Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Glasovanje za pravila
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Sicer sem rekel, da bom dal glasovanje v nedeljo ampak, ker je več ali manj vse finalizirano objavljam finalno verzijo pravil za glasovanje. Skupaj s nekaterimi smo poizkušali nekako dorečt standarde, ki naj bi veljali za natančno strelstvo pri nas z različnim orožjem upam, da smo bili kolikor toliko uspešni. To boste presodili vi.
Pri glasovanju predlagam, da navedete tudi razlog zakaj ste glasovali kakor ste in kaj vam v pravilniku ne sede(glej PS za ta del) (pa ne mislim s tem osebno ampak generalno tako, da bi prosil da za trenutek pozabite osebne specifike - ala imam .45cal zakaj mora biti ena disciplina omejena na 9mm itd...) in kaj bi spremenili, da bi vam bilo ok. Vse skupaj lahko seveda tudi spljuvate in ocenite celotno zadevo kot brezvezno oz. napačno le argumentirajte prosim.


Je pa zadeva taka, da kakor bo vsak med nami pripravljen delati in zahtevati tako pač bomo imeli. Strelstvo je pač odraz nas strelcev in ne zasluge in ne krivde ni mogoče pripisati organizatorjem ampak le in izključno nam strelcem.


Mi (ustvarjalci pravil) smo svoje naredili sedaj je tudi na vas, da s kritikami in podporo poveste kje smo.


PS: Morebitne lepotne in vsebinske popravke pa prosim v drugo temo, ki sem jo odprl za ta namen.

Attached files http://www.strelec.si/forum/uploads/658_...614d72.pdf (339.6 KB)Â
Glede na masovno število glasov ugotavljam, da želje za pravili in spremembami na strelski sceni ni in, da je velika večina strelcev popolnoma zadovoljna s ponudbo.

Zahvalil bi se vsem, ki so si vzeli čas za sodelovanje pri pravilih in debati, ki mislim, da je kljub kakšnim zdrsom in občasno slabi volji vseeno prinesla nekaj napredka pa čeprav več kot očitno ni potreben. Potekala je v (pre)ozkem krogu ampak zdaj je kar je. Sam sem mnenja, da so pravila dobra in, da bi spoštovanje in izvajanje takih pravil koristilo tako strelcem kot tud organizatorjem ampak kot rečeno trg je odločil in tudi apatija in nesodelovanje je povsem legitimna odločitev in "glas" pa čeprav ne oddan.

Veliko zabave v 2012...
praviš da je vse skupaj bilo bolj sociološki eksperiment? FDVjevci bi iz tega naredili vsaj diplomsko nalogo če ne še kaj več:)
Če vzamemo podatek, da je odprlo priponsko s pravilnikom 23 uporabnikov in jih je glasovalo 19, je dosežen zelo velik procent udeležbe, kar se glasovanja tiče. Pri tem pa ni nujno, da so pravilnik tudi vsi prebrali, kaj šele razumeli in ni nujno, da so le oni glasovali. Od štirih, ki nismo glasovali, sem eden od tistih, ki smo pravilnik vsaj prebrali. [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] Na kakšen način in v kolikšnem številu je potekalo sodelovanje, pa se lahko ugotovi.
Iz tega se lahko ugotovi tudi to, da mnoooogi hodijo na strelska srečanja ( "tekmovanja" ), brez poznavanja kakršnih koli pravil igre in potem tam počnejo ali vsaj hočejo početi, kar jim pride na pamet. Mnogi od njih ne preberejo niti razpisa tekme in ni nič čudnega, da so potem kamen spotike tistim, ki pridejo na tekmo tekmovat.
Zelo žalostno pa je tudi to, da imajo na koncu njihovi predlogi večjo težo od tistih, ki so že zdavnaj napisani v drugih pravilnikih in ne le v "moji bibliji". [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]
Bilo je dvoje in sicer poizkus kreiranja nekega temelja okoli katerega bi se kaj naredilo oz. fiksiralo neke stalno sporne teme in pa povsem moj eksperiment iz firbca. Da pojasnim:

Začel sem s strelstvom nekje v 2006 in na prvi tekmi prišel k Rajkotu in rekel, da sem govoril s Zafranom glede udeležbe na tekmah in da me zanima kako to poteka (nisem imel časa vikend prej k Zafranu), bili so čudni pogledi in posmehovanje ok sem si mislil pač neke fore. Po nekaj časa sploh ob malicah pa sem dojel, da folk ne dela drugega kot šimfa drug drugega (bil nato eno tekmo tudi pri Zafranu) in samo jadajo kako je vse v kurcu in to je bila tudi stalnica vseh udeležb na tekmah v bodoče. Polno jadanja, jamranja obtoževanja in podtikanja AMPAK vedno potihem in v zaprtem krogu NIKOLI pa direktno organizatorju in na ODPRTEM, kamor to sodi. Če se goljufa se to pove takoj in jasno ali pa si tiho. No in ker ob silnem jamranju človek pomisli, da ljudje samo čakajo na neko spremembno na bolje sem želel pač preveriti ali je to res ali pa so med strelci večinoma pičkice in babe (pač tipični Slovenci) in ugotovil sem, da kar velja za Slovenijo velja tudi za strelce.

Skratka moj osebni eksperiment je končan in žal moram tukaj pritrditi levičarjem in če bi moral podati oceno (stereotipno/povprečno in se tu opravičujem izjemam) smo strelci v večini navadni luleki, ki ali hrčkajo pokalice in drkanje okoli pokanja (pač tko kot nekateri kovance, drugi prtičke ali pa pirovske piksne) ali pa imajo orožje zaradi kompenzacije dolžine oneta in neka malenkost ljudi, ki nas strelstvo res veseli in si želimo napredka.

Tako, da kar se mene tiče sem zaključil s to sceno pridem še na kakšno tekmo za katero bom ocenil, da je vredno zapraviti nekaj € in pa streljal v krogu ljudi, ki sodijo v zadnjo kategorijo od prej naštetih za vse ostalo je pa škoda časa in energije.


PS: Pa tudi pametovanje na forumu bom omejil na minimum oz. na nič tako, da tisti, ki kaj rabijo vedo kje me dobiti....

PS2: Glede organizacije boljših tekem ??? Za koga bi trošil svoje proste vikende za bedake, ki jim je golaž bistvo tekme (naj gredo v gostilno pa jejo pa pijejo na mrtvo...) raje svoj prost čas porabim za kvalitetno streljanje v zaprtem krogu za tistih 200/300€ dobička, ki ostane od tekme (imam službo ne rabim še delovnih soboto) za tiste pičkice, ki znajo samo za hrbtom šimfati in se šlepati ne hvala....