Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nov avstrijski orožni zakon od 01.01.2019
#1

.pdf   181002_-Kunsttext-Anderung-des-Waffengesetzes-.pdf (Velikost: 409,1 KB / Prenosi: 329)
Odgovori
#2
Za slabo nemško govoreče kaki "pametni" izseki?
Odgovori
#3
Strelsko društvo - se priznava kot da se ukvarja z športnim strelstvom ,če ima preko 100 članov in je aktivno ter vsaj enkrat letno pošlje clane oz organizira tekmovanja ,ki zajemajo vsaj zveznih 5 dežel

Športni strelec je član društva po zgornjem opisu vadi vsaj ekrat mesečno in nastopa vsaj 3 letno na strelskih tekmovanjih ( to zadeva vse ne samo tist ki bi radi pokal A/B7)

Za pridobit listino za  novo Kategorijo A ex B4/B7 mora bit tako strelec kot društvo član priznane mednarodne zveze in se naj bi ukvrajal z priznano disciplino ,mednarodno? kaj in kdo je priznano?

Zanimivo je to da ko pri njih nekdo nabavi orožje v  je čas z vpis kar 6 tednov ne kot pri nas 8 dni po vnosu v državo.
Pa OL potreben samo za B , C kategorija je samo prijavljena (kot pri nas črni smodnik in močnejše zračke) a je potrebno imeti OL ali lovska lisitna -kot pri nabavi streliva pri nas.

Prepovedan posest ,uvoz in prodaja magazinov z kapaciteto preko 20 nabojev za pištole in preko 10 strelov za ostal polavtomatska orožja z centralnim vžigom.

Pri prehodu Avtrijskih mej lahko strelci tovorijo max 5 kom orožja in strelivo zanj.
Odgovori
#4
V Sloveniji bi takle zakon pomenil konec športnega streljanja. Najbrž se lahko na prste ene roke prešteje društva z več kot 100 člani. Očitno bi bila potem edina opcija združevanje društev.
Odgovori
#5
Ja magazine s kapaciteto nad 20 nabojev za polavtomatske pištole in kapaciteto nad 10 nabojev za polavtomatske puške so dali v Kategorijo A, ki jo smatrajo kot prepovedano kategorijo. Prav tako je prepovedano dolgocevno orožje, ki se s pomočjo preklopnega ali teleskopskega kopita lahko skrajša pod 60 cm.
Zgleda da so kar sledili tej briljantni evropski direktivi..    ..nič dobrega skratka za poštene državljane, ki jih veže ljubezen do strelstva in rekvizitov za svoj hobi.
Odgovori
#6
(08-10-2018, 15:49)topostrelec Napisal: V Sloveniji bi takle zakon pomenil konec športnega streljanja. Najbrž se lahko na prste ene roke prešteje društva z več kot 100 člani. Očitno bi bila potem edina opcija združevanje društev.

če potegnemo logično vzporednico glede na število prebivalcev avstrija/slovenija bi pri nas bilo 25 strelcev na klub.
kar pa se vsaj meni kot noob-u zdi povsem smiselna številka...
Odgovori
#7
(08-10-2018, 17:13)elo Napisal:
(08-10-2018, 15:49)topostrelec Napisal: V Sloveniji bi takle zakon pomenil konec športnega streljanja. Najbrž se lahko na prste ene roke prešteje društva z več kot 100 člani. Očitno bi bila potem edina opcija združevanje društev.

če potegnemo logično vzporednico glede na število prebivalcev avstrija/slovenija bi pri nas bilo 25 strelcev na klub.
kar pa se vsaj meni kot noob-u zdi  povsem smiselna številka...


EU parlament je v alkoholnem deliriju sprejel in sprejema direktive škodljive za državljane SLO. Naša EU posr… Tanja Fajon in skrajne leve stranke, kar tekmujejo med seboj, kako bi SLO državljanom še bolj škodili, zato je direktivo podprla in vse športne strelce oz. legalne posestnike označila za teroriste, kar je bilo po njenem mnenju nujno sprejetje tega zakona. Ker na žalost verjame v bolne ukrepe, da bodo teroristi od sedaj naprej hodili na zdravniške preglede in opravljali tečaje iz varnega rokovanja z orožjem.
Odgovori
#8
(08-10-2018, 15:54)goldi Napisal: Ja magazine s kapaciteto nad 20 nabojev za polavtomatske pištole in kapaciteto nad 10 nabojev za polavtomatske puške so dali v Kategorijo A, ki jo smatrajo kot prepovedano kategorijo. Prav tako je prepovedano dolgocevno orožje, ki se s pomočjo preklopnega ali teleskopskega kopita lahko skrajša pod 60 cm.
Zgleda da so kar sledili tej briljantni evropski direktivi..    ..nič dobrega skratka za poštene državljane, ki jih veže ljubezen do strelstva in rekvizitov za svoj hobi.

je to zapuščina prejšne vlade ali je to maslo svobodnjakov (kar bi bilo malce nehigienično in nelogično)?
Odgovori
#9
Glede magazinov in preklopnih kopit ,A kategorije, onesposobljanja orožja bodo vse vlade EU primorane vzakonit več ali manj enako pašto .Tu ni dost placa za manever. 

Ne fantazirajte o desnih in levih ker to res nima nobene veze , za to direktivo so glasovali eni in drugi in ne enih ne frugih tudi malo ne zanima.
Odgovori
#10
(08-10-2018, 20:12)Msslosar Napisal: EU parlament je v alkoholnem deliriju sprejel in sprejema direktive škodljive za državljane SLO. Naša EU posr… Tanja Fajon in skrajne leve stranke, kar tekmujejo med seboj, kako bi SLO državljanom še bolj škodili, zato je direktivo podprla in vse športne strelce oz. legalne posestnike označila za teroriste, kar je bilo po njenem mnenju nujno sprejetje tega zakona. Ker na žalost verjame v bolne ukrepe, da bodo teroristi od sedaj naprej hodili na zdravniške preglede in opravljali tečaje iz varnega rokovanja z orožjem.

ni to alkoholni delirij, to je če si pijan od oblasti!

sicer pa, konzumirajo tudi manj legalne droge... v kar zavidanja vrednih količinah.

sicer pa je terorizem zgolj izgovor, ki je pri roki in ki služi za metanje peska v oči.

želja po razorožitvi je po mojem videnju predvsem zato, ker bo ljudstvo nekoč spregledalo in bo reklo: dosti vas imamo!

jp, nevarnosti po odvzemu vseh ugodnosti oblasti se je treba izogniti in če to lahko narediš s pozicije oblasti, voila!!!
Odgovori
#11
Nisem še uspel prebrati zadeve (pa tudi šepam v Nemščini), ampak ali kaj govori o hrambi? Bivša punca je imela flinto kar pod posteljo, zato me zanima kako pri njih urejajo hrambo.
Odgovori
#12
(09-10-2018, 08:32)romunov Napisal: Nisem še uspel prebrati zadeve (pa tudi šepam v Nemščini), ampak ali kaj govori o hrambi? Bivša punca je imela flinto kar pod posteljo, zato me zanima kako pri njih urejajo hrambo.

Saj ves kako je s hrambo... da ne pride v roke nepooblasceni osebi... ce to pomeni pod posteljo je pac to to ;)

PS: Upam, da dobis kak bolj pameten odgovor.
Odgovori
#13
Kaj pa se zgodi z nabojniki, ki jih že imamo ki so večji npr 33 kapacitete pri glock nabojniku? Ali pa 30 in 60 kapacitetni nabojniki za 223/5.56? Ali je s tem tako kot z ostalimi zakoni, da za nazaj ne velja ali nam te nabojnike ukradejo (prepovedo uporabo) s takim zakonom in ce kdo mi bo pokril skodo v eurih, ker bom moral dat preč svojo osebno lastnino?
Odgovori
#14
Družba, ne bi raje počakali na zakon, ki bo, če bo stopil v veljavo pri nas?
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#15
357, a ti še vedno misliš, da bo SLO edina izmed EU držav, ki jo bo direktiva zaobšla?
Odgovori
#16
Hramba:
orožje in strelivo mora biti hranjeno varno.
Podrobnosti predpiše zvezni minister za notranje zadeve s podzakonskimi akti.


Stran 9, paragraf 17, (3) -tretji člen /odstavek:
Organ lahko osebi, ki je dopolnila 21 let, ZA IZVAJANJE STRELSKEGA ŠPORTA dodeli izjemo k prepovedi ( A = pištola: nad 20 nabojev, puška: nad 10 nabojev). Izjema se lahko v o. listini časovno omeji in /ali dodatno pogojuje (aktiven športnik?). Za takega imetnika OL  ne veljajo prepovedi za posest, nabavo, nošenje nabojnikov za 10+ oz. 20+ nabojev - oz zanje ne rabi posebnih odobritev.

Je pa ta izjema, če prav razumem, pogojena s tem, da strelec že ima orožno listino za B katergorijo.
Na novo pa ne vem, če bo možno uveljavljati izjemo.

PS: Je rekel Mujo: Mnogo je težak ovaj juristički njemački, da o austijancima ne prićam :)
Odgovori
#17
Kristian - jaz nič ne mislim, le vem, da se že zdaj avstrijski zakon razlikuje od našega...
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#18
(09-10-2018, 16:43)Gaber Napisal: Kaj pa se zgodi z nabojniki, ki jih že imamo ki so večji npr 33 kapacitete pri glock nabojniku? Ali pa 30 in 60 kapacitetni nabojniki za 223/5.56? Ali je s tem tako kot z ostalimi zakoni, da za nazaj ne velja ali nam te nabojnike ukradejo (prepovedo uporabo) s takim zakonom in ce kdo mi bo pokril skodo v eurih, ker bom moral dat preč svojo osebno lastnino?

Nič če jih ne misliš nosit v avstrijo drugače pa ko Fritzla dobijo gredo vse listine in krepela pa še kak obisk na sodišču ali dva je 'all inclusive'. Čisto lepo piše posedovanje magazina A kategorije prepovedano.

Zakoni odpravljajo pravice ki jih imajo do sedaj to pomeni  za nazaj .ne vem od kje ideja da je to kaj posebnega ogromno podobnih zadev je 'retroaktivnih'
Odgovori
#19
(09-10-2018, 18:08)Kristian Napisal: 357, a ti še vedno misliš, da bo SLO edina izmed EU držav, ki jo bo direktiva zaobšla?

glede na slovensko vladno nesposobnost, kregarijo in zavlačevanje je možno da sploh ne bomo sprejeli takšnega zakona kot se ga sedaj predvideva, ampak bo takrat že v evropi nov veter zapihal in ne bomo rabili spreminjat zakona Mrgreen
no, in ne bi se čudil da bi to našo nesposobnost eni razglašali da smo 'nadmudrili' EU... :))

(08-10-2018, 23:37)mr.T Napisal: Ne fantazirajte o desnih in levih ker to res nima nobene veze , za to direktivo so glasovali eni in drugi in ne enih ne frugih tudi malo ne zanima.

to ne pomeni da ni 'levih' in 'desnih', ampak da so sami 'levi'...
Odgovori
#20
Nima veze, s katero roko pišeš, z levo ali z desno....
Šteje le, kaj pišeš.



...pa sorry za OT :/
...You know, you come from nothing - you're going back to nothing. What have you lost? .... NOTHING! (Monty Python)

Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)