Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] Nova kratka pravila pisanja na forumu Strelec.si
#21
Drage moje, malo sem čakal s tem komentarjem, če se mogoče motim v opažanjih, pa vidim, da žal ne.
Očitno so/ste prizadeti ker je bilo po vaše okolje foruma tako neprijazno in grobo in sloh in oh, da je treba adminu zaposliti policaja. Medtem ko je sreča bobov (ki mu po novem ne smeš več reči bob, da ne bo užaljen) popolna, se pa očitno nihče več ne sprašuje "kje zaboga so kvalitetni prispevki?!?" 
Velika večina kvalitetnih avtorjev, takih ki dejansko nekaj vedo je prenehala pisati na forum, nekateri pa ga niti ne spremljajo več. Primer teme "mala šola preciznega streljanja" je dober prikaz; namesto da bi Bojan, Darko in ostali ki tvorijo top 5 strelcev Alpe Adria lige napisali kako  in kaj, tle pišem abervezni jaz, ki nisem bil na precizni tekmi že zadnji dve leti, pa še zo zgolj zato ker so ostali cenjeni avtorji prisevkov delili buče o tem da se meri v center, pa govorili o instinktih, pa  kako imaš prste leve roke nad desno, pa še kaj bi se našlo...
Skratka, malo v razmislek kam to vodi in ali bo sedaj admin moral zaposliti še profesionalne pisce da bo še kdo bral tale forum ne pa da bosta Barbapapa & Co imela privatno debato?
Odgovori
#22
Bravo Kristian. Ravno ta tema, ki bi lahko bila zanimiva, je ratala taka, da uči in zavaja! A je težko razbrati, kaj je eno in kaj je drugo. So pa največji modreci tisti, ki se sploh ne pojavljajo na tekmah, kaj šele, da bi kaj dosegli.Kdor pa res kaj ve, pa si misli svoje in takih klobasanj ne komentira. Nekateri so postrelili par škatlic, pa že vse vedo!

Poslano z mojega SM-T705 z uporabo Tapatalk
Odgovori
#23
Vsake oci imajo svojega malarja....in tudi "drage moje" je vsaj zame zelo indikativen zacetek sporocila.
Kot kaze, si mnenja, da samo nekateri lahko recejo bobu bob, drugim pa to naj ne bi bilo dovoljeno? Vidis, bobov je vec vrst in vsak se ocitno prepozna v nekaterih.
Pa se kriteriji poimenovanja so semanticno razlicni, ce se razumeva, kaj sem hotel povedati?

Nekao mi je pa nerazumljivo, da bi prvoligaski strelci zapustili forum zato, ker bi jih moderator opozarjal, da naj ne zmerjajo forumasev z idioti, budalami, kreteni, ovcami....itd.

Mimogrede: O tem, da merim v center sem pisal samo jaz, ko sem izrecno poudaril, da je to nepravilno in da to vseeno pocnem (ker slabo vidim in mi je tako lazje). 
Zato se res ni treba norcevati iz ostalih.
Odgovori
#24
Ne spada sem, ampak če slabo vidiš, je rešitev okulist in ne merjenje v center! Tudi Rajmond brez dobrih očal slabo vidi!

Poslano z mojega SM-T705 z uporabo Tapatalk
Odgovori
#25
Ne vem zakaj ni kvalitetnih prispevkov... mogoče zato, ker imajo določeni posamezniki mnenje o čisto vsaki temi in so polni "nasvetov" in potem se zdi tistim, ki dejansko nekaj vedo škoda časa prepričevati tiste, ki samo mislijo, da vedo.
Sem tudi sam pogrešal še kakšen komentar top strelca v mali šoli, je pa noter namesto tega kup brezvezne solate, admin pa tukaj ne more posegat, ker v duhu demokracije ima vsak pravico do svojega mnenja...
Odgovori
#26
(05-06-2016, 13:51)NooB Napisal: Ne vem zakaj ni kvalitetnih prispevkov... mogoče zato, ker imajo določeni posamezniki mnenje o čisto vsaki temi in so polni "nasvetov" in potem se zdi tistim, ki dejansko nekaj vedo škoda časa prepričevati tiste, ki samo mislijo, da vedo.
Sem tudi sam pogrešal še kakšen komentar top strelca v mali šoli, je pa noter namesto tega kup brezvezne solate, admin pa tukaj ne more posegat, ker v duhu demokracije ima vsak pravico do svojega mnenja...
Bravo Maks..
Pod to se pa podpišem z velikimi črkami..
Zdej se oglašajo ravno tisti ki jih moti da je zdej admin dobil "policaja"..
Ko pogledaš poste so eni in isti pametni,sarkazma na full zato pa smo prišli tja kamor smo..
Odgovori
#27
(05-06-2016, 13:51)NooB Napisal: Sem tudi sam pogrešal še kakšen komentar top strelca v mali šoli, je pa noter namesto tega kup brezvezne solate, admin pa tukaj ne more posegat, ker v duhu demokracije ima vsak pravico do svojega mnenja...
Problem večine top strelcev je v tem, da ne delijo radi svojega znanja in "obrtniških" skrivnosti. Vse, kar so pripravljeni deliti, so splošne finte, ki jih itak lahko vsak prebere na internetu. Obstajajo seveda izjeme (npr. ti, Bojan Jelen, Kristian, pa še kdo bi se našel...), a to so bolj kot ne izjeme...
Odgovori
#28
Kristian, pa res sam verjameš tisto kar si napisal zgoraj? Pisanje prispevkov je po tvoje očitno dovoljeno samo nekaterim, ki se imajo za strokovnjake in blagorodno dovolijo odkriti kakšno "malu tajnu velikih majstora". V zameno za to čast pa imajo seveda privilegij javno žaliti, pljuvati, delati se norca iz ostalih "neznalic", itd...tak odnos smo predelali že v osnovni šoli in vojski (če si jo služil). In posledično je sedaj forum osiromašen, ker se nekateri zaradi "policaja" ne oglašajo. Le koga si mislil?

Vzvišen ton in pomanjkanje občutka za ostale kažejo edino na patološki značaj. Prenapihnjenosti srečujemo vsak dan preveč v politiki in jo ne potrebujem(o) še tu. To nima nobene veze s strokovnostjo.

Ker si se ravno obregnil ob mene - v dotični temi nikogar ne učim, kako je treba delati, povem samo kako to počnem JAZ.
Odgovori
#29
(05-06-2016, 14:20)Orien Napisal: Problem večine top strelcev je v tem, da ne delijo radi svojega znanja in "obrtniških" skrivnosti. Vse, kar so pripravljeni deliti, so splošne finte, ki jih itak lahko vsak prebere na internetu. Obstajajo seveda izjeme (npr. ti, Bojan Jelen, Kristian, pa še kdo bi se našel...), a to so bolj kot ne izjeme...
Mislim, da si zadel.
Pred leti sem napisal, da rad preberem kakšen post iz katerega se kaj naučim. Pa mi nekdo odgovori: ne pišem zato da se kdo uči. Inštruktaža se plača.
Seveda so redke izjeme. Znajo ampak so skromni. Takšni raje komu svetujejo bolj na samem.
Odgovori
#30
No, malo dvomim da strelce tipa Bojan, Darko in podobne odvrača od pisanja ravno prepoved prostaškega pisanja. Menda je vsem jasno da z njim podobnimi ni nikoli bilo nikakršnih težav ali pritožb, zato ni jasno zakaj bi se takšni sekirali zaradi omenjenih pravil?

Mislim da je resnica ravno obratna, saj sem v minulih letih ničkolikokrat poslušal pritožbe največkrat ravno od starejših, izkušenih starih mačkov, katerih mnenje res cenim in so zaradi izpadov različnih avtorjev nehali s pisanjem, nekateri tudi s spremljanjem foruma. Tega mi je res žal in se sekiram da nisem že prej podobno ukrepal.

In verjemite, v dobrih 10 letih delovanja foruma nisem osebno niti enkrat od nikogar dobil komentarja v stilu: "ti... saj forum je ok, ampak pogrešam malo več dobrega starega zmerjanja, žaljenja, da bi bil forum bolj sočen...". Verjetno ni treba razlagati, da so bili do zdaj vsi komentarji obratni. Zanimivo pa je, da komentarje "za zmerjanje" vedno dobim le tule na forumu, medtem ko tiste "proti zmerjanju" pa vedno osebno. Malo pomislite kaj je potem razlog za ne-pisanje kvalitetnih avtorjev.

Seveda nikoli ni bila težava v kvalitetni vsebini, temveč v primitivnem načinu pisanja, kar se s kvalitetnim žal izključuje. Torej, če "kvalitetni avtorji" znajo pisati samo na primitiven nivo, lahko v stilu slabe banke odprem še primitiven forum, pa bodo vsi zadovoljni. Seveda vem da temu ni tako in da kvalitetni avtorji znajo tudi kvalitetno pisati, brez nepotrebnih dvignjenih obrvi in brcanja pod mizo vseh ostalih uporabnikov foruma.

Kot rečeno, uvedba dodatnega moderatorja nikomur ne omejuje pisanja kvalitetne vsebine, tamveč le skrbi da je vsebina na dostojnem nivoju, oz. da pisci najprej preberejo kaj napišejo, preden kliknejo "Objavi" s kakšnim res "kvalitetnim" komentarjem. Kolikor vem novi moderator do zdaj praktično ni ukrepal oz. res nekaj minimalnega.

Poleg tega se mi zdi malo ironično, da se zdaj kateri od "kvalitetnih", ki se je prepoznal med tistimi, katere poskušamo pripraviti do kulturnega pisanja, zdaj počuti užaljen in zdaj noče več pisati. Tole je najboljši trenutek za pogled v ogledalo in pomislek koliko forumašev je enako prenehalo s pisanjem morda ravno zaradi pavšalnega zmerjanja posameznikov ali skupin, v katerih so se ti forumaši prepoznali. Temu bi se reklo "taste of your own medicine".


Ko smo že pri tem, me zanima v katerem primerljivem forumu v tujini je nivo debate tako nizek, kot bi si ga nekateri tu želeli? Morda po forumih v bivši jugi, potem pa je počasi konec. Vsaj v angleško govorečih forumih, katere spremljam, je družbena kultura na bistveno višjem nivoju kot pri nas. In rad bi, da se zgledujemo po boljših, ne obratno.

Kam to vodi? Iskreno upam da znajo "kvalitetni avtorji" na normalen (ali celo humoren) način povedati s kom/čim se ne strinjajo in dopisati svoj prispevek. Namesto "ti si idiot in bodi tiho, zdaj pa poslušaj mene, ki imam prav".

Lahko pa še omenim, da sem pred časom res razmišljal o denarnem nagrajevanju odličnih prispevkov, katere bi uvrstili na portal, za stalno referenco. Morda se bom res lotil še tega. ;)

Lepo nedeljo še naprej,
admin
administrator / Strelec.si
Odgovori
#31
(05-06-2016, 08:47)Kristian Napisal: Skratka, malo v razmislek kam to vodi in ali bo sedaj admin moral zaposliti še profesionalne pisce da bo še kdo bral tale forum

Zgleda, da se tvoja prerokovanja zopet uresničujejo.


(05-06-2016, 18:54)admin Napisal: Lahko pa še omenim, da sem pred časom res razmišljal o denarnem nagrajevanju odličnih prispevkov, katere bi uvrstili na portal, za stalno referenco. Morda se bom res lotil še tega. ;)

Ja končno, sej drugač bom hemeroide dobil od dolgčasa.
Pred nagrajevanjem bi bilo priporočljivo objavit normative, da ne bi zopet dobili kvantiteto namesto kvalitete.
Odgovori
#32
Zanimivo kako vsi vedo kaj bi bilo dobro za forum, pa verjetno še noben ni nikoli kakšnega ustvaril, da ne omenjam vodil 10+ let. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#33
Čaki mal, če si tale sarkazem namenil meni, naj te spomnim, da je ta ideja tvoja.
Odgovori
#34
Brez skrbi @šimek, nič slabega mišljenega. ;) 
Malo sarkazma je namenjenega vsem "svetovalcem". Rad bi samo povedal, da je pogled na upravljanje z javnim forumom precej drugačen s strani uporabnika kot upravnika/administratorja. Je pa vedno treba sklepati kompromise in z nobeno odločitvijo ne bodo zadovoljni vsi.

Ja, ideja o nagrajevanju je moja, bom razmislil kako/če bo izvedljiva... :)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#35
Pomoje je zadeva čisto jasna "your house your rules". Komur ni všeč pač ne bo sodeloval kaj si pa mislim o konkretni "problematiki" sem pa itak že povedal.
Odgovori
#36
Se mi zdi da je ideja Kristjanova.Papers
Odgovori
#37
(05-06-2016, 20:35)Mato Napisal: Pomoje je zadeva čisto jasna "your house your rules". Komur ni všeč pač ne bo sodeloval kaj si pa mislim o konkretni "problematiki" sem pa itak že povedal.

Res ne bi želel da izgleda, da je vse odvisno od "mojih" pravil. V resnici dobim ogromno več ali manj dobronamernih nasvetov, med katerimi so nekateri diametralno nasprotni, ogromno pa se jih tako ali drugače medsebojno izključuje. Tako da je vsekakor treba sprejemati kompromise in se na koncu odločiti. In da, na koncu je odločitev moja.

Lahko pa ste brez skrbi, da poskušam ustreči čim večjemu krogu ali odločiti tako, da bo na koncu čim večja korist za vse. Vedno pa se tako komu zamerim ali odločim tako, da je kdo razočaran. Žal ne gre drugače.

@šimek, Kristianova je malo drugačna, moja pa se je rodila pred leti. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#38
Tvoj forum, tvoja pravila.

Glede vsega ostalega je pa Maks povedal lep povzetek trenutnega stanja - "mogoče zato, ker imajo določeni posamezniki mnenje o čisto vsaki temi in so polni "nasvetov" in potem se zdi tistim, ki dejansko nekaj vedo škoda časa prepričevati tiste, ki samo mislijo, da vedo..."

Rezultat tega pa je, da je v zadnjih mesecih le par kvalitetnih prispevkov. Recimo tak je bil Maksov komentar o razvoju Rexa, pa IPSC Boštjan o izbiri pištole za dinamiko. Ob tem da je še Mato nehal pisati, je na forumu ornk suša.

Zato bi bilo na mestu vprašanje "Quo Vadis Strelec?" in kako forum oživiti.
Drugače bo ob odsotnosti kvalitetnih avtorjev ki dejansko napišejo kako je treba neko stvar izvajati da bo boljši rezultat in ne zgolj  podati izjavo da v "dotični temi nikogar ne učim, kako je treba delati, povem samo kako to počnem JAZ" forum razvodenel do te mere, da bomo spremljali samo še oglase...
Odgovori
#39
Lahko imenuješ situacijo kot želiš, rad bi pa videl kak primerljiv (ali pa tudi ne) forum, kjer imajo forumaši toliko besede (ali sploh kaj) pri odločitvah kot tukaj.

Ja, kar je Maks napisal je čisto res. Ampak če imaš ti kak detektor za tiste s "pravim" znanjem, se priporočam. Prej ko slej se za vsakega uporabnika pokaže njegova vrednost, še nihče pa ni bil od prvega posta dalje "guru".

Glede količine kvalitetnih prispevkov pa se zadnji meseci prav nič ne razlikujejo od zadnjih let, zato je katastrofično razmišljanje povsem odveč. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#40
Kristian: če pišeš take, mislim da nisi dojel bistva kaj forum pravzaprav je. Je zbir različnih izkušenj različnih ljudi in izmenjava informacij. In vsak se lahko iz teh prispevkov kaj nauči, ali pa so mu zgolj v zabavo. Če so po tvojem "nestrokovnosti" nekaterih uporabnikov tako moteče, da si pod vprašaj postavil obstoj celega foruma, predlagam, da čimprej ustanoviš - ne forum - ampak svetovalno stran, kjer bo dejansko "your house, your rules". In tam boš lahko pisal po mili volji in zgolj samo ti in tisti, ki jih boš spustil zraven.

Debata tukaj pa pravzaprav ni o tem, ampak o želji nekaterih posameznikov po nerazumljivi legitimnosti žaliti nekoga, ki ve manj ali pa neumno vpraša. Takrat se pač pokaže, koliko je nek človek globok (ali plitev). Ostalo pa sem itak že povedal in nima smisla ponavljati...
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)