Ocena teme:
  • 4 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predlogi spremembe ZORO in podrejenih pravilnikov
Nisem se nič zapisal. SZS ni več to kar je bila in je kar nekaj mlajših, ki vedo zakaj se gre tako, da te razne bučke, ki jih trosijo nekateri so več al manj na nivoju babjih čenč in to predvsem ker so dotični člani društev, ki svojega članstva ne obveščajo in ne delujejo v Zvezah, ki mislijo resno.

Enako velja za kritiziranje Lovcev ipd. ja seveda se trudijo tudi na svoj način kar je povsem legitimno in prav hkrati pa se tudi zavedajo, da ne gre samo za njihov odnos do bambijev ampak tudi drugih aspektov njihovega udejstvovanja. Lovske strelske tekme so vsaj po kvaliteti top 10 ali 20 strelcev povsem primerljive, če ne celo na višjem nivoju kot športnih strelcev in ne malo Lovcev je kraljevalo na naših "f-class" golažijadah in če bi se lotili spet resno streljat tovrstno streljanje bi spet bili v samem vrhu (in enako velja za tactical, kjer imajo glede na svoje tekme in način streljanja in orožje celo prednost).

Skratka znova polagam na srce vsem, ki bi hoteli kaj narediti začnite v svojem mikrookolju (društvu) in navzgor boste bistveno več naredili kot pa sanjali o neki krovni organizaciji, kjer boste dali 5€ in nato prvič mislili da ste naredili ne vem kaj in drugič imeli izgovor, da boste jamrali in stokali kako DRUGI slabo ali nič delajo.
Odgovori
Najslabše kar lahko posameznik stori je, da se zgolj sprijazni z novo nastalo situacijo.

Ali so obstoječe organizacije pripravljene in sposobne ustreznih odzivov, bomo videli, čeravno sem sam še vedno trdno prepričan, da je smer, ki sem jo že večkrat nakazal tista, ki bi obrodila najboljše rezultate.

V prihodnje, pa ne glede na to, kdo bo nosilec prizadevanj, bo vsak posameznik zainteresirane javnosti še kako koristen; naj si bo s tem, da na deklarativni ravni podpre napore aktivne organizacije, vključevanjem posameznikov specifičnih profilov in znanj v  projekte, ne nazadnje pa tudi s tem, da omogoči finančno vzdržnost omenjenih naporov.

S stališča vpliva na nadaljnji razvoj dogodkov ima posameznik tega zanemarljivo malo, enotnost ter dobro koncipiran pristop pa ima mnogo več možnosti za realen uspeh.
Odgovori
(17-02-2017, 09:49)Bobo Napisal: Včeraj je MNZ objavil nov predlog spremembe ZOro ter nove Uredbe.

Imaš morda še povezavo do tega? Jaz na spletni strani ne najdem. Sicer sem kar vešč tega interneta, ampak iskanje gradiva na straneh ministrstev mi pa nikakor ne gre...
Odgovori
Za vse, ki se še niste vdali... ;)

http://www.strelec.si/forum/thread-18120.html
Odgovori
(17-02-2017, 19:39)Matjaž_ Napisal: Zahtevati je potrebno, da se pojem  "zainteresirana javnost" razširi še na kaj več, ko na nekaj kimavčkov, ki so kljub polnim ust skrbi za strelce očitno naredili premalo ali skoraj nič za zaščito nas, strelcev.

No ko si tako pameten te bom predlagal, da zavzameš moje mesto v MDS. Dokumenti, ki sem jih objavil so že 4 ali 5 verzija ampak do sedaj jih nisem objavljal, ker nisem hotel zganjati paniko. Tistih nekaj kimavčkov nas je delalo v ozadju, sestankovalo, podajalo predloge ipd. Po zadnjem skupnem sestanku na MNZ smo "dosegli" nek dogovor, ki pa očitno za njih ne pomeni nič. Zapisnik napišejo kot jim paše, po sestankih, usklajevanjih ipd pa je vsak naslednji predlog, ki pride ven samo še slabši od prejšnjega in očitno ves čas delajo s figo v žepu. 

Tako bodo na koncu poslali v parlament "usklajen" predlog in bodo rekli imeli smo zraven predstavnike zainteresirane javnosti (ki pa jih seveda nismo upoštevali niti v eni točki) in bo šlo gladko vse skupaj skozi.

Tebe osebno Matjaž pa do sedaj nisem zasledil nikjer v celotni zgodbi. Nobenega predloga s tvoje strani, ničesar.

Skratka fantje, kot sem že nekajkrat napisal in povedal, čas je (že zdavnaj bil) da pozabimo na medsebojne razlike in da končno enkrat stopimo skupaj ter nastopimo enotno, ker samo to nas bo rešilo. 

Kot je Mato napisal lovci pač ves čas igrajo na noto, da jim država nalaga da morajo letno ustreliti toliko in toliko divjadi in igrajo na to vižo samo tudi oni bodo morali spregledati, da v kolikor bodo solirali bodo prej ali slej padli v isti koš kot mi.

(18-02-2017, 10:23)romunov Napisal:
(17-02-2017, 09:49)Bobo Napisal: Včeraj je MNZ objavil nov predlog spremembe ZOro ter nove Uredbe.

Imaš morda še povezavo do tega? Jaz na spletni strani ne najdem. Sicer sem kar vešč tega interneta, ampak iskanje gradiva na straneh ministrstev mi pa nikakor ne gre...

Ni povezave. To sem dobil na mejl od MNZja in tudi ni nikjer objavljeno ker gre samo za predlog, ki so nam ga dali za glodat. Do konca marca imamo čas da se izjasnimo o tem predlogu in podamo svoje pripombe v obliki amandmajev.
Odgovori
Pa so na MNZ kaj pojasnili, zakaj v tem tekstu niso upoštevali že dogovorjenih stvari?
Odgovori
"Po zadnjem skupnem sestanku na MNZ smo "dosegli" nek dogovor, ki pa očitno za njih ne pomeni nič. Zapisnik napišejo kot jim paše, po sestankih, usklajevanjih ipd pa je vsak naslednji predlog, ki pride ven samo še slabši od prejšnjega in očitno ves čas delajo s figo v žepu. "

Po sistemu, ni važno koga volimo - važno je kdo šteje glasove.
Odgovori
Saj to sprašujem, če jih je kdo od tistih, ki je sodeloval na sestankih vprašal, zakaj dogovorjenega ni v teh dokumentih?
Morda pa gre za napako in so pomešali datoteke, pač problem copy/paste in "version control"? 
(Sem tudi sam že imel primer v javni upravi, ko so po usklajevanju poslali pred-pred-prejšnjo verzijo... k sreči vestno prebiram vse preden podpišem... odkar so mi pred 10+ leti nekaj podtaknili....)
Odgovori
Na sestanku se sprejmejo SKLEPI jih oštevilčite in taki MORAJO biti v zapisniku. Pa zapisnik kasneje podpišite. (saj se mi zdi odveč ampak to so osnove vodenja sestankov)
Diktafoni so pa tako poceni, da bi lahko vedno bil na mizi. Le datum, uro, kraj in namen sestanka naj prej kdo pove.
Mi je pa razumljivo, če dela nekdo zapisnik po sestanku da potem SVOJE želje vpiše, ostalo se pa ne spomni.
Odgovori
(17-02-2017, 12:22)bozosemrov Napisal: No ko sem tole prebral mi je postalo jasno, kako se počuti bolnik z rakom, ko mu dohtarji napovejo še največ tri mesece življenja. Zato pokajmo dokler še lahko, kajti tisti trenutek ko bo tole objavljeno v uradnem  listu je s športnim strelstvom v Sloveniji definitivno konec! Očitno ima naš forumski kolega Bobi, ki je hkrati tudi moj prijatelj in sosed neke vizionarske sposobnosti, saj je že pred nekaj časa prodal orožje in si raje kupil motor. :-D                   Lp božo

Bobi dobro sliši stvari (tudi tiste, ki jih nerad sliši :-S ).
No, nekaj kosov še imam, če to slučajno prebira tudi kak nebodigatreba, ki bi me rad prišel pogledat izven uradnih ur naše hiše. Pa doktrina moja hiša - moj grad se bo tudi uporabila... z mislijo na vse demokratične procese od srednjega veka naprej.

Ajd!
Don't hit at all if it is honorably possible to avoid hitting... but never hit soft!
(T. Roosevelt)
Odgovori
Ja nivo demokracije ja tak, da se vladnih sestankov ne snema več in vrjetno ne piše zapisnikov , to oponašajo tudi mali uradniki .

Do sedaj na sestankih na katerih smo bili je bil  zapisnik samo 'wishlist' , ki so si ga na koncu izpolnili po svojih željah ,enkrat smo prišli na sestanek in takoj zahtevali vpis v zapisnik določenih stravi, da ne bo kasneje kaj po domače a nakoncu razen tistega stavka ni bilo nič kot bi bilo treba.

Najbolj zabavno ko imajo zdaj v medijih vsi polna uste o nekih 'alternativnih dejstvih'  'lažeh' 'ruski propagandi' ,kot ,da je to na plano prinesel nek Donald a vsem ,ki imamo opravka z Evropsko in domačo birokracijo je jasno, da ima laž domovinsko pravico z ali brez Donalda že precej časa , spoh ni dileme potvarjat dejstva in lagat brez sramu oz brez bojazni ,da bodo kake sankcije.

Pa saj da ne bo kake dileme so to 'dobre' prakse ,ki so se prinesle iz poslovnega sveta  velikih sistemov brez odgovornosti vodstev ,bank , koncernov etc . (tud v VW ni nobenih zapisnikov vse samo neformalna ustna navodila Rofl )

Tako da Alojz1 vrjemi nič ni tako kot se zdi.
Odgovori
(21-02-2017, 11:02)JRC Napisal: Saj to sprašujem, če jih je kdo od tistih, ki je sodeloval na sestankih vprašal, zakaj dogovorjenega ni v teh dokumentih?
Morda pa gre za napako in so pomešali datoteke, pač problem copy/paste in "version control"? 
(Sem tudi sam že imel primer v javni upravi, ko so po usklajevanju poslali pred-pred-prejšnjo verzijo... k sreči vestno prebiram vse preden podpišem... odkar so mi pred 10+ leti nekaj podtaknili....)

No verjemi, da tukaj ni prišlo do pomote.
Odgovori
Saj ti verjamem... in kaj pravijo, zakaj niso dogovorov vnesli v dokumentacijo?
Odgovori
Ne vem več kdo je pameten, bolj kot berem manj mi je jasno to skrpucalo, a se mogoče komu sanja kaj je zdaj s tem, da imaš doma eno grapo, ki je tvoja, jo zavaruješ in sam streljaš, v tem predlogu je namreč v 50. členu to omenjeno nato pa se izgubi kot da tega ni več in je govora samo še o streliščih in o dejavnosti strelišča.
Odgovori
To je dobro, da nič ne piše. Kar ni prepovedano je dovoljeno.
Odgovori
(21-02-2017, 15:01)rok1404 Napisal: Ne vem več kdo je pameten, bolj kot berem manj mi je jasno to skrpucalo, a se mogoče komu sanja kaj je zdaj s tem, da imaš doma eno grapo, ki je tvoja, jo zavaruješ in sam streljaš, v tem predlogu je namreč v 50. členu to omenjeno nato pa se izgubi kot da tega ni več in je govora samo še o streliščih in o dejavnosti strelišča.
Če ta tvoja grapa v prostorskih načrtih ne bo opredeljena kot območje strelišča, potem tam streljal ne boš. Pika.
Odgovori
No vidite. Zaradi podobnih postov kot je gornji mislim, da ni pomoči. Sem že napisal, da je najslabša možnost, če bi zakone sami pisali. 
Zdaj dodajam: "še tolmačiti jih bodo morali drugi". Ker smo funkcionalno nepismeni.
Odgovori
14. člen
(priglasitev)
 
(1) V priglasitvi dejavnosti strelišča pri upravni enoti mora lovsko in drugo strelišče ali zemljišče, ki ga uporablja strelska organizacija, ki izvaja dejavnost strelišča nepridobitno, ali posameznik, ki strelišče ali zemljišče uporablja za lastne potrebe, oziroma državni organ, ki strelišče odda v najem za uporabo v civilne namene, navesti ime strelišča, lokacijo strelišča, vrsto strelišča (odprto ali pokrito), podatke o upravljavcu strelišča oziroma državnem organu, ki strelišče odda v najem za uporabo v civilne namene (firma/ime, matična številka ter sedež in naslov oziroma ime, priimek, EMŠO in prebivališče, če posameznik strelišče ali zemljišče uporablja za lastne potrebe), podatke o odgovorni osebi, ter zaposlenih posameznikov, ki neposredno rokujejo z orožjem, (ime, priimek, EMŠO, stalno prebivališče, številka orožne listine oziroma številka potrdila o izpolnjevanju osebnih pogojev odgovorne osebe in zaposlenih posameznikov, kontakt) ter priložiti elaborat, dokazilo, da strelišče izpolnjuje zahteve po predpisih o graditvi objektov (če je strelišče objekt) in zahteve, ki jih za območje strelišča določa prostorski akt, ter posebne pogoje, predpisane z zakonom, ki ureja orožje, in to uredbo ter druga dokazila, ki jih določajo drugi predpisi.

Odgovori
(21-02-2017, 16:35)alojz1 Napisal: No vidite. Zaradi podobnih postov kot je gornji mislim, da ni pomoči. Sem že napisal, da je najslabša možnost, če bi zakone sami pisali. 
Zdaj dodajam: "še tolmačiti jih bodo morali drugi". Ker smo funkcionalno nepismeni.
Če ne znaš brati zakonodaje, se raje ne oglašaj, ker izpadeš še večji diletant. Še enkrat: 

50. člen

Določbe tega zakona o streliščih ne veljajo za strelišča ali zemljišča, ki jih uporabljajo posamezniki za lastne potrebe, razen določb drugega in četrtega odstavka 51., drugega odstavka 52., 54., prvega in drugega odstavka 55. člena, 56. in 56.a člena tega zakona in določb predpisov, ki urejajo red in varnost na strelišču.

Zdaj pa vzami glavo ven iz riti in pojdi počasi po teh odstavkih, ki so navedeni v predlogu 50. člena. In ne zavajaj ljudi z lažnim upanjem, da jih bo orkanska burja obšla, ker jih ne bo (če ostane pri temu predlogu).
Odgovori
(21-02-2017, 19:21)Orien Napisal: Zdaj pa vzami glavo ven iz riti in pojdi počasi po teh odstavkih, ki so navedeni v predlogu 50. člena. In ne zavajaj ljudi z lažnim upanjem, da jih bo orkanska burja obšla, ker jih ne bo (če ostane pri temu predlogu).

Lej, brati te lahko naučim. Pameti ti pa ne morem kupit.
Jaz sem odgovoril nekomu, ki je mislil, da v svoji gmajni ne bo več mogel sprobati doma napolnjenih nabojev.
Za to ne rabi objektov (gradbena dovoljenja). Upoštevati pa mora varnost. Če bo streljal sam in ne še 15 kolegov to ni URADNO strelišče. 
So še nekatere omejitve (onesnaženja vodnih zajetij....) ampak nič drastičnega.
Sicer pa izgleda (in vse peljete v to smer) da konstruktivnih predlogov ne bo. In čez leto se oglasi pa da vidimo kdo je imel prav.
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)