Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: [split] 2.tekma PP SZPS 2016 - pištola & revolver
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Ne razumem, zakaj sem pa jaz v Open?
Prijavil sem se v Standard.
Sicer mi je vseeno, ampak samo razumel bi rad.

Cestitam pa vsem zmagovalcem, hvala Jabolku za mentorstvo, Range Masterju za dovoljenje, da sem bil v squadu 7....in organizatorju za prima dan!
(19-06-2016, 15:04)JRC Napisal: [ -> ]Ne razumem, zakaj sem pa jaz v Open?
Prijavil sem se v Standard.
Sicer mi je vseeno, ampak samo razumel bi rad.

Cestitam pa vsem zmagovalcem, hvala Jabolku za mentorstvo, Range Masterju za dovoljenje, da sem bil v squadu 7....in organizatorju za prima dan!
7. 6. 2016 13:22:21 A.... Ž.... SD Rifnik 41...... b....z.....@i....si Odprta / Open Minor Senior

v Open si zato ker si to prijavil v prijavi...
Ocitno moja napaka, v Open sem bil v Novi Gorici s pusko... Ocitno sem falil na online prijavi.
Na obrazcu na streliscu sem napisal zagotovo standard....ampak kot receno nima veze.
Hvala za pojasnilo in sorry za smeti.
Gledam rezultate in vidim, da je ekipa SK Orto v Standardu danes tretja, včeraj je bila pa četrta.

Kako to?
Rezultati so popravljeni Boštjan saj je bilo nerazumljivih napak nenormalno...tudi nas so čist zamešal  Eek
Sedaj je popravljeno in to pohvalim. Koliko je to po pravilih naj se pa odgovorni ubadajo.
Opažam da je letos ena čudna sezona...bojim se da bo IPSC izgubu kredibilnost kot jo je imel do sedaj Think
Rezultati se na IPSC tekmovanjih popravljajo v roku ene ure po objavi rezultatov po posameznih progah. Le-te tekmovalci lahko preverijo. Upravičene pripombe oziroma spremembe se vnesejo v rezultate, po eni uri rezultati postanejo uradni.

Če jih je kdo spreminjal, je delal v nasprotju z veljavnimi IPSC pravili in ostalimi akti, ki so sprejeti v SZPS. Nad IPSC pravili ne more biti nihče!

...pa naj bo to še tako "fer" ali "pošteno" do tekmovalcev ali organizatorja. Vsak naj nosi svojo odgovoronost. Tekmovalec se mora sam prijaviti v ustrezno divizijo in kategorijo. Sam mora tudi preveriti, ali je pravilno razvrščen po divizijah in kategorijah. Če tega ni preveril, je sam kriv. Sodnik, ki vnaša rezultate se lahko tudi zmoti. Zato je pred razglasitvijo eno uro časa, da vsak preveri, ali so pravilno vnešeni njegovi podatki (Divizija, kategorija, čas, zadetki,...). Če ugotovi, da je kakšen vnos nepravilen, je njegova odgovornost, da to sporoči sodniku, ki vnaša podatke in ta to lahko spremeni.

Rezultati pa tudi sedaj niso pravilno popravljeni. Malo bolje si jih oglej. Imaš tekmovalca, ki ima rezultat v odprti diviziji, med ekipami je pa v standardu. In to ni edina...potem, ko jih je nekdo že spreminjal...

Kolikokrat jih bo pa potrebno spreminjati, da bodo pravilni?
Napak je bilo da glava peče in vse so bile napravljene v povezavi z SO.... Razen na progi št. 3...
Na tekmi je bilo ogromno začetnikov, ki se jim niti ne sanja kam se morajo prijavit in potem tudi na koncu ne morejo najdit napake... 

Naloga ROjev je, da preverijo, če je oprema ustrezna kontrolnemu listu, SO pa je dolžan na koncu preveriti podpisane kontrolne liste ali se ujemajo s prijavami, ker drugače se tukaj odpre ogromno maneverskega prostora za goljufe in napake... Ta SO pomoje sploh ne ve čemu služijo kontrolni listi....

Potem pa mora SO v primeru, da se organizator odloči podeliti dve razvrstitvi, rezultate pravilno obdelati, kar pa žal SO ni storil, RM pa predno je podpisal pod rezultate tudi ni opazil napake...

Rezultatov se po tekmi ne bi smelo spreminjati, tukaj se je storila napaka, ker je bilo pač toliko narobe, da je predsednik hotel popraviti vse krivice. Pravilen postopek bi bil, da se rezultate pusti, zadeva glede dela SOja in RMa pa preda v obravnavo NROI. 

S tem spreminjanjem se je odprla pandorina skrinjica, ker zaradi ogromnega števila napak, nihče ne more popraviti vseh, oziroma se začne pri popravljanju cel sistem podirat...

Nauk zgodbe: Takšen SO nikoli več ne bi smel upravljati svojega dela....
A spreminjanje rezultatov po ukazu predsednika si pa spregledal?
4. odstavek si prebral?
IPSC ni popravljanje krivic. Poseganje v rezultate je nedopustno.

Sam si bil v tem, če se še spomniš. Z 227 sekundami na eni progi v Vezovju, ker je "manjkala" vejica (22,7). Kdo je bil kriv? Jasno, tekmovalec, ki ni preveril svojega rezultata. Seveda, del "krivde" je zagotovo tudi na SOju, vendar je primarna krivda na strani tekmovalca, ker ni preveril svojega rezultata (čas, zadetki, divizija, kategorija,...).

Da gre pa nekdo parcialno popravljati rezultate po končanem času ene ure, je pa višek...ne vem česa...česa bistrega zagotovo ne!
(20-06-2016, 10:57)IPSC Boštjan Napisal: [ -> ]IPSC ni popravljanje krivic. Poseganje v rezultate je nedopustno.

Sam si bil v tem, če se še spomniš. Z 227 sekundami na eni progi v Vezovju, ker je "manjkala" vejica (22,7). Kdo je bil kriv? Jasno, tekmovalec, ki ni preveril svojega rezultata. Seveda, del "krivde" je zagotovo tudi na SOju, vendar je primarna krivda na strani tekmovalca, ker ni preveril svojega rezultata (čas, zadetki, divizija, kategorija,...).

Da gre pa nekdo parcialno popravljati rezultate po končanem času ene ure, je pa višek...ne vem česa...česa bistrega zagotovo ne!

Boštjan...na verifaj listi lahko preveriš samo čas in zadetke, divizije in kategorija tam ni označena vsaj sedaj je bilo tako sem preveru... seznam tekmovalcev kam so prijavljeni bi moral biti zraven te liste pa ga ni bilo skratka napak da boli glava in če se je potrebno obvezno prijavit in tekmo plačat prej zakaj se potem sprejema prijave na sami tekmi mene tudi zanima zakaj sedaj že na drugi tekmi ni bilo kronografa in samo v mojem shodu sem videl dva tekmovalca ki sta uporabljala maxtech strelivo z faktorjem 116...tu ima Maks prav vsak za katerega se ve da obvlada naj opravi svoje delo kot do sedaj in za to naj bo plačan kot mu po pravilih pripada... ipsc je kralj strelstva in ne kar neki samo se res bojim da na tak način ne bo dolgo Eek
Uuuui ceu žur.
(20-06-2016, 12:34)Aleks10 Napisal: [ -> ]v priponki so uradni s strani RM-a potrjeni rezultati...

čestitke vsem...

čakaj čakaj sedaj pa poglej...kofol ivan, jereb janez in vončina tadeja so vsi v produkciji čeprav so vsi prijavli in streljali standard z standard pištolami ...

in še ena cvetka, poglej ekipe...kofol ivan, jereb janez in vončina tadeja so vsi v standardu...


To ne morejo biti uradni rezultati takih cvetk je tu notri ogromno,  predlagam predsestvu da naj tekmo preprosto razveljavi druge rešitve ne vidim in naj se dela PO PRAVILIH.
Citat:Boštjan...na verifaj listi lahko preveriš samo čas in zadetke, divizije in kategorija tam ni označena vsaj sedaj je bilo tako sem preveru... seznam tekmovalcev kam so prijavljeni bi moral biti zraven te liste pa ga ni bilo skratka napak da boli glava in če se je potrebno obvezno prijavit in tekmo plačat prej zakaj se potem sprejema prijave na sami tekmi mene tudi zanima zakaj sedaj že na drugi tekmi ni bilo kronografa in samo v mojem shodu sem videl dva tekmovalca ki sta uporabljala maxtech strelivo z faktorjem 116...tu ima Maks prav vsak za katerega se ve da obvlada naj opravi svoje delo kot do sedaj in za to naj bo plačan kot mu po pravilih pripada... ipsc je kralj strelstva in ne kar neki samo se res bojim da na tak način ne bo dolgo [Image: eek.gif]

Moral bi biti tudi osnoven seznam z razporedom tekmovalcev po skupinah (divizijah) in kategorijah.

O striktnosti uporabe pravil (IPSC pravila, pravilniki, statut,...) pa takole; dojemljivost izkazane ustrežljivosti in domiselnost dobrote imata svoje meje. Pravila so pač pravila in čez njih ne smeš. Na to smo nekateri opozarjali,  vendar večini to ni bilo ok. Da bi večina to ugotovila, je to, žal, potrebno izkušati v praksi na tekmovanjih. Večkrat. Ni prvi primer, ni bil zadnji. Vprašanje časa, kdaj bo naslednji...  Niso vsi za vse. Lepo je, ča posameznik to sam pravočasno ugotovi, nerodno je, da je to treba ugotoviti s praktičnimi primeri v škodo tekmovalcev.

To be continued...
(20-06-2016, 12:55)jabolko Napisal: [ -> ] sem videl dva tekmovalca ki sta uporabljala 

11.7
(20-06-2016, 12:55)jabolko Napisal: [ -> ]Boštjan...na verifaj listi lahko preveriš samo čas in zadetke, divizije in kategorija tam ni označena vsaj sedaj je bilo tako sem preveru... seznam tekmovalcev kam so prijavljeni bi moral biti zraven te liste pa ga ni bilo... 

Ne bo držalo, da ni bilo liste. Lista je bila objavljena, je pa res, da sem na njej ugotovil, da sem uvrščen v produkcijo, čeprav sem se prijavil v standard. Po objavi verify liste sem opozoril ekipo v hiški na to napako in je bila izvršena korekcija.

Škoda, da se je tekma na koncu tako nesrečno zapletla pri obdelavi podatkov in rezultatov.

Veliko dela in prostega časa je bilo vloženega v pripravo tekme, na koncu pa človeku ne ostane niti tista "moralna" nagrada oziroma zadovoljstvo, ko si lahko rečeš: "To pa smo v redu speljali!"

Ostane samo grenak priokus in vprašanja:
Čemu?
Za koga se matram(o)?
Se mi je res bilo treba 4 dni nategovati?

PS:
kdor po tekmi pogreša kakšen nebistveni sestavni del orožja, mi naj, prosim, sporoči, in ga na kratko opiše.
Ga prinesem na naslednjo tekmo.
(20-06-2016, 21:49)tastar Napisal: [ -> ]Ostane samo grenak priokus in vprašanja:
Čemu?
Za koga se matram(o)?
Se mi je res bilo treba 4 dni nategovati?

Stejdži so bli simpatični in če ne bi bilo tekme bi se js svaljkal doma. Lepo ste zrihtal :)
(20-06-2016, 21:49)tastar Napisal: [ -> ]Veliko dela in prostega časa je bilo vloženega v pripravo tekme, na koncu pa človeku ne ostane niti tista "moralna" nagrada oziroma zadovoljstvo, ko si lahko rečeš: "To pa smo v redu speljali!"

Ostane samo grenak priokus in vprašanja:
Čemu?
Za koga se matram(o)?
Se mi je res bilo treba 4 dni nategovati?

Meni je bila ena super super tekma. in kar tako naprej. Ne se pustiti.

Probam razumeti obe strani. Mislim, da so bili popravki rezultatov dobronamerni, (le napake, bi se popravile) Seveda je pa tudi res, da se rezultatov ne bi smelo spreminjat. Jaz bi reku temu 50:50 razmerje med krivdo in dobronamernostjo tako, da to pozabmo in se nekaj naučimo in se veselimo naslednje tekme.

Sicer je to samo moje mnenje.
Jaz bi se tudi še enkrat zahvalil za organizacijo tekme.
Meni je bil super dan in prima izkušnja.

Glede pravil in rezultatov pa se boste že zmenili v ožjem krogu na zvezi in mislim, da se je škoda prepirati na javnem forumu, ker to meče slabo luč na strelski šport.

Se vidimo na naslednji tekmi  Mrgreen
(21-06-2016, 08:37)JRC Napisal: [ -> ]Jaz bi se tudi še enkrat zahvalil za organizacijo tekme.
Meni je bil super dan in prima izkušnja.

Glede pravil in rezultatov pa se boste že zmenili v ožjem krogu na zvezi in mislim, da se je škoda prepirati na javnem forumu, ker to meče slabo luč na strelski šport.

Se vidimo na naslednji tekmi  Mrgreen

Se popolnoma strinjam z vsem napisanim  :Clap  Slam
Pages: 1 2 3 4