Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izpit za ponovno polnjenje streliva
Ali je potrebno imeti orožni list za kaliber katerega bi rad ponovno polnil, ali je dovolj dovoljenje za posest?
Odgovori
(17-08-2020, 10:29)jackqb Napisal: Ali je potrebno imeti orožni list za kaliber katerega bi rad ponovno polnil, ali je dovolj dovoljenje za posest?

Pred začetkom izpita moraš pokazati OROŽNI LIST.
13 Kdor se dotakne smole, se osmoli, ...
Odgovori
Vpisan kaliber ni važen, samo da imaš OL.
Blesav zakon da moraš imeti OL ja, ampak pač tako je...
Odgovori
Lastno polnjenje streliva je dovoljeno za orožje, ki ga ima posameznik vpisan v orožni list. Polnjenje za orožje, ki je vpisano v dovoljenje za posest zakon ne dopušča. (Zoro, 35. Člen, 2. točka)
Odgovori
Saj je logično. Če lahko strelivo brez omejitev kupuješ samo z OL, potem lahko strelivo brez omejitev polni le imetnik OL, saj gre pri tem dejansko za kupovanje streliva po komponentah.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
Drži. Pri opravljanju izpita za ponovno polnjenje pa to še ni važno in ga lahko opravljaš samo da imaš OL.
Odgovori
Ali je potrebno imeti orožni list za kaliber….?

Ne potrebuješ OL za kaliber… Potrebuješ samo OL… Ni važno, ali je 9mm,308WIN,… LP
Odgovori
Nimaš prav. Poglej 35. člen ZORO. OL v poljubnem kalibru je pogoj za pristop k izpitu, a streliva (kalibra), ki ga nimaš v orožnem listu ne smeš polniti.
Odgovori
Saj nima smisla polniti kaliber, ki ga nimaš. Certifikat je za osebno rabo, za druge tako nesmeš polniti!
Odgovori
Zakon trenutno nikjer ne omejuje, da lahko polnis samo kaliber ki ga imas vpisanega v OL.
Zahteva za polnenje sta OL in Cert. Ce oboje imas potem izpolnjujes pogoje. Ce polnis za kaliber za katerega nimas orozja, potem si v prekrsku ker posredujes strelivo za katerega nimas orozja (in s tem podlage za posredovanje streliva).
Odgovori
Če imaš izpit za polnjenje pa filaš zraven še za tisto kar imaš vpisano v posestnem listu si v prekršku, razen če ne sprašuješ preveč po forumu in narediš na tiho pa tako lep končni izdelek, da vsakogar prepričaš, da je fabrška municija.

LP, L
Odgovori
(17-08-2020, 19:14)Lakyluk Napisal: Če imaš izpit za polnjenje pa filaš zraven še za tisto kar imaš vpisano v posestnem listu si v prekršku, razen če ne sprašuješ preveč po forumu in narediš na tiho pa tako lep končni izdelek, da vsakogar prepričaš, da je fabrška municija.

LP, L

Posestni list imajo društva, firme...posameznik ima Dovoljenje za posest orožja.

Zanimiva situacija nastane če imaš oboje se pravi OL in vpisano devetko in seveda certifikat pa tudi Dovoljenje za posest orožja s katerim 
lahko isto tekmuješ in pridobiš evropsko propustnico...kaj sedaj ne mi rečt, da boš iz ene pištole streljal polnjeno strelivo za drugo pa kupljeno strelivo.  Pray
Odgovori
Sploh ne bom več razpravljal, ker vidim, da nima smisla.

Svetujem vsem, katere zanimajo stvari, glede strelstva naj si pogledajo aktualne zakone… Če jih ne razumete(kot 90% uporabnikov) dajte odvetniku 50$, da vam pojasni.

Ales1a --- ???

PS: Ales1a --- Clapping emoji.
Odgovori
Zoro - 35. Člen:
...
2. Proizvodnja streliva pomeni njegovo izdelavo in ponovno polnjenje. Za proizvodnjo streliva se ne šteje polnjenje streliva za lastne potrebe posameznikov za orožje, za katero jim je izdan orožni list.
...

Po zakonu s kosom, ki ga imaš na dovoljenju za posest ne smeš streljati streliva, ki ga napolniš sam. Tako piše v zakonu. Butasto, a tako je.
Odgovori
--> Brate, v popolnosti se strinjam… Case closed… Lep pozdrav.
Odgovori
(17-08-2020, 20:54)bob78 Napisal: Zoro - 35. Člen:
...
2.    Proizvodnja streliva pomeni njegovo izdelavo in ponovno polnjenje. Za proizvodnjo streliva se ne šteje polnjenje streliva za lastne potrebe posameznikov za orožje, za katero jim je izdan orožni list.
...

Po zakonu s kosom, ki ga imaš na dovoljenju za posest ne smeš streljati streliva, ki ga napolniš sam. Tako piše v zakonu. Butasto, a tako je.

Ne ne piše tako Not  sem ti povedal da nastane sila zanimiva situacija Shifty
Odgovori
Tudi če imaš v orožnem listu samo upisano 22 lr je dovolj,da delaš izpit.Pa razumi to birokracijo če lahko.
Odgovori
Vedno znova je zanimivo brati nekatere razprave. Toliko bolj, v kolikor gre za razpravljavce, ki naj bi bili s tematiko nekoliko bolje seznanjeni.

Že lep čas poudarjam, da je obstoječa področna zakonodaja v marsikaterem elementu neustrezna in potrebna popravkov. Tako korenitih, kot tudi manjših. Pomanjkljivosti se raztezajo od tega, da ukrepi niso sorazmerni, so nedosledni, ne sledijo jasnim ciljem, so dikcije dvoumne, ipd, do tega, da so celo nekateri temeljni koncerti le te neustrezni. Žal so premnogi prepričani, da temu ni tako. So namreč mnenja, da bo vsaka sprememba prinesla zgolj nove zaostritve, zato je pač bolje stvari pustiti takšne, kot so. Prav tako je velika težava precejšnja segregiransot zainteresirane javnosti, ob tem pa nekateri pričakujejo, da bo specifična interesna skupina pač izvzeta. Posledica takšnega pristopa je, da smo v preteklosti vedno le capljali za vsiljenimi spremembami, ki nedvomno predstavljajo predvsem nove in nove erozije pravic prebivalcev. To se ne bo ustavilo, saj smo priče jasnemu trendu. Zaradi tega na tem področju potrebujemo docela novo paradigmo, dela v tej smeri pa potekajo že nekaj let in se intenzivirajo. Gre za obsežen in dolgoročen projekt, ki bo nedvomno potreboval podporo celotne zainteresirane skupnosti, oziroma čim večjega dela le te.

Osnovno vodilo pri oblikovanju kakršnekoli zakonodaje bi moralo biti čim manj regulacije, oziroma le tam, kjer je ta nujno potrebna, ne pa čim več, saj si nihče ne želi živeti v okolju, ki je hiper regulacijo, kot je to pogosto sedaj. Tako pri snovanju zakonodaje, kot tudi pri njeni implementaciji, se je treba primarno vprašati, kaj so legitimni cilji posamezne določbe. Mnoge težave namreč nastajajo zaradi tega, ker se je nekaj spletom okoliščin v zakonodajo zapisalo, ob tem pa ni jasno, kaj naj bi določena formulacija dejansko dosegla. To, da greni življenje uporabnikov, kot tudi tistim, ki skrbijo za izvajanje le te, pač ni legitimen cilj!

V primeru izdelave streliva. Določeni elementi posebne zakonske regulacije so sicer smiselni, sedanji sistem pa zadeve docela nepotrebno zapleta.
Odgovori
Bi reku da jih še bolj kot sistem sam zapletajo nerazumni uporabniki ki tukaj komplicirajo in niso sposobni kmečke pameti uporabit, ko je vendar jasno
da če imaš ol pa certifikat pa dovoljenje za posest, da boš pol z obemi pištolami streljal polnjeno strelivo. Pray

Verjamem pa da obstaja tudi kak osebek, ki bi kupu strelivo ampak ta je... ups se raje vzdržim
da ne bo zaživu vorning level pa zunanji samostojni sodelavec foruma prišel na svoj račun.  Dumb
Odgovori
(18-08-2020, 09:31)Luger Napisal: Tudi če imaš v orožnem listu samo upisano 22 lr je dovolj,da delaš izpit.Pa razumi to birokracijo če lahko.

in česa tukaj ne razumeš?
Pač narediš izpit in polniš .22LR. Ne vem kje je tukaj težava oz. kaj je težko razumeti?
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)