Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Ne gre za eno osebo ampak za to, da vsak pri sebi začne opozarjati svojo okolico naj si gre za službo, znance, whatever... Odgovornost vsakega je, da raznorazne psihopate, nesposobneže in podobno golazen po lastni presoji in možnosti razkrinkava in onemogoča kadar lahko in kjerkoli lahko brez leporečenja in zavijanja v celofan (pizduni itak vljudnost in prijaznost smatrajo kot šibkost, edino česar se bojijo je jasnega odkritega govorjenja oz. oznake tako, da za nekega normalnega človeka je vsekakor neprijetno biti vulgaren ali nesramen vendar kot rečeno proti tistim, ki si to zaslužijo je to nujnost zato, da slednji zastopijo jasno in glasno, da v okolici normalnih nimajo kaj iskat in da so oni tisti ki so defektni - psihopati dejansko v svojih možganih imajo druge za butce, ker jim dopuščajo njihovo degeneriranost "ala vem da sem prfuknen in prasec ampak ker vi to trpite in mi omogočate da delam to kar delam ste vi še bolj prfukneni in nesposobni").



http://www.ribbonfarm.com/2009/10/07/the...he-office/
Odgovori
pazi mato, to je del zarote da te navlečejo nazaj na forum...
Odgovori
Brez skrbi to je samo intermezzo bo naprej spet tišina....
Odgovori
(29-01-2017, 11:57)Mato Napisal: Ne gre za eno osebo ampak za to, da vsak pri sebi začne opozarjati svojo okolico naj si gre za službo, znance, whatever... Odgovornost vsakega je, da raznorazne psihopate, nesposobneže in podobno golazen po lastni presoji in možnosti razkrinkava in onemogoča kadar lahko in kjerkoli lahko brez leporečenja in zavijanja v celofan (pizduni itak vljudnost in prijaznost smatrajo kot šibkost, edino česar se bojijo je jasnega odkritega govorjenja oz. oznake tako, da za nekega normalnega človeka je vsekakor neprijetno biti vulgaren ali nesramen vendar kot rečeno proti tistim, ki si to zaslužijo je to nujnost zato, da slednji zastopijo jasno in glasno, da v okolici normalnih nimajo kaj iskat in da so oni tisti ki so defektni - psihopati dejansko v svojih možganih imajo druge za butce, ker jim dopuščajo njihovo degeneriranost "ala vem da sem prfuknen in prasec ampak ker vi to trpite in mi omogočate da delam to kar delam ste vi še bolj prfukneni in nesposobni").



http://www.ribbonfarm.com/2009/10/07/the...he-office/

Ja, saj. Trump (ma kakršn koli že je), nam samo pokaže, da sploh ni tako težko stopiti čez neviden plašč t.i. politične korektnosti; pa naj si bo to v družbi ali med posamezniki. Če nekdo laže, je lažnivec. Če nekdo krade, je lopov, tat. Treba je dati zadevi ime, jo pokazati v luči, kakršna je v resnici. Luknje v pesku pa pustiti za podgane...
Odgovori
zdaj pa vprašanje zate mato.   zdaj ko si vse prebral in veš kako in kaj.  A SI SREČEN.    po mojih izkušnjah bolj študiraš, več veš, bolj rataš frustriran ,zagrenjen ,jezen in ne razumeš kako drugi tega ne vidijo ( za ostale čudak). vglavnem se samo TI sekiraš.   ostala družba bi pa rada živela tako da čim manj vejo kljub temu da študirajo do 30 leta in da bi živeli neobremenjeni.  pravijo da so blaženi tisti ki ne vejo nič.    to ni kritika nate ampak samo da veš da nisi edini čudak na svetu. IMA NAS PUNO ČUDNIH.lpm
Odgovori
Vprašanje nazaj, se vrneš v preteklost, večerjaš na Titaniku kmalu sledi še orgija s par radodajkami in ker veš kaj se bo zgodilo recva da ti večerja malo manj tekne, orgija morda tudi (ali pa tudi ne who cares):

Ali boš šel jamrat do kapitana, da se bodo malce potopili čez par ur? Tvegaš da te proglasijo za norca in te zaprejo in ponavadi ladijske kletke niso ravno na palubi ampak dol nekje...

Ali boš parim rekel da bodo kmalu šli na polnočno plavanje v prijetno hladno vodico? Tvegaš da se ti smejejo, morda celo pride na videlo in do kapitana in ti lahko sledijo posledice iz točke 1...

Boš oddelal večerjo in orgijo in se pripravil na plavanje oz. poskrbel, da boš drpnil prvi čoln in odveslal dovolj daleč, da te bodoči plavalci iz čolnarja ne naredijo v plavalca?

Boš poslal vse skup v kurac in z dolgim nosom pizdil in vil roke nad usodo katero ne moreš premeniti? Dosti slabe volje za plavanje ki ti itak ne uide...


Edina razlika med vedeti in ne vedeti je, da če veš imaš opcije če ne veš jih nimaš.... Vse ostalo je pa stvar osebnih preferenc, morale in tega kar si na koncu dneva bo vsak s sabo tako ali tako moral narediti obračun...
Odgovori
pred leti bi zagrabil za 1 in 2 točko .sedaj definitivno točka 3. je nekako tako da če veš kaj je za naslednjim ovinkom in drugi vztrajajo naprej rečeš tu grem jaz dol ker me mudi na wc . potem pa itak slišiš kaj je bilo in kako so bogi in da res niso meli srečo. edino kar me jebe ker se nemoreš 100% izmaknit sranju ker smo spet tako al drugače povezani v sistem.  zdaj je pri meni je samo vprašanje koga se splača rešit ? kot si opazil se eni  aktivno upirajo temu da se jih reši. mislim da bo treba naredit eno zadevo kot jih imajo v izraelu cele skupnosti in naselja istomislečih živijo v skupnosti.  samo ideja kaj če se odločimo in kupimo prekmurje hektar po hektar . malo po malo in glede  na ceno ki je nizka dobimo za mali keš . dobimo lep kos ravne zemlje za nažigat na daleč . v jeruzalemu pa imamo ipsc kotičke in hribčke  kot zaustavljalec krogel. tri meje za biznis po zgledu kosova  in strelski turizem . a man with a plan bi rekli v ameriki. :)
Odgovori
Vceraj je nekdo spraseval po linkih....no, tole je kar dober povzetek, kaj so 'izpogajali':

http://www.europarl.europa.eu/news/en/ne...n-overview

Ne vem, ali je smiselno poskusiti dobiti pojasnilo od Fordove, kje je logika, da polavtomatske puske brez nabojnika ostanejo v kategoriji B, ko pa vstavis nabojnik za 30, pa je to A.

Grem pa zdaj iskati glockov nabojnik za 10, da ohranim JRC v B  Whistle
Odgovori
Clanek v gunsweek.

https://www.gunsweek.com/en/current/arti...a-477-4700

Sicer pa FirearmsUnited trdijo, da delajo skupaj z nekaterimi europoslanci na amandmajih.
Za vlozit amandma je potrebnih 40 poslanskih podpisov (tega nisem vedel) in FU ne zelijo javno objaviti imen - pravijo, da jih ne zelijo izpostaviti.

14.marca bo torej kar pestro v parlamentu.
Odgovori
Eu od širitve naprej zelo po hitrem postopku sprejema uredbe , vse gre skozi v prvem branju tako da bo zelo težko kaj dosti obrnit zadeve.

Potem se pa ti isti klovni sprašujejo kako, da jih folk ne podpira in da je za vse ziher kriov Vlad pa Trump pa kak marginalni populist.

https://euobserver.com/institutional/136630

http://www.breitbart.com/london/2017/01/...time-high/
Odgovori
(31-01-2017, 01:22)mr.T Napisal: Eu od širitve naprej zelo po hitrem postopku sprejema uredbe , vse gre skozi v prvem branju tako da bo zelo težko kaj dosti obrnit zadeve.

Potem se pa ti isti klovni sprašujejo kako, da jih folk ne podpira in da je za vse ziher kriov Vlad pa Trump pa kak marginalni populist.

https://euobserver.com/institutional/136630

http://www.breitbart.com/london/2017/01/...time-high/

V debatah ali pa pri novinarskih prispevkih je treba poudarjati ta aspekt direktive: da EU postaja nedemokratična tvorba, ker:

- sprejema neučinkovite restriktivne zakone (Npr. o ukrivljenosti kumar, prepovedi legalnega orožja, ki sploh ne prizadane teroristov, ipd.)
- da pri tem EU povsem ignorira mnenje svojih državljanov in dela v nasprotju z voljo ljudi
- da odločanje poteka za zaprtimi vrati, brez javne debate deležnikov

Če izpostavimo to širšo problematiko sprejemanja orožne direktive, ljudje kar naenkrat popolnoma razumejo, zakaj je to problem. Da bo danes EU prepovedala puške, jutri pa morda avtomobile nad 1600 ccm. Pojutrišnjem pa še stanovanja nad 50 kvadratov. Ne da bi koga vprašala.

To je stična točka, ki jo ljudje razumejo. Če pa govorimo samo o tem, kako nam hočejo vzeti naše igrače, to nikogar ne zanima.

Cmeravo in neučinkovito je, da se branimo (kako je strelstvo varno, ultra-regulirano, preverjeno, nikogar ne ogroža, kako smo ubogi, ker ne bomo več mogli trenirati in tekmovati, bla, bla). Treba je iti v frontalni in brezkompromisni protinapad nad nedemokratične metode EU. Poimenovati stvari in ljudi z pravimi imeni, kot je napisal Mato, brez leporečja.

Pa ne samo zato, ker hočejo prepovedat nekaj, kar zadeva nas strelce, ampak zaradi principa samega. Danes nam bodo vzeli puške, jutri nam bodo vzeli še kaj drugega. Če jim danes pustiš prst, ti bodo jutri pojedli celo roko.
Odgovori
In kako se misliš tega frontalnega brezkompromisnega napada lotit...  Question
verjetno z nadalnimi 153 strani nakladanja... :))
Odgovori
Kaj ti predlagaš Jabolko?
Odgovori
Švica - državljani imajo rajši svoje (jurišne) puške od Schengena...

https://www.nzz.ch/schweiz/buergerliche-...-ld.136278
Odgovori
(31-01-2017, 12:15)dani_79 Napisal: Kaj ti predlagaš Jabolko?

Ne vem, zato se te debate ne udeležujem...
Posameznik ne more spremeniti nič, uplivat na one tam v Bruslju, ali na naše predstavnike oblasti je čista utopija... žal so in eni in drugi izgubili pamet in za ohranitev služb sprejemajo nelogične rešitve... to jih bo sicer slej ko prej pokopalo, do takrat pa lahko samo čakamo tok dogodkov, ko bo ljudem dovolj neumnosti in vsega ostalega na račun njih, to ne bo ustavu nihče in vemo kam to pelje, saj nam zdodovina to lepo prikaže... :(
Odgovori
(31-01-2017, 11:34)jabolko Napisal: In kako se misliš tega frontalnega brezkompromisnega napada lotit...  Question
verjetno z nadalnimi 153 strani nakladanja... :))

1. Zadevo že eno leto predstavljam vsakemu, ki me je voljan poslušati. Ljudje hitro razumejo, kam pes taco moli, če jim je stvar predstavljena v okviru širše EU problematike. Ne jamram, kaj "hočejo narediti nam ubogim strelcem, ki se tako zelo trudimo, da bi varno rokovali z orožjem", ampak direktno pokažem ljudem kako totalitaristično deluje EU. Ne v smislu Euroskepticizma (tega ljudje ne marajo) ampak v smislu, da na koncu rečejo "Jeb..m jim mat..r, saj ne morem verjeti, kaj nam delajo, nekaj je treba narest. Kaj predlagaš?" Ne pozabite, da je direktive EU po prepovedi neregistriranih semen padla v vodo le zaradi širokega odpora javnosti.

2. Zadevo sem poslal nekaterim medijskim hišam, naj naredijo prispevek o tem. Mediji imajo radi teme, ki burijo duhove, prinašajo veliko gledalcev, komentarjev in klikov. Če nas bo veliko ljudi pisalo medijem, se bodo zganili - pa ne zato, ker bi branili državljanske svoboščine, ampak ker bodo zavohali oglaševalski denar. Če ta tematika pride v medije, bo to super. Debata se bo iz temačnih Bruseljskih hodnikov, ker EU namerno dela skrito, tiho, v senci, brez vpletanja javnosti... prestavila v širšo javnost. Naenkrat bodo nedemokratične in povsem nerazumne EU procedure na dnevni svetlobi, v polju zelo široke javne diskusije. Ko pa je enkrat zadeva javno razgaljena v vsej svoji bedi in pokvarjenosti, si politiki ne upajo več potuhniti, ostati neopredeljeni ali pa glasovati za neumnosti.

3. EU poslancem sem pisal: prijazno, a jih opozoril, da se krši svoboščine, zakone, procedure in da odločanje EU dobiva nedemokratične značilnosti. Jih vprašal, kaj bodo naredili glede tega in kakšno je njihovo stališče. Če bo več ljudi govorilo o tem, bodo tudi EU poslanci zastrigli z ušesi, saj ta rada slišijo blagozvočno cingljanje volilnih glasov na naslednjih volitvah.

Vse dokler orožna direktiva ostaja naš lokalni strelski problem, ne bo podpore širše javnosti in bomo izviseli. Če bi npr. EU hotela prepovedati motoristom mašine nad 500ccm (v imenu večje cestne varnosti), bi tudi meni bilo popolnoma vseeno; še privoščil bi morda tem divjakom :/

Tako večina ljudi v osnovi gleda tudi na orožje. Zato je treba bobu reči bob, in ljudjem predstaviti orožno direktivo ne iz vidika "kaj bodo pobrali nam 214 strelcem, ampak kaj bodo sčasoma naredili nam vsem 2 mio Slovencem. Da se z Brusljem žal očitno ponavlja Beograjska zgodba iz 1980tih let.

Če se strelci samo branimo, da nismo teroristi, da smo bogaboječi, pokorni državljani, ki upoštevajo vse varnostne zakone, nas bo banda v Bruslju - eno skupino za drugo!! - pospravila za zajtrk. In na koncu bomo pristali v Orwelovski družbi.

Vse to sem že večkrat napisal v svojih prejšnjih objavah na tem forumu: da moramo problem predstaviti širše.
Širše pa pomeni:
- problem je mnogo širši kot pa zgolj orožna direktiva in kot takega ga je treba tudi vztrajno in dosledno predstavljati povsod: med prijatelji, v medijih, pri uradnih organih...
- treba je čim bolj vključiti širšo javnost - ozaveščati prijatelje, ljudi, medije, organe o tem kaj (nam vsem!!) dela in pripravlja EU.
Odgovori
(31-01-2017, 11:34)jabolko Napisal: In kako se misliš tega frontalnega brezkompromisnega napada lotit...  Question
verjetno z nadalnimi 153 strani nakladanja... :))

1. Zadevo že eno leto predstavljam vsakemu, ki me je voljan poslušati. Ljudje hitro razumejo, kam pes taco moli, če jim je stvar predstavljena v okviru širše EU problematike. Ne jamram, kaj "hočejo narediti nam ubogim strelcem, ki se tako zelo trudimo, da bi varno rokovali z orožjem", ampak direktno pokažem ljudem kako totalitaristično deluje EU. Ne v smislu Euroskepticizma (tega ljudje ne marajo) ampak v smislu, da na koncu rečejo "Jeb..m jim mat..r, saj ne morem verjeti, kaj nam delajo, nekaj je treba narest. Kaj predlagaš?" Ne pozabite, da je direktive EU po prepovedi neregistriranih semen padla v vodo le zaradi širokega odpora javnosti.

2. Zadevo sem poslal nekaterim medijskim hišam, naj naredijo prispevek o tem. Mediji imajo radi teme, ki burijo duhove, prinašajo veliko gledalcev, komentarjev in klikov. Če nas bo veliko ljudi pisalo medijem, se bodo zganili - pa ne zato, ker bi branili državljanske svoboščine, ampak ker bodo zavohali oglaševalski denar. In če se bo o tem (končno!!) razvnela javna debata v medijih, bo to ravno nasprotno od tega, kar zdaj dela EU: tiho, interno sprejemanje zakonov mimo javne debate, v senci.

3. EU poslancem sem pisal: prijazno, a jih opozoril, da se krši svoboščine, zakone, procedure in da odločanje EU dobiva nedemokratične značilnosti. Jih vprašal, kaj bodo naredili glede tega in kakšno je njihovo stališče. Če bo več ljudi govorilo o tem, bodo tudi EU poslanci zastrigli z ušesi, saj ta rada slišijo blagozvočno cingljanje volilnih glasov na naslednjih volitvah.

Vse dokler orožna direktiva ostaja naš lokalni strelski problem, ne bo podpore širše javnosti in bomo izviseli. Če bi npr. EU hotela prepovedati motoristom mašine nad 500ccm (v imenu večje cestne varnosti), bi tudi meni bilo popolnoma vseeno; še privoščil bi morda tem divjakom :/

Tako večina ljudi v osnovi gleda tudi na orožje. Zato je treba bobu reči bob, in ljudjem predstaviti orožno direktivo ne iz vidika "kaj bodo pobrali nam 214 strelcem, ampak kaj bodo sčasoma naredili nam vsem 2 mio Slovencem. Da se z Brusljem žal očitno ponavlja Beograjska zgodba iz 1980tih let.

Če se strelci samo branimo, da nismo teroristi, da smo bogaboječi, pokorni državljani, ki upoštevajo vse varnostne zakone, nas bo banda v Bruslju - eno skupino za drugo!! - pospravila za zajtrk. In na koncu bomo pristali v Orwelovski družbi.

Vse to sem že večkrat napisal v svojih prejšnjih objavah na tem forumu: da moramo problem predstaviti širše.
Širše pa pomeni:
- problem je mnogo širši kot pa zgolj orožna direktiva in kot takega ga je treba tudi vztrajno in dosledno predstavljati povsod: med prijatelji, v medijih, pri uradnih organih...
- treba je čim bolj vključiti širšo javnost - ozaveščati prijatelje, ljudi, medije, organe o tem kaj (nam vsem!!) dela in pripravlja EU.
Odgovori
Po daljšem času odsotnosti s portala, sem se odločil, da je nemara le napočil čas, ko bi ponovno kazalo napisati nekaj vrstic.

V sredini lanskega leta sem na teh straneh objavil ne le svoje mnenje v kateri smeri bi morali zasnovati naše delovanje, temveč sem pripravil in objavil tudi koncept ter predloge pravnih aktov, ki bi realno omogočali, da se zainteresirana javnost vsaj poizkuša na dostojen način vključiti v urejanje tega področja.

Za mojo večmesečno neaktivnost na tem portalu je več; po objavi zgoraj omenjenih gradiv je bilo zaznati med nekaterimi posamezniki pravo ogorčenje, saj so očitno imeli občutek, da jih predstavljena ideja na nek način ogroža v njihovem svetu, nadalje so premnogi kazali popolno brezbrižnost, ta pa je najverjetneje izhaja tudi iz pogostega prepričanja, da se »ta juha ne bo pojedla tako vrča, kot se bo skuhala«. Sam že dlje časa opozarjam, da je zadeva celo nekoliko bolj problematična od tega, saj se omenjena juha skozi čas »vedno znova pogreva«, torej se vedno znova dodajajo zakonske omejitve, pretežno brez strokovne utemeljitve in docela neživljenjske. Močno upam, da bo to kaj kmalu spoznala tudi zainteresirana javnost ter se na to tudi ustrezno odzvala. Za to bo marsikdo moral nemara preseči nekatere osebne zamere ter lasten ego, v kolikor do tega ne bo prišlo pa se nam ne obeta ravno svetla prihodnost na tem področju.

Ker ne le, da ni bilo zaznati volje po sodelovanju, temveč so nekateri nakazovali, da bodo tovrstne napore celo zavirali in ker se osebno v tem primeru nisem izpostavljal zaradi lastnega dokazovanja, ali kakih drugih osebnih ciljev, sem raje prenehal z objavami na portalu.

Za zaključek.
Možnost, da bo v EP sprejeto skropucalo imenovano nova evropska orožna zakonodaja, je izjemno visoka, posledično pa to pomeni, da se bo v letošnjem letu odprlo tudi vprašanje naše domače orožne zakonodaje in skrajni čas je, da se vsaj na to ustrezno pripravimo.

Zgolj v razmislek vsakemu posamezniku iz domnevno zainteresirane javnosti.
Odgovori
To, da se bo letos poleti odpiral ZORO je dejstvo in ne samo vrjetnost.
Odgovori
Tole se splača pogledat:



(so tudi slovenski podnapisi)
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 9 Gost(ov)