Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Pokalne tekme IPSC - PCC
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Zanima me ce kdo ve ali bo letos na pokalnih tekmah IPSC v Sloveniji prisotna tudi disciplina PCC.

Lp
(31-01-2019, 23:23)mitkow Napisal: [ -> ]Zanima me ce kdo ve ali bo letos na pokalnih tekmah IPSC v Sloveniji prisotna tudi disciplina PCC.

Lp


V okviru SZPS bo zagotovo izvedeno tudi tekmovanje s PCC. Ali bo v okviru tekem PP za pištolo ali ločeno pa bo znano zelo kmalu.

LP
(31-01-2019, 23:31)KPS Delta Napisal: [ -> ]
(31-01-2019, 23:23)mitkow Napisal: [ -> ]Zanima me ce kdo ve ali bo letos na pokalnih tekmah IPSC v Sloveniji prisotna tudi disciplina PCC.

Lp


V okviru SZPS bo zagotovo izvedeno tudi tekmovanje s PCC. Ali bo v okviru tekem PP za pištolo ali ločeno pa bo znano zelo kmalu.

LP
Upajmo da ja

Hvala
Pozdrav,

ni vprašanje, ali ta disciplina bo ali ne, ker mora biti. Taka so pač pravila.

SZPS bo v koledar 2019 umestila vsaj eno tekmovanje v obliki državnega prvenstva.

V kolikor bo mogoče, bo ta zvrst umeščena na tekmovanja s pištolo/revolverjem, vendar bo možnost udeležbe z dvemi kosi omejena, verjetno pa bo udeležba možna samo z eno zvrstjo, torej ali PCC ali pištola/revolver. Da bi se nekdo udeležil predtekmovanja s PCC ali pištolo/revolverjem in bi v glavnem delu tekmovanja ponovil udeležbo s pištolo/revolverjem ali PCC, verjetno ne bo mogoče, saj predtekmovanja niso namenjena temu, obseg le-tega pa se poveča do mere, ko se tekmovalcem ne more več zagotoviti mest na tekmovanju (tu so mišljeni udeleženci, ki bi se udeležili samo s pištolo/revolverjem). Treba se je zavedati, da mora organizator v teh primerih zagotavljati dvodnevna tekmovanja s kompletno zasedbo, predvsem s sodniki. Za SZPS pa je pomembno tudi, da se zagotovi množičnost udeležbe na tekmovanjih, torej tekmovalcev, ki so v pokalnem prvenstvu SZPS pištola/revolver razvrščeni v A, B in predvsem C klaso in so "bazen" naših bodočih najboljših tekmovalcev.

Glede na to, da se v Sloveniji tekmuje s pištolo/revolverjem, puško, šibrenico in sedaj še s PCC, je treba vzeti v obzir zagotavljanje sodnikov in osebja. Tekem s pištolo/revolverjem bo verjetno 8, ena s puško, ena s šibrenico in ena s PCC. To je 11 tekmovanj. Zato se bo sezona 2019 začela v marcu in verjetno podaljšala v november. Zavedati se je treba tudi udeležb tekmovalcev, sodnikov in organizatorjev na tekmovanjih v tujini. Preštejte vikende in kmalu boste ugotovili, koliko vikendov je prostih (ob upoštevanju mednarodnega IPSC koledarja).

Lahko da bo kakšno tekmovanje izvedeno pri enem organizatorju tudi kakšen teden pred ali po tekmovanju s pištolo/revolverjem.

Najbolj aktivni v PCC se bodo zagotovo udeleževali tudi tekem v tujini. V letošnjem letu jih je ogromno. Zato tudi priporočamo pridobivanje izkušenj na tekmovanjih v tujini.

Udeležba s PCC bo odvisna predvsem od kapacitet organizatorja.