Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sankcioniranje imitiranja izvajanja policijskih in vojaških nalog
#21
Bo treba pač zaemnjat oprave , take niče ne bo obtožil da glumi vojsko ali policijo

Politično korektne oprave za varde v prihodnje ,

opanke spremenijo vse

[Image: al-shabab.jpg]



V leder izvedbi še najbolj nacistična uniforma rata samo gaj simbol

[Image: Pride%202015%20small%20size%20L-3.jpg]
#22
Dejmo enkrat reči bobu bob.
Za migrante, ki so dali čez 1000 km in nekaj „pravih“ mej, kjer je preživetje loterija, je naše varovanje meje slaba šala.
Nekaj km ograje, s katero ne moreš zaščititi niti kur pred lisico, ni varovanje meje, ampak samo in edino za nekoga biznis in za drugega provizija.
Nekaj policistov in vojakov na sto km meje, ni varovanje meje, ampak blefiranje pred EU in laganje domačim ovcam.
Kriminalizacija domoljubov je darilo Miklavža migrantom in organizatorjem migracij ter njihovim izpostavam...
#23
Še bolje.......

Rešitev za več problemov naenkrat.......

1. Privabitev ilegalnih (potem pa hopsala imamo jih)
2. Imitacije orožja so skrite in ne "vznemirjajo"
3. Ni "uniforma", če pa se bo to smatralo kot bo veljala prepoved povsod (en velik plus)
4. Če predstavniki zakona legitimirajo se lahko izgovarjate na islofobijo al kako se že prav...
5. Use jur imadžinejšn....

[Image: main-qimg-b2bf8195fe489c38bab7c8beb6f33743-c]
#24
(22-11-2019, 18:04)mr.T Napisal: Bo treba pač zaemnjat oprave , take niče ne bo obtožil da glumi vojsko ali policijo

Politično korektne oprave za varde v prihodnje ,

opanke spremenijo vse

[Image: al-shabab.jpg]



V leder izvedbi še najbolj nacistična uniforma rata samo gaj simbol

[Image: Pride%202015%20small%20size%20L-3.jpg]

Ta tadruga me spominja na Village people - YMCA
Dumb
#25
Saj niste pri pravi. Namesto da bi se pogovarjali o strelstvu kot športu, se gremo tukaj politični krožek glede rdeče-belih, ksenofobij, paravojaških organizacij.... Tale forum se rapidno niža na nivo gostilniške debate (ko popiješ kakšno pivo preveč). Slabš kot otroc.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
#26
veliko časa smo se pogovarjali o strelstvu kot športu, vendar nas zadnje čase oblast po diktatu Evropske komisije obravnava ne kot športnike ali športne strelce temveč kot potencialne teroriste ter nam želi prepovedati uporabo določenih kosov orožja, ki so se do sedaj brez dvoma uporabljali za rekreativno streljanje (temu kar počne povprečni lastnik orožja ne moremo reši šport, ker s tem razvrednostimo vse tiste ki to dejansko delajo kot šport in trenirajo več ur vsak dan).
Zato se tudi strelska srenja ne more izogniti politični debati, saj bi brez nje že pred časom imeli prst v riti in streljali s fračami - dokler se nekomu spet ne bi zazdelo da je to vzpodbujanje nasilja in bi še to prepovedal...
#27
(22-11-2019, 15:40)Msslosar Napisal:
(22-11-2019, 14:55)stafordcic Napisal: Edino pravilno. Policaj je policaj, vojak je vojak, športni strelec pa je športni strelec. Preprosto kot ,,pasulj,,.
Ni glih tako. Včasih so se pri turških vpadih graščaki skrili v grad in čakali, da nevarnost mine. Kmete, ki so se uprli in samoorganizirali v boju proti turkom, graščak ni oviral prii samoobrambi.
Ni glih tako. So se skrili v grad ali pa se zbrali skupaj in udarili po Osmanu. Navadno so se sicer zbrali prepozno, pa ne, ker ne bi imeli mod, ampak zaradi sistema, ki je bil zamuden. Kmetje pa...včasih so jih zemljiški gospodje oborožili za boj proti Turkom (in jih celo vpoklicali), včasih pa so jim prepovedali in pobrali orožje. Zveni znano?
#28
(22-11-2019, 18:04)mr.T Napisal: V leder izvedbi še najbolj nacistična uniforma rata samo gej simbol

lgendarna ! Rofl
#29
potem so na strelskih tekmovanjih uradno prepovedane takšne uniforme??

[Image: 1456_f.jpg]
[Image: costume-sexy-bbbb10-553706olive.jpg][Image: costume-sexy-bbbb10-553706olive_2.jpg]
[Image: Sexy-Camo-Army-Girl-Sheer-Chemise-Bedroo...Most-0.jpg][Image: 818gBray1jL._UY445_.jpg]
#30
Tale je direktno za Barbića,da vidimo če se bo zgražal.
https://img.pornpics.com/2017-01-19/395761_09.jpg

Tale pa že prikazuje nasilje na usposabljanju v Vardi. Tako da občutljivim ne priporočam ogleda.
https://cdn.pornpics.com/pics1/2017-12-2..._02big.jpg
#31
(22-11-2019, 16:54)Orien Napisal: "Osnutek tako prepoveduje nošenje, razkazovanje ali uporabo onesposobljenega orožja ali različnih predmetov, ki ne spadajo v kategorijo orožja, če je s tem povzročeno vznemirjenje ali občutek ogroženosti. Dekorativno orožje, imitacije orožja, orožje, ki je namenjeno za alarm ali signaliziranje, onesposobljeno orožje ter druge predmete, ki so po videzu podobni orožju, pa bo prepovedano nositi, razkazovati ali uporabljati tako, da se vzbuja videz, da se izvajajo naloge uradnih ali vojaških oseb. Pri tem ni treba, da je s svojim ravnanjem povzročil vznemirjenje ali občutek ogroženosti, temveč zadostuje ugotovitev policista."

https://www.rtvslo.si/slovenija/ukrepi-p...ano/505649

Res, vedno lepše je v tej naši domovini.
Pa je odzvonilo mestnemu stražniku s helebardo...pa tako uradno je deloval.
#32
Ker sem član društva ( in trenutno predsednik), ki se ukvarja z slovensko vojaško zgodovino in ponazoritvijo zgodovinskih vojaških enot, v katerih so sodelovali naši predniki ( uniforma+ orožje), pozorno spremljam napovedano spremembo zakonodaje. V društvu smo si sami postavili določena pravila, da nebi koga po nepotrebnem vznemirjali. Najpomembnejša se mi zdita dva.
Uniformo in orožje se sme uporabljati samo na društvenih prireditvah in ne za privatne potrebe. (Sankcionirali smo člana, ki se je fotografiral v uniformi za božičnonovoletno razglednico za svoje poslovne partnerje)
Poleg tega smo se omejili, da bomo uporabljali uniforme in orožje samo do leta 1919. ( General Maister) Nikakor pa ne pozneje ( druga vojna), saj se nam zdi oblačenje v partizane, domobrance in nemce, preobčutljiva tema, ker marsikje ti dogodki še niso preboleni in predelani.

Glede imitacij je včasih težko, če ne nemogoče. Kako lahko namreč imitiraš lok, meč, buzdovan, ali sabljo.  Zanimivo mi je bilo, ko smo se pred par leti oboroženi z sabljami in uniformirani peljali (18 mož) z dunajsko podzemno železnico. Pričakoval sem, da bom vsak čas zagledal posebno enoto policije, ki nas obkoljuje, saj je bil to čas terorističnih napadov po Evropi. Pa je upokojeni policaj, ki je bil z nami dejal, da se policija ne boji tistega kar se vidi ampak tistega kar je skrito, pod obkeko v nahrbtnikih in pod kapuco.

Varda je otroški vrtec....
https://youtu.be/nw5tPxjxSzc

Ker je danes Maistrov dan pa še kultrurni natop našega pevski zbor v šoli:
https://youtu.be/_SrC73AlGYE
#33
@krpan: "...Nikakor pa ne pozneje ( druga vojna), saj se nam zdi oblačenje v partizane, domobrance in nemce, preobčutljiva tema, ker marsikje ti dogodki še niso preboleni in predelani."
---------
Seveda, ker pri nas vojne še ni konec.
Evropejci pa že desetletja umirajo od smeha: https://www.youtube.com/watch?v=6RxQ7AMFdjo
Pozor: video lahko koga vznemiri....
#34
(22-11-2019, 19:05)Kristian Napisal: veliko časa smo se pogovarjali o strelstvu kot športu, vendar nas zadnje čase oblast po diktatu Evropske komisije obravnava ne kot športnike ali športne strelce temveč kot potencialne teroriste ter nam želi prepovedati uporabo določenih kosov orožja, ki so se do sedaj brez dvoma uporabljali za rekreativno streljanje (temu kar počne povprečni lastnik orožja ne moremo reši šport, ker s tem razvrednostimo vse tiste ki to dejansko delajo kot šport in trenirajo več ur vsak dan).
Zato se tudi strelska srenja ne more izogniti politični debati, saj bi brez nje že pred časom imeli prst v riti in streljali s fračami - dokler se nekomu spet ne bi zazdelo da je to vzpodbujanje nasilja in bi še to prepovedal...
A ti to samega sebe opravičuješ in slepiš? Varde nimajo s športnim strelstvom nobene veze, čeprav bi jih nekateri radi prikazali kot borce za "vrednote" (kakršnekoli že). Slovenci smo enkrat že imeli državljansko vojno in prav zato je treba tako mahanje z orožjem strogo ločiti od športa. Nekaterim pa očitno to ne potegne.
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
#35
Državljansko? Spet neki novga
#36
Pa saj res moraš biti bozji otrok kot Forrest Gump, če samo pomisliš da je to OK. Pred kratkim je bil cel halo, ker so nam ZORO-2 - približno usklajen - v zadnjem trenutku zjebali z podtikanjem par vrstic, ki de facto ustavijo tvoje tako opevano športno streljanje (kao ne ogrožamo nikogar saj smo samo šporntni strelci ane). Sedaj, dober mesec kasneje pa jih trop možakov, ki v marogastih cunjah hodijo po gmajni tako zaskrbi, da na hitro skup zmečejo zakon, ki kar prosi po obravnavi na ustavne sodišču. A je to strumni vardist ali pa gobar s cajno za gobe, za oba se bo policist na mestu odločil ali se mu ZDI, da njihova obleka imitira nekaj in ogroža javnost.
S takimi in drugačnimi ukrepi se pod pretvezo "varnost" ( saj hočemo da je okolje varno, da ni orožja in da se ne bomo šli vaške straže) po hitrem postopku vpeljujejo skrpucala od zakona...
#37
In kaj zdej, če bom šel v hosto gobe nabirat v marogastih cotah?
#38
(22-11-2019, 23:16)Marks Napisal: potem so na strelskih tekmovanjih uradno prepovedane takšne uniforme??
Vse odvisno od tega, ali se "vzbuja videz, da se izvajajo naloge uradnih ali vojaških oseb." 

Kaj menite, vzbujajo deklice na slikah videz, da izvajajo takšne naloge? Mrgreen
#39
Kaj pa civilne obleke? Ogromno uradnih oseb izvaja uradne naloge v civilnih oblekah.
#40
(23-11-2019, 12:03)tastar Napisal:
(22-11-2019, 23:16)Marks Napisal: potem so na strelskih tekmovanjih uradno prepovedane takšne uniforme??
Vse odvisno od tega, ali se "vzbuja videz, da se izvajajo naloge uradnih ali vojaških oseb." 

Kaj menite, vzbujajo deklice na slikah videz, da izvajajo takšne naloge? Mrgreen

To so izdajalke Mata Hari, ki so hujše od prostovoljcev, ki javno in za svoj denar hočejo in pomagajo policiji, čeprav jih označujejo za rušilce ustavnog poredka in nevarnost za državljansko vojno.  Wall




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)