Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Zelena zaprisega obvezuje
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
(30-04-2020, 09:14)Sherman Napisal: [ -> ]
(29-04-2020, 22:30)jabolko Napisal: [ -> ]upam da se to krepko spremeni zaostri.
Zakaj

Športni OL naj ima tisti ki je dejanski športni strelec...pogoji za to naj bodo jasni...
sedaj temu ni tako in to zame ni zaostrovanje samo urejenost v katero pa dvomim... Pray

(30-04-2020, 10:24)357 Napisal: [ -> ]Ko se z nekom pogovarjate, najprej ponovite vse, kar je sogovornik povedal, potem pa mu odgovorite z DA ali NE?
Zelo težka/težavna komunikacija.
Clap Dance
@Iurium humanorum

Se navadno z vsem kar napišeš zelo strinjam in se tudi tokrat, vsaj z večino napisanega. Žal je dejstvo, da imamo socialistično mentaliteto in ta veleva, da se nič ne naredi dokler ni jasnih navodil. To lahko vidimo, ko po sprostitvi ukrepov po pandemiji bolezni COVID-19 vsi čakajo na NIJZ. Čakajo navodila kako ukrepati, čeprav se že tedne ponavlja osnove obnašanja v tej kriznih situaciji in ki velevajo:
- socialno distanco 1,5-2m,
- nošenje mask v zaprtih prostorih in tam kjer prejšnje distance ne moremo zagotoviti,
- redno umivanje rok,
- izolacijo pri bolezenskih znakih.

Potem pa pride do sproščanja sistemskih ukrepov ob epidemiji Corova-19 in...cela Slovenija obstane. Gostinci sprašujejo kaj bodo storili, ko nekoga na terasi prime lulat. Kakšna je razdalja med mizami? A vam res ni jasno kaj vam je storiti ob upoštevanju prejšnjih navodil?

Pa potem k temu dodamo še sprostitev športnih aktivnosti posameznikov v obliki individualnega značaja in….imaš razglabljanje v sosednjem prispevku na temo ali so strelišča lahko odprta.

Preprosto ljudje potrebujejo navodila za vsako malenkost, saj se preprosto ne upajo prevzeti odgovornosti za svoja dejanja, za kar pa je potrebno tudi razmišljanje s svojo glavo. In iz tega potem seveda prihaja do nešteto zakonskih in podzakonskih pravnih aktov, ki se med seboj horizontalno in vertikalno prepletajo ter preko primarne in sekundarne zakonodaje zadeve praviloma postavijo v kontekst negativne selekcije dovoljenega. In zaostrovanje zakonodaje ni samo kaprica zakonodajnega telesa ali interesnih skupnosti, ki imajo svojo agendo, ampak je narav življa, ki pričakuje in zahteva, da je za popolnoma vsako situacijo zadaj nek pravno/nepravni akt, ki točno opisuje pravila obnašanja. In v takšnem okolju je hiperegualcijo neizbežna. 

Torej dogovor glede dejanskih potreb po pravni regulaciji določene tematike z resno analizo ter vlogo nomotehničega standarda, ki bi morali igrati vlogo nekega branika pred hiperegualcijo po mojem mnenju žal lahko prinese nova generacija ljudi ali pa ena dosti hujša pandemija.
(30-04-2020, 22:29)jabolko Napisal: [ -> ]
(30-04-2020, 09:14)Sherman Napisal: [ -> ]
(29-04-2020, 22:30)jabolko Napisal: [ -> ]upam da se to krepko spremeni zaostri.
Zakaj

Športni OL naj ima tisti ki je dejanski športni strelec...pogoji za to naj bodo jasni...
sedaj temu ni tako in to zame ni zaostrovanje samo urejenost v katero pa dvomim... Pray

Se popolnoma strinjam. Športni strelec ne pomeni samo prinesti potrdilo in na podlagi tega potrdila pridobiti OL za šport. Potem pa veselo razgrajanje na strelišču in biti nevaren sam sebi in ostalim - že dostikrat videno! Športni strelec pomeni aktivno sodelovanje pri treningih v svojem društvu in udeležba na tekmovanjih. In kot prvo, biti varen strelec, to pa pridobiš na treningih in tekmovanjih. In še: športnik pomeni biti tudi pošten človek, obnašanja primernega športniku!
Če že zaostrujemo, pa dajmo tako kot se spodobi. Samo zračno orožje, do 4,5mm do200m/s, pa enostrelno, se razume. pa vsaj 10 let pokalov.
športni strelci ja... koliko pa vas ima status športnika, in koliko bi vas ga lahko imelo?

da si ne boste kaj naredili...
Orožni list vsem, ki streljajo, dovoljenje za posest tistim, ki bi imeli orožje s katerim ne želijo streljati (zbiralci, dedovanje, ipd), pa je zadeva rešena. Kdor veselo razgraja in kogarkoli ogroža, se mu vse skupaj vzame in mir.
Vključevanje oboroženih slovenskih domoljubnih lovcev v obrambne strukture je resno toliko kot lovci sami. Nič nimam proti lovcem, v njihovih vrstah imam dobre prijatelje, ki mi pripovedujejo zgodbe, ki mi na obraz pričarajo tisti sladko bebasti izraz v smislu saj ni res pa je. Vprašam pa se kaj lahko stori množica seniorjev, ki letno postreli 5 nabojev. Zato srčno upam, saj ni res....
Da ni se bo še kdo kaj naredil v silnem navdušenju nad kovanjem še več prepovedi in omejitev... to je res ena taka zanimiva patologija naroda, da klena slovenceljska pamet - ko je na tapeti zakonodaja - zmeraj, brez izjeme pogrunta še dodatne zaostritve, nikoli pa ne predlaga dajmo to poenostavit in sprostit. In to samoiniciativno, za dobro vago na že obstoječe omejitve oblasti...
(30-04-2020, 22:29)jabolko Napisal: [ -> ]Zakaj

Športni OL naj ima tisti ki je dejanski športni strelec...pogoji za to naj bodo jasni...

Z izjemo lastnega polnjenja streliva, je edina funkcionalna razlika med OL in DP le pri nakupu streliva. Vendar si pri DP obsojen na "diskrecijsko pravico" UE, da ti zavrne po njihovo preveliko količino streliva na nabavnem. Tako potem kot ne-športnik rekreativec, ne moreš svobodno trenirat z željenim številom nabojev. To je en glavnih razlogov, zakaj gredo strelci raje na OL kot na DP. Ta ločitev med DP in OL je itak neumna slovenska posebnost.
Pa ima UE res to diskrecijsko pravico?
Kot je napisal bob78...
Sem pa proti elitizaciji strelstva. Ker to potem ne bo več šport, ne hobi, nekaj za dušo in sprostitev.

Včasih človek dobi občutek, da bo nabava in posest po tenisk dovoljena le tistim, ki se udeležujejo maratonov. ?

Samo zdrava kmečka pamet, pa bo za vse.
Jaz samo upam, da ne bi kaki slabovidni in slaboslušni jager namesto merjasca 'uplenil' kakšnega migranta. Ali pa gobarja.
Mhm, ja, za maraton lahko Adidaske, za trenig Startas, za hobi pa japanke, alternativa je da ste bosi... ?
Športnik je zelo širok pojem… Športnik je Cristiano Ronaldo… Športnik je tudi Jože, kateri igra v veteranski nogometni tekmi 2x na teden…

Očitno eni hočejo naziv »elitni športniki – strelci«… Potem pa bodo pogoji, da se morate udeležiti 95% vseh tekem, imeti najmanj 5 priznanj,… Saj so hoteli, da je edina veljavna organizacija Olimpijski komite, pa ste bili proti.

Namesto, da držimo skupaj… Eni pljuvajo, da potunkajo kolege strelce… In potem sanjate o organizaciji, kakršno ima LZS… Jaz kot lovec, še nisem videl take ne-sloge med lovci in organizacijo, kot je med športnimi strelci.(ne vključujem osebnih zamer.)
Če redno ne treniraš in se udeležuješ tekem (pptrdilo onidelwžbi dostaviš na UE) potem adidaske niti pod razne ne moreš kupit.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Jabolko razočaral si me s tole tvojo slaboumno željo po zaostrovanju, zelo!
Torej "edino pravi" športni strelci naj bodo privilegirani, za ostale pa zaostriti???
Najbrž želiš tudi o tem, kdo je "pravi športni strelec" kar ti odločati, ostali "rekreativci" nimajo besede pri tem? Izhajaš iz "tekovina komunistićke partije" ali kaj?

Iurium humanorum - zelo precizno se izražaš, a za tale forum preveč zahtevno in dolgovezno. Marsikdo se niti ne pretolče do konca, kaj šele, da bi razumel ...
Kakšna komedija od članka je to?! Lovci in gasilci v vojski?  Bow Dumb Nekaterim so očitno v tej karanteni zmanjkale tablete za demenco. Piše se leto 2020 in ne 1940 ko je bila splošna ljudska abramba ena od "taktik" vojaške doktrine. Dandanes pošljejo par ducatov raket in letal pa ne ostane več nič.
kralji strelstva so že na SZS ali OKS?
No, če ostanemo pri veljavnem Zoro- tu.
Mislim, da poteši večino športnih in moralnih razlogov za strelstvo.
Adidaske za šport, 20mm Gatling pa za vojsko...
Pa bi tudi sam kdaj pokosil s tako zadevo po tarčah, kjer mi luknje ne stojijo prav?.
(01-05-2020, 10:41)Ales Napisal: [ -> ]Jaz samo upam, da ne bi kaki slabovidni in slaboslušni jager namesto merjasca 'uplenil' kakšnega migranta. Ali pa gobarja.

To je povsem realna možnost. Migrant je v temi čisto podoben jazbecu. Se je že zgodilo, da je bil uplenjen sosed, tako, da uplenitev migranta ne bi bil noben neobičajen dogodek.
Pages: 1 2 3 4 5