Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Popravek 4. Tekmovanje lige ASZS
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Spštovani strelci objavljamo popravek vabila za 4. tekmovanje lige ASZS

Sobota 21.08.2010 Crngrob

vabilo ASZS 2010-4 doc-Crngrob.pdf

Na tekmovanju se bo dalo dobiti tudi potrdila zveze o udeležbi.

Strelski pozdrav
Obveščamo vse strelce, da je možen trening dan pred tekmo (20.08.2010) po 15:00 uri.
Rezultati 4. tekme Lige ASZS Crngrob 21.08.2010 .

Rezultati-4-TEKMA-ASZS-CRNGROB.pdf

Tekmovanje je potekalo po planu, vreme je bilo krasno udeležba velika rok za pritožbe je potekel ob 14:00 seveda 20 min po objavi neuradnih rezultatov.
Organizator se zahvaljuje vsem udeležencem za obisk.
Zahvaljujemo se tudi kuharju za dobre čevape (čeprav ni bil prvi je vseeno pekel čevape do konca)

Strelski pozdrav

Obdelava podatkov
Gržinič Nevijo
Jerman Nal
Tomec Tibor
hm, to pa je zanimivo dejsto. namreč jaz sem tudi streljal brez naslona [img]{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif[/img]
dobro, pa vemo za drugič, da so nasloni pri vseh optikah (50, 100 in 300m) dovoljeni.
No po svoje je tu pri naslonih kar nekaj heca,VK puška in vojaška puška streljata brez naslona iz roke potem pa vse te kategorije ti z optiko prinesejo več kilogramov teške 'naslonjače' pa še zadaj se podložijo kopita tako da razen tega da streljajo iz ležecega polozaja je to praktično 'benchrest' streljanje. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img]
malo smo sedaj skrenili s teme tako, da naj admin malo prestavi...

jaz sem pristaš tega, da se strelja optika z nasloni, ker potem ni možnosti goljufanja kot bi naj (je) bilo v preteklosti (kopito leži, pest pod kopitom, dlan itd.) in je dejansko vse odvisno od strelca in streliva in imajo vsi strelci enake pogoje. enako velja za vojaško oz. odprti merki prosto z jermenom.
"hunte Napisal:Vse je bilo OK, razen sodnik na MK optika. Na začetku je razložil da je zadnji naslon prepovedan [img]{SMILIES_PATH}/eusa_naughty.gif[/img] pozneje po posvetu z organizatorjem pa je dovoliv tudi zadnji naslon (to so dvojna merila za tekmovalce). Pri 15 strelih je lahko razlika z naslonom tudi 10+ krogov.

[img]{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif[/img] se strinjam - takšne napake se ne bi smele pojavljati [img]{SMILIES_PATH}/icon_evil.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img]

"Friderik Kolet Napisal:...dobro, pa vemo za drugič, da so nasloni pri vseh optikah (50, 100 in 300m) dovoljeni.

tako tudi piše v pravilniku ASZS. Zgleda, da je organizator na linijo postavili sodit nekoga, ki si ni prebral ali razumel pravilnika [img]{SMILIES_PATH}/eusa_doh.gif[/img] ASZS. Upam, da se to več ne bo dogajalo po izobraževanju sodniškega osebja, ki bo 17.09.2010! [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]

Pri optikah je bil sprejel sklep o obeh naslonih ravno zaradi tega, ker pri drugih organizatorjih tekem nekateri strelci goljufajo glede nedovoljenega zadnjega naslona (sem bil tudi sam priča, ko smo v ozadju opazovali strelca, kako goljufa in naslanja kopito na tla)!
Z dovolitvijo obeh naslonov se res malo izpostavlja boljše tehnične prednosti orožja, opreme, dobrih laboracij,... - mogoče malo pred strelskimi sposobnostmi tekmovalca. Tekmovalec pa lahko svoje strelske sposobnosti izpostavi v kategorijah, kjer se strelja z orožjem z odprtimi merki. Tam pa je orožje v rokah strelca in ta strelja "iz komolcev"! [img]{SMILIES_PATH}/icon_twisted.gif[/img] Torej dva popolnoma obratna stila streljanja - za vsakega nekaj.
Res pa je, da smo tako primorani vlagati in kupovati dodatno opremo, ki je dosedaj nismo ravno nujno potrebovali (deloma sicer že na tekmah pod okriljem SZS).