Strelec.si - Slovenski strelski forum
Vlomilcev ne pretepajte - Printable Version

+- Strelec.si - Slovenski strelski forum (https://www.strelec.si/forum)
+-- Forum: Debate (https://www.strelec.si/forum/forum-6.html)
+--- Forum: Razno (https://www.strelec.si/forum/forum-29.html)
+--- Thread: Vlomilcev ne pretepajte (/thread-21620.html)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7


Vlomilcev ne pretepajte - Orien - 04-07-2018

Da ne bi komu slučajno prišlo še kaj hujšega na misel...

https://novice.si/page/celje-vlomilcev-ne-pretepajte/


RE: Vlomilcev ne pretepajte - viking - 04-07-2018

(04-07-2018, 19:25)Orien Napisal: Da ne bi komu slučajno prišlo še kaj hujšega na misel...

https://novice.si/page/celje-vlomilcev-ne-pretepajte/

Pri čakanju na policijo,mu ponudimo kavo in piškote !?  Mislim.


RE: Vlomilcev ne pretepajte - 365 Plus Tactical - 04-07-2018

Kretenoizem na 100. Seveda gledu ga bom in čakal ko imam v bajti dva dojenčka. Poleg tega, da je vlomil ko smo doma pomeni, da se ne boji nekoga poškodovati, ker ve da smo doma. Jao Jao


RE: Vlomilcev ne pretepajte - TataKo4 - 04-07-2018

NO Coment .... kar nj proba vlomilec ,))) sej je grdo rect ,sam ogromno je nacinov za izgubo spomina ,nekateri celo za nedolocen cas!!! ;)))

Pa kot je dejal tactical, da mas res pa se kake otrocicke v hisi, mogoce postane vlomilec celo se Pogresana Oseba :())))))


RE: Vlomilcev ne pretepajte - dani_79 - 04-07-2018

Tale Rok Naveršnik se zelo rad šali.. a po veselicah tudi nastopa in narod zabava?


RE: Vlomilcev ne pretepajte - Mato - 04-07-2018

Nič ne zabava in tudi komentar ni zabaven počasi bo potrebno take uradnike odstranit z delovnih mest in vse ki v isti rog pihajo enako iz vsake "javnosti" ter jih postaviti tja kamor sodijo - v obskuro oz. margino... Prvo kar pa je potrebno še narediti je sodnikom vzeti doživljenski mandat oz. vse nesposobne svinje spraviti iz sodstva ven...


RE: Vlomilcev ne pretepajte - jmlinar5 - 04-07-2018

»Če je kdo telesno poškodovan, vemo, kdo za kaj odgovarja. Vlomilec za vlom, lastnik za telesne poškodbe. Od storilca ne gre pričakovati, da bo kar mirno počakal na policijo. Poskušal bo zbežati, zato je za pridržanje potrebna neka sila. Toda če mu lastnik zlomi nos ali roko, bo za to odgovarjal.«

Ne vem na pamet, a mislim, da zakon dovoljuje odvzem prostosti osebi, če je ta storila kaznivo dejanje. Naj me kdo popravi.

Kar pa se tiče posledic (zlomi, podpludbe,...), pa menda ja ne boš povedal organu pregona, da je on samo mirno stal ti pa si ga "nabutal". Vse je nastalo zaradi obrambe.  Whistle


RE: Vlomilcev ne pretepajte - 365 Plus Tactical - 04-07-2018

Taki in podobni članki v drugih besedah roparjem in golazni povejo. Da pejte ropat, samo če vas pa udari lastnik, kjer ropate ga pa le tožite. Sej bo potem policija prišla in pogledala kdo je naredu prekomerno uporabo sile, zato k sem bil v efektu k mi je en ob 2h zjutri pred nago ženo v spalnici stopu jaz pa glih iz skreta. Jao jao tudi policaji  niso več to kar so bili.

lp

Gašper


RE: Vlomilcev ne pretepajte - mr.T - 04-07-2018

Ne zakon ti ne dovoljuje ničasar , že sam poizkus ,da ga zadržiš je kazniv , če ga pa še kako zvežeš pa lahko hitro kak mojstr najde, da je šlo na grozovit način .....

Protipraven odvzem prostosti
143. člen

(1)Kdor koga protipravno zapre, ima zaprtega ali mu kako drugače omeji svobodo gibanja, se kaznuje z zaporom do enega leta.

(2)Če stori dejanje iz prejšnjega odstavka uradna oseba z zlorabo svojega položaja ali svojih pravic, se kaznuje z zaporom do treh let.

(3)Poskus dejanja iz prvega odstavka tega člena  je kazniv.
(4)Kdor komu protipravno odvzame prostost za več kot teden dni ali če to stori na grozovit način, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do petih let.


RE: Vlomilcev ne pretepajte - ljuboslo - 04-07-2018

Od mene po dveh nogah nebo šel ......polamal si jih bo pa sam .....


RE: Vlomilcev ne pretepajte - ssecnik - 04-07-2018

Sodelavc ga je v svoji spalnici klepnu po tintari.Pazi,sredi noči je vlomil,prišel v spalnico in tam začel odpirati omare...Se je zmazal,samo je pa koštalo Doh


RE: Vlomilcev ne pretepajte - Petgun - 04-07-2018

Menda ni problem si naredit 2 plavici, potem, ko si ga spravil v nezavest in preden si klical policijo!?


RE: Vlomilcev ne pretepajte - 365 Plus Tactical - 04-07-2018

Mislim, da glede na Rop in da ne tečeš ravno za roparjem lahko na hitro narediš sledeče;

(1) Dejanje, ki je storjeno v silobranu, ni protipravno.
(2) Silobran je obramba, ki je nujno potrebna, da storilec odvrne od sebe ali koga drugega istočasen protipraven napad.
(3) Storilec, ki je prekoračil meje silobrana, se sme kaznovati mileje; če je prekoračil silobran zaradi močne razdraženosti ali prestrašenosti, povzročene z napadom, se mu sme kazen tudi odpustiti.

Kot je Petgun rekel, dva z glavo v omaro pa je


RE: Vlomilcev ne pretepajte - bobomajstr - 04-07-2018

Tukaj se vidi sva sprevrženost "demokratičnega" sistema...
 Me čudi, da cvet slovenske inteligence ne napišejo, da je potrebno vlomilcu se pomagat pri delu, ker se lahko revež zaradi naprezanja poškoduje pri vlamljanju.... ali pa ga pogostit s cajčkom, piškoti ali pa kapljico rujnega .... ali pa da mu je potrebno kot ubogemu delavcu nudit masazo .... ko prediram take zakone, meje dejansko SRAM da sem slovenec in da zivim v takem sistemu ki ga imenujemo kapitalizem, kjer je vsa golazen bolj zaščitena od poštenega delavca ...


RE: Vlomilcev ne pretepajte - Rombon - 04-07-2018

Dajte malo prebrat zakonodajo preden se razburjate. Zakon o kazenskem postopku v 160. členu določa: Tistemu, ki je zasačen pri kaznivem dejanju, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, sme vsakdo vzeti prostost. Nato ga mora takoj izročiti preiskovalnemu sodniku ali policiji, če tega ne more storiti, pa takoj obvestiti nekoga od teh organov...

Lep pozdrav, Marko


RE: Vlomilcev ne pretepajte - jmlinar5 - 04-07-2018

(04-07-2018, 22:37)Petgun Napisal: Menda ni problem si naredit 2 plavici, potem, ko si ga spravil v nezavest in preden si klical policijo!?

O tem sem razmišljal.  Whistle Pa verjemite, da bodo organi pregona na pravi strani... ni vse tak črno, kot se vidi. Morate vedeti, da intervjuvana oseba ravno ne more javno spodbujati nasilja, ker pol bi se še le pokalo.

Sicer pa, naj vlomilec dokaže, da je bil "nabutan" ravno od vas. Vi ga niste in pri tem vztrajajte.  Whistle


RE: Vlomilcev ne pretepajte - 365 Plus Tactical - 04-07-2018

Rombon sedi 5.
Mr.t Pejt nazaj v klop in se uči ;)
jmlinar5 - ni glih tako, sveže rane se vidijo, če si ga z palico se tudi da ga nisi z pestjo (najbrž ne boš po bajti iskal kje imaš palico, da ga lahko in potem to palico vrgel stran), če ga pa z roko/pestjo te dajo pa lepo na rentgen pa se vidi tudi najmanjši udarec na tvoji roki.


Vlomilcev ne pretepajte - thesilos - 04-07-2018

160. Člen ZKP govori o državljanski aretaciji in v tem primeru odvzem prostosti ni protipraven ampak v skladu z zakonom.

Poslano z mojega ONEPLUS A3003 z uporabo Tapatalk


RE: Vlomilcev ne pretepajte - mr.T - 04-07-2018

Malo preberite sodbe kaj pri nas vse skozi pride .

Legalno ali ne pri nas na žalost pogosto finančno najebeš ob najmanjši napaki oz ideji  ki jo potem naflanca ta vlomilec.

In ne pretiravat pri verbalnih gožnjah - Doh Wall tu je en tak nenasilen primer ki se je končal slabo za tega ki je enga pedofila pridržal.

http://www.sodisce.si/znanje/sodna_praksa/vrhovno_sodisce_rs/2010040815259201/


RE: Vlomilcev ne pretepajte - jmlinar5 - 04-07-2018

(04-07-2018, 22:56)365 Plus Tactical Napisal: Rombon sedi 5.
Mr.t Pejt nazaj v klop in se uči ;)
jmlinar5 - ni glih tako, sveže rane se vidijo, če si ga z palico se tudi da ga nisi z pestjo (najbrž ne boš po bajti iskal kje imaš palico, da ga lahko in potem to palico vrgel stran), če ga pa z roko/pestjo te dajo pa lepo na rentgen pa se vidi tudi najmanjši udarec na tvoji roki.

Se mi je zdelo, da sem nekje prebral o možnosti odvzema prostosti. A se verjetno zaplete pri načinu odvzema, ki verjetno ne bi bil nežen, saj se ti storilec ne bi zlahka predal. Policaj, ko odvzame prostost mora uporabiti le strokovne prijeme, če uporabi kaj drugega je težava na strani policista. Ali poznamo mi strokovne prijeme? Imamo mi dovoljenje za uporabo teh prijemov?  :/

365 P.T.: Rok mi je škoda, nimam palice, imam pa Maglite-tko (beri ta`vlko)... njo pa naj dajo na "rengen". Še enkrat, uporabil bi jo le v primeru silobrana.  Whistle