Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 4.33 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Svetovno prvenstvo puška RWS 2017 Moskva
#41
Rezultatsko...odlično za Martina...prav dobro Tomaž, ostali dobro  Nod
Je že sama udeležba velik zalogaj ...čestitam vsem
Odgovori
#42
Čestitke vsem!

Poslano z mojega SM-T585 z uporabo Tapatalk
Odgovori
#43
Kje je reportaža admin???
Odgovori
#44
No, končno sem si uspel vzet nekaj časa za tole obnovo, dokler je še sveže. ;)

Torej, vrnili smo se s Prvega Svetovnega prvenstva IPSC s puško v Moskvi, kjer se je zbrala (skoraj) vsa smetana tovrstnega streljanja z vsega sveta. Skoraj zato, ker kot je znano, so imeli Francozi, Nemci, Avstrijci, pa morda še kdo težave s prenosom orožja v Rusijo, zaradi česar so nekateri enostavno odpovedali tekmovanje, nekateri pa so kljub vsemu odšli, ampak streljali z izposojenim orožjem. Nekateri od teh so imeli malo več sreče in so jim puške posodili sotekmovalci iz "bogatejših" držav, kar pomeni konkurenčno orožje. Tisti z manj sreče so dobili puške Kalašnikov, kolikor je meni znano so bile to manual action, torej repetirke, se pravi čisto druga kategorija. Organizatorju oz. sponzorju Kalašnikov je treba priznati lepo gesto, čeprav s tekmovalnega vidika tekmovalci niso mogli biti ravno zadovoljni.

Gremo po vrsti, po prihodu v Moskvo v soboto smo bili priča vsej gloriji ruske birokracije, najprej na letališču, potem še na strelišču pri prijavah. Samo na strelišču in v orožarni kjer smo prvi dan pustili orožje, smo izgubili okrog 5 ur z izpolnjevanjem neštetih dokumentov, popisovanja potnih listov, varnostnih pregledov, neverjetno.

Vse skupaj smo imeli začinjeno še z odlično lokacijo našega sicer dostojnega hotela, ki je postavljen v eno nadstropje stanovanjskega bloka v stilu Jesenic v 80. letih. Za vsak slučaj polna puška ob postelji. ;)

Naslednji dan je bil bolj sproščen, s kratkim ogledom osrednjega dela parka Patriot in precej veličastno otvoritvijo prvenstva. Seveda ni manjkalo lokalnih politikov, IPSC politikov, mimohoda vseh reprezentanc, nekaj protokolarnih enot ruske vojske in njihovih predstav, pozdrav iz mednarodne vesoljske postaje in predstave letalske ekipe šestih letal Mig 29, ki so precej dolgo letali nad nami. Kar impresivno. Poplaknemo z eno vodko in spat za naš prvi strelski dan.

Mimogrede si bolje ogledamo strelišče, ki je zares "state of the art" in kolikor je meni znano, nima para na svetu. Kot je znano Rusi nikoli niso bili šparovni z velikostjo mnogih stvari, vojaški objekti so eni od teh. Cel objekt je res ogromen, poleg tega tudi odlično in sodobno opremljen. Od parkirišča, kjer smo puščali avto, nas je avtobus vozil cca 25 minut do samega strelišča. Varnostnikov pa vsaj toliko kot tekmovalcev.

Končno streljanje... začnemo kar dobro, brez večjih napak. Nasploh smo prve dni precej dobro odpokali, z redkimi izpadi kakšnega od nas. Praktično samo Martin skoraj da ni delal napak. Žal nismo imeli preveč sreče s squadom pred nami, da bi si lahko ogledali nastop kakšnega od najboljših tekmovalcev, temveč so bili pred nami verjetno eni od slabših Norvežanov, od katerih si žal nismo mogli kaj dosti pomagati. Za nami pa sitne Slovake, ki so nam redno odžirali prostor na sedežih za trenutne tekmovalce.

Vmes so nas vsake toliko prišli pogledat najboljši Finci, ki so vsak dan začenjali s tistimi progami, kjer smo mi končali. Že sam pristop Fincev bi bil lahko zgled vsem ostalim. Zelo analitično, skiciranje prog, premikanja, smeri, vse detajle obdelajo do potankosti. Na koncu se vidi kdo in zakaj je na stopničkah. ;)

Proge na splošno so bile precej zanimive in tudi tiste na videz enostavne so imele kak hakeljc, ki je pokvaril običajen plan. Vse so bile postavljene mehansko zelo solidno in verjetno se ni nikjer zgodilo da bi morali med tekmovanjem kaj popravljati. Po tleh je bil precej sipek pesek, ki je po eni strani dokaj počasen za premikanje, po drugi strani pa se lahko kadarkoli vržeš na tla, brez skrbi za kakšne praske ali udarce.

Vmes smo imeli en dan prosto, kar smo izkoristili za obisk centra Moskve, Kremelj, Rdeči trg in okolico. Sam sem bil impresioniran, tako nad silnim bogastvom ki se tam skriva, kot nad urejenostjo in varnostjo. Verjetno je tam res vsak kotiček pod kakšno kamero ali daljnogledom ostrostrelcev, pač na takem mestu se nič ne prepušča naključjem. Zanimivo pa, da kljub tako turistično zanimivem delu sveta, izjemno malo ljudi govori kak tuj jezik, več ali manj so nas bolele roke, ali pa smo se pogovarjali kot gluhi med sabo.

No, po nekaj dneh se nam je (in tudi ostalim) začela rahlo poznati utrujenost in zaradi tega kakšna napaka več od običajne. Zase lahko rečem da sem povsem po nepotrebnem zastreljal par strelov na dolgih razdaljah (250m+), kateri mi običajno najbolje ležijo. Tudi ostali od naše ekipe so pridelali kakšno nepotrebno, kakršna se na treningu nikoli ne bi zgodila. Resnici na ljubo, nobena od ekip, niti najboljše niso imune na spodrsljaje, tudi Finci so jih imeli.

Prišel je zadnji dan streljanja, Martinu je kazalo zelo dobro (čeprav o tem nismo debatirali), v igri je bila celo medalja. Vsak od nas je naredil kak spodrsljaj in izgubil kakšno mesto. Kakorkoli, če potegnemo črto, mislim da se nismo tako slabo odrezali, da bi se morali pred kom skrivati. Seveda bi lahko bilo tudi boljše, ampak tako pač je, na tekmovanjih najvišjega nivoja odločajo najmanjše malenkosti, kakšni slučaji, pa tudi sreča. Mi smo imeli vsaj srečo z opremo, ki je vsem delala BP (mislim da je samo Robi imel en zastoj zaradi nabojnika) in vsaj na to ni bilo treba misliti.

V nedeljo smo se morali odpraviti proti domu pred shoot-offom (katerega bi moral Martin sicer streljati) zaradi letalskih kart, spet cel hudič s papirji na letališču in vrnitev v naše lepe konce.

Imamo sicer precej fotk, ki pa jih še nisem uspel presortirati in jih naložim v ponedeljek ko se vrnem domov. Večino fotk je naredil Gašper, ki nam je tudi sicer precej pomagal, tako pri zapletu s strelivom na Brniku, kot pri vsakdanjih opravkih na strelišču.

Naj se tukaj še enkrat iskreno zahvalim sponzorjem, ki so nam olajšali pot na prvenstvo in poskrbeli da smo izgledali kot ekipa:
- Optics trade
- Perunika
- 365 Plus
- Lab Commerce

Ter osebnemu sponzorju Proarmis.

Kot rečeno, fotke sledijo. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#45
Se opravičujem za zamudo, tule je še prispevek s fotkami: https://www.strelec.si/2017/svetovno-prv...17-moskva/
Fajn je bilo. ;)
administrator / Strelec.si
Odgovori
#46
(30-06-2017, 09:06)admin Napisal: Se opravičujem za zamudo, tule je še prispevek s fotkami: https://www.strelec.si/2017/svetovno-prv...17-moskva/
Fajn je bilo. ;)

Legende ste, vsaka čast in globok priklon..čestitke še enkrat.

LP
Bow
Odgovori
#47
Clap Clap Clap
Odgovori
#48
Bravo! Aja, komplicirali s papirji so tako zelo verjetno zaradi pušk, ko sem bil jaz tamkaj 'oborožen' s fotkičem, je šlo zelo hitro in gladko.

jezik pa...če ne znaš rusko, še najdalj prideš s kombinacijo slovenščine in dobre stare srbohrvaščine
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)