Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: 2.5 Mk puška optika
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Citat:
Dovoljen kaliber je .22lr in maksimalna teža orožja 8kg. Omejitev pri izbiri
optike ni, teža optike se šteje v skupno težo orožja. Strelja se na razdalje
50m ali več.
Strelja se leže, kopito mora biti oprto v rame, dovoljena sta prednji in
zadnji mehak naslon. Zadnji naslon mora biti prost in nepovezan z
orožjem ali prednjim naslonom. Če je prednji naslon pritrjen na orožje se
šteje v skupno težo orožja.
Moj predlog
Dovoljen kaliber 22lr. in maksimalna teža orožja 8kg.Omejitev pri izbiri povečave optike ni.Teža optike se šteje v skupno težo orožja.Strelja se na razdalje 50m ali več.Strelja se leže,kopito mora biti oprto v rame in z ničemer podloženo,dovoljen je prednji naslon.Pri strelni razdalji večji od 50m pa sta dovoljena prednji in zadnji mehak naslon.Zadnji naslon mora biti prost in nepovezan z orožjem ali prednjim naslonom.Čeje prednji naslon pritrjen na orožje se šteje v skupno težo orožja.
LP Mirko
Ja to je ta večna debata okoli podlaganja kopita.

Meni osebno je bil všeč Rajkotov sistem kjer se je streljalo z rame brez zadnje mehke podloge vendar se ga ni izvajalo in kaznovalo "umetnikov" oz. izumiteljev.

Je šla optika v vode F-classa in to open (kjer so podloge dovoljene) smo pa na podobnem kjer nekateri že veselo benchrestajo....


Nevem naj še kdo drug kaj pove na to temo kako bi se optiko streljali (jaz ne bi ločeval načina streljanja mk optike ali vk optike...).
"M Napisal:Meni osebno je bil všeč Rajkotov sistem kjer se je streljalo z rame brez zadnje mehke podloge
[img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] tudi predlog bohinca ni slab, dovoli se mehka podloga zadaj na več kot 50m (samo potem se zna na vsaki tekmi streljat na 51m) [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]

Citat:vendar se ga ni izvajalo in kaznovalo "umetnikov" oz. izumiteljev.

Tukaj Mato pa lahko cel tvoj projekt pade v vodo. Organizatorji bodo sprejeli pravila, vendar če se ne bodo izvajala smo na istem kot sedaj.

Tudi zdaj imamo pravila, ki se razlikujejo od organizatorja do organizatorja, ampak koliko berem po forumu je itak največ pritožb in komentarjev na temo neizvajanja le-teh!
Jap vendar bodo pravila enotna strelci so bili pa v anketi jasni, da so pripravljeni tudi kaznovati organizatorje, ki ne spoštujejo pravil...in potem svizec izvaja čarolije s čokolado [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
"M Napisal:in potem svizec izvaja čarolije s čokolado [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]

[img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]
Bobijev amandma [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] :

Dovoljena so vsa dolgocevna orožja kalibra .22 lr. Maksimalna dovoljena teža orožja je 6.800 g. Omejitev pri izbiri povečave optike ni, a se teža optike šteje v skupno težo orožja. Vsi varni, ročno delujoči sprožilci so dovoljeni. Prožilci na izpust niso dovoljeni. Pri vseh razdaljah streljanja je dovoljen prednji naslon. Pri uporabi prednjega naslona, ki niso strelne nožice (bipod), lahko ta opira orožje na največ 8cm dolžine (gledano v smeri streljanja). Mehanski načini za ohranitev namerilne točke pred strelom niso dovoljeni. Prednji naslon v obliki bipoda se ne šteje v skupno težo orožja. (Teža orožja 6.800 g je iz BR tekem, zato prilagojeno - brez teže kakršnegakoli prednjega naslona - izenačitev pušk med seboj)
Strelja se leže, na razdalje 50 metrov in več. Pri strelnih razdaljah od 50 do vključno 100 metrov je lahko kopito podloženo le z nestrelno roko. Na nestrelni roki ne sme biti strelske (ali kake druge?) rokavice in oblačilo v predelu nestrelne roke ne sme biti prirejeno (odebeljeno) na način, ki bi omogočal nešportno prednost pred drugimi strelci. Uporaba strelskih jopičev in/ali strelskih pasov/jermenov ni dovoljena. Pri strelnih razdaljah daljših od 100 metrov je dovoljen zadnji mehak naslon [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img] . Uporaba monopoda ni dovoljena. Zadnji naslon mora biti prost (nepovezan s prednjim naslonom) in nepovezan z orožjem.


Ajd!
Se bo tudi z MK puško začelo streljati long range?
Se bo, tako kot pri "streli", prepovedalo strelsko opremo?
Za vso optiko je že nekako zmenjeno, da sta dovoljena prednji naslon ( v katerega naj ne bi bila puška vpeta ) in zadnji mehek naslon ( "zajc" ).
Rokavica zmehča punjo. [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]
Ojla 357!

Nekateri imajo (menda) želje po streljanju prek 50 metrov, zato sem napisal, kakor sem - jaz takih želja sicer nimam, a kakor komu drago.

Strelska oprema (pas, jopič, rokavica) je po mojem brezpredmetna, ker ne gre za "plemenito" strelsko disciplino. Še streljanje iz benča, pardon z zadnjim mehkim podkladalom, pa potem res ne vidim razloga, še za strelski jopič in rokavico, ker bi strelec izgledal kot nekdo, ki je na vaški veselici oblečen v frak in pleše polko z ostalimi v narodnih nošah. Zanalašč nisem omenjal lovskega klobuka [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] . Šala, zelena bratovščina, šala.
Pri MK diopterju, MK odprtih merkih, VK in VP pa je igra povsem drugačna, zato bi tam dovolil tudi frak, pardon, jopič, pas in rokavico.

" Napisal:Za vso optiko je že nekako zmenjeno, da sta dovoljena prednji naslon ( v katerega naj ne bi bila puška vpeta ) in zadnji mehek naslon ( "zajc" ).
Da je to zmenjeno tudi za MK optiko nisem vedel, tako, kot nisem vedel, da je to že kar zmenjeno za VK optiko, pri kateri sem oddal predlog, na katerega ni bilo nekega posebnega nabijanja oz. popravkov. Ta predlog vsekakor ne "vsebuje" kar avtomatsko zadnji mehki naslon - upoštevajoč tudi, ali predvsem, velikost krogov novih tarč, na katere naj bi se streljalo do vključno 300 metrov. Ker še sedaj nisem našel čistopisa F-klase streljanja, ne morem biti pameten, a najlažje bi bilo potem za optiko skopirat vse iz tega pravilnika, ker, če bomo samo spremenili tarče, tudi ne bomo naredili veliko, da bi se lahko primerjali z ostalimi neslovenskimi strelci (neenaki pogoji). Ko, če, bodo implementirana pravila F-class tekmovanja, bom opustil idejo o podloženi roki in bom za, da se prilagojena pravila udejanijo tudi za MK optiko.


Ajd!
"b Napisal:Ojla 357!

Nekateri imajo (menda) želje po streljanju prek 50 metrov, zato sem napisal, kakor sem - jaz takih želja sicer nimam, a kakor komu drago.

Rajko je imel včasih MK tudi na 100m. Je bilo kar zanimivo.
No, to je to. Ker se nisem mogel spomnit, na kateri tekmi se je streljalo tudi na 100 metrov, sem napisal tako bolj splošno. Zdi se mi, da ima tudi strela občasno daljše razdalje od 50 metrov, a nisem prepričan.

Ajd!
Citat: Je šla optika v vode F-classa in to open (kjer so podloge dovoljene) smo pa na podobnem kjer nekateri že veselo benchrestajo....
Nevem naj še kdo drug kaj pove na to temo kako bi se optiko streljali (jaz ne bi ločeval načina streljanja mk optike ali vk optike...).
groza ti benčresterji [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] ,ampak glede na to da strelci očitno najraje vse podložijo potem je smiselno tudi na mk optika imet isti sistem kot pri VK optika podloga ali bipod spredaj mehka podloga zadaj. Jaz sem čist za F 'klasizacijo' tako VK optika kot MK optika

Trenutno je mini f klas ,ki se poka na 50m in 100m zelo popularen in se po evropi zelo hiro širi .

Attached files [Image: 1996_6dbb7229da0d3967426e462f15c6ba4e.jpg] [Image: 1996_c82a44bc1bd13962118fa448686fc596.jpg]