Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carbon AR15 Handgaurd - Made in Trzin
#1
Pozdravljeni

Že kar nekaj časa nazaj sem dobil od strelskih kolegov karbonsko cev, ki je čakala na moj prosti čas, da se spremeni v AR15 handguard.
Matica in kontra-matica za handguard je domače izdelave. Dolžina za mojo puško je 13 palcev. Kar se tiče samega dizajna sem pač naredil zadevo kar se da praktično in je vsak ovalni utor v bistvu ležišče za M-LOK accessories, ob enem pa dobre odprtine za hlajenje cevi. Nalednji projekt je 8 kotna cev v mat in glossy izvedbi. Če bi koga zanimal tak handguard naj se mi javi na ZS. Pričakujem, da bodo narejeni v roku 3 tednov. Seveda se da prilagoditi dolžine, zaključek....

Evo naj fotke povejo svoje. 

                       

primer dodatkov:
   
Odgovori
#2
Update.....

Kot IPSC strelec, ki mu je disciplina s puško še bolj adrenalinska od pištole, in kjer je hitrost premika s tarče na tarčo pomemben faktor sem iskal lahek hand-guard za AR15 platformo. Nekaj stvari je na trgu ampak nisem bil zadovoljen z načinom kako je narejen ali pa z ceno. V tem postu ste že videli prvi prototip, ki je imel nekaj pomankljivosti. Prva stavr, ki mi ni bila všeč je matica za cev, ki mora biti iz aluminija, da znižamo težo. ker je upper-receiver iz aluminija in vemo, da aluminij na aluminij ni dobro vijačiti.  Kontra matica je bila jeklena ampak je cela matica se pravi aluminij + kontra matica tehtala skupaj cca 130 gramov, kar je dosti če hočeš dati težo na minimum. Druga pomankljivost je, da je hand-guard vpet točkovno z osmimi vijaki. to me zelo moti že na mojem aluminijastem hand-guardu, ki ga trenutno uporabljam, ker če imaš sprednji merek na hand-guardu in se ob malo nepazljivejšem ravnanju hitro premakne v točki vpetja je posledica, da puška ne nese več tja kamor bi morala. Vsi dobro vemo kako dobro deluje objemka na kolesu ki zateguje sedež. Zato sem se odločil na novo naredit vpetje na sistem objemke. Tukaj se je pojavil problem kako karbon vpeti na objemko, da ne bo spet točkovnega vpetja. Tukaj mi je pomagal kolega Kristian, ki mi je z njegovimi izkušnjami pomagal zalepit karbon na aluminij tako, da je vez močnejša od vijakov. Tako se sedaj uporabi originalna Mil-spec matica za cev (barrel-nut). Še ena zadeva, ki me je motila pri prototipu je, da ni bilo možno dobiti M-LOK dodatkov narejenih za okroglo cev. Tako, da sem dal izdelati posebno oktagonalno cev, da je površina kjer pride M-LOK odprtina ravna. 

Dolžian prototipa 13 col, teža 169 gramov.

Naj slike govorijo same zase:

[Image: DSC_0278-2-1024x680.jpg]

[Image: DSC_0271-2-1024x680.jpg]

[Image: DSC_0282-1-1024x680.jpg]

[Image: DSC_0300-3-1024x680.jpg]

[Image: DSC_0305-3-1024x680.jpg]

[Image: DSC_0294-3-1024x680.jpg]
Odgovori
#3
Clap
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)