Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glock 45
#1
Ta-dam (in fanfare v ozadju): predstavljam sveže kupljenega Glocka 45!

[Image: img20200215103413.jpg]

Glock 45 MOS, serijsko že s cevjo z navojem. Za tiste, ki bolj poredko spremljate forum; odločitev za Glocka je padla V TEJ TEMI

Prvi vtis: koga briga, to je Glock! Glock Perfection!

No, po parih dneh vnema malo popusti. Je še vedno Glock. Samo mu še manjka do Perfection. Sicer ima večino tega, kar si želim od sodobne pištole; povečan lijak za vstavljanje nabojnikov, različne velikosti ročaja, zareze na sprednjem delu zaklepa. Še posebej te sprednje zareze so mi bistvene; repetiranje z zadnjim koncem zaklepa mi nikakor ne gre; tam je že tako vse nagneteno (merki, pika), pa še ročica sile je slabša. Definitivno sprednje zareze!

Trend gre v smeri rdečih pik, te so v preporodu, zato MOS različica. Si ne predstavljam več sodobne pištole brez možnosti montaže rdeče pike. Tu bi sicer pograjal te ploščice in priložene vijake; vijaki so predolgi, določene ploščice pa preozke. Več o tem pa v nadaljevanju.

Obojestransko zadrževalo zaklepa je dobrodošlo za levičarje, zame osebno pa prej minus. Zadrževalo na desni strani drgne ob trigger bar in posledično vpliva na tisto značilno hrapavost proženja.
Proženje; najboljše serijsko proženje do sedaj! Za Glocka. Porazno v primerjavi z ostalimi pištolami. Baje bo precej bolje po par tisoč strelih. Sam seveda nisem mogel počakati, temveč sem se takoj poigral z njim.
Gumb za izmet nabojnika je malenkost premajhen, premalo izstopajoč. To je povsem razumljivo za službeno orožje; tam je bolj kot hitra menjava, pomembno, da nabojnik ne pade ven sam od sebe. Za športno streljanje je smiselna nadgradnja kar z originalnim Glock podaljšanim gumbom; ta je na voljo že za par evrov.
Večji minus je mogoče pokrovček za zaščito navoja in cevi, ta se mi non-stop odvija. Ne morem ga zalepiti, saj ga je potrebno za razdiranje pištole vsakič odviti in odstraniti. Boljša rešitev bi bila fiksacija z nekim prečnim vijakom. In sedaj na začetku pištolo redno razstavljam. Razstavljanje je namreč izredno enostavno, praktično sta samo dva pina, ki držita skupaj celotno pištolo; ko ju odstraniš, je pištola v prafaktorjih. Super!
Mogoče še glede teže; Glock je izredno lahka pištola, idealna za vsakodnevno nošenje. Pomanjkanje teže pa se pozna pri streljanju; odsun je precej večji, pištola pa bolj nemirna. Glock to deloma rešuje z nizko postavljeno cevjo ter svojim značilnim kotom ročaja.

Zakaj Glock 45? Najprej glede oznake 45; pištola ni v kalibru 45ACP. Za vse, ki niste najbolj na tekočem s poimenovanjem Glockov; ti dobijo oznake (ime modela) po številki patenta, ki je bil vložen ob tej pištoli. In ta Glock 45, sicer v standardnem kalibru 9x19, ima nek patent, ki je 45 po vrsti. Od tod ime Glock 45. Zanj sem se odločil predvsem zaradi tega, ker sem cincal med Glockom 17 in 19. In sem kupil 45, ki ima ročaj od 17, zraven pa sem dokupil še ročaj od 19, ki brez modifikacij paše na zgornji del. Tako imam sedaj Glock 1945™ in poljubno menjam med Glockom 19 in 45 (17). Problem rešen :)

[Image: img20200215105546.jpg]

Po sedanji zakonodaji so namreč ti spodnji deli v prosti prodaji, po sprejetju nove zakonodaje pa to ne bo več tako. Spodnji del oziroma ogrodje (prevod iz »frame«) bo postal bistveni del orožja in s tem obvezen vpis v orožno listino. Ta moj rezervni ročaj z vso notranjostjo je namenjen predvsem za vse modelarske poskuse. Brušenje notranjosti, uničevanje ročaja s stiplanjem, pa še se bo kaj našlo.

Naj torej začnem kar s prvim modelarskim posegom.

Menjava merkov

To, da so merki plastični me ne moti in jih najbrž ne bi šel menjat, če ne bi imel v planu rdeče pike. Ko je optika enkrat montirana, se teh serijskih merkov več ne vidi, so prenizki in jih ohišje optike prekrije. Če želim ohraniti te analogne merke in obenem videti čez ohišje optike, je potrebno dokupiti višje merke - »suppressor-sights«. Meni so se še najbolj smiselni zdeli AmeriGlo; cenejši od Trijicona in ostalih zvenečih imen. Zadaj obvezno navaden črn, brez vseh oznak, da me ne moti, ko gledam optiko. Spredaj pa nočna pika. Kupil sem jih na Amazonu za 65 USD.
[Image: 71Dw4nCrk8L._AC_SL1500_.jpg]
Menjava je relativno preprosta; rabiš samo kladivo in dobre živce. Zadnjega zbiješ ven in v isti utor zabiješ novega. Tudi menjava sprednjega merka je zelo enostavna; ta je pritrjen z vijakom, ki ga odviješ z notranje strani zaklepišča.

[Image: img20200218105448.jpg]

V teoriji. V praksi je pa to en velik jeba, če nimaš pravega ključa. Z običajnimi gedorami ne prideš zraven, tako da sem ga na koncu uspel odviti šele s kleščami. Potem pa Loctite in zaviješ novega nazaj.

V praksi so ti taktikul merki bolj tako tako. Očitno sem zelo razvajen s tekmovalnimi fibrami; tisto sprednjo »piko« res lepo vidiš, ker cela žari. Tale sprednja pika je pa kar nekoliko anemična. Zadnji merek pri športnih pištolah je praviloma nastavljiv, pri teh navadnih merkih pa nimam prav veliko manevrskega prostora. Levo desno še lahko prilagodim zadnji merek, pa še to samo s kladivom, nastavitev po višini je pa bolj ali manj dejstvo. 

Na srečo so ti analogni merki v drugem planu, bistvena je rdeča pika (red-dot).

Montaža rdeče pike

V kompletu dobiš 4 ploščice, ki v teoriji pokrijejo vse potrebe po montaži različnih rdečih pik. Najprej se je potrebno odločiti za znamko rdeče pike. Sam imam na pištolah že dve rdeči piki, obe sta od Shielda (RMS in RMSc) ter z obema sem precej zadovoljen. Lepa, jasna slika, brez popačenja in obarvanosti. Eni od teh dveh pik pa se je na žalost že zmešalo; ne drži več centra, temveč se poljubno sprehaja po oknu/tarči. Trenutno je na garancijskem popravilu, čakam, da pride s servisa.

Glede na to, da je Glock robustno orodje, je edino smiselno, da nanj obesim bolj robustno rdečo piko. S tem odpadejo vse Shieldove pike, večina Vortexa, Noblexa in podobno. Najboljša se mi je zdela prihajajoča nova rdeča pika Holosun 508T-V2.
[Image: d39e6aa025619d35419968f542e0f5ed.jpg]
Gre za naslednico 508T (zato dodana oznaka V2), ki se je precej dobro odrezala na testih, tudi pri Sage Dynamics. Verjamem, da se bo ta V2 odrezala še bolje. Gumirano ohišje iz titana, možnost napajanja iz foto celic, lepa in čista 2 MOA pika vidna v vseh pogojih, opcijski 32 MOA krog, večji in izboljšani gumbi ter njihov Shake-awake. Tole je po moje najboljša pika naprodaj za taktično pištolo. Taktično v smislu vzdržljivosti, saj mora pika svetiti v vseh pogojih, tudi po raznih padcih in udarcih.

Na žalost sem sam podlegel Youtube marketingu in ameriškemu nacionalizmu. Za njih je samo ena pika pojem vzdržljivosti in robustnosti: Trijicon RMR. V Sloveniji se te pike sicer da dobiti, rok dobave je praviloma 2 meseca, plačilo po predračunu, cena dobrih 800€. Gulp… Glede na to, da je to najboljša in oh in sploh rdeča pika, sem si rekel go-for-it.

[Image: 61dzdh2zstL._AC_SL1500_.jpg]

Kako sem ga biksnil. Najprej glede montaž. Glock MOS pride v kompletu z RMR montažnim nastavkom. Glede na to, da je ta nastavek prav za RMR optiko, bi pričakoval, da optiko samo še pritrdiš na to ploščico in je montirana. Nope. Vijaki so predolgi, ne pašejo. Poleg tega je ta Glock MOS ploščica preozka in tesnila na spodnji strani RMR visijo z nje – ta super duper rdeča pika tako ne tesni, zaradi slabega stika pa tudi izpada baterija. Pazi, govorimo o MOS ploščici, ki je narejena samo in izključno za RMR optike. In ta nanj ne paše. Sem bil prav razočaran; hočeš montirati to drago piko, pa je ne moreš, ne glede na vse nastavke, ki so v paketu z MOS.

Edina rešitev je nakup dodatne tesnilne ploščice »RMR Mounting Kit - Fits Glock MOS Models« direktno od Trijicona za dodatnih 23,18€.

[Image: trijicon-mounting-plate.jpg]

Zgoraj na sliki se lepo vidi obe ploščici, potrebni za namestitev RMRja; spodnja, debelejša je MOS ploščica za RMR, ki je preozka, zato je potrebna še tista zelo tanka, ki je nameščena pod sam RMR.

Druga, še večja zamera, pa gre na račun kvalitete RMR. Prvi vtis je porazen. Ni mi jasno, zakaj ga Američani tako hvalijo. Lahko da je to najbolj robusta pika, vendar po kvaliteti slike je to precej podpovprečna pika. Tule za primerjavo Shield RMS in Trijicon RMR:

[Image: img20200208160542.jpg]

Komentar najbrž ni potreben. Pa z mojim RMR ni nič narobe, enako pokaže še od kolega RMR. In ja, oba sta originala in ne kitajska kopija. RMR ima namreč lepo sliko brez popačenja samo v popolnih pogojih, čim imaš pa optiko nekoliko zamaknjeno, je slika že popačena. Shield ima sliko brez vidnih popačenj, tudi v  neidealnih pogojih, se pravi pod različnimi koti.

Ko se RMRja enkrat navadiš, ta modro-zelenkast popačen ekran ni več tako moteč. Pač pa v ospredje stopi to ogromno ohišje, ki optično še pomanjša že tako majhen in temen ekran. S takšno optiko je precej verjetnosti, da prekriješ in spregledaš tarčo. RMR bi tako priporočal samo najzahtevnejšim uporabnikom, ki pri svojem profesionalnem delu potrebujejo najbolj trpežno optiko. Vsem ostalim (športnim) strelcem bi svetoval kakšno drugo optiko.

Proženje

Glock Gen5 naj bi imel najboljše proženje do sedaj. Spremenjen ima križ na koncu trigger bara, drugačna je vzmet na njem, spremenjena je varovalka igle, skratka ima svoje proženje, ki v veliki meri ni kompatibilno s prejšnjimi generacijami. Kljub temu je proženje (novega) Glocka še vedno precej slabo; gumijast efekt, ribanje po ribežu, po trdem proženju pištolo kar zamakne, daleč od kakšnega preciznega proženja. Pri povsem novi pištoli se precej pridobi s poliranjem ključnih delov; proženje postane precej bolj mehko in zvezno. Pri utečenem proženju pa to ne prinese več take prednosti.

Odločil sem se še za menjavo konektorja. Tole so trije konektorji, ki sem jih preizkusil; prvi je Ghost Edge 3.5lbs, drugi je Glock »minus« konektor, tretji pa originalen »nula« konektor, ki pride s pištolo. Edge ima to prednost, da je že spoliran in ima zarezo, ki naj bi odvajala morebitno nesnago (samočiščenje). Ima tudi najbolj raven kot; na sliki je sicer to vidno ravno obratno: ima najbolj strmo strehico. S tem obljubljajo 3.5 lbs oziroma 1,5kg proženje. Srednji konektor je Glock »minus« konektor, proženje s tem naj bi imelo 2 kg (4.4 lbs), zadnji s skoraj ravno strehico, pa je originalni »nula« konektor.

[Image: img20200218183717.jpg]

Vse tri sem dal v isto pištolo, pištola ima nekih 200 strelov, kar pomeni, da je praktično nova. Po par tisoč strelih bo proženje najbrž precej boljše. Tole so rezultati, merjeni na sredini sprožilca:

[Image: disco.jpg]

Razlika med merjenjem na sredini in koncem sprožilca je ogromna; če je bila sredina cca 4.5 lbs, je bil konec cca 2.5 lbs. Vse tri konektorje sem meril na isti točki (sredini), bolj kot absolutna vrednost je tako smiselna primerjava med njimi.

Razlika med Ghost in minus konektorjem je skoraj zanemarljiva (4.5 vs 4.75lbs), te razlike tudi na prstu nisem občutil. Proženje je praktično enako, razlike ni bilo čutiti ali videti niti pri resetu. Razlika je edino v ceni; Ghost je 30€, »minus« pa 9€, po mojem mnenju se ne splača dati 3x več. Serijski konektor potrjuje trditve, da je proženje v Gen5 precej boljše kot v prejšnjih generacijah (5.2 vs 6-7 lbs). Kot rečeno sem zbrusil še notranjost in s tem pohitril utekanje proženja. Me prav zanima kaj bo pokazala tehtnica po tisoč strelih.

Pa še slika trenutnega stanja.

[Image: img20200218161022.jpg]

Naslednjič pa kaj novega glede stiplanja, svetilke, toka, kompenzatorja...
Odgovori
#2
Še en odličen članek! @Krgolob je očitno zgrešil poklic... :D

Takih objav si želimo. Ostali, učite se. Clap
administrator / Strelec.si
Odgovori
#3
Ja, res je.
Pa še prav razvajat nas je pričel s temi članki.
Čestitke
*** Fight or Flight ***
Odgovori
#4
Odličen članek! :D Keep up the good work! :D Trijicon je le Trijicon :)

Še kakšna SureFire X300 svetilka spodaj :D

Glock 45 je ubistvu isti kot 19X samo v črni barvi in obcija MOS? se pravi zaklep od 19tke in ročaj od 17tke? :D
Moons out, goons out!
Odgovori
#5
(24-02-2020, 13:48)Krgolob Napisal: Menjava merkov

Menjava je relativno preprosta; rabiš samo kladivo in dobre živce. Zadnjega zbiješ ven in v isti utor zabiješ novega. Tudi menjava sprednjega merka je zelo enostavna; ta je pritrjen z vijakom, ki ga odviješ z notranje strani zaklepišča.

V teoriji. V praksi je pa to en velik jeba, če nimaš pravega ključa. Z običajnimi gedorami ne prideš zraven, tako da sem ga na koncu uspel odviti šele s kleščami. Potem pa Loctite in zaviješ novega nazaj.

Kristijan,
Mogoče pa pride prav tak pripomoček

   
*** Fight or Flight ***
Odgovori
#6
(24-02-2020, 14:47)Zlatgol Napisal:
(24-02-2020, 13:48)Krgolob Napisal: Menjava merkov

Kristijan,
Mogoče pa pride prav tak pripomoček

________________________________

Ne, ker je na koncu preširok
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
#7
Glock ima svoj namenski ključ za ta vijak...dobiš tudi druge isto namenske
pa tudi orodje za premikanje merka imajo samo je predrago, gre komot tako kot je Golob napisal
kladivo pa nek mehek nastavek.


Priponke Male slike
   
Odgovori
#8
Jaz mam tega za zadnje merke:

[Image: 41Xl%2B9CGQqL._AC_SX425_.jpg]

Za sprednje pa kar uporabljal od Glocka tool pa malo lock tight-a dam pa je.
Moons out, goons out!
Odgovori
#9
(24-02-2020, 14:42)deadbeef Napisal: Še kakšna SureFire X300 svetilka spodaj :D

Glock 45 je ubistvu isti kot 19X samo v črni barvi in obcija MOS? se pravi zaklep od 19tke in ročaj od 17tke? :D


X300 je prevelika :( izpade hecno, ker je zaklep kratek.

G45 se od 19x razlikuje po spodnji strani ročaja.. 19x ima spredaj lip in lanyard zanko., 45ka ga nima nabojniki od 19x pašejo v 45, obratno ne gre... 

Nobeni od njiju pa nima cutouta.. Pri meni je to prevladalo..
Odgovori
#10
Skratka, če strnemo tvoje misli, lahko recemo.. Zgresen nakup in eno veliko razocaranje:) no, vseeno pa le imas glocka..
Odgovori
#11
(24-02-2020, 20:23)rtx Napisal:
(24-02-2020, 14:42)deadbeef Napisal: Še kakšna SureFire X300 svetilka spodaj :D

Glock 45 je ubistvu isti kot 19X samo v črni barvi in obcija MOS? se pravi zaklep od 19tke in ročaj od 17tke? :D


X300 je prevelika :( izpade hecno, ker je zaklep kratek.

G45 se od 19x razlikuje po spodnji strani ročaja.. 19x ima spredaj lip in lanyard zanko., 45ka ga nima nabojniki od 19x pašejo v 45, obratno ne gre... 

Nobeni od njiju pa nima cutouta.. Pri meni je to prevladalo..
Imaš prav ja.... tist lip in lanyard... :)

potem pa mogoče kakšen Streamlight TL ?
Moons out, goons out!
Odgovori
#12
Streamlight TLR7 izpade super, Inforce APLc je menda tudi dober.

Jaz kolebam med tema dvema, cene so tamtam. Surefire je dve stopnici dražji..
Odgovori
#13
Se sreca, da vsakic ko me prime, da bi si kupil plastiko (glocka), nekdo po pravici pove kaksna jajca so to v resnici in me potem mine za naslednje 4 mesece :D
Odgovori
#14
Ma glej, so plastične pištole bolj za "gušt", vsi jih mamo, strelja pa z njimi ena tretina.
Odgovori
#15
(25-02-2020, 11:25)Boštjan Napisal: Ma glej, so plastične pištole bolj za "gušt", vsi jih mamo, strelja pa z njimi ena tretina.


.....se tudi jaz podpišem pod to :-)

Glock je pač nekakšen sinonim kot VW Golf, vsi vemo da ni presežek, pa vendar tudi ni slab. Uporabna vrednost v kolikor pa ga ne uporabljaš za službeno orodje je pa omejena.
Odgovori
#16
Sploh ni uporabna vrednost omejena samo na službeno orožje, čist komot je lahko popolnoma enakovreden vsem ostalim pištolam
tudi kot športni tekmovalni kos orožja. Nod

Poglej si posnetke Roberta Vogla, zlasti tistega ko z Glockom da lekcijo Grafelu v finalu.  Dumb 
 
PS. Trening pa manj delčke menjat po orožju in ni važno z čim tekmuješ.  Pray
Odgovori
#17
No, pa dajmo še eno lučko gor na tega Glocka. Katero pa? Pravo vprašanje bi bilo za kaj rabim lučko, za katere »priložnosti«? Ker le tako lahko izberem primerno lučko. Ampak, na to že vemo odgovor; ne rabim je.

Zdaj se lahko slepim, da jo rabim za EDC, prikrito nošnjo, rezervo zadaj v prtljažniku. Pa mi to niti na pamet ne pade. Kdo bo to kramo vlačil s seboj (pa pustimo ob strani zakonske omejitve).

Za »home defence«? Nak, nobene potrebe. Preden odklenem omare, sestavim skupaj vse kose in potem v kleti poiščem še ustrezno strelivo; nope, nobenega smisla. Pa še vmes se zna zgoditi, da bom poln adrenalina že prej koga okoli kepe. Če ne jaz, pa moja najdražja.

Za tekme; IPSC sicer prepoveduje montažo lučk, ni pa to edino tekmovanje. Nekatera tekmovanja dovoljujejo tudi bolj taktično orientirano opremo. Za tekme bi znal biti dober razlog. Svetilka naj bo težja, da omili odsun pištole, naj bo malo večja, da se jo bolje vidi in imeti mora zveneče ime. Samo kaj, ko me bo preplavila tekmovalna vnema in bom spet vzel tisto pištolo, ki mi bo prinesla največ uspeha. In bo lučka ostala doma.

Za lov? To bi znalo imeti smisel. Pravzaprav je to celo zelo dobra ideja. Slaba vidljivost, ranjena žival, ki jo iščeš nekje v grmovju, lahek Glock za pasom, na njem dovolj dobra luč za te slabše pogoje? Hm… Samo nisem lovec.

Če sem iskren sam do sebe, jo rabim samo zato, ker bo dobro zgledalo, ko bom Glocka vzel iz omare in šel z njim na strelišče. Tam bodo operaterji poznavalsko pokimali, preperji na skrivaj kopirali, državni varnostni organi pa polni zavisti pripomnili kakšno pikro v stilu posebne vojaške opreme v civilni sferi. Skratka imel jo bom za vsak slučaj; kaj pa, če jo bom kdaj res rabil.

V grobem bi lahko delil svetilke na večje in manjše. Večje segajo preko cevi, imajo več lumnov, kandel, večjo porabo in večje baterije. Kdo bi si mislil.

Nazivna svetilnost v lumnih je krasna iztočnica za prodajalce, drobni tisk pa razkrije, da s to močjo praviloma svetijo samo kakšno minuto, potem pa počasi padejo na okoli 500-600 lumnov. Tudi čas delovanja (1.5 ure in podobno) je potrebno jemati s kančkom soli; povečevalno steklo v drobnem tisku razjasni to dilemo; ta nazivni čas drži samo pri laboratorijskih standardih, pa še to pri najnižji svetilnosti (300 lumnov ali manj).

Tele tri so najbolj popularne med večjimi svetilkami; Surefire X300, Streamlight TLR-1 in Olight PL.

Če vprašaš YT je najboljše in joh in sploh Surefire X300 
[Image: x300ultra_dg_glock_ghosted.png]
1.000 lumnov, 113 gramov, 379€. Ultimativna svetilka, sami slavospevi. Podobno kot RMR. Nak, ne grem še enkrat na to foro. Upam, da ne. 

Streamlight TLR-1HL je zelo podobna, 800 lumnov (nove že 1.000), 120 gramov, 240€.

[Image: CpgqwzAWcAAjJ9S.jpg]

Ko to držiš v roki, prav čutiš kako iz nje veje duh profesionalizma. Zgleda kot nek kos iz nuklearke, take bolj ruske zasnove. Robustno, učinkovito, resno. Je med težjimi in jo čutiš, ko mahaš s pištolo.

Olight PL PRO, 1.500 lumnov (19.600 kandel), 92 gramov, 155€
[Image: gun%202-650x650.jpg]
Lepa, kvalitetna ter moderna izdelava. Po specifikacijah nimaš kaj razmišljat; največ lumnov, največ kandel, najmanj evrov.

Med manjše svetilke pa bi dal v ožji izbor samo dve. Če že manjša, potem taka, da pride poravnana s cevjo. To pomeni manj saj in nesnage na leči svetilke, teoretično tudi večjo zaščito pred udarci.

Streamlight TLR-7A. Pazi, na tale A na koncu, to je letošnji model, ki ima precej izboljšane komande. 500 lumnov, 70 gramov, okoli 200€, v Evropi jih še ni.
[Image: tlr-7a05.jpg?sfvrsn=2]
Na testu sem imel prejšnji model z vgrajenim laserjem. Robusten, velik, težak del železa. Si jo predstavljam za kakšnega razbacanega SEPovca, meni pa je mogoče preveč heavy-duty.

Inforce APLc (Glock), 200 lumnov, 54gramov, 130€.
[Image: APLc-5.jpg]
Pravo nasprotje TLR-7; plastično ohišje, lahka, zelo popularna v instagram krogih. Idealna zame? Sem bil prepričan, da je to to, pa sem potem pogledal test Sage Dynamics. Ups… Po moje je tale video ustavil prodajo teh svetilk. No, pa še na Glocku mi ne zgleda tako dobro, kot recimo na CZ P10C. Tudi 200 lumnov je v današnjem času precej malo.

Zanimiv koncept je še Olight PL-mini2, ki jo lahko poljubno voziš gor in dol po tirnici in jo montiraš tam, kjer to hočeš. Krasno paše na tega miniaturnega bikca, na Glocku pa se kar nekako izgubi.

[Image: img20200103143040.jpg]

Na koncu sem se odločil za večjo Olight PL. Najboljše specifikacije, izredna cena, preverjena kakovost. Doma imam namreč že 3 olajtke, pa še eno na morju v precej vlažnih razmerah, pa vse delajo brezhibno. Ker nisem vedel katero, sem se kar zapeljal do 365+, kjer smo z operaterji rekli eno na to temo. Upam, da ne bo zvenelo preveč pristransko, vendar; olajtke so kul, taktikul kul. 

Najprej navadna PL; ta je na klasičen pogon: 2x CR123A bateriji, 1200 lumnov, 99€. Razlike v lumnih v praksi ni opaziti. Zamenljive baterije imajo svoje goreče privržence; preperji te baterije precej lažje najdemo kot USB polnilec. Navadna PL ima tudi nekoliko daljši čas uporabe pri 600 lumnih (70min proti 45min za PRO), res pa je, da se PRO lahko omeji samo na 300 lumnov, kar precej podaljša dobo baterije.

Pri PRO verziji mi je všeč ta magnetni polnilec, saj ga je precej lažje zadeti kot običajno luknjo za kabel. Vgrajena polnilna baterija in večja svetilnost 1500lm za 50€ več (155€)? Hm.

Najdražji je BALDR PRO (1350lm, 179€), ki ima vgrajen še laser. Za pištolo se mi je tole BALDR zdel nekoliko prevelik, si ga pa z lahkoto predstavljam na puški.

Ko sem se odločil za PRO verzijo, me pa zmedejo še z barvnimi kombinacijami. Slike delajo krivico tej desert barvi; ta je prekrasna. Zgleda vsaj 100€ dražja od navadne črne, tako da bi vsem, ki razmišljajo o takšni svetilki, priporočal ogled v živo. Ni take dog-shit-brown barve, temveč je bolj bronza barve. Huda! Na žalost sem stisnil rep med noge in šel na bolj preverjeno izbiro; črna paše povsod. 

Se mi zdi, da na koncu kar v redu paše, je ravno prav velika (majhna) za tole 45tko.

[Image: img20200225151521.jpg]

Tako, sedaj pa nekam po tok za tale kompletek. Kakšen predlog?
Odgovori
#18
(25-02-2020, 16:36)Krgolob Napisal: Tako, sedaj pa nekam po tok za tale kompletek. Kakšen predlog?

Zdaj ti manjka pa samo še taktična brada.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#19
Se midva že nekaj časa nisva videla, kajne?
Odgovori
#20
(25-02-2020, 16:42)admin Napisal:
(25-02-2020, 16:36)Krgolob Napisal: Tako, sedaj pa nekam po tok za tale kompletek. Kakšen predlog?

Zdaj ti manjka pa samo še taktična brada.

Ko Robi odpre 5.11 Store, je za Krgolob že naročen "the-one-and-only" tactical duty kilt :)


Priponke Male slike
   
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)