Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Po kar nekaj čakanja sem dobil odgovor Evropske komisije. Kot kaže, je gonja proti polavtomatskemu orožju, predelanem iz avtomatskega orožja in orožju, ki po videzu spominja na avtomatsko orožje (B7) še vedno v teku... Think

Citat:On 18 November 2015, the Commission adopted a report on the application of the existing Directive 91/477. This report, prepared on the basis of three studies conducted by consultants, identified a number of problems raised by the existing directive. One of the problems is the misuse of certain semi-automatic firearms which can be notably transformed into automatic firearms and used by terrorists.

In this context, the Commission does not propose a ban of all semi-automatic firearms, but only as regards a limited proportion of these semi-automatic firearms which are the most dangerous. This only concerns ex automatic firearms which have been converted into semi-automatic firearms, and semi-automatic firearms which resemble weapons with automatic mechanisms.

The Commission does not propose any modification concerning the other types of semi-automatic firearms that citizens can acquire subject to authorisation. These other types of semi-automatic are in particular: semi-automatic or repeating short firearms, semi-automatic long firearms whose magazine and chamber can together hold more than three rounds, semi-automatic long firearms whose magazine and chamber cannot together hold more than three rounds, and repeating and semi-automatic long firearms with smooth-bore barrels not exceeding 60 cm length.

Best regards,

Anabela Gago
Head of Unit – Organised crime
DG HOME
Tel.: 0498961022
Odgovori
Ja kdaj pa ni bila? Zaenkrat se še ni kaj spremenilo.... zaenkrat je uredba ravno takšna kot je bila... mal je blo sicer šova za rajo ampak cilj je še zmeraj isti...
Odgovori
V vednost vsem bralcem!




EVROPSKA KOMISIJA OD NAMERAVANE UREDBE NE BO ODSTOPILA, RAZEN V KOLIKOR BODO UGOTOVILI, DA ZA SPREJEM NI POLITIČNE VOLJE! CELO V TEM PRIMERU SI BODO NAJVERJETNEJE PRIZADEVALI LE ZA NJENO PRILAGAJANJE S POMOČJO AMANDMAJEV!



OBSTOJEČ PREDLOG JE SLAB, ŠE SLABŠA PA JE ARBITRARNOST KONCEPTA NA KATEREM TEMELJI, POSLEDIČNO PA SE BO S TAKIM PRISTOPOM NEDVOMNO NADALJEVALO TUDI V BODOČE, SEVEDA Z VEDNO VEČJIMI OMEJITVAMI.





Sam podpiram možnost diskusije, ki pa mora temeljiti na argumentih, to pa je pogojeno s poznavanjem področja. Zatorej je naloga slehernega posestnika, da najprej širi znanje (empirični del), nato pa se v diskusiji prizadevati za racionalnost le te. Odstopanje od tega, načela pomeni, da se je vojno že izgubilo, določa pa se le še obseg nastale škode.
Odgovori
Podpis po apel, ki ga je spisal stotnik sekira!
Odgovori
Citat:Vsi tu imamo isto vero, politično prepričanje in ljubezen. OROŽJE in z njim povezane dejavnosti!

Hudo naiven pogled, ki ne vzdrži že prebiranja te teme kamoli širše diskusije med različnimi interesnimi skupnostmi, ki tako ali drugače uporabljajo orožje.
Sej bere se zelo lepo ampak tako se tudi pravljice pa vemo, da večina ni živela srečno do konca svojih dni...

Point je, da je potrebno se zavedati, da je tu zadaj še kako prisotna politična in družbena konotacija saj je pogled na svet in družbo osnova vsega ostalega. Če se tega ne zavedamo pristanemo prej ko slej na drobljenje in kategorizacije, prekategorizacije in dekategorizacije oz. gravitaciji v skupino A.

Ja piskat o strankah sploh pa pri definicijah, ki jih ljudje tle uporabljajo povsem nekritično (levica desnica brez reference na čas in lokacijo) je res kontraproduktivno in ne pelje nikamor vendar pa ignoriranje tega prav tako vodi v napačno razsojanje o vzrokih, metodah in posledicah določenih dejanj...
Odgovori
JRC Napisal:
Klemenc: lahko vprasas, kje pa je Fajonova izrazila svojo kritiko?



Poslanka Fajonova je predprejšnji torek zvečer objavila svoj odgvor na veliko število pošte, ki jo je prejela od nas. Da bi razumela podrobnosti sem jaz nekajdni zbiral vaša mnenja, ki smo jih potem v ožji skupini predelali.
Na osnovi tega je odgvoorila, da bo do predloga EC zelo kritična predvsem v tistem delu, ki je populističen in ki bo škodljiv za legalne imetnike orožja.
Glede na to, kako smo se pogovarjali verjamem da poslanka Fajonova ne bo zadeve posploševala in bo kot predsednica (podpredsednica?) odbora SDP poslnske skupine za varnostna vprašanja zadosti kritična do predlaganih sprememb in da bo nardila vse kar je v njeni moči, da bo direktiva primerno uravnotežena predvsem pa da ne bo škodljiva za legalne imetnike orožja.
Seveda smo govorili tudi o delu direktive, ki trgovino z orožjem, nabor ključnih delov in njihovo označevanje aktualizira glede na realno stanje (cev, zaklep, zaklepišče in receiver)

Naj povem še to, da je ga. Fajonova sama spoznala, da predlagana sprememba in prepovedi kategorije B7 ne vplivajo na ilegalno trgovino z orožjem, kar pa bi moral biti prevotni namen teh sprememb.

Tako, eni smo tudi malo bolj konkretno delali in malo manj kritizirali...
Za v bodoče tudi predlagam, da se vzdržimo sarkastičnih komentarjev.
Odgovori
tole ni dobro:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-...tacks.html
Odgovori
Spet amaterji na delu 'high power' guns kaj na bi to bilo 308.+ ,300WM ali vsaj .338LM ,stroka kot high power smatra šele kaliber .308win , ne pa 7.62x39 ali celo .223rem
Odgovori
(15-12-2015, 00:28)mr.T Napisal: Spet amaterji na delu 'high power' guns kaj na bi to bilo 308.+ ,300WM ali vsaj .338LM ,stroka kot high power smatra šele kaliber .308win , ne pa 7.62x39 ali celo .223rem

A .308 je že high power? Kaj so pa potem medium in low so samo .22 pa .17 al kak
Odgovori
Kako delimo naboje glede na moč?
Edina smiselna delitev nabojev po moči je tista, ki temelji na nevarnosti za človekovo življenje, osnova pa je energija, ki jo običajen naboj razvije na ustju cevi. Na podlagi tega imamo naslednje kategorije predmetov:
- nenevarne (ne povzročijo telesnih poškodb; recimo <0,5 J na ustju),
- nevarne (povzročijo telesne poškodbe, smrt le izjemoma; recimo <30 J na ustju),
- manj ubojne (povzročijo hude telesne poškodbe, lahko tudi smrt; recimo <100 J na ustju),
- ubojne (povzročijo zelo hude telesne poškodbe ali najverjetneje smrt; recimo >100 J na ustju).

V času druge svetovne vojne se je za vojaške namene razvila delitev na:
- šibko strelivo (za pištole, revolverje, strojnice; tipično 11.43x23 mm, 9x19 mm, ipd., ~ 600 J na ustju);
- strelivo polne moči (za puške redne oborožitve; tipično 7.92x57 mm, 7.62x63 mm, 7.62x54 mm, ipd., ~ 4000 J na ustju);

Na podlagi taktičnih potreb so zasnovali strelivo, ki bi pokrivalo področje med obema skrajnostma.
- strelivo srednje moči (za novo kategorijo samo-polnilnega strelnega orožja; 7.92x33 mm, 7.62x39 mm, 5.56x45 mm, 4.45x39 mm, ipd., ~ 2000 J na ustju).

Glede na to, da je bila tovrstna razvrstitev izdelana na podlagi kalibrov uporabljenih za osebno oborožitev pripadnikov oboroženih sil, ni upoštevala manjših kalibrov, ki se niso uporabljali v bojne namene in niso upoštevani večji kalibri za težja formacijska orožja. V tej razvrstitvi niso upoštevani tudi drugi kalibri primarno v uporabi med lovci, športnimi strelci, ipd.

Razvrščati kalibre s ~ 2000 J energije med tiste z veliko močjo je neprimerno in tehnično zgrešeno, če na primer upoštevamo naboj 17.8x89R, ki je namenjen za lov na veliko divjad, ki razvije ~12000 J ali .950 JDJ za športno streljanje, ki razvije kar ~ 52000 J na ustju. V kolikor naboj nekoga najverjetneje ubije, je docela nepomembno koliko več energije ima od tega praga.
Odgovori
(15-12-2015, 11:37)matjaz43 Napisal:
(15-12-2015, 10:50)volvo2 Napisal:
(14-12-2015, 08:21)matjaz43 Napisal:
(13-12-2015, 10:42)volvo2 Napisal: Glej,ta naš ljubi šport hoče prepovedat politika,(bilo katera je na oblasti),če si pa takšen "bob",da tega ne razumeš ali nočeš razumet,pa se jaz ne mislim s tem ukvarjat.

S tem nimajo oblasti, okupatorji,... izpred 74 let in manj nobene veze.
Napisal sem "vse oblasti do danes", če pa ti misliš da o pravicah o posesti orožja  ne odloča oblast,in tisti ki držijo oblast v ozadju z denarjem v šahu., pol mi pa povej kdo? A mogoče dedek mraz ali božiček? Ne vem v katerega verjameš pa sem ti napisal oba.
V bistrvu si napisal "Tudi pri nas bi lahko bila takšna svoboda,samo okupator od 41 do danes(vmes je bil 4leta nemški),onemogoča,bilo kakšen pozitiven korak v tej smeri." Zdej pa mene zanima, kaj ima kakršenkoli okupator izpred 74 let, izpred 95 let, izpred 110 let,.... veze z današnjo slovensko orožno zakonodajo ob tem pa me zanima še keri vsi okupatorji so krojili in krojijo orožne zakonodaje po Avstriji, V. Britaniji,... Miklavža pa palčka Smuka si še pozabil....

p.s. "in tisti ki držijo oblast v ozadju z denarjem v šahu"...no, to je pa res
Komentiral sem temo o tem kako je z nošenjem orožja in odnosom do njega v Švici jaz pa sem napisal kako je bilo pri nas in je še zdaj.Me pa boli k....kako je v Avstriji, kdo je Miklavž(vidim da še verjameš v njega) in kako je v Afganistanu. OK?
Odgovori
Point je v tem, da če bi lahko kupil orožje in strelivo v štacuni kot kruh ali pivo ne bi bilo čisto nič tragičnega. Pač nek % več bi bilo nesreč in kriminalna dejanja  bi se prerazporedila med kategorijami (recmo manj sekirc pa mal več pištol bi bilo uporabljenih pri približno enakem številu družinskih tragedij) in to je to. Problem je, ker vsaj 90% folka še vedno misli, da če bi bilo tako kot je zgoraj opisano bi se vsevprek streljali in pobijali hkrati pa ko goveda verjamejo v to, da se Amerika in Rusija ne bosta nukali "ker sta obe tako pametni, da vesta da to ne bo dobro za nobeno od njiju".

Vsekakor pa oblastnikom in njihovim slugerantom ter ostali svojati, ki na tak ali drugačen način krade čas bogu in denar ljudstvu definitivno ni v interesu, da se orožje prodaja v kiosku predvsem iz zdravstvenih razlogov.
Odgovori
Mato, mogoče bi % kriminalnih dejanj celo upadel. Zdej oborožen kriminalc ve, da je njegova tarča neoborožena in da lahko počne, kar mu paše, potem bi pa 2x premislil in se povprašal o ceni lastne kože.
Odgovori
(15-12-2015, 11:58)Iurium humanorum Napisal: Kako delimo naboje glede na moč?
Edina smiselna delitev nabojev po moči je tista, ki temelji na nevarnosti za človekovo življenje, osnova pa je energija, ki jo običajen naboj razvije na ustju cevi. Na podlagi tega imamo naslednje kategorije predmetov:
- nenevarne (ne povzročijo telesnih poškodb; recimo <0,5 J na ustju),
- nevarne (povzročijo telesne poškodbe, smrt le izjemoma; recimo <30 J na ustju),
- manj ubojne (povzročijo hude telesne poškodbe, lahko tudi smrt; recimo <100 J na ustju),
- ubojne (povzročijo zelo hude telesne poškodbe ali najverjetneje smrt; recimo >100 J na ustju).

V času druge svetovne vojne se je za vojaške namene razvila delitev na:
- šibko strelivo (za pištole, revolverje, strojnice; tipično 11.43x23 mm, 9x19 mm, ipd., ~ 600 J na ustju);
- strelivo polne moči (za puške redne oborožitve; tipično 7.92x57 mm, 7.62x63 mm, 7.62x54 mm, ipd., ~ 4000 J na ustju);

Na podlagi taktičnih potreb so zasnovali strelivo, ki bi pokrivalo področje med obema skrajnostma.
- strelivo srednje moči (za novo kategorijo samo-polnilnega strelnega orožja; 7.92x33 mm, 7.62x39 mm, 5.56x45 mm, 4.45x39 mm, ipd., ~ 2000 J na ustju).

Glede na to, da je bila tovrstna razvrstitev izdelana na podlagi kalibrov uporabljenih za osebno oborožitev pripadnikov oboroženih sil, ni upoštevala manjših kalibrov, ki se niso uporabljali v bojne namene in niso upoštevani večji kalibri za težja formacijska orožja. V tej razvrstitvi niso upoštevani tudi drugi kalibri primarno v uporabi med lovci, športnimi strelci, ipd.

Razvrščati kalibre s ~ 2000 J energije med tiste z veliko močjo je neprimerno in tehnično zgrešeno, če na primer upoštevamo naboj 17.8x89R, ki je namenjen za lov na veliko divjad, ki razvije ~12000 J ali .950 JDJ za športno streljanje, ki razvije kar ~ 52000 J na ustju. V kolikor naboj nekoga najverjetneje ubije, je docela nepomembno koliko več energije ima od tega praga.


tole je edukativno, hvala!
Samo jaz mislim, da njihov PM ni govoril o tem ampak je zadevo do max. posplošil in stereotipno in populistično izjavil, da je vse polavtomatsko (najverjetneje kar poči bolj MK ali signalne pštole) potrebno prepovedati. Za kakšne detalje verjamem ni sposoben, niti se razume v njih, glede na to, da je v GB skoraj vse orožje prepovedano.

Je pa zadevo potrebno gledati še v kontekstu možnega GB izstopa iz EU...
Odgovori
(15-12-2015, 13:54)95krogov Napisal: ...
Samo jaz mislim, da njihov PM ni govoril o tem ampak je zadevo do max. posplošil in stereotipno in populistično izjavil, da je vse polavtomatsko (najverjetneje kar poči bolj MK ali signalne pištole) potrebno prepovedati. Za kakšne detalje verjamem ni sposoben, niti se razume v njih, glede na to, da je v GB skoraj vse orožje prepovedano.

Je pa zadevo potrebno gledati še v kontekstu možnega GB izstopa iz EU...

Saj vsesplošno posploševanje in oslanjanje na emocije in ne na dejstva, je bistvo težave v komunikaciji. Kot sem že zapisal, vedno znova je potrebno vztrajati, da mora diskusija temeljiti na empiriki ter racionalnem pristopu. Vsaka razprava temelječa na emocijah je v bistvu nesmiselna, tista na dejstvih pa od sogovornika zahteva obilico znanja. Ravno slednjega je potrebno poslancem zagotoviti, da bi ti lahko opravili svojo nalogo.
Odgovori
Oberland arms

http://www.oberlandarms.com/pdf/oa_brosc...gesetz.pdf

Oberland Arms hat unsere politischen Details mit technischen Details verknüpft und eine SEHR GUTE Broschüre erstellt, die man verteilen darf.
+++Es geht um unsere Rechte als legale Waffenbesitzer+++EU-Kommision schlägt sinnlose Verschärfungen des Waffenrechts vor+++OA veröffentlicht ein umfassendes Dossier zum Thema Waffenbesitz +++Kostenloser Download hier+++Sharing is caring+++
Oberland Arms bleibt am Ball: Wir haben extra in Windeseile eine aussagekräftige Informationsbroschüre zum Thema legaler Waffenbesitz erstellt und lassen Sie gerade drucken!
Die Broschüre geht dann per Post an alle EU-Abgeordneten, Teile des Bundestages und alle Innenminister.
Für alle steht auf unserer Website die Info-Broschüre kostenlos zum Download bereit bzw gibt es unten auch einen Direkt-Link zum PDF.
Unter Angabe der Quellenangaben ist eine Verbreitung und Nutzung ausdrücklich erlaubt! Danke!
Es ist enorm wichtig, dass alle legalen Waffenbesitzer jetzt nicht nachlassen. Unser Protest wirkt, aber die Kuh ist noch LANGE nicht vom Eis!
Auf geht's!
Oberland Arms, Huglfing
Odgovori
Tole je pa super tekst.
Hvala za objavo!
Odgovori
Odlična brošura  Clap
Odgovori
Rabili bi tako borsuro narejeno za primer Slovenije, z nasimi stevilkami, ki so se bolj ocitno v nas prid.
Odgovori
https://www.all4shooters.com/en/Shooting...-proposal/

A kdo spremlja?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)