Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prva puška za natančno streljanje na 100-300m - odprti merki
#1
Pozdravljeni,
sem nov na forumu,prebiram pa ga že kar nekaj časa.Nekaj dni nazaj sem zasledil temo o natančnem streljanju na 100-300m,za katero pa se je izkazalo,da gre za streljanje z optičnimi namerilnimi napravami.
Mene pa zanima,kakšno puško naj kupim za streljanje z odprtimi merki?Naj povem,da sem že starejši (kmalu bo 50)in do sedaj nisem našel pravega časa za streljanje (razne,po večini prostovoljne obveznosti ), sedaj pa so se razmere spremenile,tako da čas bo,na voljo pa je tudi nekaj cvenka.
Kakšnih velikih strelskih izkušenj nimam,moram pa reči,da kar sem streljal,mi je šlo kar dobro od rok,pravzaprav sem ponavadi  streljal bolje kot lastnik orožja. :-D Torej nekaj talenta je,vendar brez vaje ni nič,tega se zavedam.
Nekaj različnih kosov orožja imam že v mislih,vendar bi rad prvo slišal vaše mnenje.
Pa še pojasnilo,zakaj odprti merki.Prepričan sem,da je za natančno zadevanje cilja najpomembnejši strelec,oziroma bi vsaj tako moralo biti,eno krepelo (kot pravite tu na forumu)ki je dovolj natančno daje strelcu za majhen denar dovolj velik izziv,evrčke bom raje dal za strelivo.
Opravljen imam tečaj za varno ravnanje z orožjem in sem prijavljen na zdravniški pregled,orožje bi kupil v začetku jeseni,tako ,da je še kar nekaj časa za pametno odločitev.

LP Srečo
Odgovori
#2
Zanimivo,tukaj sem pred pol leta spraševal ,kaj naj kupim,pa nobenega odgovora.V sesednji,povsem podobni temi imajo toliko za povedat,da omenjajo celo anuse.
Odgovori
#3
Švicarka K31 je naboljše za dan denar , seveda pa pri nas ker so pravilniki bolj po domače kupiš tudi kak gruning elmiger ali bleiker za 6000+ Eur in gor daš odprte merke.
Odgovori
#4
No no kot prvo dobrodošel med strelce
Odgovori
#5
Hvala za odgovor,sem pa nabavil K-31 in opremo za filat,jutri zjutraj napolnim prvo serijo streliva.Morda prilepim še kakšno fotko mojega reloading brloga.

LP Srečo
Odgovori
#6
No, veliko veselja s krepelom in kot vidimo, so debate lahko tudi prijazne in konstruktivne. :)
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#7
Kaj je pa tle konstruktivnega?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Odgovori
#8
Kristian, je treba brat :)  "prilepim še kakšno fotko mojega reloading brloga"
Odgovori
#9
Izpustil si pomemben "morda".
Odgovori
#10
"Morda " pomeni,da moram dobiti nekoga ,ki bo prilepil fotke. In ga tudi bom,prej ali slej.
Odgovori
#11
Neostik?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#12
evo Srečko vidiš kakšno srečo imaš, takoj si dobil željene informacije še sam anus se je priključil, tako da je tema skoraj enaka kakor tista.
Tukaj imaš še risajzer, pritisni na spodnji link dodaj slikico in jo pomanjšaj, šele po tem jo lahko prilepiš...
http://www.picresize.com/

Odgovori
#13
Hvala,Šimek.
Bom tole posredoval našim mulcem.Upam ,da bom danes vse pripravil,tako da bom  lahko izpolnil obljubo,je pa tak dan,da se mi res nikamor ne mudi.
Odgovori
#14
Photo 
(18-11-2017, 15:06)ssecnik Napisal: Hvala,Šimek.
Bom tole posredoval našim mulcem.Upam ,da bom danes vse pripravil,tako da bom  lahko izpolnil obljubo,je pa tak dan,da se mi res nikamor ne mudi.

No,pa sem končno le uspel tole obljubo izpolnit.Po nekaj borbe sem zaplenil kvadratni meter bajte za  moj brlog.Nekaj stvari še manjka,za prvo silo pa je.Miza se po končanem polnjenju pospravi in orodje zloži v predalnik pod mizo,na mizo pa se lahko privije stojalo za čiščenje puške.Sem pa mizo in vse ostale stvari naredil namensko za ta opravila in seveda vse prilagodil moji višini,teži in letom. :-D
Puška K-31 ima namontiran Furterjev merek z natančnostjo nastavitve 1/4 MOA,daljava 100-500m.Odlična zadeva za korekcijo pri spremembi polnjenja in krogel.
Prodajalec puške mi je zatrdil,da puška po mnenju njegovega puškarja nima izstreljenih 1000 strelov.Sam sem jo odnesel k puškarju na podaljšanje kopita,pa mi je tudi on dejal,da je puška praktično nova.

LP Srečo


Priponke Male slike
               
Odgovori
#15
Moja bivša lepotička. Jo že pogrešam :(
Odgovori
Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)