Neuradno je slišati, da Predsedstvo SZPS ni dalo soglasja za tri tekme:
1. šibrenica Level 2
2. šibrenica Level 3
3. pištola/revolver Level 3.
Ima kdo kaj več informacij, kaj se sploh dogaja na zvezi, da preprečujejo izvedbo domačih in mednarodnih tekmovanj?
Ali člani zveze nimajo več nobene besede pri odločanju in je vse v rokah parih posameznikov???
Ja je veselica, kršitev z strani predsednika in njegovih pet lakajev, ki avtomatsko potrdijo preglasujejo kar pripravijo
popolna ignoranca vsega, izredne skupščine, kandidature za tekmo pokalnega prvenstva, dveh tekem level tri...
Skratka brezveze vse skupi, sploh se mi ne da pisat.
Tako je.
Predsedstvo SZPS je kršilo 17.člen Statuta SZPS, ker v 30 dneh niso sklicali izrednega zbora članov.
Zahtevo je podpisalo 18 klubov, članov zveze, kar je več kot ena petina članov zveze.
Kršen je bil tudi 22.člen Statuta, ki določa, da so seje predsedstva javne, saj niso dovolili, da bi na zadnji seji prisostvoval predstavnik kluba, ki bi organizirali dve L3 tekmi.
na ipsc.si spletni strani so objavlene tekme, katere so/bodo/niso/zakaj niso pa najbolje da vsak posebej vpraša na IPSC Slovenija, kontakti so prav tako na voljo na njihovi spletni strani
@dado55: je že nekaj tem na forumu na to temo
res upam da se ne bo odprla še ena tema v zvezi z IPSC odločitvami itd. in se spet zlivala kakšna brezvezna gnojnica po tej ali oni strani vpletenih, že tako je bilo dovolj negativne reklame za šport kot tak zaradi zadev, ki jih odrasle osebe ne znajo razrešit na normalen način brez jokanja na forumih, facebooku...
gre se mi samo za šport, da se razvija in je zastavljen tako kot se spodobi in ne kot vaška veselica prav tako ne poznam ne 'naših', 'vaših', 'njihovih'..., ne poznam ozadja sprejetih odločitev in čisto vseeno mi je kdo je v katerem odboru, če so že tam pa naj delajo v dobro športa ali pa prepustijo funkcije drugim sposobnim (in zainteresiranin)
Očitno si bolj slabo informiran, ali pa ti je preprosto vseeno.
Ne le, da so na januarski seji preklicali že dani soglasji za Level3, sedaj niso dali soglasja niti klubu, ki jih je želel organizirati namesto SK Orto.
Le kako je to lahko v korist strelskega športa v Sloveniji???
In kaj imamo tekmovalci od predsedstva, ki tekme prepoveduje, namesto, da bi jih omogočalo?
na ipsc.si spletni strani so objavlene tekme, katere so/bodo/niso/zakaj niso pa najbolje da vsak posebej vpraša na IPSC Slovenija, kontakti so prav tako na voljo na njihovi spletni strani
No o tem kaj na strani je pa pol ni to ni, da bi mogu spraševat vsak posebej. Predsedstvo bi moralo obrazložit kaj in zakaj ni.!In v zapisniku seje, bi moralo bit to zapisano kdo in zakaj je proti izvedbi. Pa mislim, da tega ne bomo dočakali.
Kontakti ja kontakti. Kaj ti rabi, če pa se noče noben oglasit , niti vrniti klic.
Predsedstvo ima štiri odstopljene člane že več kot mesec in pol pa je vse tiho. Nikjer uradno nič. Zakaj že?? Ali vseh 50 članov SZPS ni vrednih toliko, da se jih obvesti in se jim obrazloži situacijo??
SZPS, kot je predstavljena na: https://www.ipsc.si/szps/ je super zveza za vse ljubitelja športnega strelstva, ki jim je všeč dinamično streljanje, seveda če bi bilo vse OK.
Ampak....odkar sem ta šport spoznal od blizu, vedno se nekaj dogaja v smislu kdo bo koga. V mislih imam večne razprtije med predsedstvi (ki jih je bilo že mnogo zamenjanih) in »opozicijo«, pa razprtije med posamezniki itd., kršitve vsemogočih pravilnikov ali pa držanje se le teh kot pijanec plota po nepotrebnem….vse to je privedlo do stanja, ki ga imamo sedaj. V prejšnjih stavkih se skriva toliko navlake, da je joj. Ne bi o podrobnostih, vsak ve zase. In še...vedno sta za prepir potrebna dva, nihče se ne krega sam s sabo, vsaj večina ne no
V glavnem…Ne vem ali sem res toliko neumen ali preveč preprost, da ne razumem zakaj mora biti tako? Zakaj se izvoljeni odgovorni in vsi člani SZPS - ja prav člani posamezniki nikoli niso držali čisto preprosto samo tega kar nas združuje? Ideje IPSC strelstva: https://www.ipsc.si/ipsc/kaj-je-ipsc-strelstvo/
Ne, treba je obračunavat med sabo v škodo ostalih strelcev in celotne zveze!!
Zakaj hudiča se ne da enostavno samo biti zveza, njen član, tekmovalec in se veseliti srečanj z ostalimi na tekmah in treningih. Saj smo baje amaterska zveza, se pravi namenjeni zabavnemu preživljanju prostega časa ane
Tole sago spremljam tako kot veliko ostalih tukaj že kar nekaj časa. Ena komponenta debati manjka.
Če me je življenje česa naučilo je to, da ko te zanima zakaj se nekaj dogaja, moraš najprej dobit odgovore na komu in koliko.
Običajno se vse začne in konča pri denarju. Je tukaj kaj drugače?
(03-03-2022, 22:17)jernejm Napisal: Tole sago spremljam tako kot veliko ostalih tukaj že kar nekaj časa. Ena komponenta debati manjka.
Če me je življenje česa naučilo je to, da ko te zanima zakaj se nekaj dogaja, moraš najprej dobit odgovore na komu in koliko.
Običajno se vse začne in konča pri denarju. Je tukaj kaj drugače?
Pri amaterjih pa res jabolko spora ne bi smel biti denar kajne :). Je pa res, da če hočeš tekmovat, boš plačal štartnino kajne, nič ni zastonj žal.
No potem smo pa tam...višina štartnin kajne, nekateri organizatorji so pripravljeni naredit tekmo za pozitivno nulo, nekateri bi radi dobiček...zveza pa tudi pristavi svoj lonček...ampak to ni glavna žila te debate...
@jernejm: Spremenili so tarifni del finančnega pravilnika (leta 2020) in potrojili dajatve zvezi od štartnin. Klubi-organizatorji so postali molzne krave, tekmovalci pa tudi, ker so šle štartnine gor za 30%, varnostni izpiti IPSC za 20%, tekmovalna licenca za 30% itd.
Ker pa zveza ne dobi ničesar od L3 tekem (in tudi ne od L2 šibre), je bil očitno to predsedstvu le še dodatni motiv za prepoved.
In seveda tudi za zavrnitev prijav L3, ki jih je želel organizirati SK Arcus in SD Burja.
@Ivan 22lr: nekateri veliko vlagamo v strelišče. Strojno urejanje zemljišča, orodje, material za izdelavo prog, nabava bobberjev, popperjev,itd... vloženih na stotine ur dela. In vsa sredstva porabljamo racionalno, saj ne kupujemo prikolic z diamanti in pozlačenih odrov, in zvočnikom, kot je zadnjič nekdo komentiral neke druge "investicije" lanskega leta za 7000€.
@dani_79: Zveza 2.0 nima nobenega smisla, saj ne bi bila sprejeta v IPSC.
Dejansko je SZPS v privatni lasti parih posameznikov... kolikor jih je pač še ostalo in niso odstopili zaradi nemogočega sodelovanja in slabih odnosov v predsedstvu.
Dokler člani zveze ne bodo zahtevali od predsedstva, da poslujejo in delujejo skladno s Statutom in v dobrobit tekmovalcev, toliko časa ne bo sprememb na bolje.
Ni namreč dovolj tarnati v osebnih pogovorih, potrebno je aktivno delovanje v zvezi, kot to omogoča Statut in Pravilniki.
Prva priložnost za to bo na naslednjem rednem zboru, ki ga bo predsedstvo sklicalo.
Vprašanje je samo, ali se bodo strinjali s samovoljnim vodenjem in z vsemi dokazljivimi kršitvami Statuta ter razsipavanjem sredstev še naprej.
(03-03-2022, 14:14)bullseye Napisal: na ipsc.si spletni strani so objavlene tekme, katere so/bodo/niso/zakaj niso pa najbolje da vsak posebej vpraša na IPSC Slovenija, kontakti so prav tako na voljo na njihovi spletni strani
@dado55: je že nekaj tem na forumu na to temo
res upam da se ne bo odprla še ena tema v zvezi z IPSC odločitvami itd. in se spet zlivala kakšna brezvezna gnojnica po tej ali oni strani vpletenih, že tako je bilo dovolj negativne reklame za šport kot tak zaradi zadev, ki jih odrasle osebe ne znajo razrešit na normalen način brez jokanja na forumih, facebooku...
gre se mi samo za šport, da se razvija in je zastavljen tako kot se spodobi in ne kot vaška veselica prav tako ne poznam ne 'naših', 'vaših', 'njihovih'..., ne poznam ozadja sprejetih odločitev in čisto vseeno mi je kdo je v katerem odboru, če so že tam pa naj delajo v dobro športa ali pa prepustijo funkcije drugim sposobnim (in zainteresiranin)
"res upam da se ne bo odprla še ena tema v zvezi z IPSC odločitvami itd"
No vidiš prav zaradi takega pogleda, trenutnemu vodstvu zveze uspeva zadevo peljat tako da ni ničemur podobno...
Preklic soglasij za tekme level tri je kaplja čez rob, vsaj zame in verjamem še za mnoge ki imamo ta šport radi in se veselimo tekmovanj.
Moralo bi se odpret sto tem, da bi bili člani društev o vsem obveščeni informirani, tako pa info do članov niti ne pridejo.
Kaj misliš da teh pet Zormanovih lakajev ki imajo glasovalno večino in vse vnaprej pripravljeno sploh koga obvesti o tekočih zadevah, zapisnik seje predsedstva ni nikakršen, pride ko pride do strelcev po večini ne, kar neki.
Pa naj se zliva gnojnica če se upravičeno, mene je BERMINATOR ki se je namensko prijavu na strelca in napisal svoj edini pluvaški prispevek tudi obdelal ampak dosegu ravno nasproten učinek kot si je zamislil, tako da najlepša hvala za reklamo.
In ni treba dost, da veš da je to prišlo iz predsednikove ekipe.
Dani...ne moreš ustanovit zvezo 2 se pa lahko zamenja vodečo ekipo, ko bodo društva strelci informirani o stanju in spoznali kaj in kako in verjemi do tega bo tudi prišlo prej ali slej, kot že neštetokrat, smo imeli predsednikov odkar sem zraven da jih je težko preštet...do takrat pa ekipa društva ORTO organizira odlične tekme v svoje tarče, ki z zvezo nimajo nič [razen odvzem soglasja za izvedbo level 3 in prepovedjo izvedbe pokalne tekme šibrenica z strani slednjih] so polne strelcev, kar je dobička se pa vlaga v strelišče ki postaja čudovito in se razvija v pravi strelski dinamični center, seveda zveza ne kasira okoli 2,5 jurja evrov od organizirane pokalne pištoljske tekme in je bolečina huda, to pa za sabo potegne nerazumljive odločitve, da imajo tekme lahko le določena ubogljiva društva
Ni samo szps članica olimpiskega komiteja to je tudi aszs za tiste ki ne veste in v zvezi z temi povezanimi potrdili za pridobitev OL.
Prav tako imajo odlične tekme, ki jih za razliko szps ne manjka, tako da tist ki rad strelja tekmuje bo že znal poiskat se odločit udeležit.
Ker sem na dinamični sceni relativno nov, me zanima naslednje: a zveza za ti 2,5 kili evrov tudi kaj nudi, ali tekmi zgolj posodi ime? Za kaj se ta denar potem porabi?
Sem aktiven član v ASZS, tekem res ne manjka, IDPA mi je ljubši kot IPSC vendar sem mnenja da se probleme ne rešuje na forumu ali drugih omrežjih temveč se morajo rešiti z udeležbo vseh udeleženih za isto mizo.
Problem z spletnimi debatami na forumu je da nimajo učinka in prikaže samo razkol v panogi kar bodo z veseljem uporabili tudi tisti ki bodo želeli omejiti (ali celo prepovedati) strelstvo kot športno panogo. Potem pa najebe*o vsi.
(04-03-2022, 16:44)bullseye Napisal: Sem aktiven član v ASZS, tekem res ne manjka, IDPA mi je ljubši kot IPSC vendar sem mnenja da se probleme ne rešuje na forumu ali drugih omrežjih temveč se morajo rešiti z udeležbo vseh udeleženih za isto mizo.
Problem z spletnimi debatami na forumu je da nimajo učinka in prikaže samo razkol v panogi kar bodo z veseljem uporabili tudi tisti ki bodo želeli omejiti (ali celo prepovedati) strelstvo kot športno panogo. Potem pa najebe*o vsi.
Jaz razumem to kot dejanje iz nuje, ker ozka ekipa ljudi omejuje informacije tako da je vprašanje kakšne in do koga od strelcev in zainteresiranih informacije sploh pridejo. Pravilna rešitev bi bila v zaprtem z jasnimi pravili moderiranem forumu (prepoved brisanja in popravljanja, čiščenje z preusmeritvijo v drugo temo) znotraj IPSC, kjer bi se lahko prijavil samo z polnim imenom in IPSC številko. Prej omenjena skupina, bo to seveda preprečevala z sto in enim razlogom. Demokracija ni samo možnost odločanja in glasovanja ampak tudi pravica do nepristranske in vsestranske informiranosti. Žalostno je koliko škode in razdora povzroči lakomnost po denarju.
(04-03-2022, 16:44)bullseye Napisal: Sem aktiven član v ASZS, tekem res ne manjka, IDPA mi je ljubši kot IPSC vendar sem mnenja da se probleme ne rešuje na forumu ali drugih omrežjih temveč se morajo rešiti z udeležbo vseh udeleženih za isto mizo.
Jaz razumem to kot dejanje iz nuje, ker ozka ekipa ljudi omejuje informacije tako da je vprašanje kakšne in do koga od strelcev in zainteresiranih informacije sploh pridejo. Pravilna rešitev bi bila v zaprtem z jasnimi pravili moderiranem forumu (prepoved brisanja in popravljanja, čiščenje z preusmeritvijo v drugo temo) znotraj IPSC, kjer bi se lahko prijavil samo z polnim imenom in IPSC številko. Prej omenjena skupina, bo to seveda preprečevala z sto in enim razlogom. Demokracija ni samo možnost odločanja in glasovanja ampak tudi pravica do nepristranske in vsestranske informiranosti. Žalostno je koliko škode in razdora povzroči lakomnost po denarju.
Prosil bi sodelujoče v tej temi, naj posredujejo konketne številke. Koliko dobijo od štartnin, koliko morajo plačati zvezi, kakšne stroške imajo organizatorji, kaj pri organizaciji prevzame zveza. Samo dejstva prosim. In naj napišejo samo organizatorji, ki dejansko imajo izkušnje in ne nabijači.
(04-03-2022, 18:44)Primoz Napisal: Prosil bi sodelujoče v tej temi, naj posredujejo konketne številke. Koliko dobijo od štartnin, koliko morajo plačati zvezi, kakšne stroške imajo organizatorji, kaj pri organizaciji prevzame zveza. Samo dejstva prosim. In naj napišejo samo organizatorji, ki dejansko imajo izkušnje in ne nabijači.
Evoga slo provokaror N0.1 je končno zalaufal...ker ta nabijač leti name samo toliko, si polnoleten pa si izračunaj štartnina bo sedaj v Tržiču 42€ x tekmovalci pa prijava ekip po novem 20€, pa plačljive malice , edino na tekmah SZPS... mimogrede Krško je lani plačalo zvezi za pokalno ki so jo oni nardili 2300€...letos jo zgleda ne bodo, zakaj neki že...kaj so naredili predstavniki zveze in kaj so tja pripeljali z kupljenim denarjem od starega predsedstva, mah raje nebi no itak vse veš.
Dvomim da boš od letošnjih organizatorjev kaj izvedel, so zavezani molčečnosti.
Bo Bine upam podal bolj izčrpen odgovor glede starih in novih SZPS cenikov in evrskih številk.
PS. No da ne bom krivičen tudi zimska liga v Tržiču je imela malico v normalni štartnini... in organizator se je res potrudil pri progah.
Članom SZPS je predsedstvo 10.3. 2021 poslalo med drugim tudi primerjalno kalkulacijo stroškov, ki jo dodajam v priponki, skupaj s pripadajočim dopisom:
Kalkulacija, primerjava sistema po starem in sistema veljavnega za sezono 2021, jasno pokaže, da bo ob vseh ostalih razbremenitvah organizatorja, organizatorju ostalo več finančnega učinka in to ne glede na to, da se je dvignil tudi prispevek organizatorja, saj je zveza prevzela veliko obveznosti in stroškov, ki so bili prej obveznosti in stroški organizatorja. Pri tem bo, v odvisnosti od števila tekmovalcev, zveza v najboljšem primeru zgolj pokrila svoje izdatke (!), kar je tudi razvidno iz kalkulacije, in ne ustvarjala dobiček. Organizatorji bodo lažje organizirali tekmovanje in bodo bolj finančno stimulirani za organizacijo tekmovanj pokalnega in državnega prvenstva SZPS 2021, kar je bil eden od osnovnih ciljev pri snovanju sprememb in prav je tako, saj morajo organizatorji biti nagrajeni za svoje delo, če želimo strelci imeti IPSC tekmovanja.
KRISTIAN mogoče bi še besedo dve o tem glede na to da predsedstvo ni sklicalo izredne skupščine, katere zahteva je bila podana s strani društev... zakaj pol po preteku meseca tega ni storil nadzorni odbor v najkrajšem možnem času kot je predpisano.