Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Spektiv za cca 300 €
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pozdravljeni,
Zanimam se za spektiv za okoli 300€.Za pogled na tarčo oziroma v nočno nebo.Morda nekaj takega :
https://www.teleskop-express.de/shop/pro...ulare.html
Zanima me ...velikost objektiva,polnjen z dušikom ',teža,priročnost...
 Prosim za predloge,še posebej tiste,ki imate spektiv tudi v svoji lasti in ga uporabljate.

LP Srečo
Uporaba zunaj (dnevna svetloba) ali v notranih prostorih(umetna svetloba)? Odaljenost in tip (velikost) tarče, orožje, kaliber? Streljaš tudi v slabem vremenu? Za nebo so parametri znani, katero tarčo na koliko odaljenosti si imel v mislih pa ne vemo!
(26-11-2017, 18:38)ivann@ Napisal: [ -> ]Uporaba zunaj (dnevna svetloba) ali v notranih prostorih(umetna svetloba)? Odaljenost in tip (velikost) tarče, orožje, kaliber? Streljaš tudi v slabem vremenu? Za nebo so parametri znani, katero tarčo na koliko odaljenosti si imel v mislih pa ne vemo!

Se opravičujem,streljam z vojaško puško,odprti merki na 100 pa tudi na 300m.Imam namen  nabaviti tudi puško 22 RL,kratkocevno pa me ne zanima,predvsem iz varnostnih razlogov.
Sedaj sem zadetke spremljal z dvogledom 15x70 Celestron in če je bila svetloba dobra,sem na 100m videl tudi zadetke MK.
Spektiv za 300 € na 300m škoda denarja in živcev. Kot je že nekdo prijavil na tem forumu, spektiv lahko imaš vse življenje in da boš z njim zadovoljen se splača prišparat, pa kupiš kvaliteto. Za udobno gledanje na 300m (ob normalnih vremenskih razmerah) potrebuješ  30-40x povečavo z 70-80 mm predno lečo. Za 60x povečavo mora biti optika vrhunska, drugače se hitro zalotiš, da najraje opazuješ na nižji povečavi (60-40x-20). Za udobno gledanje priporočam čim večji eye relief. Za razmisliti je tudi strelski daljnogled za puško - ubiješ 2 muhi na mah (za opazovanje zadetkov s stativa ali pa uporaba na puški).

100 metrov je pa že druga zgodba, kot si sam rekel, vidiš mk zadetke z dvogledom ..
V naših strelskih klubih je bil včasih pogost sovjetski ZRT 457. Povečava je 30/60 X. Sam ga imam in zadetki so dobro vidni. Slabost pri njemu je ta, da moraš oko skoraj nasloniti na okular, sicer pa je "slika" odlična. Poskusi ga kje najti. Delajo tudi nove z oznako ZRT 457 M, ki pa menda niso tako dobri. Leče menda niso steklene, ampak o tem nisem prepričan.

http://www.monocular.info/komz-zpt30x60x70.htm
Na strelišču so mi prijazni strelci dovolili pogledat na 300m,pa moram reči,da so se pri nekaterih  zadetki videli kot pred nosom.žal se nisem pozanimal,katere znamke stativa so bile.Strelni daljnogled odpade,puška je sicer natančna,ni pa konkurenčna raznim specialkam.Da pa bi dajal tisočake za tale hobi.....
Včasih je bil Celestron best buy, če je miraž je pa itak vseeno.
Živjo Sightron SII 20-60x85HD. Je mal več kot 300 € Če si zainteresiran me kontaktiraj.
LP
Hvala,spektiv sem že dobil kot darilo za Abrahama in to takega,kot je na v prvem postu,le da je 100mm.Dokupil sem še nekaj malenkosti,ki so tudi cenovno ugodne,sam spektiv pa ima zadovoljiv pogled na 300m.
(14-01-2018, 20:16)ssecnik Napisal: [ -> ]Hvala,spektiv sem že dobil kot darilo za Abrahama in to takega,kot je na v prvem postu,le da je 100mm.Dokupil sem še nekaj malenkosti,ki so tudi cenovno ugodne,sam spektiv pa ima zadovoljiv pogled na 300m.

super, naj vam dobro služi.
LP
za dobre dva jurja se da dobiti precej boljši namenski spektiv kot pa Poldija, ki je narejen za taktikul rabo.
Jaz imam tega ..vidi se super lepa ostra slika..za soliden denar
https://hot-range.com/S76/A3702/D%C3%B6r...22-67x100A 

Lep pozdrav
Trunkelj
Tale,ki ga imaš  ti,je na las podoben mojemu,pa tudi cena je ista.Sumim,da je tu en kup trgovskih znamk,pa en sam proizvajalec, vsaj tak vtis sem dobil po enotedenskem iskanju.Z mojim se lepo vidijo zadetki na 300m,če so v belem,na črnem pa je bolj na meji,je pa res,da je bilo vreme oblačno,pa dim se je vlekel po dolini.Verjetno se bo super videlo ob jasnem vremenu,samo,nič ne kaže,da ga bom lahko preizkusil.

LP Srečo
https://www.optics-trade.eu/si/spektivi/...kotom.html

daleč največja izbira, greš, pogledaš....
(15-01-2018, 20:21)Kristian Napisal: [ -> ]za dobre dva jurja se da dobiti precej boljši namenski spektiv kot pa Poldija, ki je narejen za taktikul rabo.

Lahko konkretiziraš s kakšnim predlogom? Iščem nekaj zase...
Za cenovni rang okoli dva jurja imaš Kowo, Svarovca, high end Meopte (Meopro), itd. Vse vrhunske optike. Poglej si na Optictrade za točne specifikacije.
Lepupold je tko-tko... če ga ne iščeš za taktikul rabo, kjer je zanimiv predvsem zaradi križca in relativno kompaktne dimenzije, je vse ostalo na njem boleče precenjeno. Še primerjava kvalitete slike s tistimi mr.T kitajci za 300€ je tako v močni osvetlitvi kot v mraku bila daleč od očitne razlike. JA, v mraku je imel malo bolj jasno sliko ampak vse ostalo je bilo isti kakec + da je imel ob robu slike še večja popačenja kot kinez...
(16-01-2018, 18:26)Kristian Napisal: [ -> ]Za cenovni rang okoli dva jurja imaš Kowo, Svarovca, high end Meopte (Meopro), itd. Vse vrhunske optike. Poglej si na Optictrade za točne specifikacije.
Lepupold je tko-tko... če ga ne iščeš za taktikul rabo, kjer je zanimiv predvsem zaradi križca in relativno kompaktne dimenzije, je vse ostalo na njem boleče precenjeno. Še primerjava kvalitete slike s tistimi mr.T kitajci za 300€ je tako v močni osvetlitvi kot v mraku bila daleč od očitne razlike. JA, v mraku je imel malo bolj jasno sliko ampak vse ostalo je bilo isti kakec + da je imel ob robu slike še večja popačenja kot kinez...

Thnx. :)
(16-01-2018, 18:26)Kristian Napisal: [ -> ] kitajci za 300€ je tako v močni osvetlitvi kot v mraku bila daleč od očitne razlike. JA, v mraku je imel malo bolj jasno sliko (leopold) ampak vse ostalo je bilo isti kakec + da je imel ob robu slike še večja popačenja kot kinez...


To lahko tudi jaz potrdim..... na primorskem strelišču so testirali strelci med sabo kaka je razlika pa so opazili podobne simptome.

LPT