Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Peters Stahl info
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ima kdo izkušnje in poznavanje pištol Petersa Stahla .. ali bi mi znal kdo povedat kaj več o pištoli ? Še najraje na zs.

http://slogun.si/index.php?route=product...ct_id=3050
Vrhunska...,sem jo imel v 45ACP.
pravijo da prve ne pozabiš nikoli... moja prva pištola, seveda kalibra .45. Konceptno kot bi SIG naskočil 1911, pa dobiš Peters Stahl. Kolega je imel isto v 9x19. Dostikrat skupaj trenirala in se kunštvala kako tega vraga pripravit da bo lepo streljal.
Tkole... vedi, da je to pištola ki se ne proizvaja že vsaj 25 let, lahko pa še kakšno leto več. To pomeni da rezervne dele lahko samo sanjaš. Muha kot je na sliki ni za precizno streljanje in boš moral narediti novo. Enako velja za odprtino na merku, ki je originalno preširoka za precizno, tako da boš moral tudi to narediti na novo.
Proženje je OK. Nič spektakularnega, ampak čisto OK.
Moja 45tka je trpela zaradi recoila in glupega dizajna zaklepa in zaklepišča, zato je parkrat pokala na mestih kjer so bili zafrezani prehodi v materialu in polsedično zarezni učinki. Kar nekajkrat sem jo moral pošvasat.
Kolega, ki je imel v 9x19 ni imel teh problemov. Njegov PS je bil relativno težak, če se ne motim čez 1.400g. S pravo municijo je bil zelo precizen, s fabriško pa precej (pod)povprečen. Če si ujel tapravo kroglo in polnitev v domačem strelivu je bil zelo dober.
Cena pade v kategorijo "rop-pri-belem-dnevu". Take pištole se kupujejo za okoli jurja. Toliko je nekje realna tržna vrednost.

Če jo dobiš za dobro ceno (max 1k€) in si pripravljen sam filat ter dodelat & zmaenjat kar je treba, potem da, drugače pa take pokore res ne rabiš v svojem življenjeu.