Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: 'Revolucionarni' origami balistični ščit iz kevlarja
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Glede na to, da je samo za pištolske kalibre je potem enako kot če se z avto skriješ, ne vidim potrebe po dodatni prtljagi :)
(28-04-2019, 08:32)Unknown Napisal: [ -> ]Glede na to, da je samo za pištolske kalibre je potem enako kot če se z avto skriješ, ne vidim potrebe po dodatni prtljagi :)

Itak, ker v filmih vedno deluje, če se skriješ za avto in nobena krogla ne pride skozi. Po možnosti samo za odprta vrata.
bob78 ne vem če govoriva v enakih kalibrih? Ampak glede na to, da je to mišljeno za pištolske kalibre kar pomeni IIIA zaščita je pleh prav tako dober.
Pleh na avtombilih je debel 1mm zaščiti zoper kak kamen.

 So pa vsaj v ZDA že vsaj od 2010 precej pogosto oklepljena vrata policijskih vozil ,tako da dejansko nudijo nekaj zaščite ,vedno več pa je tudi popolnoma oklepljenih vozi. 

Oklepna vrata so prav za tistie filmske scene kjer se skrivajo za vrati , površno oklepit en par vrat je poceni , dejansko oklepit cel avto pa precej manj.

V  NYPD so tako za kakih 1700$ na vozilo opremili 3.800+ svojih patruljnih vozil ze nekaj časa pa dodajajo tudi stekla, a steko je zaradi teže in potrebne modifikacije vrat precej drag špas tako ,da imajo neka bastardizirane rešitve kjer je oklepno steklo v relativno majhnem formatu montirano na notranjo stran vrat iza obstoječe šipe.

Vložek za vrata 
[Image: ballistic-door-panels-2012__89972__92696...27.jpg?c=2]

[Image: 170123-nypd-windows.jpg?quality=90&strip...410&crop=1]

[Image: c3hgfznxaaey7k.jpg?w=625&h=352&crop=1]
Skačete iz ene skrajnosti v drugo. Članek govori o zaščiti za nujne primere in je namenjene pištolskem orožju. Pustimo mi zdej 7.62, kalibre. V tem primeru ki govori zgoraj se pravi prideš na točko, kjer je streljanje, se skriješ za avto je enako dobro kot tale ščit oz boljš ker vsaj vidiš čez njega.

Izgleda da Mr.T gledaš gilme iz 80h, k policaji stojijo za vratami. Danes se skrivajo za feltnam, mašino, stebrički itd,. Reskiraj avto pa ti ga jaz plačam ko bo šel pitšolski kalber čez. Še 5.56 je prehiter in se razfuka po plehu, mogoče kakšen 90stopinj direkt strel gre čez. AK je druga zadeva. Ampak spet to je druga zgodba.

V glavnem, ameri se bodo itak spomnil vse samo, da se proda, koliko je pa v realnosti uporabno je pa druga zgodba.

P.s. na youtube je en video pa ga ne najdem kjer tip strelja od spredaj proti zadnjem delu in je gel lutka na zadnjih sedežih in nato še čisto zadaj. Rezultat = niti en strel ne zadane lutke. Gre pa za Ne-balistični Ford policijski avto SUV.

lp