drugemu trgovcu, si ogledaš kaj podobnega, lepo plačaš in to je to.

V najslabšem ampak najslabšem primeru ti nabavno poteče, ugrizneš se v jezik, greš znova po nabavno, staro pa pač vrneš. In še eno takso plačaš.

(08-04-2016, 19:41)Kristian Napisal: [ -> ]V kolikor tega ne naredi in ne vrne gnarjev je zadeva zrela za tožbo. V tem primeru bo prodajalec potegnil takratko, ker če je toliko neumen, da se bo šel pravdat, bo moral vrniti denar z obrestmi (8.3% kar je bolje kot v katerikoli banki) ter pokriti vse stroške postopka, tako svoje kot tvoje. Zadeva se bo hitro zaključila, tam okoli 3 do 4 mesece, če bo pa več kar je v takih primerih bolj redko, je zate še bolje saj ves čas tečejo obresti...

Moja izkušnja s sodišči je zelo negativna. Poleg tega imam iztoženo eno večjo vsoto denarja, izvršbo in niti cekina.

Pozabi.
Cudi me, da si sploh placal avans, ce pravis, da ne gre za noben poseben kos orozja in nekako si ne morem predstavljati, da ti v pol leta ni mogel dobaviti pistole?
Jaz sem nabavil 7 kosov brez avansov, ceprav trgovec nekaterih ni imel na zalogi.
(08-04-2016, 21:40)bbbbbb2011 Napisal: [ -> ]Moja izkušnja s sodišči je zelo negativna. Poleg tega imam iztoženo eno večjo vsoto denarja, izvršbo in niti cekina.

Pozabi.

od trgovca, ki se je delal gluhega in nemega sem na koncu po sodni poti izterjal vračilo kupnine za defekten kos, vključno z zamudnimi obrestmi in stroški odvetnika ter sodnega postopka. Na koncu je možaka zadeva prišla precej več, kot če bi mi na začetku zamenjal kos (kot sem predlagal) ali pa vrnil kupnino (ko se še vedno ni odzival).

Že stari Rimljani so rekli "nepoznavanje prava škoduje"...
(08-04-2016, 22:39)Kristian Napisal: [ -> ]
(08-04-2016, 21:40)bbbbbb2011 Napisal: [ -> ]Moja izkušnja s sodišči je zelo negativna. Poleg tega imam iztoženo eno večjo vsoto denarja, izvršbo in niti cekina.

Pozabi.

od trgovca, ki se je delal gluhega in nemega sem na koncu po sodni poti izterjal vračilo kupnine za defekten kos, vključno z zamudnimi obrestmi in stroški odvetnika ter sodnega postopka. Na koncu je možaka zadeva prišla precej več, kot če bi mi na začetku zamenjal kos (kot sem predlagal) ali pa vrnil kupnino (ko se še vedno ni odzival).

Že stari Rimljani so rekli "nepoznavanje prava škoduje"...

O čem ti to Kristian?

Da se ne spuščam v detalje, če nekdo nima denarja in Slovenija je izrazito nelikvidna, ti vse tožbe tega sveta nič ne pomagajo.
Tožbe so pomagale okrog leta 2008, zdajle pa ne preveč.
No pravkar sem iz druge strani izvedel, da so pa mogoce razlogi za neuspeh na visji instanci od trgovca ... tk da ocitno res ni kriv ...  lahka bi bil pa vsaj malce bolj odziven v kontaktih
Nauk take zgodbe je: vlogo za nabavno dovoljenje daj na UE takrat, ko trgovec kos že ima na zalogi in si ga rezerviral z aro in dobil potrdilo od njega.  V Novem mestu je  trgovec, ki ti točno pove, v katerem mesecu bo željeni kos zagotovo dobavljen. Žal ne pove,  v katerem letu.  Osebno poznam dva, ki sta zaradi njegove ne-dobave vrgla stran denar za takso, saj ti UE ne bo vrnila plačane takse za nabavno dovoljenje.  In to za kose, za katere je on uradni zastopnik za Slovenijo, vsaj trdi tako.
Točno tako... nima smisla plačevat nabavno če veš da boš čakal par mesecev na kos...
(09-04-2016, 09:08)dani_79 Napisal: [ -> ]Točno tako... nima smisla plačevat nabavno če veš da boš čakal par mesecev na kos...

Jah, logika trgovcev je, saj veš, drugačna.

Zadnji kos, zadnji kos, jutri bo, glih še en kos je. Poceni! Poceni!

Potem pa že najde zgodbo, zakaj pa nekaj ni.

Jaz sem vedno kupoval nekaj, kar mi je nekdo garantiral, da je, šel sem osebno tja, plačal v gotovini.

Ter kos odnesel.

Sigurno pa ne bi čakal par mesecev.
Mislim da bi bilo vseeno dobro vedeti kateri trgovec je to da v prihodnje še kdo drug ne nasede oziroma naleti na podoben problem
V kolikor ni skrivnost napiši, za katero pištolo gre. Mogoče obstaja kakšna možnost, da dobiš željeno pištolo kje drugje - pri drugem trgovcu v Sloveniji ali celo iz tujine hitreje in mogoče celo ceneje.
Pages: 1 2 3