Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Merino majice!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Za vse pridne strelce, ki trenirate celo zimo, pa tudi za vse, ki greste radi v naravo, v hrib, na smučanje itd., imamo končno merino majice. Nanje smo žal čakali (pre)dolgo, zdaj dobavljamo prvi v Sloveniji Woolono.


Citat:Woolona je družinsko podjetje s 70 leti izkušenj in tradicije iz proizvajanja volnenih izdelkov. Woolona predstavlja naravnost in zdravost svojih izdelkov in uporabljenih materialov. Vsak izdelek je proizveden s kombinacijo čiste in naravne volne, vrhunske strojne tehnologije in ročnega dela. Woolona prihaja iz profesionalnih rok in vas bo navdušila z odličnim izgledom in funkcionalnostjo ter hkrati s poudarjanjem naravne lepote merino volne.


In zakaj sploh merino volna? Merino volna je eden najboljših in najmehkejših materialov nasploh. Velja za superiorno ostalim sintetičnim materialom in je najboljši termo regulator na trgu. Izdelki iz merino volne so sposobni ohranjati naravno telesno temperaturo ne glede na pogoje. Vsako vlakno je votlo, zato nudi optimalno izolacijo tudi pri mirovanju. Volna greje tudi mokra, kar jo naredi nepogrešljivo za takrat, ko se ne moremo takoj preobleči. Sintetika v primerjavi z njo se sicer hitreje suši, vendar deluje samo na "trenje" (greje ob gibanju) oziroma tako, da ujame zrak med kožo in materialom. To pomeni v praksi, da če imamo popolnoma premočen hrbet, nas bo v sintetiki zeblo, v volni pa načeloma ne.

Zakaj merino za strelce? Merino majice so čisto tanke, zato jih brez problema stlačimo pod vsako drugo majico, srajco, bojno srajco, zimsko jakno itd. Ne glede na to, kako dober in kakovosten kos zunanjega oblačila premoremo, vedno je dobra odločitev, če sintetično ali pa bombažno spodnjo majico nadomestimo z volneno. Volna je naravno bakteriostatična, zato ne zasmrdi tudi ob večkratni uporabi. Je odlična za potovanja ipd., saj jo lahko oblečemo večkrat zapored brez pranja in ne bo nič smrdela.

Trenutno imamo v ponudbi dva modela, več pa kmalu: https://perunika.org/si/228-woolona