Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Ruski Lobaev arms v Sloveniji?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Uu zakon
boš malo manj navdušen, ko bo izvedel ceno...
http://www.thetruthaboutguns.com/2016/10...per-rifle/


"SVLK-14 Sumrak – which costs up to £26,200."
Urbana DVL10, kalibra .308, promocijska cena 12.000€
(30-11-2017, 14:15)IPSC Boštjan Napisal: [ -> ]http://www.thetruthaboutguns.com/2016/10...per-rifle/


"SVLK-14 Sumrak – which costs up to £26,200."

A če naročiš 2 ali 3, ali je kaj količinskega popusta? Mrgreen
Itak je brezpredmetno, ker ga v SLO ne moreš imeti. Tudi če bi bila cena 120,00 EUR.
V Slovenijo bojda priromajo prvi kosi po novem letu , bo pa tudi pri tistih short action kosih cene čez strop
In s čem upravičijo tako ceno?
S čim jo pa upravičijo pri recimo Bmw, Mercedes, Audi, Volvo......? Je čisto bezpredmetna razprava v današnjem svetu o tem ali je neka stvar vredna določene cene ali ne. Važno je samo, ali se najde bebec, ki ima denar in je pripravljen plačat. In vedno se najde. Mrgreen
Bemti ampak BMW je pa na prvem mestu....;)
Citat:turist

IPSC Boštjan Napisal: http://www.thetruthaboutguns.com/2016/10...per-rifle/


"SVLK-14 Sumrak – which costs up to £26,200."

A če naročiš 2 ali 3, ali je kaj količinskega popusta? [Image: mrgreen.gif]

mm38

In s čem upravičijo tako ceno?

Verjetno količinski popust je...samo za koga. Dobršen del je tudi t.i. PNB
_____________________________

A morajo upravičiti ceno?
Oni imajo puško SVLK-14 Sumrak. In sedaj, če jo hočeš imeti ti, boš moral dati toliko denarja, da ti jo bodo prodali. A je en Ferrari vreden toliko, kolikor je? Ali pa Maybach? iPhone X? Samsung Note 8? Verjetno ne, ampak, če hočeš imet točno določeno puško ali drugo stvar, boš dal toliko denarja, da ti ga/jo bodo prodali. Mogoče ti poleg postrežejo z ruskim kaviarjem, ali pa rusko vodko, mogoče kosilom, toplicami za nekaj dni,...mogoče...

Obratno je pa pri tvoji kasnejši prodaji rabljene puške/stvari. Prodal jo/ga boš za točno toliko denarja, kolikor ti ga bo nekdo namenil.
Povedano drugače vrednost izražena v valuti ne niha samo zaradi tečajnih razlik ampak tudi zaradi razpoložljivosti dane valute v lokalnem žepu ::))
A jo rabijo upravičevat?

Če pogledaš pri nas po golaž tekmah je kar nekaj krepel za 10+K eur .

Pošteno povedano vsak ,ki kupi Bleiker, G&E , Kelbly ,Ritter & Stark ........ pa še kaj se najde z lopato za sneg kidat meče stran denar a je njegov pa naj ga. 

Kako je  z vrednostjo takega rabljenega lupilnika denarja , slabo ,ravno je znanec od enega takega 'mojstra' kupil en tak kos z Marčem 80x , restom in kupom krogel in komponent vred ,pa vso dodatno opremo  za manj kot 1/2 cene nove. Orožje staro manj kot 2 leti z par sto streli skozi.

Folk je pač naiven ,pojma nima okoli orožja potem rabi pa samo še pravi krog prepričljivih 'strokovnjakov' ali 'prijateljev' ki mu malce pomagajo - 'prodajo' bedarijo .A me po svoje preseneca kolk jih je takih naivnežev. Prepričjivih 'prijatlov' pa ne manjka ,na slovenski sceni takih kjer se moraš tako krepko za denarnico prijet kroži kak ducat in vedno jih najdeš okoli raznih zelencev,ki jih ocenijo za dost podprte ,ko muhe na drek.
Res je presenetljivo število naivnežev, še posebej ko z dostopom do informacij ni težav, zahvaljujoč intenetu, res je veliko šunda, a kdor si vzame čas, lahko tudi z manj izkušenj počasi loči zrnje od plev. A po drugi strani kar poglej, koliko ljudi nasede in na avtocestnem počivališču od romuna kupi čisto zlato po izjemno ugodni ceni, pa bi človek rekel, saj menda vendar ne more biti noben tako prtegnjen. Mrgreen
Mr.T ..... citiram, pa nc slabega ne mislim!

Folk je pac Naiven ;))))))

Kako je  z vrednostjo takega rabljenega lupilnika denarja , slabo ,ravno je znanec od enega takega 'mojstra' kupil en tak kos z Marčem 80x , restom in kupom krogel in komponent vred ,pa vso dodatno opremo  za manj kot 1/2 cene nove. Orožje staro manj kot 2 leti z par sto streli skozi.
................................................................................

Ce se ne motim ,mislim da gre za isto pusko ..... ima pa po tocnih informacijah kar veliko vec kot samo par sto strelov skozi!
;))))))))
(30-11-2017, 15:51)Bobo Napisal: [ -> ]Itak je brezpredmetno, ker ga v SLO ne moreš imeti. Tudi če bi bila cena 120,00 EUR.

Zakaj ne Question
(30-11-2017, 18:55)TataKo4 Napisal: [ -> ]Mr.T ..... citiram, pa nc slabega ne mislim!

Folk je pac Naiven ;))))))

Ce se ne motim ,mislim da gre za isto pusko ..... ima pa po tocnih informacijah kar veliko vec kot samo par sto strelov skozi!
;))))))))

Tudi če jih ima (Blaiker 6.5x47) , zdaj rabljena z vso opremo koštala manj kot pol nabavne vrednosti (nova 12-13K Eur z vso opremo in optiko) , nova cev pa je v najdražjem primeru 1000 eur. Za toliko ima samo Bergerjevih 6.5mm krogel zraven.
Citat:
(30-11-2017, 16:39)mr. T Napisal: [ -> ]Folk je pač naiven ,pojma nima okoli orožja potem rabi pa samo še pravi krog prepričljivih 'strokovnjakov' ali 'prijateljev' ki mu malce pomagajo - 'prodajo' bedarijo .A me po svoje preseneca kolk jih je takih naivnežev. Prepričjivih 'prijatlov' pa ne manjka ,na slovenski sceni takih kjer se moraš tako krepko za denarnico prijet kroži kak ducat in vedno jih najdeš okoli raznih zelencev,ki jih ocenijo za dost podprte ,ko muhe na drek.

No Mr.T, daj no takole pisat, lahko bi se v tvojem pisanju prepoznal kdo od teh 'strokovnjakov' ali 'prijateljev' in bil užaljen, kajti vsi so po lastnih prepričanjih veliki poštenjaki. :-D Po drugi strani pa, ovce so za striženje, še posebej tiste, ki rade kažejo kako debelo volno imajo. :-D
Se mi zdi da gre kar za simbiozo in da ovca plača full treatment, se pravi poleg orožja tudi "občudovalce", ki pač izvajajo poleg zadovoljevanja osnovne potrebe (imeti neki drugega, drugačnega, nekaj kar nimajo drugi) tudi psihoterapevtiko. Lahko bi rekli celo, da opravljajo družbeno koristno (in potrebno) delo saj je zadovoljstvo večplastno in posledično sreča naroda večja.

In če vse skupaj vržeš <vložen trud in ostalo>/ura dela-terapevtike te postavke niti niso tako zelo absurdne, človek bi zopet lahko rekel, da celo poceni v primerjavi z alternativo pri uradni medicini/terapevtiki.


Ampak mal temo krademo (čeprav glede na absurdnost "novega .2moa orožja na trgu" niti ni tako zelo škoda)...
Pages: 1 2