Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlomilcev ne pretepajte
#41
ja, prav mu je. nepoznavanje prava škodi...
Odgovori
#42
No ja,škodi tudi,če ne veš,da je lastnik nepremičnine doma. Mrgreen
Odgovori
#43
(04-07-2018, 19:25)Orien Napisal: Da ne bi komu slučajno prišlo še kaj hujšega na misel...

https://novice.si/page/celje-vlomilcev-ne-pretepajte/

Mislim, da vsi skupaj nažigate ne samo mimo tarče, ampak celo v napačno smer.

Za začetek vam bom povedal dve zgodbi (resnični seveda):

1. Enkrat sem prodal stranki kup opreme (t.j. 300+ tisoč €). V petek pred prvomajskimi prazniki sem jim robo dobavil, direktorica mi je še podpisala dobavnico. Po praznikih me kliče ženska, ter je rekla, da so jih okradli, vso robo odnesli. V bistvu so pokradli celo stolpnico. Porezali so kable (čeprav je baje noter bila ena firma, ki je imela "bančni" TUS alarm),  vključili motilce GSM/UMTS in baje odnesli vse.

Najprej  moram povedati, da so mi s stisnjenimi zobmi plačali vse - čeprav robe niti niso dobro razpakirali.
Nakar so imeli veliko upanje na policijo. Prišel je en manjši kup kerlcev, skupaj z neko ženskico (policajko) in ta ženskica jim je za začetek svetovala, da naj okrepijo lasten security, dajo še kamer, ter profesionalni alarm.
Rezime zgodbe je bil, sami se pobrigajte za svojo varnost, ker pač policija skrbi za nek biološki minimum.


2. V drugi zgodbi so na moji firmi vandali nekaj polomili. Ne nekaj drastičnega, ampak pač 1300 € je bilo škode. To smo imeli vse zavarovano, vendar pokličemo policijo, pač tak je na zavarovalni polici.

Prizibata se dva, pojasnil sem jima, kaj se je zgodilo. Ženska je celo imela en namen tisto zvito kovino preučiti, pa sem ji rekel, da cel sklop lahko s sabo vzame,pa ga študira, ko bo imela čas. Med vrticami sem jima povedal, da imamo vse zavarovano, ona dva lahko kar gresta.

Nakar je bil policaj vidno nejevoljen. No to je bil tudi čas, ko so oni štrajkali, pa v bistvu niti nisem pričakoval, da se bo kdo pojavil na vratih. Policaj je naredil 20 minutni monolog (ki sem ga moral poslušati, ker pač nisem vedel, da več ne talajo zapisnikov, kot so nekoč). Skratka, državljani bomo že še videli, kaj se to pravi varnost, ter bomo že še prišli nazaj (držat policijo za kiklo). Da majo oni svakojake primere, da Romuni kradejo ko srake in fizično ustrahujejo ljudi.

No ta kekec policajski vam pač "prodaja" svojo storitev varnosti. Ne se vi tega sami lotevati, tu smo mi, najjača institucija, mi jih bomo strokovno ispeglali in vklenili. Vi samo blagovolite nekaj mačlega davkov plačati (notega sicer ta kekec ni rekel).

To je to. Kekec policajski se vam pač prodaja. Zdaj če to kupite ali ne kupite, to je vaša stvar. Ne rabite glih se toliko sekirati. Pač policaj želi biti koristni element družbe, kar po moje je za pohvaliti.
Odgovori
#44
V bistvu je tko da gasilskih aparatov sploh ne rabmo ker mamo pro in prostovoljne gasilske brigade - pa ni tako vsak ima se svoj gasilni aparat.
No in tudi pri osebni zasciti bi morali biti enako ne glede na to da imamo policijo bi moralo biti dovoljenjo branjenje svoje lastnine ne glede s cim.
Odgovori
#45
No, tolk enostavno ni. Je vseeno razlika če pogasiš zažgano pečenko ali pa nekomu spustiš šus sredi čela.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#46
Če ti začne goreti, se od tebe pričakuje da boš ravnal samozaščitno in pogasil požar.
Če nekdo na vsak način hoče pridet notri, hkrati pa grozi kaj vse ti bodo naredili ko te dobijo in jih tudi strel v zrak ne ustrahuje, potem je tole konceptno čisto enako kot primer s požarom.
Odgovori
#47
Ja ja drži... kako je pa zakonsko pa tud vemo Hand
Odgovori
#48
Kot imetniki orožnih listin vsi zelo dobro veste, kaj je silobran. Če 'prekoračiš' silobran ali okvir državljanske aretacije, moraš to upravičiti (napadel me je, upiral se je...) in če ni lih drastično nesorazmerno in za ušesa privlečeno, bodo prej verjeli tebi kot kriminalcu.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#49
http://www.sodisce.si/znanje/sodna_praks...815254844/

To je tista famozna in KDO KOMU KOLIKO VERJAME do vrhovnega sodišča je vse skupaj moralo iti in ti tle kalimerovsko nabijaš nam neke pravljice kako so polcaji tvoji prljatli pa tožilec hoče sam dobr zate.... Wake the fuck up this aint Kansas no more toto.
Odgovori
#50
..okvir državljanske aretacije,,?
Odgovori
#51
(08-07-2018, 20:42)stafordcic Napisal: ..okvir državljanske aretacije,,?
Pomojem je imel v mislih zadržanje osebe do prihoda policije.
Odgovori
#52
[Image: images?q=tbn:ANd9GcTXX28-YOBROIuC_KHZ9cQ...cTaTfDoM9H]

:uzi:
Odgovori
#53
(07-07-2018, 20:29)Barbapapa Napisal: No, tolk enostavno ni. Je vseeno razlika če pogasiš zažgano pečenko ali pa nekomu spustiš šus sredi čela.

 Res je. Zaradi pečenke bi se sekiral.    Wall
Odgovori
#54
(09-07-2018, 14:32)auditor Napisal:
(07-07-2018, 20:29)Barbapapa Napisal: No, tolk enostavno ni. Je vseeno razlika če pogasiš zažgano pečenko ali pa nekomu spustiš šus sredi čela.

 Res je. Zaradi pečenke bi se sekiral.    Wall

Še en kavboj. Me prav zanima, kaj bi bilo v resnici, ko bi bil soočen s situacijo in posledicami.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#55
A se hecaš. Pečenka nudi ugodje, vlomilec pa pač ne. Za pečenko bi se sekiral, za vlomilca ne, bi se pa sekiral zase - če me slučajno dobijo Doh Je bilo pa mišljeno bolj kot humorni vložek - je čist enostavno razbrati.
Odgovori
#56
Ja, sem dojel tvojo poanto. Nisem pa čisto prepričan, če mi je duhovita. Med zadnjo vojno sem imel priložnost spoznati karakterje - mačoti, ki so bili še brez kalaša prvi na vasi in kao neke vodje šišenskih band, ki so se jih vsi malo bali. Do trenutka, ko se je zaslišalo pokanje (daleč) in je bilo rečeno, da bo morda spopad, ker pridejo čez Savo niški specialci. Tolko zelenih ksihtov nisem še videl. Tako, da mi ne nabijat kako je enostavno streljat v človeka ali biti v situaciji ko gre zares...in se potem soočiti tudi s posledicami svojih dejanj.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#57
Vidiš pri meni je malo drugače: name so streljali, so bili tudi mrtvi - ampak streljal nazaj nisem (al sem bil prezelen, ali mi morala in strah nista dala - NE VEM). In tisti, ki so pokali po nas so dobro vedeli po komu sekajo - danes pa se tolčejo po prsih in marsikaj predstavljajo na način, ki ne ustreza tedanjim dogodkom  ampak to je že čisto mimo in OT.

Tudi kasneje v življenju sem se temu, da sem bil v teoriji na podoben način ogrožen nekajkrat sam izpostavil (nikoli dejansko in k sreči ni prišlo do tega) - takrat pa sem mogoče že bil odločen, kaj bi če bi..

So pa to leta dilem, ki ti nikoli ne dajo jasnega odgovora na vprašanje o svoji reakciji v omenjeni situaciji.

In ja: pametovat po forumih je najlažje.  Kar se pa duhovitosti tiče: jbg.. vsak vidi kakor hoče videt.
Odgovori
#58
No, saj se štekamo, samo morebiti me je zmotil črni humor, ker so stvari resne in če kdo od nestrelcev bere te komentarje si misli, da smo lastniki orožja sami kavboji, ki narobe štekajo namen športnega orožja in najprej "streljajo, potem vprašajo". :)
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#59
He,he... nič kar se ob pivu ne da rešit. Drugače pa probaj takšno temo načet na kakšnem bolj "neoboroženem" forumu, pa boš videl herojev, da se Švarci in Bambo lahko skrijeta. Vsak od njih bi imel že najmanj dve vrsti britofa rezervirani za vlomilce.
Odgovori
#60
Itak da ne lastniki orožja smo sami mirni in vzorni državljani, ki se športno udejstvujejo in jim na kraj pameti ne pridejo skušnjave človeštva kaj šele, da bi športni rekvizit uporabili za zavarovanje lastnega življenja - raje 1000x crknemo kot da nam 1x poberejo kose kovine, ki delajo občasno bum....

Blagor ubogim na umu....
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)