Strelec.si - Slovenski strelski forum
APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - Printable Version

+- Strelec.si - Slovenski strelski forum (https://www.strelec.si/forum)
+-- Forum: Debate (https://www.strelec.si/forum/forum-6.html)
+--- Forum: Sprememba zakonodaje glede strelišč 2015 (https://www.strelec.si/forum/forum-62.html)
+--- Thread: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU (/thread-15486.html)

Pages: 1 2 3


APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - tabularasa - 29-11-2015

Pozdravljeni,


v prilogi vam pošiljam moj apel proti sprejetju nove orožne zakonodaje EU, ki sem ga naslovil na Evropski parlament in 27.11.2015 uradno odposlal .

Kot pravoverni zbiralec, strelec in ljubitelj orožja se moralno čutim zavezanega, da pripomorem dodati svoj kamenček v mozaik našega skupnega glasu in odločnega NE, ki se naj sliši v Evropskem parlamentu. To je zaenkrat edino in največ, kar lahko storimo v trenutni situaciji- da posredujemo svoja mnenja, podpisujemo peticijo in oddamo čimveč mnenj in dopisov z argumenti. Zato apeliram na vse vas in na vse članstvo vseh klubov v naši državi, na vse strelce, zbiralce, lovce ter ostale imetnike orožja, da to storite v čimvečjem številu, več nas bo, močnejši bomo. Če tega ne bomo storili sedaj, potem si bomo v morebitnem primeru realizacije teh absurdnih predlogov lahko očitali do konca svojega življenja, zakaj nismo ukrenili nekaj proti temu absurdnemu nesmislu, dokler je bil še čas !

V veri in upanju, da ,,vremena Kranjcem bodo se zjasnila,, in da bo naš veljavni zakon o orožju še dolgo ostal takšen kot je, vas pozdravljam  s strelskim pozdravom  !
Andrej Jamnik

Spoštovani,

hvala za vaše mnenje o predlogu Komisije: COM(2015)750/F1
Proposal for a DIRECTIVE OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL amending Council Directive 91/477/EEC on control of the acquisition and possession of weapons.

Vsa prejeta mnenja bomo objavili na spletišču Evropske komisije, njihov povzetek predstavili Evropskemu parlamentu in Svetu ter ga uporabili pri razpravah o zakonodajnem predlogu.

Evropska komisija

Vaše mnenje:



Spoštovani!

 

Že dolga desetletja sem imetnik različnih kategorij orožja kot športni strelec in zbiralec, orožje sem nosil dolga leta  tudi po službeni dolžnosti ter kot vojni veteran. Svojo prvo orožno listino pa sem pridobil še v bivši Jugoslaviji. V vsej moji strelski, zbirateljski in službeni karieri mi ni znano, da bi bilo z legalno prijavljenim  strelnim orožjem na teritoriju Republike Slovenije storjeno kakšno hujše kriminalno  dejanje, sploh pa ne, da bi bilo uporabljeno za namene terorizma.

Dejstvo je, da smo ravno strelci, zbiratelji, lovci in ostali imetniki  orožnih listin s strani državnih organov vedno veljali za zaupanja vredne, poštene in državi naklonjene ter zanesljive državljane, kajti : če ne bi imeli teh odlik, konec koncev ne bi mogli posedovati orožja in orožnih listin in tudi ne bi prišli skozi tanka sita varnostnih preverk, ki so prvi pogoj za izdajo orožnih listin. 

V Sloveniji imamo dobro in učinkovito veljavno orožno zakonodajo, ki  zgledno funkcionira že od samega začetka in je lahko ostalim evropskim državam za vzor in ni nobene potrebe, da bi jo prilagajali ali spreminjali, saj je Slovenija samostojna in neodvisna država, ki ima veljavni zakon o orožju, ki brezhibno funkcionira že vrsto let in ne potrebuje absurdnih direktiv s strani EU , imetniki orožja namreč nismo krivi, da v EU  obstajajo ,,državljani,,  ki jim ne bi smeli  zaupati niti posesti  kamna in ki bodo zaradi svojih sprevrženih ciljev in skrajnih nagnjen prišli do orožja tudi v primeru če bi orožje po celotnem svetu prepovedali, orožje namreč ne ubija, ubijajo ljudje.

 Predlagane spremembe na področju zakona o orožju s strani EU in določenih subjektov, ki so jih predlagali so popolni absurd in nestrokovni nonsens, ki ne vzdrži resne in še manj strokovne ocene. Tak predlog  je do vseh imetnikov orožja in orožnih listin po celotni Evropski uniji ne samo pravno strokovno neutemeljen ampak tudi skrajno žaljiv v pogledu človeških meril.

Predlagani zakon namreč grobo  posega v pravice legalnih imetnikov orožja, ki so po celotnem svetu zaupanja vredni ljudje in zgledni državljani, za katere  sem prepričan, da bi to orožje v skrajni sili uporabili edino le za obrambo svoje države in družbene skupnosti pred terorizmom, če bi se za to pokazala potreba v primeru izrednega stanja in da tega ne bi več dovolj učinkovito zmogle policijske in vojaške sile in bi tako zapovedali državni organi, ne pa da bi  nekdo od legalnih  imetnikov orožja le-tega hotel uporabljati v kakršne koli kriminalne namene, kaj šele za potrebe terorizma ! Še več, predlagane spremembe zakona o orožju s strani EU so uperjene samo proti legalnim posestnikom orožja in proti poštenim državljanom, ne pa proti kriminalcem in teroristom in dostopa do orožja le-tem niti slučajno ne bodo omejile. Take predlagane nesmiselne omejitve in grobi posegi v zasebno lastnino imetnikov orožja ter v demokratično pravico do posedovanja orožja bi imele za posledico tudi ponovni razcvet črnega trga z orožjem, kateri se je od uvedbe legalizacij orožja v Sloveniji  drastično zmanjšal in ga skoraj ni več, konec koncev smo bili ravno zbiralci orožja tisti, ki smo orožje iz različnih zgodovinskih obdobij zbirali in zbrali ter ga nato pošteno prijavili državnim organom do zadnjega bajoneta, če bi bili mi kriminalci in potencialni teroristi, potem tega prav gotovo ne bi storili !

Nestrokovni predlogi o omejitvah različnih kategorij orožja zaradi različnega načina delovanja režima streljanja itd. so tako nesmiselni in absurdni, kot da bi se zgodil teroristični napad in bi se teroristi vsedli v terensko vozilo in z njim do smrti povozili večjo skupino nedolžnih ljudi, nato pa bi ,,strokovnjaki iz EU,, predlagali prepoved proizvodnje in vožnje terenskih vozil ter izdajo vozniških dovoljenj za vožnjo takih vozil, Američani pa bi ustavili proizvodnjo Boenig potniških letal ker so se s takimi tipi letal teroristi zaleteli v dvojčka WTC in jih zrušili, pri čemur je bilo mrtvih mnogo več ljudi kot v katerem koli terorističnem napadu, ki je bil kdajkoli izveden s strelnim orožjem …!!

Na področju športnega strelstva bi uvedba in prakticiranje takega nesmiselnega predloga v praksi imela učinek enak, kot če bi hoteli igrati nogomet brez nogometne žoge ali golf brez palic, realizacija takega predloga pa bi storila nepopravljivo škodo Slovenskemu športnemu strelstvu in Slovenskim vrhunskim strelcem, ki doma in po svetu že dolgo let dosegajo odlične in vrhunske rezultate tudi zaradi dejstva, da imamo v Sloveniji enega najboljših zakonov o orožju na svetu , ki nam take udeležbe in posest za to namenjenega orožja tudi omogoča.

 Kot veterana vojne za Slovenijo me sedanja situacija in poskus spremembe orožne zakonodaje s strani EU spominja na ne tako davno zgodovino in leto 1991 , ko je agresorska Jugoslovanska aramada hotela odvzeti orožje Slovenski Teritorijalni obrambi in kljub tedanjim razmeram, ki so bile še bolj zaostrene od sedanjih, tedanje takrat še socialistične Slovenske oblasti niso strelcem in ostalim imetnikom orožja le-tega poskušale prepovedati ali omejevati, kar je bil takrat nedvomno patriotski odnos in v tistih časih  smo bili taki ljudje , ki smo posedovali orožje , s strani državnih organov cenjeni in pomembni za državo ter za morebitne potrebe splošnega ljudskega odpora. Trenutno pa živimo v globalnem pogledu v skoraj enakih prelomnih in nevarnih časih zaradi naraščajočih groženj svetovnega terorizma in oboroženih konfliktov po vsem svetu, ki jih ne bo ustavila nobena prepoved in na podlagi prej navedenih zgodovinskih dejstev se lahko utemeljeno vprašamo sledeče : 

Ali niso morda ravno taki nestrokovni in absurdni predlogi spremembe orožne zakonodaje celo bolj nevarni  in sovražni  kot grožnje terorizma in ali niso morda namerno uperjeni samo proti celotni Evropski družbeni skupnosti in njenim državljanom-zbiralcem, strelcem in ostalim posestnikom orožja in ne proti teroristom?

Ali se predlagatelj  zakona boji, da se bomo pošteni državljani, ki smo strelci, zbiralci, lovci in ostali imetniki orožja, ki smo opravili vse varnostne preverke in zdravniške preglede, da lahko posedujemo orožje, ki smo ga pošteno plačali in pridobili, katerega legalno posedujemo in varno shranjujemo kot pošteni in civilizirani ljudje čez noč spremenili v razbojnike in da se bomo veterani, ki smo bili leta 1991 pripravljeni za obrambo svojega naroda na oltar domovine položiti edino kar smo imeli- svoja življenja čez noč spremenili v teroriste ?

 
Zaradi vseh navedenih argumentov apeliram, da je celoten predlog zakona o orožju  s strani EU za ustavitev terorizma popolnoma neučinkovit ter nelogičen,  za vse imetnike orožja pa zelo škodljiv in skrajno žaljiv ter je kot tak nedopusten in nesprejemljiv v celoti, predlagatelj in avtor takega nesmisla  pa bi moral za taka dejanja moralno in materialno odgovarjati, saj je le-to že sedaj med vsemi imetniki orožja sprožilo ogromno upravičenega nezadovoljstva, strahu in skrbi.

 

Spoštovani, v imenu športnih strelcev, zbiralcev in ostalih imetnikov orožja apeliram na vas, da kot predstavniki naše države Slovenije posredujete naše mnenje in da v Evropskem parlamentu jasno in glasno sporočite, da je Slovenija varna država v kateri prevladuje zdrava Slovenska kmečka pamet in  da predlagane zakone o orožju v celoti zavrnete.

 
Lep pozdrav, Andrej Jamnik


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - JRC - 29-11-2015

Kapo dol!
Vse cestitke!
Podpisem v celoti.
(Zatipkal si se pri imenu Boeing, ampak se razume tudi tako)


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - dejo30 - 29-11-2015

Bravo tudi z moje strani!


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - sandiruger - 29-11-2015

Pohvalno Clap


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - HenrikVIII - 29-11-2015

Odlično napisano! Zdaj pa vprašanje za kogarkoli. Ali je nekdo med nami ki ta dopis lahko objavi-posreduje v časopisu?  Čimprej ? Od vsega prepisanega sranja ki ga objavljajo naši novinarji brez lastne inicijative in jajc je takšen tekst zagotovo gradivo na nivoju katerega koli medija


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - Uporabnik 1563 - 29-11-2015

Se popolnoma strinjam. V medije moramo s tem...jaz žal ne poznam nikogar, je pa med nami sigurno kdo, ki lahko to spravi na dan...pa prosim ne na 24ur ali v slovenske novice!


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - ZoKa - 29-11-2015

ZDravo.

Čestitke avtorju.
Moj predlog na sicer drugi temi, ki se tiče iste zadeve je bil, da nekateri avtorji nehajo smetit razprav, ki tako postajajo zamegljene in odvračajo ljudi od participacije.
Predlagal pa sem tudi, da bi morali k sodelovanju pritegnit znane strelce, kot so Rajmond Debevc, Franček Gorazd Tiršek, ali še kdo drug, ki bi s podobnim pismom nedvomno dosegli vsaj objavo v medijih.
Torej, če ima kdo oseben kontakt z njima, naj prosim pomaga.

Lp
Zoran


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - p0gi - 30-11-2015

Kot zbiralec deko orožja iz hladne vojne sem tudi sam pisal našim poslancem, da gre za prestroge ukrepe. Predvsem sem omenil finančno škodo, ki jo bomo zbiralci utrpeli, če bomo morali svoje zbirke (v mojem primeru 90% celotne zbirke) izročiti v uničenje. Leta in leta zbiranja, sedaj pa nas želijo razlastniniti naše osebne lastnine, za katero smo plačali in pridobili vsa dovoljenja.  Predlagal sem, da bi (sklicujoč se na 155. člen ustave, ki govori o prepovedi povratne veljave pravnih aktov) omogočili obdržati obstoječe orožje, ga prilagoditi da bi bilo legalno, ali bili deležni finančne poravnave.

Do danes sem dobil en odgovor od poslanca gospoda Vinka Gorenaka. Napisal je: ˝Spostovani. Predlog ki ga omenjate je neumnost. VGorenak˝

Sklicevanje na Ustavo Republike Slovenije je očitno neumnost. Toliko o naših izvoljenih poslancih!


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - Ales - 30-11-2015

(30-11-2015, 00:20)p0gi Napisal: Kot zbiralec deko orožja iz hladne vojne sem tudi sam pisal našim poslancem, da gre za prestroge ukrepe. Predvsem sem omenil finančno škodo, ki jo bomo zbiralci utrpeli, če bomo morali svoje zbirke (v mojem primeru 90% celotne zbirke) izročiti v uničenje. Leta in leta zbiranja, sedaj pa nas želijo razlastniniti naše osebne lastnine, za katero smo plačali in pridobili vsa dovoljenja.  Predlagal sem, da bi (sklicujoč se na 155. člen ustave, ki govori o prepovedi povratne veljave pravnih aktov) omogočili obdržati obstoječe orožje, ga prilagoditi da bi bilo legalno, ali bili deležni finančne poravnave.

Do danes sem dobil en odgovor od poslanca gospoda Vinka Gorenaka. Napisal je: ˝Spostovani. Predlog ki ga omenjate je neumnost. VGorenak˝

Sklicevanje na Ustavo Republike Slovenije je očitno neumnost. Toliko o naših izvoljenih poslancih!

Morda je pa mislil na predlog spremembe orožne zakonodaje


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - burt - 30-11-2015

Bravo  Clap


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - trzinc - 30-11-2015

Bravo.


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - JRC - 30-11-2015

(30-11-2015, 00:20)p0gi Napisal: Kot zbiralec deko orožja iz hladne vojne sem tudi sam pisal našim poslancem, da gre za prestroge ukrepe. Predvsem sem omenil finančno škodo, ki jo bomo zbiralci utrpeli, če bomo morali svoje zbirke (v mojem primeru 90% celotne zbirke) izročiti v uničenje. Leta in leta zbiranja, sedaj pa nas želijo razlastniniti naše osebne lastnine, za katero smo plačali in pridobili vsa dovoljenja.  Predlagal sem, da bi (sklicujoč se na 155. člen ustave, ki govori o prepovedi povratne veljave pravnih aktov) omogočili obdržati obstoječe orožje, ga prilagoditi da bi bilo legalno, ali bili deležni finančne poravnave.

Do danes sem dobil en odgovor od poslanca gospoda Vinka Gorenaka. Napisal je: ˝Spostovani. Predlog ki ga omenjate je neumnost. VGorenak˝

Sklicevanje na Ustavo Republike Slovenije je očitno neumnost. Toliko o naših izvoljenih poslancih!

P0gi: kot jaz vem, je dr. Gorenak za neumnost označil predlog direktive EU in ne tvoje sklicevanje na Ustavo in želje po povračilu stroškov za uničenje tvoje zbirke.
Ravno z njim sem si namreč izmenjal par mailov prvi dan, ko je prišel predlog direktive v javnost.  

Ti pa povem, da je sklicevanje na 155.člen Ustave v tem primeru brezpredmetno, saj ne bi bilo prvič, da nek zakon velja za nazaj.
Tudi o tem smo že diskutirali in se ne bi ponavljal.

Oglasil sem se zato, ker sem prepričan, da si odgovor dr.Gorenaka napačno razumel.


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - Uroš Palhartinger - 30-11-2015

moj odgovor Evropski komisiji:

Kot lastnik civilnega orožja sem zanj izpolnil vse predpisane pogoje ter plačal vse predpisane davke. Kot lastnik strelnega orožja nisem odgovoren za terorizem islamističnih skupin, ki so uporabili ileglano orožje, zaradi česar prepovedujete legalno orožje. Strelno orožje je moja last, moja lastninska pravica, gre tudi za moj šport, za moj način življenja. Moje orožje ne pomeni nobenega varnostnega tveganja, v primeru da bo direktiva sprejeta in uzakonjena, ZAHTEVAM DA ME ZAPRETE ZARADI PODPIRANJA TERORIZMA... Povdaril bi, da je razlaščanje nasproti z demokratičnimi standardi človekovih pravic, kolektivno kaznovanje in poseganje v pridobljene pravice pa nima mesta v demokratičnem okolju. Uroš Palhartinger Vojkova ulica 7 SI3000 CELJE Slovenija


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - tomygun - 30-11-2015

Bravo Uroš,samo bo postal problem,ker bo v Sloveniji zaprtih kar nekaj takih ki podpiramo terorizem. Že tako je gužva u zaporih in če bo to sprejeto,kam nas bodo pa zaprli?


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - JRC - 30-11-2015

Uroš: +1.
Bi pa tekst z velikimi črkami malenkostno popravil: ZAHTEVAM, DA ME ZAPRETE, KER ME OBTOŽUJETE, DA PODPIRAM TERORIZEM.
Tako, kot si spisal ti, se lahko najde kakšen črkobralec, ki bo trdil, da si javno izjavil, da podpiraš terorizem.

Vprašanje moderatorjem: kako deluje to "ocenjevanje". Hotel sem dati Urošu +1, pa sistem pravi, da sem danes že oddal. 
Pa nisem, majke mi :-)
Ali je to 1x dnevno ali vsakih 24 ur? Sinoči sem dal en plus, ampak danes pa zagotovo še ne.


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - Barbapapa - 30-11-2015

(30-11-2015, 00:25)Ales Napisal:
(30-11-2015, 00:20)p0gi Napisal: Kot zbiralec deko orožja iz hladne vojne sem tudi sam pisal našim poslancem, da gre za prestroge ukrepe. Predvsem sem omenil finančno škodo, ki jo bomo zbiralci utrpeli, če bomo morali svoje zbirke (v mojem primeru 90% celotne zbirke) izročiti v uničenje. Leta in leta zbiranja, sedaj pa nas želijo razlastniniti naše osebne lastnine, za katero smo plačali in pridobili vsa dovoljenja.  Predlagal sem, da bi (sklicujoč se na 155. člen ustave, ki govori o prepovedi povratne veljave pravnih aktov) omogočili obdržati obstoječe orožje, ga prilagoditi da bi bilo legalno, ali bili deležni finančne poravnave.

Do danes sem dobil en odgovor od poslanca gospoda Vinka Gorenaka. Napisal je: ˝Spostovani. Predlog ki ga omenjate je neumnost. VGorenak˝

Sklicevanje na Ustavo Republike Slovenije je očitno neumnost. Toliko o naših izvoljenih poslancih!

Morda je pa mislil na predlog spremembe orožne zakonodaje

Verjetno, ja. Sploh ker se je sliceval na predlog, ne?
Odgovor veliko pove o Gorenaku samem. Upam, da se motim.

Sicer pa odlično napisan apel!


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - Veliki Blek - 30-11-2015

Težava v teh dopisih ni da so slabi ali nejasni,. Težava je da je tukaj objavljenih veliko kvalitetnih postov ki ležijo na tem forumu in ozaveščajo ozaveščene! Kot recimo tukaj, prispevek Tabalarusa je odličen in zagotovo se v njemu najde vsak izmed nas, ampak ne zgodi se nič konkretnega razen; bravo, jupi, hura, živio drug govornik !!! Potem se po 40 stranih (glej podobne debate)  vsesplošnega strinjanja in pohval zadeva razblini in večkrat zaide kar nekam izven kursa... V prejšnjem postu se omenja pomoč forumašev ki imajo koga in - ali znajo spravit zgornji prispevek v medije pa nihče ne zmore/ ne naredi. Istočasno se nam pa čas isteka... Osebno nimam takšnih stikov ampak prisežem da bi forvardiral zgornji post če bi le vedel kam. Prosim - upam da se bo naslednji replay glasil      -    STORJENO!


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - tabularasa - 30-11-2015

Pozdravljeni,

hvala za podporo. Res je, da je potrebno vsa naša mnenja plasirati na čimveč naslovov in tudi v sredstva javnega obveščanja, če namreč obležijo na forumu, potem nimajo nobene teže. Moj apel sem poslal na komisijo EU ter na nekatere poslance, danes pa sem ga preko posrednika posredoval tudi v sredstvo javnega obveščanja. Predlagam tudi, da čimprej strnemo vsa naša mnenja z argumenti v : 

Enotno deklaracijo proti predlaganim spremembam evropske orožarske zakonodaje

Če ima morda kdo od vas kakšno bolj direktno možnost za objavo v kakšnem mediju, dodajam priponko in se z objavo seveda strinjam ter upam, da se jih bo pridružillo čimveč.

Strelski pozdrav, Andrej


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - 411m/s - 30-11-2015

Pozdravljeni
Odlično zapisano Andrej, se v celoti strinjam s tvojim pisanjem.
Metod


RE: APEL PROTI SPREJETJU PREDLAGANE NOVE OROŽNE ZAKONODAJE EU - JRC - 30-11-2015

Poslji na revijo Reporter.
Nenad Glucks in/ali Primoz Lavre je/ sta strelca.
Posljes na info@reporter.si s pripisom za Nenada Glüksa. On je avtor clanka v prejsnji stevilki.