Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Enotna pravila - ena zveza?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ob prebiranju debate na temo enotnih pravil si ne morem, da si ne bi postavil vprašanja, kje je smisel več zvez? Zakaj ne samo ena zveza?

Mato, najprej je treba pohvaliti ves tvoj trud. Ni kaj res si si vzel čas. Zadeva je več kot pohvalna. Res upam, da bodo pravila, ko bodo enkrat dokončna, sprejeta tudi s strani organizatorjev, ne pa samo s strani nas strelcev.

Bojim se da temu ne bo tako in bo tvoj trud zaman. Če vsi organizatorji sprejmejo "tvoja" pravila potem so izgubili ekskluzivnost. Strelina tekmovanja ne bodo več strelina, niti ne Rajkotova. To bo potem ena in ista zadeva, samo druga oseba bo organizirala tekmo. Tu se mi poraja vprašanje, zakaj bi imeli potem toliko zvez, če so pravila enotna, enako tudi tarče. Zakaj ne samo ena zveza? Odgovor je na dlani €€€.

Mato če ti uspe speljati tole s pravili tudi pri organizatorjih si po moje na zelo dobri poti, da združiš amaterske strelce v eno krovno zvezo. Po moje je to popolnoma izvedljivo. Ustanovi se ena krovna preciznjaška amaterska strelska zveza. Znotraj te zveze veljajo enotna pravila (so še v fazi nastajanja) in pa več različnih organizatorjev (veteran, strela ...). Organizator za vsako tekmo dobi od zveze ustrezno število sodnikov, v zameno pa od vsakega tekmovalca da nazaj v blagajno določeno število €€€, s pomočjo katerih bo zveza delovala.

Torej ne bo več odstopanj glede pravil, tarč ... Tudi za strelce bo zadeva postala malce bolj resna. Če bodo organizatorji enako pridni kot zdaj to pomeni, da bo znotraj ene sezone cca. 20 tekem. Idealno za ligaško tekmovanje. Potem se organizira še DP. Da bo volk sit in koza cela se lahko razbije DP na puško, pištolo ... Tako bo lahko vsak organizator dobil organizacijo DP.

Ker bo stvar enotna si bodo organizatorji lahko konkurirali med seboj le s ponudbo: boljši golaž, večji pokali, boljše nagrade ... Na ta način bodo pritegnili več strelcev in seveda tudi več €€€. Torej za več €€€ bo moral tudi sam dati nekaj več od sebe pri tem pa tekmovalci ne bodo imeli občutka opeharjenosti.

Mato... upam da ti uspe.

Mato for President! [img]{SMILIES_PATH}/slam.gif[/img]
zveza/društvo = interesno združenje.

Nekatere ustvarjene zgolj z namenom izpolnjevanja kakšnih zakonskih določil, druge zaradi kakšnih finančnih mahinacij in spet kaka tretja zaradi xy razloga.

Jaz sem se tega lotil zato, da se začne diskusija, da se strelce po domače povedano brcne v rit, nisem dolgo v tej sceni ampak žal tudi nisem rabil dosti časa, da sem opazil, da je vse skupaj en velik K. Dosti normalnega folka, ki se jim zdi zguba cajta kreg in dviganje glasu pri vsem kar je narobe, dosti pacientov, ki tako ali drugače želijo osebne potrditve pa magar na račun vsega kar bi ga ata in mama morala naučiti in spet ene par ljudi, ki se trudi nekaj premakniti pa jim zaradi takih ali drugačnih razlogov ne uspeva ravno najbolje.

Pač snežena kepa je narejena, nekaj ljudi jo pomaga poriniti do hriba, nekaj jih bo še treba (itak hriba ni bo treba skos gurat sam pssst ne vsem povedat....) in cilj je da letos zaključimo s pravili, da bo recimo vsaj 50 ljudi, ki spremljajo ta forum zadovoljnih z njimi potem pa, da se naslednjo sezono začne pravila izvajat imamo par dobrih tekem, pofriziramo še malenkosti, kaj spremenimo in morda v dveh ali treh letih pridemo do enega pametnega nivoja. And then its all gravy.

Zveza bi bila dobra ideja sploh če bi bilo veliko članstva, da bi jo morali opaziti tudi uradniki in upoštevati vendar pustimo času čas, dajmo lepo korak po koraku menim, da članstvo pride samo po sebi samo treba je začet delat kvalitetno (že če bi organizatorji lastna pravila izvajali dosledno bi bil velik napredek). Včeraj na tekmi recimo sem imel prvič po dolgem času resnično občutek, da sem na kvalitetnem tekmovanju (noja malce dolgo je bilo treba čakat rezultate ampak ok je bilo nekaj paperworka) sicer so bile neke malenkosti ampak kar se tiče ureditve strelišča in poteka streljanja nimam kaj rečt kot 1A. Še celo napizdeni smo bili, ker smo se "pomočniki" ukempiral preblizu strelca, kar je prava redkost na naših tekmah - da te nekdo opozori, da bi blo fajn spoštovati red...
"M Napisal:že če bi organizatorji lastna pravila izvajali dosledno bi bil velik napredek

Tu je tudi celoten problem nastal. [img]{SMILIES_PATH}/eusa_wall.gif[/img]

Citat: Včeraj na tekmi recimo sem imel prvič po dolgem času resnično občutek, da sem na kvalitetnem tekmovanju (noja malce dolgo je bilo treba čakat rezultate ampak ok je bilo nekaj paperworka)

Malenkosti zmeraj so in tudi vedno bodo. Zmeraj je lahko bolje. Čakanje na rezultate pa je še najmanj. Itak se takrat poje golaž, malce predebatira in čas hitro mine. Da so le rezultati bili pravilno prešteti in objavljeni.

Meni je važno da je poskrbljeno za varnost, da tekma poteka tekoče, da je sojenje na nivoju in da je obdelava podatkov točna. Če je treba kdaj malo počakat na rezultate nič hudega, da je le vse prav prešteto. Hudič je če je treba čakati med tekmo, ker takrat pade koncentracija ...