Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: VABILO-RAZPIS na 3-uradno tekmovanje LIGA EMONA-2011
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
S tem VABILOM vabimo vse tekmovalce in simpatizerje naše LIGE EMONA, da se udeležite strelskega tekmovanja, ki ga organiziramo na strelišču SV - MLAKE PRI VIPAVI, z dnem sobota: 23.04.2011 s pričetkom tekmovanja 10.00 uri.
Tekmovanje bomo izvedli v šestih pnožnih disciplinah. Za vse udeležence na strelišču je zaželjeno, da spoštujejo pravilnik strelišča, navodila organizatorja in ostalih pooblaščenh oseb.

Tekmovalne discipline:

1. REVOLVER VK razdalja 25 m / 20 strelov za rezultat
2. PIŠTOLA VK razdalja 25 m / 20 strelov za rezultat

3. MK Puška - optika razdalja 50 m / 20 strelov za rezultat (dovoljene puške RP-PAP)
4. Vojaška Puška - open - razdalja 100 m / 20 strelov za rezultat odprte merilne naprave - dovoljen diopter (prepovedano naprožilo-dovoljene puške RP/PAP)

5. Ostrostrelna puška razdalja -100 m / 15 strelov za rezultat (dovoljene puške RP-PAP kaliber ni omejen)
6. Ostrostrelna puška razdalja - 400 m / 12 strelov za rezultat (dovoljene puške RP-PAP)

Čas streljanja omejen na 30 minut za vsako disciplino.Skupni rezultat se šteje v disciplini Revolver, Mk puška, Vojaška puška.

Pravila za dolgocevno orožje: dovoljen sprednji naslon (nogice, blazina ali kobilica kopito podloženo samo pri OS puški. V slučaju kršenja določenih pravil se tekmovalec diskvalificira.

Najboljšim tekmovalcem bodo do petega mesta podeljene medalje, ki jih sponzorira trgovina za lov in šport >> JOHANN FANZOJ << ki se nahaja na Kolodvorski ulici 12. 1000 Ljubljana.(podarja tudi nagrado - naslon za puško REMINGTON )
Tekmovalec, ki bo dosegel najboljši skupni rezultat prejme - POKAL LIGA EMONA - 2011 ( SZPS Ljubljana).

Torej se vidimo v Vipavi dne: 23.04.2011. Želimo vam mirno roko in veliko dobrih zadetkov. Tokrat bodimo malo optimistični in upajmo na lepo vreme.
Vreme bo kot naročeno, tako pravijo Vipavci potem bo tudi temu primerno vzdušje.
Marko praviš, da je v soboto praznik, ne skrbi bomo poskrbeli, da ne boš gršil (post) na jedilniku bodo pohane ribice z kislim krompirjem.
Lep pozdrav

org. SDVV Ljubljana
Jest pa vsem želim NEmirno roko in veliko slabih zadetkov [img]{SMILIES_PATH}/icon_twisted.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Ko smo pa že pri željah... zelim da bi se organizatorji tekem končno dogovorili in ne bi prirejali enakih tekem na isti dan. V SLO že tako manjka priložnosti poslati kakšno kroglo na več kot 100m, zato bi bila čista erotika, da se tekme na 300, 400 in več prirejajo tako, da se ne pokrivajo med sabo.
23. pa je tudi nazalost "praznik" - žegn pa tako.
Kristian..se s tabo popolnoma strinjam pač nekateri komaj čakajo, da vidijo razpis in že razpišejo tekmovanje na isti dan, pač neozdravljiva bolezen.
To problematiko sem že velikokrat omenil pa žal brez odziva, očitno to nekaterim ustreza, imena organizatorjev so pa po vsej verjetnosti vsem dobro poznana.Naša organizacija se je vedno držala pravil, ostali jih pa žal ne upoštevajo, samo toliko v vednost. lp
Kar nekaj debat, o prekrivanju terminov tekmovanj, je že bilo in po daljšem razmisleku, bom dodal še naslednje:
Ko sem, pred kakšnim letom ali dvema, predlagal dvoboj, ki ni obrodil sadov, sem mislil, da bo le prišlo do kakšnega dogovora.
Če vse skupaj dobro premislim, dogovor niti ni potreben. Vsak, od organizatorjev, ima dovolj "klientele", ki mu nekako zaupa in več ali manj, redno prihaja na njegove tekme. V primeru, da bi na eno tekmo prišlo 150 tekmovalcev, ki bi streljali 5 disciplin, bi vsak organizator "pogorel". To si upam trditi, ker že pri cca 50 tekmovalcih, je film zelo napet in največkrat brez podnapisov [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] . V primeru, da bi se organizatorji le dogovorili in si razdeli termine, lahko pride do poloma, ko tekma odpade. Kdaj naj isti organizator naredi svojo tekmo - čez en teden, ko ima organicijo nekdo drug ali naj čaka dva-tri tedne, ko pride na vrsto in ga sreča, ki se ji reče lepo vreme, ponovno zapusti? [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]
Do dogovora, pa bi v vsakem primeru moralo priti, pri uporabi enakih tarč, načinu streljanja, uporabi strelske opreme in orožja, ...., kar pa je povsem drugo vprašanje, na katerega odgovora, predvsem zaradi nestrokovnega pristopa ( nekaterih ) do strelstva, še dolgo ali pa nikoli, ne bo.
"Napake" organizatorjev, v zadnjem času odkriva in z njimi ( vse glasneje ) opozarja, vedno več udeležencev. Mogoče je to edini ključ do "streznitve" in dvigu kvalitete, za katero niso krivi le organizatorji, ampak tudi vsi tisti ( zadovoljni ) udeleženci, ki še ne vidijo razlike med streljanjem in tekmovalnim streljanjem, kateremu so tekme namenjene.
Moje mnenje.
Karlo....tvojo pobudo sem sprejel, v lanskem letu sem dal razpis, da naredimo medsebojno strelsko tekmovanje z namenom, da se dogovorimo za korektno medsebojno sodelovanje, odziv je bil negativen. Temu primerno je bila podana tudi pobuda, da se naredi razpredelnica tekmovanj, ki je pa na žalost 90% prazna.Jaz, osebno kot organizator tekmovanj nimam slabe vesti, naši razpisi tekmovanj so vedno pravočasno objavljeni v vednost ostalim organizatorjem, ki se pa na žalost ne držijo pravil in z veseljem organizirajo tekmovanje na isti dan. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img]
Upam, da bo to še kdo prebral ali pa tudi ne, naš cilj je, da med sabo sodelujemo, gojimo prijateljske odnose, izmenjujemo mnenja saj edino to pripomore k uresničitvi zastavljenih ciljev... in razvoja te športne dejavnosti.....to je naš moto.

lp
Ali prosim, nekdo napiše, kje je tole strelišče? Fino bi bilo, če bi bilo nekje na forumu napisano za vsa strelišča po Sloveniji, kje so lokacije. Naslov ali pa koordinate.
LP, Darko
[url="http://www.strelec.si/?page_id=24"]http://www.strelec.si/?page_id=24[/url]

Nisi ravno med brihtnimi ane [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Hvala za odgovor, nisem si predstavljal, da ste nekateri na temu forumu tako prijazni. Sevada, ta link poznam, na žalost ga ne morem vnesti v GPS.
LP, Darko
No comment
dolžina: 13,96655604, širina: 45,81442801

[url="http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?x1=420085&y1=75063&zoom=2344&q=vipava"]http://zemljevid.najdi.si/search_maps.j ... 4&q=vipava[/url]

Lepse slike skor da ne mors dobit [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img]
Hvala za koordinate!
Darcho.... tako pač je..nekateri so malo prehitri pa brez zamere..no glede lokacije strelišča si verjetno pogledal karto ti pa lahko opišem po hitrem popstopku, če se pelješ po avtocesti proti Vipavi bodi pozoren pri zadnjemu tunelu cca 1km je na desni strani strelišče Mlake, ki je dobro vidljivo zapelješ izvoz Vipava zaviješ strogo desno in se pelješ po stari cesti cca 2km proti vasici Podnanos pred mostom je tabla st Mlake -levo. lp boris.
...ter se pelješ po makadamu do podvoza, pelji skozi njega ter za podvozom levo. Prideš na asflaltirano cesto in po cca.100m si pred vhodom na strelišče, ki je na desni strani...

Če se pelješ po kolesnicah makadama, lahko drsaš z podvozjem avtomobila, zato pelji ali levo ali desno od sredine cestišča.

Če pa bo pihalo, pa preveri, če tekma sploh bo.
Ja še enkrat hvala za odgovore. Predno sem prosil za nasvet, sem seveda vse preveril na karti. Včasih se zgodi, da je nekaj zelo zapleteno najti, če ti kdo ne pove, spet drugič je pa enostavneje, kot najprej izgleda. In ker sem sam človek, ki rad nekomu naredi uslugo, sem se obrnil na forum. Po zadnjih odgovorih sem mnenje pozitivno spremenil.
Objava uradnih rezultatov sobotnega tekmovanja, ki smo ga izvedli na strelišču SV MLAKE PRI VIPAVI.

Tekmovalna disciplina:

REVOLVER VK

1. INKO HANŽIČ - 179
2. VITO SELAN - 178
3. DRAGO BITENC - 176
4. BOJAN ŽABJEK - 175
5. BRUNO PETROVIČ - 175**
6. ZLATKO KREFT - 170
7. ALOJZ RUPNIK - 169
8. ROK POROPAT - 166
9. MATIJA DRAŠLER - 165
10. ZORAN PANTIČ - 162

PIŠTOLA VK

1. DARKO KOVAČ - 177
2. INKO HANŽIČ - 175
3. KRISTJAN HAJNŽEK - 172
4. ALOJZ RUPNIK - 169
5. ERVIN ČERNUTA - 168
6. ZORAN PANTIČ - 168***
7. BOJAN ŽABJEK - 166
8. ROK POROPAT - 166***
9. ZLATKO KREFT - 162
10. MILAN GASPARINI - 161

MK PUŠKA OPTIKA - 50M

1. MATIJA DRAŠLER - 179
2. ZLATKO KREFT - 171
3. ROBERT ŽOHAR - 170
4. INKO HANŽIČ - 169
5. BOJAN ŽABJEK - 135
6. VITO SELAN - 134
7. ZORAN PANTIČ - 129
8.ALOJZ RUPNIK - 125
9. DRADO BITENC - 110
10. ANTON PAPLER - 108

Pod štartno številko 101 je tekmoval najmalajši udeleženec ROK SELAN -PIONIR- ki je dosegel z MK puško 50 m optika 156 krogov na standard tarčo. Ja Rok čestitamo ti za ta tvoj uspeh z željo, da boš šel po očetovih stopinjah.

Vojaška puška 100 m - open

1. INKO HANŽIČ - 197
2. KRISTJAN HAJNŠEK - 193
3. ERVIN ČERNUTA - 192
4. ZLATKO KREFT - 187
5. VITO SELAN - 186
6. MATJAŽ SVETEK - 185
7. BRUNO PETROVIČ - 180
8. MILAN GASPARINI - 175
9. ROK POROPAT - 165
10. ERIK ANŽEL - 160

OS-Mali Sniper 100 M

1. ZLATKO KREFT - 147
2. MATJAŽ SVETEK - 146
3. KRISTIAN HAJNŠEK - 145
4. ALEŠ JUHANT - 130
5. ROBERT ŽOHAR - 120

Ostrostrelna puška 400 M

1. KRISTJAN HAJNŠEK - 110
2. ZLATKO KREFT - 100
3. MATJAŽ SVETEK - 89
4. ERVIN ČERNUTA - 85
5.ALEŠ JUHANT - 81

Skupni zmagovalec tekmovanja je INKO HANŽIČ, ki je prejel častni pokal za njegov strelski uspeh na tem tekmovanju.Prejel je tudi glavno nagrado, ki jo podeljuje trgovina za lov in šport JOHHAN FANZOJ, ki se nahaja na Kolodvorski ulici v Ljubljani. (tudi medalje)
Zahvala tudi g.Cirilu, lastniku restavracije Paradiž na Podutiški cesti (Dravlje), ki je izvrstno pripravil velikonočno šunko z hrenom.

Vsem nastopajočim se v imenu organizatorja prav lepo zahvaljujemo za vašo udeležbo na sobotnem tekmovanju. Naše naslenje tekmovanje bo na strelišču Bohinjska Bela v mesecu Maju (21.05.2011) Razpis bomo objavili v najkrajšem času, do takrat pa lepo pozdravljeni.