Strelec.si - Slovenski strelski forum

Full Version: Najmanjša skupina/tekmovanje
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pozdravljeni

Odpiram tekmovanje za najmanjšo skupino petih/5/strelov na 100M/Javor 97M/,200M in naprej.Prijava naj bi zgledala tako:

Orožje
Kaliber
Smodnik
Dolž.Naboja
Tulec/dolžina/..........
Krogla/lot/teža
Smodnik
Daljnogled/povečava pri streljanju
Nasloni/spredaj-zadaj/
Strelišče
Priče/overovatelji/vsaj dve
Fotografija z overovatelji,tarčo in podpisi na tarči

Tekmuje se v kratkocevnih in dolgocevnih kalibrih-orožjih.Zmagovalec bo nagrajen/nagrade bo sponzoriral Hot-Range/.Čas tekmovanja letos je do 31.decembra 2012.V primeru premalo prijavljenih/bliža se zima/se bo tekmovanje podaljšalo v naslednje leto

LP Boro
[img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]
Ali grupo izmeri strelec sam ali kasneje komisija? Ali se od grupe odšteje kaliber krogle s katero je bilo streljano?

LP Andrej
Veljajo le tiste tarče, kjer se brez problema vidi vseh pet zadetkov? [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]
če se vse zadetki lepo vidi je grupa že prevelika
"m Napisal:"če se vse zadetki lepo vidi je grupa že prevelika"
Kakor za koga in odvisno od kalibra. [img]{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif[/img] [img]{SMILIES_PATH}/icon_smile.gif[/img] Če se vidi pet zadetkov, je najbrž ustreljenih v tarčo tudi pet strelov. V primeru, da se jih ne vidi pa, ob trenutnih postavitvah tarč in prisotnih pričah, tukaj nastane ( nerešljiv ) problem. [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img]
Poznam vsaj enega, ki je imel zmeraj duplirane zadetke na tekmovanjih (tam, kjer se je v eno šajbico streljalo dva ali tri strele), pa zanimivo ni nikoli dupliral slabšega zadetka, zmeraj boljšega (pa čeprav ni bilo mogoče dokazati, da je dupliran) in se je tako zmeraj dokaj dobro rezultatsko razvrščal.

Ko smo letos uvedli novi design tarč (strelja se samo po en strel na šajbico - ravno zaradi "strelskih prevarantov" in dupliranja zadetkov) za 100m optika, pa več kot povprečnosti ni mogel pokazat...?! [img]{SMILIES_PATH}/eusa_think.gif[/img]
V benchrestu imajo za te zadeve za tarčami motoriziran kolut na katerem je papir ,za preštet število strelov, saj je tam dobra grupa na 100m vedno manj kot 10mm po zunanjem obodu to je v vseh pogledih premalo ,da bi našel več kot kake 2-3 strele, več strelov razločijo šele na kakih 300+m zaradi tega je pri nas klasični BR neizvedljiv konec koncev pa je streljanje krogov ful bolj zabavno kot pokanje grup poleg tega bi morali kar naekrat vsi zastavce začet vlačit seboj ker drugače sta pri streljanju grup glavna bolj šmorn in krompir [img]{SMILIES_PATH}/icon_mrgreen.gif[/img] kot kaj drugega.

Attached files [Image: 1996_9c5d9e2d43f8b6fbfa6cb3d4a1f36a24.jpg] [Image: 1996_d1f2e5362dbb19cf4345772fb8787220.jpg]
"m Napisal:"V benchrestu imajo za te zadeve za tarčami motoriziran kolut na katerem je papir ,za preštet število strelov..."
Na nekaj podobnega sem jaz mislil, ko sem napisal: ..."ob trenutnih postavitvah tarč"...
Omenjeni kolut se ne uporablja le v BR ampak tudi pri nekaterih disciplinah pod okriljem ISSF in se imenuje kontrolni trak. Njegova enostavnejša različica je kontrolni karton, ki je postavljen na določeni razdalji za tarčo in ga tekmovalec ne vidi - ni moteč.
Pozdravljeni,

Andrej,najboljši grupi/grupe/bo seveda zmerila komisija.
Kar se tiče strelov,verjamem,da so vsaj priče toliko poštene,da ne bodo lagale o mini grupah.V grupo bo treba ustreliti 5 strelov in ta rezultat bo štel.Ko bo prišlo do problemov,jih bomo reševali sproti.
Kar se tiče "grupašev",ki so se večinoma pojavljali na tekmovanjih z puško,je naša zveza/ASZS/ že pred leti naredila
tarče za 100, 200 in 300M,na katerih je tako grupiranje onemogočeno.Vzrok so bili vedno eni in isti strelci,ki pa jih sedaj ne vidimo tako pogosto na naših tekmovanjih ali pa ne dosegajo več tako dobrih rezultatov.

LP Boro [img]{SMILIES_PATH}/icon_biggrin.gif[/img]