Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nesreča na strelišču
#1
Danes je to humor, mogoče mal črn, včeraj pa...

Včeraj sem bil na lokalnem strelišču da pogledam, kako bom danes postavil tarče za plinkanje z mk puško. Končal pa sem na Ljubljanski urgenci z luknjo v bradi, da gre prst skozi, poškodbo dlesni in prstanca desne roke. O bolečini, krvi in delu urgence bom napisal samo to, da sem vse hrabro prestal in da je prvi mladi zdravnik ob ogledu rane rekel fak in poklical šefa na drug oddelek, mladi zdravnik, ki me je nato šival je rekel, da mu šivanje ne gre najbolje od rok, njegova kolegica specializantka splošne kirurgije pa da naj šiva najprej dva v levo, enega v desno in nato spet v levo in ga pohvalila za dobro izvedbo. Kljub vsem zapletom pri obravnavi si urgenca zaenkrat zasluži dobro oceno. In tudi mladi zdravniki rabijo prakso.

In kako se je nesreča zgodila ? Se pripeljem na strelišče, stopim z kolesa, zgubim ravnotežje in padem na hrbet, kolo pade name, pri tem mi ročaj balance prebije brado. 

Nauka te zgodbe sta dva. Prvič: imej vedno gumijast čepek na koncu ročaja. Drugič: na strelišče se gre z orožjem in ne s kolesom.

Seveda današnje plinkanje odpade, sledi strelska pavza vsaj 10 dni.
#2
Na koncu pa bo to MNZ belezil kot nesreca na streliscu :)

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
#3
Sej streljaš prstom, ne z brado. :) Upam, da si rekel, da si padel na domačem parkirišču, da ne bojo še policaji s pildkom priletel.

Pa srečno okrevanje!
#4
Zaradi neprilagojenega sestopanja s kolesa dobiš kazen... samo v vednost
Ljubezen in sovraštvo, sovraštvo in ljubezen, vse sem preživel. Vendar ni tega ostalo v meni niti sled, ostal sem enak.
(Heine, Heinrich, 1797-1856)
Nisem lep - imam pa revmo
#5
(28-08-2020, 08:36)romunov Napisal: Sej streljaš prstom, ne z brado. :) Upam, da si rekel, da si padel na domačem parkirišču, da ne bojo še policaji s pildkom priletel.

Pa srečno okrevanje!

Hvala
uradno je poškodba na delu, padec na makadamu
#6
Mater, jaz se tut s peciklom vozim pokat.
Bom sel raje z busom od zdaj dalje.
#7
Na štartu tekem z gorskimi kolesi sledi diskvalifikacija,če niso v krmilu ali rogovih čepki. Krmilo je lahko zelo ostro.
#8
Kako ti gre pa kej rokovanje z orožjem ?
Zlo fajn bi blo vedet kdaj boš tam .. da mene ne bo.
Lead me, follow me, or get the hell out of my way. -- George S. Patton Jr.
#9
Z biciklom si se pripeljal na strelišče? Kje si imel pa puško? Na rami? A je to sploh dovoljeno, pa četudi je puška v futroli, a ni to vznemirjanje ljudi?
#10
Prvo, lahko je imel samo pištolo. Drugo in pomembnejše, zakaj neki bi bilo vznemirjanje če imaš podolgovato torbo (kitara, tripod, ribiška oprema, hokejske palice ... ) ne rami? In tudi če je vsem jasno da gre za puško, je to še vseeno legalno prenašanje. Tudi ta pojem 'vznemiranja' mora biti v razumnih okvirih.
Mislim dejte nehat take pisat prosim. Res se strelci sami sebe in en druzga rabimo na tak način j***t ja, k nas že drugi ne dost. Ugotavljanja o tem kako še bolj zakomplicirat hrabo, prenašanje, uporabo, kupovanje, evidence streliva in podobne nebuloze ki si jih nekateri uporabniki tukaj gor omislijo mi dajo resno mislit če, prvič, eni niso nikoli prebirali zakonoa in, drugič, če si eni res želite da nam zadeve še bolj zakomplicirajo? Najbol da vsi nesemo vse nazaj, pa ne bo noben vznemirjen pa konc debate. Fak.

Lp, B
365+

Mobile: +386 51 327 248
Email – info@365-plus.com
Web – www.365-plus.com
365 Plus d.o.o. 
#11
"Prvo, lahko je imel samo pištolo. Drugo in pomembnejše, zakaj neki bi bilo vznemirjanje če imaš podolgovato torbo (kitara, tripod, ribiška oprema, hokejske palice ... ) ne rami? In tudi če je vsem jasno da gre za puško, je to še vseeno legalno prenašanje. Tudi ta pojem 'vznemiranja' mora biti v razumnih okvirih.
Mislim dejte nehat take pisat prosim. Res se strelci sami sebe in en druzga rabimo na tak način j***t ja, k nas že drugi ne dost. Ugotavljanja o tem kako še bolj zakomplicirat hrabo, prenašanje, uporabo, kupovanje, evidence streliva in podobne nebuloze ki si jih nekateri uporabniki tukaj gor omislijo mi dajo resno mislit če, prvič, eni niso nikoli prebirali zakonoa in, drugič, če si eni res želite da nam zadeve še bolj zakomplicirajo? Najbol da vsi nesemo vse nazaj, pa ne bo noben vznemirjen pa konc debate. Fak."

Bravo 365!
Mislim, da bi si tole mnogi lahko vzeli k srcu in o tem dobro razmislili. Povedano drugače, ob takšnih prijateljih, sovražnikov ne potrebujemo!
#12
Vznemirjanje javnosti je t.i. »čigumi določba«. To pomeni, da jo je mogoče raztegniti kakorkoli komu pač paše. Nekoga ne vznemiri protitankovski raketni sistem preko rame, spet drugega lahko vznemiriti že kaka torbica na pasu. Vsaka zakonodaja bi morala biti spisana na način, ki kar se le da jasno opredeljuje cilje, ki jih želi doseči ter načine za to. Ker omenjena določba to ni, se v taki obliki nikoli ne bi smela znajti v zakonodaji!

Sicer sam razumem željo po tem, da se ne ustvarja okoliščin v katerih bi se ljudje počutil neposredno ogrožene. Skladno s tem se načeloma strinjam, da se po nepotrebnem ne draži ljudi tako, da se nosi ali prenaša potencialno nevarne predmete na posebej očiten in glede na okoliščine neobičajen način. Del človekove psihologije je, da neobičajne stvari pač pritegnejo našo pozornost. Primer, sledi poletne vročine bo vsakdo pogledal za človekom v zimski jakni. Na strelišču prav nihče ne pogleda za človekom zgolj zaradi tega, ker ima za pasom pištolo, v mestu pa bi to najverjetneje pritegnilo nekaj pozornosti.

Kakorkoli že, trenutno imamo zakonodajo, kakršno pač imamo. Vsekakor je vsako omejitev, še posebej v kolikor ta ni posebej smiselna, potrebno interpretira na kar čimbolj ozek način (oziroma vsaj v osnovi smiselnega - treba opredeliti legitimne interese javnosti). V primeru prenašanja, oziroma nošenja ognjenih strelnih sredstev to pomeni, da se noben del le tega v običajnih okoliščinah neposredno naj ne vidi. Kaj si glede na obliko embalaže, ali kako drugo značilnost lahko nekdo predstavlja, da imamo pri sebi, ne more in sme biti pomembno! V primeru težav so na mestu ustrezni pravni postopki.

V kakšne absurde lahko pripelje neustrezen pristop, si lahko vsakdo ogleda na primeru zakonodaje, ki ureja nošenje nožev (New York ali Velika Britanija).

Tudi sam se pridružujem stališču, da se marsikaj, celo zainteresirana javnost, obnaša na način, ki kar kliče po novih in novih omejitvah, kar vsekakor ni razumno, oziroma gre za nepotrebno samoomejevanje. To je nadvse škodljivo!
#13
No, sigurno nisem v nulo naštudiran o zorotu, pač le tiste osnove ki so bile potrebne da človek naredi izpit. Ampak se pa spomnim da je pisalo da je kakršnokoli nošenje ki v javnosti nakazuje da gre za orožje, spada med vznemirjanje ljudi. Iz tega razloga tudi tistih 11000 lastnikov varnostnega orožja pri nas, le-tega ne sme nosit open carry, ampak le prikrito.
Vem da se bo vsulo name, pa bom vseeno napisal in poudarjam da je to zgolj moje mnenje. Menim da imamo v Sloveniji zelo liberalne zakone kar se tiče orožja. Bolj kot večina ostalih držav. Ker praktično lahko vsak opravilno sposoben človek ki nima kriminalne kartoteke, pride do cele mini orožarne. Tako da jaz ne vidim nobenih posebnih omejitev o kakršnih govorite.
#14
(28-08-2020, 14:44)Jazzy Napisal: Kako ti gre pa kej rokovanje z orožjem ?
Zlo fajn bi blo vedet kdaj boš tam .. da mene ne bo.

??? kaj pa ima moja nesreča veze z varnim rokovanjem z orožjem ? Na strelišče sem šel brez orožja, pogledat teren.

(28-08-2020, 15:28)Mare1911 Napisal: Z biciklom si se pripeljal na strelišče? Kje si imel pa puško? Na rami? A je to sploh dovoljeno, pa četudi je puška v futroli, a ni to vznemirjanje ljudi?

 Na strelišče sem šel BREZ orožja, samo na ogled terena za današnje plinkanje. Pri vsej opremi, ki jo strelec potrebuje, si niti ne predstavljam, kako bi vse dal na kolo.
#15
(28-08-2020, 11:44)škopjenk Napisal: Na štartu tekem z gorskimi kolesi sledi diskvalifikacija,če niso v krmilu ali rogovih čepki. Krmilo je lahko zelo ostro.

Se mi je tisti čepek stalno majal in nisem bil pozoren, kdaj mi je odpadel. Sedaj se nikoli več ne vsedem na kolo, ki čepka nima.
#16
Bolje luknja v bradi kot v nogi. Ask me how I know...

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk
administrator / Strelec.si
#17
Kam je šla ta debata.
Kolegu strelcu se je dogodila nesreča in hvala bogu, da je z njim sedaj vse o.k.. Ali bo šel s kolesom na strrelišče ali kako drugače bo pa menda lahko sam odločal.
Če je strelno orožje ločeno od streliva in v posebni zato namenjeni torbi ali embalaži se lahko tudi prenaša na kolesu, mopedu itd.seveda prenos je potreben iz upravičenih razlogov.
Kaj pomeni prenos je pa zapisano v 8.členu Zoro-1, saj ni nič novega le 100x je treba pač vse ponavljat.
Bolj bo ljudstvo vznemirjeno, če boš šel na cesto z nožem za pasom kot pa s puško v torbi.
*** Fight or Flight ***
#18
@Mare1911
Se strinjam, naša področna zakonodaja bi bila lahko še slabša, nekatera okolja so to vsekakor dokazala. Na drugi strani ima tudi naša obstoječa zakonodaja vrsto omejitev in pravil, ki nimajo prav nobene realne dodane vrednosti s stališča legitimnih interesov javnosti. Sam nedvomno vztrajam v svoji že večkrat zapisani trditvi, da je v naši zakonodaji še veliko prostora za izboljšave.

Vsakdo nedvomno ima pravico imeti lastno mnenje o določenem vprašaju in tega tudi javno izraziti. Smiselno je, da se različni pogledi soočijo, vsekakor pa je koristno predvsem, v kolikor se to izvede na kar čim višjem strokovnem nivoju.
#19
Huh, ko grem na UE vpisat dolgocevni kos, ga vedno nesem v torbi kjer gor pise "smith&wesson". Ker se bojim, da bo to v prihodnje vznemirilo koga, bom napis prelepil gor pa napisal Fender, Bauer (hokejske palice), Marucci (baseball palice) ali pa kar Luis Vuitton  Dumb

Dzizs majo eni premal dela pa se ukvarjajo z bedarijami!
Saj sem sam tudi dokaj zelen samo sm predvsem srecen da lahko se nabavim zadeve in kadarkoli hodim pokat na strelisce...
#20
(28-08-2020, 17:17)micko Napisal: [quote="Jazzy" pid="181685" dateline="1598618661"]
Kako ti gre pa kej rokovanje z orožjem ?
Zlo fajn bi blo vedet kdaj boš tam .. da mene ne bo.

??? kaj pa ima moja nesreča veze z varnim rokovanjem z orožjem ? Na strelišče sem šel brez orožja, pogledat teren.


1. Najprej niti ne razumem po kaj si šel na strelišče brez orožja ? gledat teren .. kaj če je trava zelena ..
2. Če me nisi razumel naj ti razložim ... Zamisli se glede tvojega pripetljaja potem si pa zamisli še en pripetljaj z repetirano puško .. kakor opisuješ res ne želim bit v tvoji bližini z nabiti rorom ..

Lp ostani zdrav in vsi okoli tebe.
Lead me, follow me, or get the hell out of my way. -- George S. Patton Jr.




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)