Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaj prinaša implementacija EU direktive v Slovensko zakonodajo za lastnike orožnih li
No ja sej EU mislm, da bo tko al tko v prihodnosti razpadla, ker v tako obliki ne bo preživela. Države so site posiljevanja Bruslja z uredbani in deriktivami.
Moons out, goons out!
Odgovori
Siti so drzavljani ne drzave eu je prevelik sod denarja v katerega se da luknjice delat ce ai na pravem polozaju zato se zelo zelo zelo dolgo ne bo eu nikamor sla... Referendum v uk je bil velika streznitev in sola za politiko kaj ne sme dopustiti...
Odgovori
česa so siti? Vseh nepovratnih sredstev za razvoj (podeželja, okolja, konkurenčnosti podjetij, itd.), ki jih dobivamo? Malo poglej okoli kaj vse ima na sebi tablo - projekt je sofinancirala Evropska Unija - od kanalizacijskih omrežij, vrtcev, cest & mostov, srednjih im majhnih podjetij do večine (vsaj malo podjetnih in sposobnih) vaških obrtnikov... v povprečju 1.5% BDP (oziroma 1.5% od 46 miljard kar znaša slabe 700 miljonov na leto).
Nekako se mi zdi da tole vprašanje še kar lepo pokrije tisti znani Monty Python skeč "What have the Romans ever done for us"

https://www.youtube.com/watch?v=uvPbj9NX0zc
Odgovori
(20-09-2019, 15:41)mr.T Napisal: V glavnem upam da ste že najeli odvetnika in da grete v tožbo
Če vam uspe bomo ploskal , vam častil pivo , če pa ne rata pa j*bi ga vsaka šola nekaj stane (odvetniška tarifa)

Bom videl kaj bom za škorpjona pogruntu, oziroma, kaj bodo pogruntal ...
če ga ne bom mogel več imeti, ga bom dal onesposobiti in si nabavil še 5 pištol ... in pol bo vse po zakonu

Dumb
Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak.
(Heine, Heinrich, 1797-1856)
Nisem lep - imam pa revmo
Odgovori
Drgač pa vzem enga Glocka pa Roni.
Moons out, goons out!
Odgovori
Da nebojo še Glocki po novi zakonodaji prepovedani ker jih Američani predelujejo v "FullAuto" :D
Odgovori
A to misliš Fun Switch, ko ga daš zadej? :D

Moons out, goons out!
Odgovori
Ja, za tiste, ki prodajajo municijo je fun.
Odgovori
A je že znano kakšni bodo po novem pogoji hrambe in posedovanja kategorije A6 in A7. Bo potreben alarm in vse ostalo kar je sedaj za zbiratelje kategorije A torej avtomatskega orožja ali bo kakšna razlika glede na dejstvo, da gre vendar za polavtomatske puške?
Odgovori
Zadeva je tako čudovito nejasno napisana, da je odprta prav vsaka interpretacija. Po najslabši možni: to je orožje kategorija A, za kategorijo A pa so že sedaj zelo jasni pogoji hrambe.
Odgovori
Predlog zakonodajalca predvideva vpis na zbirateljsko OL tako da ni dost dvoma glede hrambe.

Varovanje pa seveda kot za kategorijo A torej ločen prostor za hrambo orožja in alarm . Pričakuje se tudi standarde  ki jih od sedaj ni bilo(tako da trenutno ne bi kupoval starih Jugo omar ,čeprav so boljše od večine novih)

Na opcijo 10 strelnega nabojnika, ne bi preveč stavil ,je zakonsko neizvedljivo

B4 so trgovci pri nas precej raztegnili na čiste B7  


B4 je nekaj takega ne Ar15

[Image: CW7ZNO6A2QL4HTBV767YBKRW7Y.jpg]
Odgovori
V kolikor se bo šlo res v take skrajnosti kot kih navaja mr.T potem lahko rečem samo kapo dol vsem pogajalcem... V razmislek sosednja Avstrija že ima nov zakon o orožju resda ni še v celoti stopil v veljavo ampak tudi, ko bo nakup in posedovanje polavtomatske puške ni nobena težava omejeni bodo s 1.1.2020 samo nabojniki na 10 nabojev. Lahko pa avstrijci že sedaj po novi zakonodaji kupijo polavtomatske puške, ki jim po stari niso bile na voljo pa da ne govorom o možnosti nabave dušilcev za lovce itd. Ja in Avstrija je v EU tako kot mi..
Odgovori
Avtrijci imajo na monogih prodročjih boljšo zakonodajo a predvsem zakonodajalec nima takega interesa omejevanja kot pri nas.

So pa tud VB zaenkrat EU tam se pa tuhta kako zakrožit kuhinjske nože o polavtomatskih puškah lahko samo sanjajo.
Odgovori
ja daj naj kdo točno definira kaj je B7 in kaj B4...

B7. polavtomatsko strelno orožje za civilno uporabo, ki je podobno avtomatskemu strelnemu orožju. <-- kako pobodno, po izgledu? se pravi vsak kos za katerega obstaja vojaška full-auto verzija je takoj B7, tudi kle ni točno definirano kolk % more bit podobno.. kdo lahko oceni kolk je podobno full auto verziji. A more bit 100% podobno... kaj če je drugačne oblike

4. polavtomatsko dolgocevno strelno orožje z nabojnikom in ležiščem naboja za več kot tri naboje; <--- se prav orožje, ki je polavtomat in ne obstaja avtomatska različica po izgledu?

Torej vse orožje je B7, če zanj obstaja full-auto verzija, ki ga uporablja vojska/policija.

Kakorkoli... mr.T je najprej govoru, da bo zakon prenesel minimalne zahteve iz EU direktive.. Zdej pa kar navaja.. bo skos slabše glede tega zakona in zadnji osnutki so očitno skos bolj ostri.

P.S. mr.T ne vidmo slike, ki si jo pripel.

B7 bi v resnici moral bit predelano: avtomatsko orožje v polavtomatskega
B4 pa v osnovi polavtomatsko orožje, katerega ni možna predelava v avtomatskega
Moons out, goons out!
Odgovori
Problem je v tem, ker zakone sprejemajo ljudje, ki se opirajo na standarde podobne temule:
http://www.gunssavelife.com/wp-content/u..._glock.jpg
Odgovori
Tongue 
Vse kar nam je všeč je B7  še kosi,ki nimajo avtomatske izvedbe naprimer AR10 so podobni M16  , B4 bi mogoče lahko bil Dragunov pa jugo M76 pa še to je vrjetno B7 ,Dragunova je bilo vedno tako težko dobit ker je bil na nekih listah vojaškega orožja čeprav ni avtomatski kos.

Predelano avtomatsko orožje v polavtomat pa je dvakrat prepovedan po EU direktivi  Bow


B4 je bil vedno nek tak lovski polavtomat kot naprimer Browning Bar (ironija do max saj je Browning Bar puškomitraljez iz ww1 in ww2) ,pred let so naprimer Ar15 ali AK47 klone oblačl v razne zelo lovske garniture zato da so jih lahko spravi v B4

Nemci kjer jim je BKA dajal dovoljenja za vsak model posebej so še nedolgo nazaj rabili take garniture , bog ne daj kak pistol grip , večinoma tumbhole gripi .še rebec je pri nas ko je prodajal saige imel neke take zelo lovske ki so ime tudi sprožilec drugje postavljen kot AK 

[Image: 14514.png]

[Image: rsar_patrol480a.jpg]

Nič bat nič ti ne bodo vzeli kar tako,samo pogoje za posest navijajo potem pa jih izpolni.
Odgovori
Obup
Odgovori
(27-09-2019, 12:58)mr.T Napisal: Avtrijci imajo na monogih prodročjih boljšo zakonodajo a predvsem zakonodajalec nima takega interesa omejevanja kot pri nas.

So pa tud VB zaenkrat EU tam se pa tuhta kako zakrožit kuhinjske nože o polavtomatskih puškah lahko samo sanjajo.
Angleži so bili vedno nekaj posebnega v vseh pogledih..  ..po drugi strani pa ravno zaradi tako nedostopne legalne nabave orožja cveti črni trg in tudi ta novi EU zakon v bistvu spodbuja črni trg. A ni bolje da imajo državljani neke države prijavljene kose in s tem država nadzor nad orožjem in ljudmi? Kar se pa tiče zaokroževanja kuhinjskih nožev v Angliji a izvijače bodo tudi zaokrožli ozirama prepovedali glede na to da se z njimi prav tam zgodi veliko kriminalnih dejanj? Verjetno lahko vsak vidi, da gre za veliko neumnost...
Odgovori
Varnost niti nima pomena, bolj jim je važen občutek varnosti.
Odgovori
(27-09-2019, 22:51)mr.T Napisal: Nemci kjer jim je BKA dajal dovoljenja za vsak model posebej so še nedolgo nazaj rabili take garniture , bog ne daj kak pistol grip , večinoma tumbhole gripi .še rebec je pri nas ko je prodajal saige imel neke take zelo lovske ki so ime tudi sprožilec drugje postavljen kot AK 

Saj jih ima še, oziroma spet. Tokrat celo z lesenimi kopiti. V bistvu so Rusi Saige Sportster naredili tako, da zadostujejo normativom celo Kaliforniji. Ampak z nekaj vrtanja in nadomestnimi kosi se da prestaviti sprožilec (zaradi čudne originalne zasnove je baje potem bistveno boljši) in dodati pistol grip (kolikor opažam je to glavni bav bav). Američani te kose izven USA ne pošiljajo. Ne vem pa, kako je s prestavitvijo teh kosov pri nas. Sprožilce itak vsi športniki menjajo, spremeba ročaja pa tudi ne bi smela biti sporna?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)