Ocena teme:
  • 2 Glas(ov) - 2.5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ODPRODAJA PRESEŽNEGA OROŽJA
#21
Dražba je dobila epilog. Za dobrih 1.7 milijona evrov je podjetje Limex iz Österreicha odštelo za 23.000 kosov. Ni znano, ali so kupnino odštelih v enoevrskih kovancih ali ne.

http://www.delo.si/novice/slovenija/polo...limex.html


Citat:Za 23.050 kosov večinoma jugoslovanskega, sovjetskega, nemškega in italijanskega porekla je Alexander Logar iz Limexa odštel nekaj čez 1,7 milijona evrov. 
...
Željko Kralj, generalni direktor direktorata za logistiko, je prepričan, da Limex orožja ne prodaja na žarišča. »Slovenska in avstrijska zakonodaja sta usklajeni«. Okrog 27.000 kosov orožja, ki ga ministrstvo danes ni prodalo, bodo po isti izklicni ceni poskusili prodati na naslednji dražbi. »Seveda imamo nekaj manevrskega prostora, da cene znižamo, vendar menim, da ne bo treba,« je povedal Kralj in dodal, da sta se na današnjo dražbo prijavili še dve tuji podjetji, a se za nakup ni odločilo nobeno.
Odgovori
#22
Ja, vceraj se nas je dosti "jokalo" ko so rekli, da ga bodo predelali v deko
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#23
Kaj deko , To je samo zlobni trik predno odide v Ukrajino  :flak:   Wall

Citat:Napisal bbbbbb2011 - 15-02-2015, 23:05
Saj sem vse zelo natančno prebral. V bistvu se razlikujemo samo v tem, kam bo to orožje šlo, kjer se meni zdi, da se bo uporabljalo, medtem ko nekateri mislite, da bo viselo kot deko na steni ali v sefu kot zbirateljsko.
Odgovori
#24
Mah daj no, MP40 in podobna stara jajca bodo kupovali, če pa dobiš AK47 po par deset evrov na kos... Da o M53, ki je stal več kot pri Rebcu v trgovini itak...
Mogoče pa bodo z MGV172 naredili preobrat na fronti. (bo nasprotna stran crklna od smeha).
lp Melly
Odgovori
#25
To povej bbbbbb2011 pa tudi tistim, ki mislijo da je šlo za rop družinske srebrnine  ,vsi vidijo tistih par redkejših full avto kosov pozabljajo pa, da je v lotu par tisoč čisto ničvrednih(pri nekupu na veliko se na vzhodu proajajo za ceno železa) TT ,Makarov, M48 etc .Tudi če bi vojska prodajala majhne lote po par kosov orožja ne bi iztržili dosti več prodali bi se ti full avto kosi  medtem ko bi cca 30.000 kosov ničvrednega orožja na koncu končalo v železarni saj jih nihče ne rabi kaj preveč zbirateljski pa tudi niso oz je papirologija pa CIP dražja od vrednosti orožja.
Odgovori
#26
(20-02-2015, 18:48)mr.T Napisal: To povej bbbbbb2011 pa tudi tistim, ki mislijo da je šlo za rop družinske srebrnine  ,vsi vidijo tistih par redkejših full avto kosov pozabljajo pa, da je v lotu par tisoč čisto ničvrednih(pri nekupu na veliko se na vzhodu proajajo za ceno železa) TT ,Makarov, M48 etc .Tudi če bi vojska prodajala majhne lote po par kosov orožja ne bi iztržili dosti več prodali bi se ti full avto kosi  medtem ko bi cca 30.000 kosov ničvrednega orožja na koncu končalo v železarni saj jih nihče ne rabi kaj preveč zbirateljski pa tudi niso oz je papirologija pa CIP dražja od vrednosti orožja.

He he, saj berem.

Ni prepozno za Ukrajince. Polovica arzenala je ostala neprodana ali?

Drugače pa se strinjam, da ne gre za srebrnino. Železnino ja, srebrnino ne.

Ničvredno pa ni. Američani če vidijo zdelano M70B1 (ono z lesenim kopitom) s štirimi srbskimi Cji jim podobno kot Avganistancem stopijo solze v oči - samo iz drugega razloga. Puška ma karakter, a veste.

Tako da vse to je zadeva za tržiti.
Odgovori
#27
mr.t, če zadeva ne bi bila donosna je ne bi nihče kupil. trg "mausermafije", nostalgikov itd. je še vedno močan ne glede na to, da praviš, da so zadeve ničvredne, tudi makarovi (cena 36€! v lotu) in podobne zadeve se prodajajo v kosih ali pa kot rezervni del.... če jih ti ne bi imel oz. so v tvojih očeh ničvredni to še vedno ne pomeni, da ni povpraševanja oz. trga...
Odgovori
#28
(21-02-2015, 10:49)Friderik Koletnik Napisal: mr.t, če zadeva ne bi bila donosna je ne bi nihče kupil. trg "mausermafije", nostalgikov itd. je še vedno močan ne glede na to, da praviš, da so zadeve ničvredne, tudi makarovi (cena 36€! v lotu) in podobne zadeve se prodajajo v kosih ali pa kot rezervni del.... če jih ti ne bi imel oz. so v tvojih očeh ničvredni to še vedno ne pomeni, da ni povpraševanja oz. trga...

Povpraševanje seveda obstaja (trgovec bo na celem poslu krepko zaslužil) a ne v Sloveniji mogoče tudi ne v Evropi ,vse to pomeni, da SV ne more organizirat razprodaje posameznih kosov in upat na to da jih proda. Če bi te 'čip šit' kose cipirali pri nas bi bile cene samo zaradi stroška CIPa več kot podvojene .

Cena Makarova za 36eur se ti zdi nizka samo dokler ne pogledaš po koliko so se te zadeve prodajale na dražbah v vzhodni evropi.
Čehi prodajajo kup full auto brzostrelk po 20-40Eur v lotih po 100 kom samo za export ker se nočejo zajebavat z predelavami in cipiranjem. Poleg tega pozabljaš da so to cene za veliko količino in pred  pripravo za trg to niso MPC .


MPC 72.-Eur koliko misliš, da je koštal kos, da ga trgovec prodaja za ta denar.
http://www.zelenysport.cz/en/pistols/m74-7-65mm-pistol

Za ta kos je SV zahtevala več kot je MPC pa ta je že predelan v polavtomat in cipiran.
http://www.zelenysport.cz/en/rifles/ppsh...62mm-rifle

Vsekakor predlagam, da se modeli z naslednjo držbo najdete najamete kredit vključit zraven še enga trgovca in ste zmagal ,ti povem te flinte so suho zlato.  Liar
Odgovori
#29
pa bo se kasna drazba?gdo kaj ve?
Odgovori
#30
(21-02-2015, 16:58)dejo30 Napisal: pa bo se kasna drazba?gdo kaj ve?

To pa moraš SV vprašati. Loti, kot so bili sedaj, so bili verjetno preveliki za naše trgovce. Manjši loti bi bili primernejši. Je pa verjetno res, da bi se takrat zelo dobro ločil šrot od finih kosov orožja. Razen če bi geniji zložili v lot nekaj dobrih in nekaj slabih kosov.
Odgovori
#31
(21-02-2015, 17:23)bbbbbb2011 Napisal: To pa moraš SV vprašati. Loti, kot so bili sedaj, so bili verjetno preveliki za naše trgovce. Manjši loti bi bili primernejši. Je pa verjetno res, da bi se takrat zelo dobro ločil šrot od finih kosov orožja. Razen če bi geniji zložili v lot nekaj dobrih in nekaj slabih kosov.

To že znajo že v prejšnih dražbah in lotih, ki so bili dosti manjši je bilo v vsakem lotu 85%  čip šita(M48,TT,Makarov) in 15% zanimive robe. A glede na to, da so se tudi pri najmanjših dražbah dražitelji vse v naprej zmenili ni nič večjega izkupička ali prodajo lot po 5000 ali po 100.000.- ojrov
Odgovori
#32
kje pa so končali škorpijoni?
Odgovori
#33
Pistol Makarov... Proizvajalci: Bolgari (Arsenal), Nemci (Suhl), Rusi (Baikal), Kitajci (Norinco) verjetno tudi Libijci, narejenih vsaj 10 milijonov kosov. Z eno besedo surplus-višek.
lp Melly
Odgovori
#34
(21-02-2015, 20:10)Melly Napisal: Pistol Makarov... Proizvajalci: Bolgari (Arsenal), Nemci (Suhl), Rusi (Baikal), Kitajci (Norinco) verjetno tudi Libijci, narejenih vsaj 10 milijonov kosov. Z eno besedo surplus-višek.

Ja in? Po nekaterih merilih je to odlična pištolca. 9x18 je po moje skrajni kaliber za blowback orožje. Američani so jih kupovali za obrambo doma - za imeti jo doma pod blazino. Municija zanjo je bila poceni in dejansko je to bilo precej bang za malo buck.

Vsi proizvajalci, Glock, SIG poskušajo naredit nekaj majhnega in učinkovitega. Cenovno Makarovu ne bodo prišli do živega.

Parira ji PPK v .380 kalibru. Za prodat jo kupcem bo dobra.

Kdaj pa bodo kaj prodajali surplus municijo? To valjda tudi majo...
Odgovori
#35
(24-02-2015, 17:18)bbbbbb2011 Napisal: Kdaj pa bodo kaj prodajali surplus municijo? To valjda tudi majo...

Ne nimajo ker plačujejo uničevanje le te najprej je laufalo pi KIK kamnik zadaj pa se bojda vozi na češko uničevat
Odgovori
#36
(24-02-2015, 17:25)mr.T Napisal:
(24-02-2015, 17:18)bbbbbb2011 Napisal: Kdaj pa bodo kaj prodajali surplus municijo? To valjda tudi majo...

Ne nimajo ker plačujejo uničevanje le te najprej je laufalo pi KIK kamnik zadaj pa se bojda vozi na češko uničevat

Ja no. Saj so za te kose tudi rekli, da so jih mislili odpeljati na uničenje - pa jih niso. Zdaj so dali izjavo, da bodo to prodajali 'dokler bo šlo'.
Odgovori
#37
Spet mešaš hruške in jabolka

Strelivu je za razliko od orožja dodan rok trajanja ,ki je sicer izredno konzervativen a birokrati ne bi imeli kaj počet,če se takih zadev ne bi držali kot pijanec plota.

Tako gre strelivo sproti v uničenje vojska ima določene mesece praktično vsak teden kak dan 'kurjenje streliva v kotlu' na Počku,  orožje pa kot vidiš je zdržalo 70+ let ,. Red mora bit ni kaj. Wall

Če ti ni odveč z hec preberi tole da se malce izobraziš. Papers
http://dk.mors.si/Dokument.php?id=521
Odgovori
#38
(27-02-2015, 00:37)mr.T Napisal: Spet mešaš hruške in jabolka

Strelivu je za razliko od orožja dodan rok trajanja ,ki je sicer izredno konzervativen a birokrati ne bi imeli kaj počet,če se takih zadev ne bi držali kot pijanec plota.

Tako gre strelivo sproti v uničenje vojska ima določene mesece praktično vsak teden kak dan 'kurjenje streliva v kotlu' na Počku,  orožje pa kot vidiš je zdržalo 70+ let ,. Red mora bit ni kaj. Wall

Če ti ni odveč z hec preberi tole da se malce izobraziš. Papers
http://dk.mors.si/Dokument.php?id=521

Ha ha ha... Da te kap. Diplomske naloge in elaborate pišejo na temo 'Kako podkuriti in zakuriti strelivo - in ostati živ'.

Glej, to me spominja na moje vojne dni. Delal sem v velikanskem skladišču zdravil, v Skopju, prostor je bil velikosti Merkatorja na koncu Dunajske, etaži pa sta bili dve ali tri.

Zdravil po izteku roka je bilo mesečno za nekaj Dajc kamionov in po ukazu komandanta kasarne smo to lepo kurili.

Pa ne v kotličku za čevape, to je bil kotel višji od človeka, pa tako 15m  dolg.

Potem sem dobil novega poveljnika, podpolkovnika, ki je bil doktor medicine. Ne zdravnik - pazi doktor znanosti.

In vidi on to kurjenje - in mu slabo rata.

In sem dobil zadolžitev, da se popišejo zdravila z iztekom 6 mesecev ali manj. In se je to vozilo potem po Jugoslaviji širom, v civilne bolnice, kjer se je menjavalo z zdravili z daljšim rokom. Če pa bolnica ni imela kaj za nazaj dati - pa smo jim brez cirkusa robo pustili tam in to je bilo to.

KAR JE PA ROK PRETEKEL, pa so se dajali loti na analizo mislim da je bila firma Alkaloid, kjer so preverili če je zdravilna učinkovina še v mejah. PO VELIKI VEČINI ZELO VELIKI VEČINI JE TO ŠE VSE BILO OK. In se je dal nov rok uporabe - ponavadi še eno leto.

S tem menjavanjem in s to zajebancijo je bilo neskončno dela gor dol, pakiranje in štetje. Ampak kar res ni bilo organsko hin, se ni metalo stran in kurilo.
Odgovori
#39
Verjetn je tip ostal podpolkovnik (če je mel srečo) in umrl precej reven in nepomemben načini dela sigurno niso kazali na generalski potencial :).
Odgovori
#40
No pribljižno tako kot pri tistih zdravilih je tudi pri strelivu. Civilisti bi ga sicer vse porabili pa tudi če je 50 let staro ,a po svoje je za razumet policijo in vojsko, da v slučajnem primeru, ko je treba počit v jezi ne bi radi imeli zastojev in pomožnosti kake žrtve zaradi streliva.

Pa da ne bi mislil, da je z drugo opremo drugače ,napr. balistična zaščita ima pogosto 2-5 let rok uporabe v rabi oz 5-10 let v skladišču. Potem pa je odvisno ali se zadevo testira in ponovno certificira ali pa gre v smeti odvisno kaka je komanda in proračun
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)