Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Trening long range übertacticool 13.10.2012 - BAČ - ODPADE!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Vabilo na trening streljanja in tekmi na BAČ od 9:00 do 14:00


Prijave: Prijava je obvezna preko spletne strani [url="http://www.sd-tyr.si"]http://www.sd-tyr.si[/url]. Vse ostale informacije tudi na voljo preko emaila: [email protected]
Participacija: 15 EURO ki pokriva logistične stroške v kolikor bo prijavljenih vsaj 30 tekmovalcev pa bo participacija 10€ (boste obveščeni predhodno oz. na mestu samem). Nakazilo preko TR (lahko plačate za več oseb vendar navedite za koga oz. pošljite informacijo na email) št: SI56 3300 0000 4123 170 odprt pri Hypo Bank d.d.) ali v gotovini na mestu samem.
Odpoved tekmovanja: Bo sporočena prijavljenim preko emaila in objavljena na tej spletni strani
Odpoved tekmovalcev: Sporočiti vsaj 2 dni pred treningom


Trening del:
- postavitev tarč od 7:30-8:30
- streljanje do 1000m prosto z dovoljenimi kalibri (do .338LM) in streljanje na padajoče tarče
- strelci si tarče priskrbijo sami oz. je nekaj tarč 1000m in 500m še na voljo pri organizatorju, ravno tako tudi nosilci (sporočite v mailu, FIFO metoda...)
- ker gre za trening je vse stvar dogovora in konsenza, odvisno od interesa in števila prijavljenih za tekmo bo trening trajal od minimalno 12h pa do maksimalno 13:30h (pol ure bo ne glede na interes porabljeno za individualni čas za "tekmo").

Pri prijavi navedite za katero (če) tekmo ste...

Tekma del:
- pri vsaj 6 prijavljenih bo izvedena tekma s premikanjem na železno 30cmx30cm tarčo in sicer trije tekmovalci streljajo vsak na svojo ploščo leže z opremo po želji po dva naboja iz 1000m nato pretek (lahki kas [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img]) po sodnikovi oceni in tri naboje, pretek in zopet tri naboje ter pretek in zopet tri naboje (vsega skupaj 11 nabojev)
- sodnik diktira tempo in na njegov znak strelci zavzamejo položaj za streljanje in imajo 2 minuti za izvedbo streljanja
- orožje se pred pretekom izprazni, kar tudi preveri sodnik (naboji so lahko v nabojniku vendar mora biti le ta odstranjen iz puške pred pretekom) in puška se nosi v roki z odprtim zaklepom, cev naprej
- cilj tekme je streljati na neznano razdaljo brez pomagal zato se vse aktivnosti tolmačijo v tem smislu, variacije med skupinami seveda bodo vendar minimalne (nekaj m) zato se naproša tekmovalce, da o razdaljah, klikih itd. s sotekmovalci ne debatirajo (glede nato, da ni nagrade, drugače bi sigurno bile kake "koristne" informacije)
-dodatne podrobnosti na email zainteresiranim

Tekma del2:
- strelja se na silhuete dva tekmovalca hkrati na 6 padajočih tarč na 100m strelja se z ali brez optičnih pomagal (vse puške v eni kategoriji)
- začetek 50m za linijo brez orožja, orožje ostane na liniji z odstranjenim nabojnikom in izvrženim metkom iz cevi,
- premik na linijo polnjenje dveh nabojnikov (prvi 5 drugi ostalo) in streljanje stoje, spraznita drugi nabojnik in tek na začetek ter nazaj na linijo
- napolnita oba nabojnika (prvi 5 drugi ostalo) in streljanje kleče, spraznita drugi nabojnik in tek na začetek ter nazaj na linijo
- napolnita oba nabojnika (prvi 5 drugi ostalo) in streljanje leže in KONEC.
-Zmaga strelec z najboljšim časom.

Ekipno v kolikor bo interes:
- enako kot posamezno le, da ekipo sestavljajo trije strelci, ki se med sabo dogovorijo kateri način (stoje, kleče, leže) bo kateri streljal in s katerim orožjem bodo streljali. Zmaga ekipa z najhitrejšim časom.


Vsekakor bodo podeljene tudi medalje (če bo interes za izvedbo tekme seveda).

Red na strelišču in potek streljanja:

- prekinitve za menjavo tarč bodo na 1h oz. po dogovoru s strelci na mestu samem
-kdor zamudi s prihodom na streljanje lahko strelja po naslednji prekinitvi
-na enem strelskem mestu vas lahko strelja več vendar se morate obvezno prijaviti vsi in seveda tudi plačati participacijo
-ogled treninga ni dovoljen, dovoljena je zgolj prisotnost strelcev

Varnost:
-veljajo vsa pravila varnega rokovanja z orožjem
-med prekinitvijo je prepovedano ležati za orožjem ali se dotikati orožja
-strelci so dolžni upoštevati navodila vodje streljanja

OPOZORILO VSEM
Kdor ne bo prijavljen preko spletne strani ali emaila ne bo mogel nastopiti in se bo vozil na Bač zastonj.
Prijave: - bi prosil, da vsi, ki se mislite prijavit to storite do torka 9.10.2012.
Sporočam vsem zainteresiranim in prijavljenim, da trening 13.10.2012 ODPADE!
Res škoda, saj so vaši treningi znani po kvaliteti in odličnem vzdušju daleč na okoli [img]{SMILIES_PATH}/eusa_clap.gif[/img] in še posebej to, da so brez nabiralskih namenov. Marsikateri organizator tekem bi se moral učiti pri vas...... [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]

Pa drugič, mogoče kje drugje......
Vsekakor tako ali drugače ampak tele LR termine bomo morali vse prestavit na maj/junij/julij/september ko je večja verjetnost lepega vremena in več interesa ljudi.
Ni nobenih sankcij s strani SV zaradi odpovedi termina za uporabo strelišča? Navsezadnje bi termin lahko izkoristil nekdo drug?
"dar Napisal:Ni nobenih sankcij s strani SV zaradi odpovedi termina za uporabo strelišča? Navsezadnje bi termin lahko izkoristil nekdo drug?
kdo?
kdo?[/quote]

A ni nobene gneče pri rezerviranju terminov za uporabo strelišč SV? Je to, prosto po Prešernu, vedno na voljo, kadarkoli?
za po blatu valjat, bi se sigurno kakšen bogatun iz Katar-ja našel [img]{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif[/img]
V bistvu me je samo teoretično zanimalo, drugače se opravičujem za smetenje po temi. LPD
Društvo mora dati prošnjo za uporabo strelišč kajti planirajo se 1l naprej in nato 2m pred terminom zaprositi za dejanski termin. Žal je pač tako, da zaradi vremena in/ali visokih stroškov varovanja kakšni termini niso realizirani. Vsekakor je pa škoda da.