Strelec.si - Slovenski strelski forum
odvetniki ali pravniki, ki se spoznajo na orožno zakonodajo - Printable Version

+- Strelec.si - Slovenski strelski forum (https://www.strelec.si/forum)
+-- Forum: Debate (https://www.strelec.si/forum/forum-6.html)
+--- Forum: Zakoni, predpisi in uvozi (https://www.strelec.si/forum/forum-27.html)
+--- Thread: odvetniki ali pravniki, ki se spoznajo na orožno zakonodajo (/thread-19270.html)



odvetniki ali pravniki, ki se spoznajo na orožno zakonodajo - romunov - 14-07-2017

Praktično neprestano je neka potreba po poznavanju podrobnosti glede orožne zakonodaje, začenši z dedovanjem, darili, ubadanje z UE, streljanjem na lastnih parcelah in nenazadnje tudi pri pravnem varstvu pri raznih prijavah in zasegih. Vse to pa zahteva ali veliko angažiranosti (kar ni težko) osebe, ki jo je to doletelo, ali pa najeti strokovno pomoč.

Bi lahko delili vaše kontakte odvetnikov (ali samo pravnikov), ki imajo, preverjeno, orožno zakonodajo v malem prstu?

Prosim, če napišete kontakt in morda še vašo krajšo izkušnjo s to osebo (v smislu "zgodilo se mi je to pa to, potem je ona ali on pogledal/a odločbo, smo spisali pritožbo in inšpektorju jebali mater"). V kolikor se ne želite izpostaviti, lahko pišete meni na zasebno sporočilo in bom kot anonimen prispevek objavil jaz. V kolikor želite o kakem kontaktu debatirati vas naprošam, da odprete novo temo v primernem podforumu. V nasprotnem primeru postane iskanje koristnih informacij sila oteženo.


RE: odvetniki ali pravniki, ki se spoznajo na orožno zakonodajo - smrkec - 14-07-2017

Clap


RE: odvetniki ali pravniki, ki se spoznajo na orožno zakonodajo - bbbbbb2011 - 16-07-2017

(14-07-2017, 16:02)romunov Napisal: Praktično neprestano je neka potreba po poznavanju podrobnosti glede orožne zakonodaje, začenši z dedovanjem, darili, ubadanje z UE, streljanjem na lastnih parcelah in nenazadnje tudi pri pravnem varstvu pri raznih prijavah in zasegih. Vse to pa zahteva ali veliko angažiranosti (kar ni težko) osebe, ki jo je to doletelo, ali pa najeti strokovno pomoč.

Bi lahko delili vaše kontakte odvetnikov (ali samo pravnikov), ki imajo, preverjeno, orožno zakonodajo v malem prstu?

Prosim, če napišete kontakt in morda še vašo krajšo izkušnjo s to osebo (v smislu "zgodilo se mi je to pa to, potem je ona ali on pogledal/a odločbo, smo spisali pritožbo in inšpektorju jebali mater"). V kolikor se ne želite izpostaviti, lahko pišete meni na zasebno sporočilo in bom kot anonimen prispevek objavil jaz. V kolikor želite o kakem kontaktu debatirati vas naprošam, da odprete novo temo v primernem podforumu. V nasprotnem primeru postane iskanje koristnih informacij sila oteženo.

Romunov, cenim tvoj 'zakonsko/papirnat' pristop, vendar se verjetno zavedaš, da nismo v Ameriki.
To v praksi pomeni, da se nihče ne bo specializiral za to vrsto zakonodaje - ker to namreč ti iščeš.

Odvetniki (prav tako) živijo od strank in v grobem jih zanima gospodarsko pravo (denar) ali družinska zakonodaja (tisti dedovalni del še najbolj).
Delikti v zvezi z orožjem sobolj, da kakšni kekci kaj gojijo, mešajo ali preprosto dilajo in imajo kakšnega M70AB2 ali TTjca ali Makarova doma.

Ko jim policija naredi 'premetačinu', potem pač ti posamezni kosi pridejo na dan.

Pa morda Jelinčič - Plemeniti, ta ima tudi orožja 'do krova' - pa njegovo zbirko je potrebno že zaradi policijske vestnosti na vsake toliko prešteti, če je kakšen kos dobil mlade.

Več kot to - po moje v Sloveniji ni.

Morda strelske zgodbe, kjer bi celo rekel, da gre za 'nadmudrivanje' na nivoju strelci - Ministrstvo.

Seveda pa se lahko motim. Lahko strelska društva kakšnemu odvetniku plačujejo 'pavšal' - tam eno 4 jurje na mesec. Za ta denar pa ti nekdo bo šel študirat strelsko zakonodajo, ne samo slovensko, še evropsko.

No money - no play.


RE: odvetniki ali pravniki, ki se spoznajo na orožno zakonodajo - upor500 - 16-07-2017

Zadetek v polno by bbbbbb2011:

... Lahko strelska društva kakšnemu odvetniku plačujejo 'pavšal' - tam eno 4 jurje na mesec. Za ta denar pa ti nekdo bo šel študirat strelsko zakonodajo, ne samo slovensko, še evropsko.

No money - no play.

... in potem svizec odvije čokolado ter spozna kruto realnost ...

... drugače pa: kratek in jedrnat povzetek realnega stanja.

lp upor500


RE: odvetniki ali pravniki, ki se spoznajo na orožno zakonodajo - JRC - 16-07-2017

No ja, ce ze ne spostujemo super moderatorja in smetimo, naj dodam se jaz:
1. Specialista za zoro najbrz ni, razloge so ze zgoraj napisali. 
2. Namesto 'pije vodo' ali 'waserdicht' je za nas forum bolj primeren 'bullet-proof'  Whistle

Za omilitev predloga uredbe s pomocjo amandmajev rabimo poslance, clane parlamentarnih odborov in potem vse, ko bo prislo do branj v parlamentu.

Odvetnike bomo rabili, ce se bomo kdaj znasli v postopku....takrat pa je stvar vsakega posameznika, koga bo najel... in kako gorece bo opravil svoje delo.
Jaz jih ene par poznam, ce kdo potrebuje na ZS, da ne delam reklame....


RE: odvetniki ali pravniki, ki se spoznajo na orožno zakonodajo - dex - 16-07-2017

Tudi sam se pridružujem mnenju predhodnikov, nekih specialistov za orožarske zadeve v Sloveniji nabrž ni ker je trg mnogo premajhen, da bi se dalo samo od tega živet.

Verjetno je najboljša opcija kak odvetnik/pravnik, ki je hkrati tudi lovec/strelec in se je pripravljen morebitnemu vprašanju s tega področja malce bolj posvetit zgolj iz razloga, ker je to tudi njegov hobi. Pri meni že vem, da je tako. In čeprav se niti približno ne smatram za poznavalca orožarske zakonodaje in to tudi nisem, verjetno o področju vem kakšno malenkost več kot povprečen pravnik, ki se s tem ni nikoli srečal. Zgolj iz zgoraj napisanega razloga, ker se te zadeve tičejo mojega hobija.

Če torej v tej kombinaciji najdeš odvetnika, ki je recimo aktiven strelec že 20 let, potem bi znala bit taka oseba kar prava izbira :)


RE: odvetniki ali pravniki, ki se spoznajo na orožno zakonodajo - romunov - 17-07-2017

Ne vem od kje vam ideja, da iščem "specializiranega" pravnika/odvetnika za ZORO-o in sorodne predpise. Želel sem le, da bi imeli nit, kjer lahko nekdo, ki potrebuje pravno pomoč (na primer LD, ki jim inšpektor zapre strelišče), do te informacije pride hitro in zanesljivo. Pri pisanju sem špilal tudi enmalo Orakla in napovedal tale pandemonium. Naj ostane, da se vidi kdo smeti.

Sicer pa sem na privat že dobil kontakte - ljudje očitno so.


RE: odvetniki ali pravniki, ki se spoznajo na orožno zakonodajo - dex - 17-07-2017

(17-07-2017, 09:36)romunov Napisal: Ne vem od kje vam ideja, da iščem "specializiranega" pravnika/odvetnika za ZORO-o in sorodne predpise.

Ideja predvsem od tu :) :
(14-07-2017, 16:02)romunov Napisal: Bi lahko delili vaše kontakte odvetnikov (ali samo pravnikov), ki imajo, preverjeno, orožno zakonodajo v malem prstu?


Drugače pa super, da si dobil kontakte, seveda pa bi bilo najbolje, če jih ne bo treba izkoristiti :)