Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kje kupiti črni smodnik?
#61
Lepo opisan postopek domače izdelave črnega smodnika...

Sestavine se pomešajo v vodi, nato se zmes deloma posuši v loncu na štedilniku (do mehurjenja), sledi dodatek acetona (verjetno zaradi ostranitve preostanka vode), ter ožemanje v krpi... Nastala kepa se nato nariba na mrežici...

https://www.youtube.com/watch?v=dj-HGHzCFos
Odgovori
#62
Črn smodnik prodaja "Proarmis" v Mariboru.
Speed is fine, but accuracy is final - Bill Jordan
Odgovori
#63
(04-07-2016, 11:10)Uroš Palhartinger Napisal: Lepo opisan postopek domače izdelave črnega smodnika...

Sestavine se pomešajo v vodi, nato se zmes deloma posuši v loncu na štedilniku (do mehurjenja), sledi dodatek acetona (verjetno zaradi ostranitve preostanka vode), ter ožemanje v krpi... Nastala kepa se nato nariba na mrežici...

https://www.youtube.com/watch?v=dj-HGHzCFos

Edino kar si pozabil napisat je, da je delo s črnim smodnikom dokaj nevarno in hitro lahko pride do težav!
Odgovori
#64
Niti ne, dokler je moker. Pa prepameten in prekorajžen ne smeš biti. Težave nastanejo pri mletju. Za naribanega še nisem slišal.
Eksplozivi so dokaj enostavni za narediti. Je znanec bral, da jih teroristi delajo iz umetnih gnojil. In je nasul iz vreče v hobuk, dodal H2O2 (ima za beljenje trofej) pa malo kurilca. K sreči je vse nesel 150m od hiše. Ko je detoniral je žena doma mislila, da je potres. Jamo je z bagrom zasipal.
Odgovori
#65
Ne bluzite s temi DIY smodniki in eksplozivi. Kot mulc sem se (nespametno) precej ukvarjal s takimi zvarki in vem kaj pišem. Prvič tole nima noberne veze s strelskimi športi, drugič je proizvodnja zakonsko prepovedana, tretjič pa precej nevarna, čeprav so nekateri brihtni glede postopkov. Alojz: če bi ti 150m od hiše razneslo hobuk ANFO-ta, bi najmanj ostal brez vseh stekel v širši okolici. Poleg tega pa potrebuješ detonator za proženje. Tako, da ...  Doh

Če imate namen kupiti črni smodnik za strelsko uporabo, ga ima baje Proarmis sedaj na zalogi. Ostalo pa toplo odsvetujem.
Odgovori
#66
Barba, spet več veš. Detonator je bil pa nisem pisal (to je bistveni del) ker je od vsega naštetega ilegalen (kamnolomi pa to). Pa malo hriba je bilo vmes. Tako da...... bo kar držalo kar sem napisal.
Hobuk je pa od 5 do 30litrov. Nisem spraševal kolikšen je bil. Sicer pa ti sigurno veš. Človek je bral (javni mediji), probal in se učinka ustrašil.
Zanimivo je pa to, da tako opozarjaš na nevarnost in v isti sapi poveš, da si vse sam preizkusil.
Odgovori
#67
Alojz, zakaj iščeš konflikt tam kjer ga ni treba? Ne rabiš bit prav nič žaljiv in sarkastičen, če sem povedal, kaj menim.
Ravno zato, ker sem veliko tega preizkusil opozarjam na nevarnost. Ker sem imel nekajkrat več sreče kot pameti.

Če sem lahko še jaz malo sarkastičen glede tvoje razlage: Mislim da je od vsega naštetega ilegalno prav vse početje in ne samo detonator, če smo ravno konkretni. Zanimivo pa je tvoje razmišljanje o tem: torej če je kolega našel na javnem mediju recepturo, je pač poizkusil - če je javno objavljeno je pa ja dovoljeno probat, kaj pa drugega!...dobro, da ni našel recepta za sarin.
Odgovori
#68
Če prodaja črni smodnik Proarmis je to super...

Če pa obesim na forum Youtube link z 20 minutnim videom o izdelavi črnega smodnika, to še ne pomeni da črni smodnik tudi izdelujem..

Stvar je v tem, da če ni nečesa na trgu, se najde pot za alternative...
Primer: V pomanjkanju kave se pije cikorija...
Odgovori
#69
(04-07-2016, 17:37)Barbapapa Napisal: Alojz, zakaj iščeš konflikt tam kjer ga ni treba?
Tole ime na začetku stavka lahko mirno zamenjaš z svojim.
Namerno sem izpustil detonator, ki je bistven, da zadeva deluje. Ti pa takoj nad moje pisanje kot da pravljice pišem. In  kar vsi kršimo zakone samo ti se boriš za zakonitost. Še nobenega prometnega prekrška naredil ? Še nikoli neprijavljenega orožja v rokah držal? Če je NE pa še eno: se nisi še nikoli zlagal?
Sem iz področja z veliko kamnolomi in rudniki. Pred leti so pri vsakem izkopu, odstranjevanju skal ali novi poti uporabljali eksploziv. Na črno seveda. Pa mi ni znana nobena nesreča. Ljudje se pač znajdejo. Da ni le preveč pokalo so to delali med nevihtami, ko je grmelo.
Odgovori
#70
Alojz, škoda besed...saj ti nisem na rep stopil.
Odgovori
#71
Dvoboj veteranov  Zzz
Speed is fine, but accuracy is final - Bill Jordan
Odgovori
#72
Hih - zadeva je zelo preprosta - vzameš čim bolj čist kalijev nitrat, čim bolj fino uprašen ogljik (zmleto oglje), ter žveplo - vse skupi zmešaš ter preizkusiš na deščici. Ko sem jaz to preizkusu, mi je skor lase popalilo.

Ja, kje se vse to dobi: oglje se dobi tuki - v lekarni - recimo tale je kar se da čist in tega sem sam preizkusil, prav tako sem kalijev nitrat dobil tam brez problema. Žveplo pa tudi ni tako težko dobiti, ponavadi ga imajo tudi v lekarni…

Vse stvari morajo biti čim bolj suhe ter čim bolje uprašene, nakar vse skupaj zmešaš v ustreznem razmerju in maš purfl…mešanje z vodo in podobno ni potrebno…tko kot vidim nekatere…lahko pa, verjetno je več postopkov.

Tomažek Bum Bum
Odgovori
#73
Ob takih vsevedih ni čudno, da komu kdaj kakšna okončina manjka ali pa faše trajne poškodbe vida.
Odgovori
#74
(24-09-2016, 21:17)Barbapapa Napisal: Ob takih vsevedih ni čudno, da komu kdaj kakšna okončina manjka ali pa faše trajne poškodbe vida.

Barbapapa, ne pretiravaj.
Sicer (črne) kronike ne spremljam, da bi zdaj vedel za vse strelske obračune, ampak koliko poškodb je bilo od črnega smodnika?

Prej od močnih petard, ki jih ljudje ne vržejo ali pa imajo zakasnel vžig, pa jim poči v roki.
V ulici smo imeli genija, ki si je nakupil baterije raket. Nažgal je baterijo, potem pa je brcnil baterijo, da je padla proti bližnjim gledalcem.

Ko smo se preselili v ulico, je to 'preizkusil' še na naši družini.
To je bilo prvič in zadnjič. Potem je bil privit do mere, da se ni pritaknil raket in vžigalnih vrvic.

Pa za veliko noč pokajo s karbidom.

To sem počel tudi jaz. Seveda s piksnami od barv.
Kar sem videl, da streljajo s koši za smeti in starimi bojlerji in posodami za mleko, nah, to pa res nekomu mora odtrgati nekaj.

Da ne govorim o tem, da streljajo brez glušnikov.

To je to.
Črni smodnik? Ma kje pa. Morda kdo doma na WCju kaj praska, mah to ni nič.
Odgovori
#75
Ih dobro si mu to povedal Barbiču, sem mu že sam hotu neki rečt o pretiravanju zdej pa res ni potrebe :))
Odgovori
#76
ma, kolk ste vsi pametni. Če ne bi imel kar nekaj izkušenj (tudi negativnih) s te plati, ne bi pametoval tukaj. Črn smodnik je dokaj nevaren, če ga zapreš. Ja tud kakšen prstek je že šel zaradi teh reči. Vsake tolko let pa kakšnega DIY mojstra tud s "škornji naprej" odnesejo ven iz delavnice. Sicer pa je dober črn smodnik, ki bo zgoreval konstantno in bi ga rad uporabljal v orožju, stvar industrijske proizvodnje. Pri "domačem" bo kvaliteta precej nihala, pa še dovzeten je za vlago...
Odgovori
#77
(24-09-2016, 21:17)Barbapapa Napisal: Ob takih vsevedih ni čudno, da komu kdaj kakšna okončina manjka ali pa faše trajne poškodbe vida.

Uf pardon - morebiti se nisem ravno predstavil...saj sem bolj nov tukaj. Sicer pa sem diplomiran kemik, tako da brez skrbi za mojo varnost. Verjetno vem, kaj počnem kajne?

Pa lepo nedeljo vsem...
Odgovori
#78
Enako nazaj, sicer pa pri teh stvareh previdnosti ni nikoli preveč. :)
Odgovori
#79
(16-03-2014, 15:17)Barbapapa Napisal: Izdelava kvalitetnega črnega smodnika ali reloading sta dve različni kategoriji. Ne vem zakaj potem kupujete nevekakšne (brezdimne) smodnike in merite FPS, ko pa lahko kar doma zmešaš vse?  =))

Najbolj bi bilo, da zmelješ zadevo v mlinčku za kavo. ampak vsako komponento posebaj. Mešanje vseh skupaj pa naredi kakšnem podobnem mešalcu kot je za malto.

Pazi na Buum! :-D
Odgovori
#80
Če ga kdo potrebuje ga dobi v Hamex d.o.o. in sicer vec granulacij. Ce ima zeljo po posebej mocnem ga tudi naredimo, lahko ga dobis v grafitu ali pa brez.
Imamo tudi se nekaj vrec zadnje sarze smodnika s KIK-a
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)