Ocena teme:
  • 3 Glas(ov) - 1 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšen tip trezorja je primeren
#81
Smile
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#82
(26-08-2020, 14:47)Kristian Napisal: Ali pa zeno zamenjas...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

 Ne bo šlo Kristian, ima omenjeni samo dve varijanti.


Priponke Male slike
   
Odgovori
#83
Morda bi pomagal korekten pogovor z ženo v katerem bi se ji nekatere dejstva razložilo na njej razumljiv način in s tem nemara naslovilo njene obstoječe strahove.

  Clap Dumb
Odgovori
#84
(27-08-2020, 13:09)460XVR Napisal: Morda bi pomagal korekten pogovor z ženo v katerem bi se ji nekatere dejstva razložilo na njej razumljiv način in s tem nemara naslovilo njene obstoječe strahove.

  Clap Dumb
Pred leti sem imel pogovor v katerem smo omenili Leclerc. Čisto slučajno je omenjeno ime slišala tedanja kolegica, katera je le tega takoj povezala z glavnim bojnim tankom. Nedvomno bi velika večina, predvsem pa žensk, slednjega najverjetneje povezovala z nakupovalnim centrom, nikakor pa ne z oklepno tehniko.

Nismo vsi za vse, predvsem pa vsakdo med nami pri razumevanju stvari izhaja iz splošnega predznanja, ki ga ima. Zapis tako ni bil mišljen žaljivo do kogarkoli, temveč je bilo v njem zgolj izpostavljeno dejstvo, da nekateri te tematike ne poznajo, oziroma imajo nekatere docela nerealne predstave, ob tem pa je njihovo povezano znanje neustrezno, da bi si lahko pomagali z običajno razlago.

Vsaki razumni osebi je namreč z razlago, ki je njej prilagojena, mogoče določeno tematiko predstaviti na razumljiv način ter s tem nasloviti njene obstoječe strahove. Strah zgolj zaradi tega, ker ima nekdo doma spravljeno pištolo ali puško, ni racionalen, se pa tudi sam strinjam, da je način hrambe smiselno prilagoditi specifični mikro situaciji.
Odgovori
#85
Saj ne, da je žaljivo, nasprotno, tako bi se rešila marsikatera težava, če bi se še ego strinjal...
Odgovori
#86
(26-08-2020, 18:47)romank Napisal: Na strelišču Ljubljana je možno najeti sef za orožje.

Hvala, bom povprašal koliko stane, če se mi cenovno splača.
Odgovori
#87
https://www.sport-ljubljana.si/f/docs/Ce...2.2019.pdf
Odgovori
#88
(26-08-2020, 14:30)Mare1911 Napisal: Sedaj je zena pri meni znorela zaradi orozja, tako da imam samo 2 varianti. Ali da vse prodam, ali pa da nesem v hrambo na drustvo.

Pri meni doma sploh nihče ne ve, kaj vse imam, zato da se sploh ne morejo razburjati  Dumb 
Imam kar nekaj airsoft replik po hiši za vabo, tako da vsak misli, da prenašam airsoft repliko, ko v resnici prenašam pravo orožje.
Odgovori
#89
(29-08-2020, 19:08)francis Napisal:
(26-08-2020, 14:30)Mare1911 Napisal: Sedaj je zena pri meni znorela zaradi orozja, tako da imam samo 2 varianti. Ali da vse prodam, ali pa da nesem v hrambo na drustvo.

Pri meni doma sploh nihče ne ve, kaj vse imam, zato da se sploh ne morejo razburjati  Dumb 
Imam kar nekaj airsoft replik po hiši za vabo, tako da vsak misli, da prenašam airsoft repliko, ko v resnici prenašam pravo orožje.
Pametno:) Pri meni na žalost ni možnosti da skrijem vsebino sefa, en cajt sem jo sicer uspel farbat da gre le za replike ki so namenjene streljanju raket za novo leto, a dolgo te zgodbice niso zdržale. Tako da bo vse skupaj verjetno romalo na strelišče v hrambo. Če dobro pomislim res ni razloga da bi športno orožje hranil doma, saj ni namenjeno za varnost. Še vseeno bolje to kot pa da prodam vse kose zavoljo miru doma.
Odgovori
#90
   
Odgovori
#91
Glede na to, da se s tematiko ukvarjam raziskovalno, bi bil vsekakor izjemno zainteresiran za podrobnejše informacije o tem, kje gospe vidijo težavo, kakšno je njihovo predznanje o tematiki, ipd. Seveda ni nujno preko odprtega dela foruma. Za morebitno pripravljenost sodelovati se že v naprej zahvaljujem.

Razumeti pomisleke in poglede nasprotnikov tovrstmih sredstev je namreč izjemno pomembno!
Odgovori
#92
No, moja ima trenutno sedem kosov oz. dva več kot jaz. Od časov, ko sem jo učil streljati smo prišli v čase, ko s kratkocevnim orožjem strelja bolje kot jaz. In še vedno se veseli novih pridobitev. Tudi otroku smo privzgojili uporabo strelnega orožja kot rekvizita za določen namen, od športa in lova do varnosti.

No, prisotnost otroka je bil eden od razlogov za nabavo sefa za orožje. Otrok sicer dobi orožje v roke kadarkoli želi, vendar izključno pod nadzorom in pod pogojem, da samostojno in pravilno opravi varnostni pregled. Šele po tem lahko z orožjem vadi in ga vzdržuje.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#93
(29-08-2020, 19:27)Mare1911 Napisal: Če dobro pomislim res ni razloga da bi športno orožje hranil doma, saj ni namenjeno za varnost.

Recimo:

1. dry fire zvečer ko gredo otroci spat. Pri dinamičnih disciplinah precej pomaga, pa ne gre če imaš gever v trezorju na strelišču.
2. v soboto je trening na vojaškem strelišču. V nedeljo spucaš gever. Ker imaš trezor na strelišču, ki je zaprto čez vikend, ga daš v petek zvečr kar pod posteljo?
3. V soboto se spomneš,d a bi šel v nedeljo an trening. Isto vprašanje kot zgoraj...

Pa še bi lahko naštevali.
Odgovori
#94
Če nimaš orožja ( športni, lovski,..rekvizit ) doma, sploh ne veš, kakšno veselje/zadovoljstvo/odgovornost ti lahko nudi.
Moje mnenje in dolgoletna praksa.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#95
Sam osebno sem kupil sef za 5 kosov orožja(dolgocevnega) z sefom za strelivo takrat se mi je to zdelo smotrno, sedaj iščem večjega.
Odgovori
#96
Menim, da v kolikor svoje domače pravilno podučiš o orožju in v kolikor si sam oseba, ki ne kaže nekih namer povezanih z orožjem ne bi smelo nikogar motiti da imaš orožje varno shranjeno v trezorju. Je pa res da ima veliko ljudi čudne pomisleke v povezavi z orožjem (psihične težave) samo teh tudi prodaja orožja ne bo rešila...
Odgovori
#97
(30-08-2020, 06:26)357 Napisal: Če nimaš orožja ( športni, lovski,..rekvizit ) doma, sploh ne veš, kakšno veselje/zadovoljstvo/odgovornost ti lahko nudi.
Moje mnenje in dolgoletna praksa.

Točno to, če si strelec z "dušo" potem imaš do tega kosa še bolj spoštljiv odnos, imaš z orožjem tudi doma kaj počet v smislu kvalitetnega čiščenja orožja, modifikacij, tudi popravil...tisto kar je drugje v trezorju ni isto oz. mogoče za nekoga je a le kos železja. Zame že desetletje ni.

Kot pravi Kristijan " pa še bi lahko našteval "

LP
*** Fight or Flight ***
Odgovori
#98
Question 
Pištola ali puška je ravno toliko orožje, kot je to avto v garaži, sekira v drvarnici, ali nož v kuhinji. Gre za POTENCIALNO NEVARNA SREDSTVA! Vsa od naštetih je mogoče uporabiti, kot učinkovita sredstva v boju. V kakšni vlogi se neko sredstvo uporablja, je odvisno izključno od uporabnika. K sreči, se velika većina ognjenih strelnih sredstev nikoli ne uporablja v vlogi orožja in celo v tem primeru le izjemoma v družbeno problematičnih primerih.

Zaradi s tehničnimi lastnostmi povezanih specifik določenih sredstev so nekatere osebe neprimerne za posest/uporaba tistih potencialno bolj nevarnih in se tem poizkuša to sistemsko onemogočiti.

V kolikor so osebne vrednote nekoga neustrezne, svoji okolici predstavlja resno grožnjo. Zavedati se moramo, da mu je v okolju na voljo dovolj sredstev s katerimi lahko učinkovito uresniči svoje namere. Tako posebna zakonska regulacija nekaterih sredstev nikoli ni posebej učinkovita.

Kot sem že večkrat zapisal, neustrezno poimenovanje le poglablja nerazumevanje tematike s strani laične javnosti. Še nekoliko bolj me čudi, da imajo z razumevanjem marsikdaj težave tudi osebe, ki imajo o tematiki vseeno nekoliko bolj pogljobljeno vedenje.
Odgovori
#99
Tukaj ni nobene posebej zapletene psihologije lurium, enostavno ga ne mara in noče niti debatirat o temu, kot tudi 90% ostalih ljudi. Za njih je to orožje kot orožje in njim ne gre v glavo zakaj rabi nekdo to za šport. Taki pač so. In jim ni za zamerit. Ko jim boš začel pojasnjevat, bo prvo vprašanje zakaj rabiš ognjeno orožje za v tarčo streljat, zakaj ne lok ali zračno. Pa se pejt z njimi če moreš, meni se ne da. Raje pospravim zadeve in imam mir :)
Odgovori
Z oceno, da za tem ni zanimivega psihološkega profila in ne bi bilo vsakega takšnega primera smiselno podrobno analizirati (vzgoja, izobrazba, ipd.), se nikakor ne strinjam. Le tako lahko v bodoče tovrstne anomalije odpravimo.

Bistvo homo sapiensa (mislečega bitj) je v njegovi sposobnosti, da s pomočjo svojega intelekta usvarja racionalen lasten pogled na sebe in okolico. Nadalje, nekako od razsvetljenstva dalje smo na eni strani ugotovili, da je človek osrednji subjekt, na drugi pa se je uveljavil pomen znanstvenega pristopa k naslavljanju problemov.

Mnenje nekoga, ki tematike ne pozna, se o njej ni pripravljen podučiti, niti o tem analitično razpravljati, ne funkcionira v skladu z zgornjimi koncepti. Posledično njegovo mnenje nima, oziroma ne more imeti, posebne teže.

Za kaj nekdo nekaj potrebuje, je docela nepomembno vprašanje. Naša družba v nobenem segmentu tako ne deluje. V tem primeru je legitimen interes posameznika, oziroma javnosti, da ni on, ali okolica, deležna posebnih negativnih vplivov.

Primer, v hiši so majhni otroci ognjena strelna sredstva pa napolnjena ležijo vsevprek. Tveganje je tako nedvomno prisotno in pomislek bi bil na mestu. Mogočih rešitev bi bilo več, zadeve spraviti/zakleniti na način, da otroci ne morejo do le teh, ne nazadnje tudi odstranitev zaklepov ali udarnih igel bi predstavljala ustrezno varnostno rešitev. S tem bi se upravičen pomislek učinkovito naslovil. Zahteva po odtujitvi bi nedvomno predstavljala nesorazmeren ukrep in tako ta ni legitimna. Drugi primer. Oseba zlorablja psiho-aktivne substance in sebe velikokrat nima pod nadzorom. Zahteva po tem, da se mu onemogoči dostop do potencialno bolj nevarnih sredstev je nedvomno legitimna, žal pa to tveganja, ki ga takšna oseba predstavlja svoji okolici, le ta ukrep ne bo posebej učinkovito rešil.

Seveda ima vsakdo pravico biti takšen, kakršen je, oziroma želi biti, to nikakor ni sporno. Če torej nekdo nima želje posedovati, uporabljati tovrstnih sredstev, ali se s tematiko seznaniti, je to vsekakor njegova pravica. Nima pa nikakršne pravice svojih pogledov vsiljevati drugim, ali od njih zahtevati ukrepov, ki temeljijo na njegovih neracionalnih in nestrokovnih pogledih!

Sožitje dveh je vedno sestavljeno iz takšnih in drugačnih kompromisov in vsakdo sam najbolje ve, kakšna je dinamika določene skupnosti. Tako mojega razmišljanja nikakor ni razumeti, kot kritiko specifičnega primera, gre zgolj za splošno razmišljanje o tej tematiki.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)